Gå til innhold

Brank

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Brank

  1. Hei! Jeg har fagbrev som elektriker, fullført teknisk fagskole i 2014 og studerer til bachelor (ferdig med 1 semester).

     

    Jeg ser dere synes teknisk fagskole virker useriøst grunnet norsk og engelsk. Jeg tror dere sammenligner denne norsken og engelsken med fagene vi hadde på videregående, og dette stemmer selvsagt ikke. Man studerer ikke litteratur, henrik ibsen og dikt på teknisk fagskole, man studerer hvordan kontraker skal skriver, hvordan formelle møter skal innkalles og holdes, hvordan man skriver teknisk rapport og man får læring i hvordan man skriver den perfekte søknad og CV og mye mer. Ikke bare dette, men min fagskole gav meg også generell studiekompetanse.

     

    Videre vil jeg si til den personen som har søkt på over 100 jobber og fortsatt trekker kabler; Jeg anbefaler deg i å ta kontakt med ditt lokale karrieresenter. Det kan tyde mye på at det er din CV eller søknad som burde forbedres, og ikke nødvendigvis din utdanning det er noe galt med. Du må huske at du ikke kun blir ansatt på kompetanse, men også personlige egenskaper og fremstillinger. Samtlige av mine 15 medstudenter gikk ut i relevant jobb eller studerte videre.

     

    Jeg har diskutert dette emnet mange ganger, og de fleste er enige at listen over hvor ettertraktet man er etter endt utdanning er slik:

     

    1. Y-vei bachelorutdanning

    2. Teknisk fagskole

    3. Vanlig bachelorutdanning (uten fagbrev)

     

    Men husk at man sparer 1 år ved å ta to årig teknisk fagskole. I ditt tilfellet er det kanskje ikke så relevant ettersom du får støtte av NAV, men for de fleste kan 1 år med studielønn og mistet inntekt være en rimelig høy sum. Jeg tror også at gjennomsnittsalderen på teknisk fagskole er litt høyere enn på Y-veien. Som det allerede har blitt nevt her inne, så kan man gå fra teknisk fagskole til bachelor, noe som jeg nå gjør. Jeg tar den utdannelsen i danmark, men det blir også mer og mer av det i Norge. 

     

    Når jeg er ferdig utdannet er jeg da 23 år med tekniske fagskole og bachelor i ingeniørfag. 

     

    Min konkluksjon: Ta teknisk fagskole og bygg videre til hvis du føler for det om 2 år til :)

     

    Lykke til!

     

    Med andre ord så er du enig med meg at Teknisk fagskole er bortkastet tid og energi samt penger....Fordi ellers hadde du ikke gått på skolen videre for å få den stillingen du ønsker.. Ingeniør..

     

    Om teknisk fagskole gir deg de samme mulighetene..

     

    Konklusjonen,,, TEKNISK FAGSKOLE ER BARE NOE DRITT OG BORTKASTET TID..

     

    Og når det gjelder holdninger og den riktige innstillingen så har det ikke en dritt og si, kjenner flere eks nærkiser/fest løver som ikke har en dritt praktisk skole/fagbrev,, og da tatt seg en bachelor, og får seg jobb med engang som ingeniør...

     

    med andre ord bachelor gjelder...

     

    grunnen jeg tok tekniske fagskole og ikke Y-veien ingeniør er at jeg trodde at det var nok med 2 fagbrev + teknisk fagskole for å få seg en grei jobb,,, men det

    er bare tull.

     

     

     

     

     

     

     

    GÅ DIREKTE Y-VEIEN..

     

    god helg :)

  2.  

    Hei... min tips for folk som har vurdert å ta teknisk fagskole,,, svaret mitt er NEI IKKE GJØR DET!!! DET ER EN BORTKASTET SKOLE!!

     

    Ta en ingeniør bachelor grad.. Jeg har tatt Teknisk fagskole, fordypning elektro sitter med 2 stk fagbrev,, har søkt 100 jobber,,, mange av svar som jeg får tilbake er at jeg har får lite kompetanse... Jeg angrer som faen att jeg ikke tok meg en bachelor grad... 

     

    jeg vet også FOLK som går tilbake og jobber som elektrikere, drar kabler, fordi de ikke får jobb etter endt utdanning..og grunnen til det er 

    at skolen ikke er verdt en dritt,, man sitter igjen med studie gjeld og ingenting annet,,, 

     

    SÅ FOR DERE SOM HAR MULIGHETEN, TA DERE EN BACHELOR GRAD I ELEKTRO!!!

     

    Akkurat dette har jo også med eit generelt dårlig arbeidsmarked. Mange med ingeniørutdanning sliter også med å få seg i jobb i disse dager.

     

    Fordelane og ulempane med teknisk fagskule er at det er ein mellomting mellom fagbrev og ingeniørutdanning. Dette gir fleksibilitet til å f.eks gå tilbake til fagarbeidararbeid når det blir dårligare tider, noke som dei fleste ingeniørane ikkje kan gjere.

    Teknisk fagskule åpnar for at ein kan ta på seg ingeniørjobbar, særlig dersom ein har ein del praktisk fagerfaring, men utan ein har like stor faglig tyngde som ein ingeniør.

    Dei som tar ingeniørutdanning har veldig lett for å låse seg til ein skrivebordsjobb der dei har lite jobbmuligheiter dersom ingeniørbehovet går ned. Ein med teknisk fagskule har dårligare kompetanse enn ein ingeniør, men ein har fordelen av at ein kan hoppe mellom fagarbeidarjobbar og ingeniørjobbar alt etter kva som lønner seg mest til ei kvar tid.

     

    Akkurat no er det eit typisk eksempel på eit tidspunkt der muligheita til å ta seg fagarbeidarjobb i staden for å gå arbeidslaus gir dei med teknisk fagskule eit fortrinn foran ingeniørane.

     

     

    Men det er uansett veldig trist og bruke masse tid penger og energi for å få litt ekstra påfyll av kjedelig teori,, for da igjen å gå tilbake for å trekke kabler... derfor mener jeg det er bortkastet.. 

     

    Det er nemlig sånn at mange tar også denne skolen grunnet at man ikke kan jobbe som montører lengere pga sykdom..

     

    jeg er veldig skuffet ihvertfall.. egentlig så synes jeg de skulle tatt bort dette studiet tibudet,, og kanskje istedet laget ett 4 årig program deltid på bachelor istedet,, da vet man ihvertfall hva man sitter igjen med etter skolen..

     

     

     

    Det er ihvertfall min mening om teknisk fagskole

  3. Hei... min tips for folk som har vurdert å ta teknisk fagskole,,, svaret mitt er NEI IKKE GJØR DET!!! DET ER EN BORTKASTET SKOLE!!

     

    Ta en ingeniør bachelor grad.. Jeg har tatt Teknisk fagskole, fordypning elektro sitter med 2 stk fagbrev,, har søkt 100 jobber,,, mange av svar som jeg får tilbake er at jeg har får lite kompetanse... Jeg angrer som faen att jeg ikke tok meg en bachelor grad... 

     

    jeg vet også FOLK som går tilbake og jobber som elektrikere, drar kabler, fordi de ikke får jobb etter endt utdanning..og grunnen til det er 

    at skolen ikke er verdt en dritt,, man sitter igjen med studie gjeld og ingenting annet,,, 

     

    SÅ FOR DERE SOM HAR MULIGHETEN, TA DERE EN BACHELOR GRAD I ELEKTRO!!!

×
×
  • Opprett ny...