Gå til innhold

PropsAreForBoats

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PropsAreForBoats

  1. Absolutt et bra kjøp og med utstyret du har fra før skulle det passe bra! På forhånd gratulerer med et godt valg!

     

    Propsareforboats: Ironisk å ha bilde av et propelldrevet fly (om enn turboprop) med det nicket? :)

     

     

    Tenker meg at han mener at propeller hører hjemme på båter. og at han ikke er særlig glad i å fly, hehe

     

     

    seilfly: Vel, inntil nylig hadde jeg ikke tilgang til et annet motiv - skal se om jeg får oppdatert avataren etterhvert

     

    brk: Er faktisk veldig glad i å fly jeg - nødvendigvis :) Men ja, Propellers Are For Boats!

     

    Og til trådstarter - det er ikke noe å tenke på. Man får dette objektivet så billig i dag at det er bare å slå til. Enhver test du finner vil bekrefte det. Uten tvil det objektivet som har gitt meg mest for pengene (selv om jeg er glad i alle sammen :love: )

  2. Har kommet et stykke på vei på egenhånd, kommentarer/erfaringer til setupet er meget velkomne:

     

     

    Prisguide handlekurv

     

    For de som ikke gidder å klikke:

     

    - Antec P182

    - Seasonic S12 650W

    - Abit iX38 QuadGT

    - Intel Core 2 Duo E8400 + Noctua NH-U12P kjøler

    - Mushkin XP2-8000 4096 MB Extreme Performance (2 x 2048)

    - MSI HD3870X2 OC 1GB

    - Samsung Spinpoint F1 1 TB 32MB cache

     

    Har som sagt 2 WD Raptor 74GB som jeg kjøre i RAID 0 som OS/program-disk, og resten av det mest nødvendige (skjerm, mus, tastatur osv)

     

    Kommentarer vil bli satt pris på!

  3. Et hovedkort-havari tvinger meg ut på shopping, men har vært ute av loopen et par år så jeg trenger litt hjelp til å sette sammen min nye pc. Den bør kunne kjøre Crysis greit, skal ellers brukes endel til bilderedigering i tillegg til det vanlige. Kanskje noe videoredigering, men dette vil ikke være primært bruksområde. Øvre grense er 20k uten skjerm. Har allerede to WD Raptor 74GB til OS/Program i RAID 0, ser for meg en eller to 1TB-disker til lagring. Har DVDRW, så trenger ikke optisk drev. Mus/tastatur er også i hus allerede. Planlegger en Eizo 24" på litt sikt, fint om jeg da kan få utnyttet begge 19"-erne jeg har til et 3-skjermoppsett, men ikke noe must (får aldri nok desktop-plass). Så det jeg kommer til å kjøpe er:

     

    • Kabinett - ser her på Antec P182
    • Hovedkort - er blank her sålangt.
    • CPU - er blank her sålangt - 2 el. 4 kjerner? 45nm?
    • Minne - ser for meg 4GB, DDR3 er visst ikke verdt pengene ennå, er det så?
    • HDD - 2x 1TB-disker
    • Skjermkort - vil ha noe som sparker her, ser for meg SLI eller Crossfire
    • Kjølere/vifter - vil prøve å begrense støyen så mye som mulig
    • PSU - er fan av å ha overdimensjonert PSU, siden PC-en har en tendens til å vokse... Helst støysvak
    • Vurderer lydkort, har en aldrende SoundBlaster Audigy 2

     

    So - noen av dere oppdaterte som kunne tenke seg å hjelpe en gammal knark litt? :)

     

     

    (edit: typo)

  4. 580EX og 430EX har selvsagt også autofokushjelpebelysning. 580EX er helt lik ST-E2 på dette området, ifølge en artikkel jeg har lest.

     

    Mener og ha lest dette selv. Men etter og ha lest igjennom manualen til kamera, 430EX og ST-E2 så finner jeg ingenting om det. Og blitz'ene ville ikke fyre av for og hjelpe med fokus når kamera ikke klarte det heller. Men nå er det ikke sagt at det ikke går bare fordi ei kløne som meg ikke får det til da :blush:

     

    Blitzen vil ikke fyre av for å hjelpe til med AF, den har et eget AF-hjelpelys under blitzlampen. Prøv den i et mørkt rom, så vil du se at den lyser opp motivet med et rødt grid for å hjelpe kameraets AF. 430EX dekker opp til ni fokuspunkter, mens 580EX dekker alle fokuspunktene hvis kameraet har flere.

  5. Men 580EX utløser da ikke slavene med blitslyset? Går ikke dette infrarødt på samme måte som ST-E2?

     

    Nei. 580EX avfyrer et preflash som overfører informasjon til slavene. Derfor vil du merke at en EX som master på kameraet vil ha bedre rekkevidde i de fleste tilfeller enn ST-E2, spesielt utendørs, siden ST-E2 bruker utelukkende IR-signaler. Men preflash-systemet har heller ingen imponerende rekkevidde. Det beste er en radiosender-løsning, som feks Pocket Wizards. (Som dog ikke er kompatibelt med ETTL, slik at man må stille inn blitzene manuelt)

  6. Mine gjettning er at 1D Mark III er det siste 1.3 crop kameraet fra Canon og at de da fortsetter med FF OG 1.6 crop fremover.
    Ikke usannsynlig, nei. Nikon har bevist at det går an å produsere mange bilder i sekundet med FF, og Canon vet jo at det går de også. Ser likevel ikke bort fra at de kommer til å ha én 1D og én 1Ds-modell, hvor hovedforskjellen er oppløsning og hastighet, med mindre Canon har lyst å utfordre Hasselblad, Pentax og Mamiya på mellomformat da...

     

    Håper dere tar feil. Jeg synes 1,3 crop er et perfekt kompromiss, som skjærer fantastiske utsnitt av Canon's L-optikk. Med bildekvaliteten som brikken i MkIII kan vise til, er ikke offeret så stort heller. Og man får god payback i form av BPS og buffer size.

  7. Fra nettsiden til Serviceproffen: "Det gis ingen garanti på sand/vann skader. På grunn av senskader anbefaler vi ofte at utstyret vrakes." Tydelig at dette er type skade som det er vanskelig å reparere.

     

    Jeg har så langt bare gode erfaringer av å bruke Serviceproffen, har en 24-70 og en 580EX inne der nå. (IKEA-hylle og gipsvegg=dårlig kombinasjon...) - gjenstår selvfølgelig å se hvordan utstyret virker når jeg får det tilbake igjen. Ellers er verdigjenstandsforsikring absolutt å anbefale!

  8. Det ligger en Canon-mount til salgs på bruktforumet nå:

     

    Sigma 10-20

     

    (Jeg er ikke selger) :cool:

     

    Oceanborn: Canon's eksterne blitz 580EX klarer også maks (eller minimum?..) 14mm med innebygd diffuser. Jeg har ikke prøvd å ta bilder med blitz på 10mm med dette objektivet ennå, kan teste når jeg kommer hjem fra jobb hvis det er interessant for noen.

  9. Med sigma 10-20?

    Skremmende likt utsnitt. Ser ut i fra skyggene at du har vert en del timer tidligere på dagen..

    7161497[/snapback]

    Ja, knipset med Nikon D50 og Sigma 10-20mm. Tatt fra toppen av Empire State Building, vendt nordover slik at det viser store deler av Manhattan upper west side. Bildet ble vel tatt i 11-12-tida om formiddagen.

     

    Ja, det er faktisk nesten litt skremmende... :hmm:

    7161992[/snapback]

     

     

    Kult! Jeg var der litt senere på dagen ja, syntes det ble tøft med skyggen av Empire State som gikk parallellet med avenyene nordover på Manhattan. Nå er vi sikkert ikke de eneste turistene som har bilder med det utsnittet der, dog... :) Jeg syntes det var utrolig moro med 10-20'en på Manhattan, det egner seg perfekt til storby/arkitektur-shots - jeg gikk helt "bananas" med dette objektivet der ;)

  10. Gratulerer med flott utstyr! Synes du har gjort gode prioriteringer! Jeg ville også ha vurdert et batterigrep etterhvert, da jeg synes det gir uovertruffen ergonomi, pluss at det gir deg en tilnærmet "udødelig" batterilevetid - spesielt med uoriginale batterier! (Jeg kjøpte 2 batterier på 1800 mAh til 200kr pr stk - Canon's originale er på 1390 mAh og koster 600kr...)

     

    Ser bra ut dette Hagen. En ting til du kan spare til er et godt stativ, men ikke forhast deg (les:kjøp noe til tre-fire hundre på elkjøp).

    7151201[/snapback]

     

     

    Ikke for å hijacke tråden, men jeg er på utkikk etter et stativ/hode - det må være forholdsvis lett, stabilt og kunne bære min 30D med EF 70-200 f2,8 L IS påmontert - har letet mye på nettet, men it's a jungle out there... Noen brukere som har anbefalinger?

  11. Nikon D80 lang batterilevetid

    Canon 30D medium batterilevetid

    Nikon 200D kort batterilevetid

     

    Hvordan kameraet brukes har veldig mye å si for batterilevetiden.

    7006935[/snapback]

     

    Har selv bare erfaring med 30D. Med det kan jeg regne med å få ca 1000 bilder uten å lade opp batteri (Bruker ekstern blitz, mens IS og AF står på hele tiden). Dette sammenfaller vel også med erfaringen fra bildereportasjen fra Himalaya her på akam. For meg er 1000 bilder lang batterilevetid og jeg har ikke engang vurdert å kjøpe ekstrabatteri.

     

    For andre er 1000 bilder på en batterilading altså middels viser det seg...

    7008276[/snapback]

     

    Med batterigrep på mitt 30D og to uoriginale batterier har jeg nå passert 2300 bilder med AF og IS på første lading, og batteriindikatoren står fortsatt på "fullt"...

    Med ett originalt batteri måtte jeg lade etter ca 800 bilder, også med AF og IS. Spent på å høre hva "lang batterilevetid" på D80 betyr i praksis?

  12. Jeg kjøpte 650. Den er SVÆR, men passer mitt bruk med kamera, 2 objektiv, laptop + endel jobbgreier. Det er nok bare 550 og 650 som har en egen laptop-lomme, mulig du får plass til en kompakt laptop i en av de mindre baggene (?).

     

    NB - jeg tror baggene på Fotohuset ikke er av siste modell; sammenlignet med produktvisningen på Lowepro's hjemmesider så mangler min bag "Removable pouch and memory card wallet" og "Luggage trolley strop quickly secures your bag to luggage handle." Men skitt au, jeg sparte 995 kr på det...

     

    Hvilken kjøpte du da? Har litt problemer med å se forskjellen på veskene på Lowepro-sidene, annet enn at de blir litt større for hver modell. Kun 500 og 600 som har plass til laptop?

    6769198[/snapback]

×
×
  • Opprett ny...