Gå til innhold

Ustedalen

Medlemmer
  • Innlegg

    4 369
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ustedalen

  1. Hovedsakelig fordi jeg ikke er like flyttbar som jeg var for noen år siden. Har bolig, forlovede med fast jobb og ikke minst barn. Slik som arbeidsmarkedet har vært den siste tiden så tar jeg rett å slett ikke sjansen, da det er stor sannsynlighet for at jeg ikke får jobb der jeg ønsker.

     

    Men synd er det, for jeg tror politi er et fantastisk yrke. Lykke til - til alle sammen som kom inn. :)

  2. Alt går i dass for tiden, føler jeg får en haug ufortjente karakterer slengt i trynet siste året på vgs. Eksamene jeg har foran meg lover dårlig, og er dritt lei.

    Karaktersnittet ender nok ikke på mer enn 3.2 eller noe.

     

    Lurer egentlig bare på hvor fucked jeg er? Er jeg dømt til å jobbe på mcdonalds eller burgerking i noen tiår nå, til jeg blir en gammel gubbe? 

     

    Jeg er desverre litt mer ambisiøs enn det, til tross for at jeg hater skolen. Hvis jeg ønsker å bli for eksempel en samfunnsøkonom nå, hvordan skal jeg få til det? Ingen høyskoler har opptakskrav på 3.2 i snitt, de laveste ligger jo på 3.6 etc. Er det virkelig sånn det er, er vitnemålet fra VGS det helligste en har, eller er karaktersnittet litt oppskrytt? Alle mennesker i Norge på helt forskjellige skoler i landet, med helt forskjellige lærere, og helt forskjellige fag, skal bare ta noen prøver og få et tall som representerer et idiotisk gjennomsnitt. Og dette idiotiske gjennomsnittet skal ha så mye å si for framtida di?

     

    Er nok litt ''butthurt'' når det gjelder karakterer og vitnemål, men føler bare at jeg har hatt maks uflaks på utfallet av hver jævla karakter i hvert jævla fag. Irriterer meg grenseløst å se alle forbipassere meg med bra karaktersnitt som bare jukser på hver prøve, og de naive lærerne som ikke fatter noen mistanke, også er det den lille prosentandelen som dedikerer livet sitt til skolen og ikke har noe bedre å finne på. De får jo naturligvis også sine bra karakterer, bare litt mer fortjent, men for noen nerder de er.

     

    Føler VGS er en slags grunnmur for en ''karriere'', og er den grunnmuren ræva, aka 3.2 i snitt, så raser jo hele jævla huset sammen. 

     

    Nå har jeg klagd litt. Noen andre som hadde ræva snitt på vgs, hvordan gikk det med dere? (Mcdonalds?) Eller er det håp, kan jeg bli noe?

    Ærlig talt, kjenner jeg blir irritert når jeg leser dette. Du må innse at om du vil ha gode karakterer med påfølgende god utdannelse, jobb og høy lønn, så må du jobbe for det. Du er et voksent menneske, og kan ikke forvente å få en karriere servert på sølvfat. Slutt å skyld på alle andre for din egenmangel på motivasjon/interesse for å gjøre det bra på skolen, og slutt å kall alle andre som tar tak i livet sitt nerder. De gjør faktisk noe for seg selv og fremtiden. På tiden med en reality check!

     

     

    • Liker 2
  3. Noen som har kontroll på hva som gjelder for synet ang førerkort klasse D? Jeg kom gjennom i fjor, men grunnet for lavt snitt søker jeg i år igjen. Jeg leverte da attest fra optiker, hvor jeg har -1 og -1.25, så dette skulle jo holde i år og, men er det noe form for dato på denne otikertestene? Synes det er ganske mangelfull informasjon på politiets sider, men det kan jo være jeg som bare er dårlig til og søke.

    Jeg ble godkjent av optiker med -4 på begge øyne.

  4.  

    Hva er gjennomsnittsalderen på studiet? Føler at jeg (hvis jeg kommer inn) vil bli bestefaren på kullet med mine 28 år, men det er kanskje ikke tilfelle?

    Haha! Jeg er 34 år i høst hvis jeg kommer inn. Snittalderen er vel rundt 22/23... Har tenkt på politi i mange år, men har hatt andre interessante jobb med god lønn som har gjort at det gått noen år. Har imidlertid endelig bestemt meg for hva jeg har lyst å gjøre resten av arbeidskarrieren. Søker på Stavern og flytter over med kone og barn. Er naturligvis ganske innstilt på å være bestefar i Stavern fra høsten av...

     

    Haha, godt å høre at det er flere i samme båt. Har "kone" og barn selv, og nettopp flyttet til Vestfold. Men klarer ikke helt å bestemme meg for Oslo eller Stavern. Men passer meg fint at noen er litt eldre enn meg. ;)

  5. Jeg tok synstest hos optiker (bruker linser). Det er den mest omfattende synsundersøkelsen jeg noen sinne har tatt. Det var blant annet trykkmåling, sidesynmåling, kontrast, og "røntgen" av øynene, noe jeg ikke tror fastleger har mulighet for. Til slutt fikk jeg med et eget førekortskjema hvor det var spesifikt utfylt for utrykningskjøring.

    • Liker 1
  6. Fikk et lite spark i ræva når jeg leste denne tråden igjen. Siden Samordna Opptak ikke har åpnet for søknad enda, har jeg ikke tenkt på legeerklæringen. Ble litt stressa da jeg leste at det var noen som var så å si ferdig med alt nå, så da var det bare å hive seg rundt for å begynne prosessen. Heldigvis tok jeg optiker først, noe som jeg har vært mest redd for (bruker linser), men jeg ble godkjent for utrykningskjøring.   :)

     

    Når der gjelder studiested så vurderer jeg både Stavern og Oslo, da det er ca like langt å pendle til begge to. Kjenner jeg har blitt mer usikker på Stavern nå som jeg hører snakk om at dette muligens blir siste kullet som går der. Har gjennom min nåværende jobb vært med på tre nedbemanningsprosesser og sett hvordan folk blir påvirket av det. 

  7. Hei! 

    Jeg er på utkikk etter bil nr. 2/pendlebil, og har sett meg ut en Polo og en Fabia som kan være aktuelle.

    Poloen er en 1.2l 64hk bensin, gått 107 000 km. EU-godkjent for ett år siden, siste intervall service i august 2013 (to oljeskift siden da). Jeg får ny service ved evnt. kjøp. Har prøvekjørt denne, god å kjøre, men trenger en firhjulskontroll/justering (regner med at dette tas på service?). Enkelte steinsprut, og en ørliten bulk ved hjulbrønnen, men ikke begynt rust her. I passasjerdøren fant jeg et sted med påbegynnende rust (lite), som jeg evnt kan pusse ned og lakke over selv(?). 

    Fabiaen er en 1.4l 69hk diesel, gått 112 000 km. Eu-godkjent frem til januar 2019, nylig servet. Har ikke prøvekjørt bilen helt enda, men skal være i bra stand. Nye dekk (Falken, noe tess over fjellet på vinteren?). 

    Hvordan er disse bilene, sett mot hverandre? Er Skodaen mye billigere å drifte i fremtiden med tanke på service/deler? Skodaen har registerreim, Poloen har vel kjede? Noe spesielt jeg skal være obs på med disse bilene? 

    Begge er 2007 modeller, ca. rundt 50 000 kr. 

  8.  

    Ta det fra en som jobber innen luftfart - hold deg unna. Det er ingen fremtid i dette yrket!

    Er du pilot?

     

    Det var nummeret før jeg stoppet en pilot i dag på Gardermoen for å spørre "på vegne av en kamerat" med tanke på denne tråden, men han så veldig opptatt ut, så jeg droppet det.

    Ikke pilot, jobber på andre siden av radioen.

×
×
  • Opprett ny...