Gå til innhold

Smilsmilja

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Smilsmilja

  1. Såklart at vi må frykte menneskenes innvirkning på jordkloden? I det minste frem til det motsatte er bevist!

     

    Problemet er at jorden, atmosfære, sol og univers utgjør et "kaos" som vi aldri kommer til å få fullstendig kontroll over. Når noe skjer vil det medføre utallige konsekvenser. Altså tilbakekoblings-mekanismer. For eksempel;

    Når temperaturen stiger, vil mer vann fordampe. Vanndamp er en drivhusgass som vil føre til en sterkere drivhuseffekt- dermed varmere. Varmere: Mer nedbør og skydannelse: Mindre solstråling vil nå bakken og absorberes= kaldere? Når det blir varmere vil vi kunne få mer plankton osv som kan binde mer CO2. Varmere- mer is blir borte, mindre albedo og mer absorbsjon. Mindre is, påvirker globale havstrømmer og vinder. Mindre is tilfører mer ferskvann til havet, hvordan påvirker dette dypvannsdannelse, spes ift saltinnhold? Permafrost tiner og kan frigi store mengder metan osv= mer klimagasser= kraftigere drivhuseffekt. Ikke inne i noen bestemt Michelagelo-syklus, dermed er ikke jordens forhold til solen noen forklaring på temperaturstigningen, slik som Klimaskeptikerne foreslår. 

     

    Dette er et så utrolig komplekst tema med så mange faktorer som vil kunne føre til det ene og det andre. Jeg har valgt å fokusere på hva jeg ser. Og jeg opplever at bakken er svart av eksos og at luften i byen som jeg bor i er dårlig, at fisk i elver dør osv. Det handler om hvordan jeg som menneske lever. Dermed skulle det ikke forundre meg at denne levemåten har sine konsekvenser for jorden utenfor bakkenivå

  2.  

    Er det sånn at de som går oslo vår er litt utenfor ettersom de begynner et halvt år senere? Har de samme ball osv som høststudentene? Hva er egt forskjellen? 

    Ball? Hvis du tenker på Ball Medicorum, holdes det en gang i året. Skillsmisseballet, der enten medisin og ernæring eller medisin og tannlege skiller lag er etter 1.5 år.

     

    Det er egentlig ingen stor forskjell på vår/høst-kull bortsett fra at de 3 første årene (vet ikke hvordan tilfellet er med de 3 resterende) så er det slik at vårkullet har de store eksamenene etter sommerferien (typ oktober/nov), mens høstkullet har det før sommerferien.

     

    Hva det betyr i praksis er at vårkullet får en mer tettpakket timeplan (fordi sommerferien er i veien). Begge kullene får like mye undervisning, men det ene kullet får flere undervisninger per uke. Tror det er snakk om 1-1.5 mnd forskjell. 

     

    Til gjengjeld har vårkullet sommerferien til å lese til eksamen, mens høstkullet får juleferien. 

     

     

    Hvordan er det egentlig med oslo vår? Går de også med tannlege og klinisk ernæring? 

  3. Jeg ville valgt T-matte, slik at du neste år står fritt i å velge S eller R. Dersom du velger S er det akk det samme som T, og du vil sikkert oppleve å få veldig god karakter. Dersom du da har fått dårlig karakter i T, kan du gå opp som privatist i 2 klasse for å forbedre karakteren. Dermed får du både et bedre mattegrunnlag og bedre karakterer lettere i matte videre

  4. Hei,

    Det er nå kun et par dager igjen til prioriteringslista for studiene skal settes. Jeg er sikker på at jeg skal studere medisin og kommer inn alle steder, med unntak av NTNU (selvfølgelig...). Problemet mitt er bare det at jeg er svært usikker på hva jeg skal sette øverst. Derfor må jeg finne ut av hva forskjellene er mellom de ulike universitetene, men jeg finner dette vanskelig. Kan noen mer opplyste nevne noen forskjeller mellom særlig studiet i Oslo og Bergen? 

    Takk på forhånd!

     

    Hva har du i snitt?

×
×
  • Opprett ny...