Gå til innhold

rogeren69

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rogeren69

  1. Riktig, inviterer du til intervju så er det vanlig å forklare hva intervjuet går ut på, hvem det er som intervjuer og hva det skal brukes til. 

    En anonym rogeren69 på et offentlig forum som søker mennesker som bor alene i alderen 30-50 virker bare creepy.

     

    Er du fra en avis? Fra kommunen? Er det et skoleprosjekt? Er det for egen nysgjerrighet? 

     

    Oj, jeg så ikke at innlegget kunne bli oppfatta som creepy, men jeg ser den nå. Jeg er ikke creepy! :-) Bare nybegynner. Jeg er en aspirerende freelancejournalist som skal forfatte en magasinsak. Hvilket magasin, vet jeg ikke ennå. 

    Overskriften blir noe sånt som: "Jeg har valgt å bo alene!" (kanskje litt mer catchy) :-) og er på jakt etter menn/damer i 30-50 års alderen som har tatt et bevisst valg om å bo alene (uten barn eller samboer ol). Hva slags spørsmål som blir stilt er litt opp til hver enkelts situasjon. Sitatsjekk før publisering.

    Send meg gjerne en pm om du føler at dette kan være noe for deg.

  2. Etter nærmere studering av hva som kan være problemet, kan det være at jeg har isolert problemet. 

     

    Maskinen låser seg når....:

    jeg alt+tab'er mellom programmer/spill, (f.eks. mellom winamp/word)

    jeg åpner nye faner i chrome

    Av og til etter oppstart (Når jeg er inne i windows (10))

     

    Maskinen låser seg ikke når jeg kun......:

    skriver i openoffice

    ser film

     

    Håper dette gir noen aha-følelse på hvilken maskindel som kødder det til.

  3. Jeg har vært bosatt i en kommunal bolig i tre måneder. Jeg er nå flyttet. Jeg har ikke underskrevet noen boligkontrakt. Jeg har ikke betalt husleie. Arbeidsgiver har nå oppdaget feilen med at manglende innkreving av husleien og mener nå at jeg må betale husleie for de månedene jeg har bodd der.

    Jeg trodde at husleien ble trukket rett fra lønn, og sjekket ikke opp i dette. Tenkte overhodet ikke på at kommunen kunne være så glemsk, at de glemmer å kreve husleie.

    Sikkert dumt spm, men Må jeg betale?

  4. Jeg kjøpte en gaming-pc fra Multicom som nå er begynt å tulle seg.

    Problemet er at den restarter, eller "fryser" slik at mus og tastatur ikke får kontakt og omstart er eneste mulighet. Dette gjør den tilsynelatende uten grunn. JEg kjører ikke mange samtidige programmer, temperatur i maskina er helt på det grønne, og det er ikke noen feilmeldinger av noe slag som kommer.

    Dette er en ny maskin, og jeg lurer på om det er noe jeg kan gjøre? Jeg har oppgradert biosen til hovedkortet, og alle drivere er såvidt jeg vet oppdatert.

    Jeg må og legge til at det er sjelden dette skjer, kanskje 1-2 ganger om dagen når maskinen står på 24/7. Og sjelderne etter jeg oppgraderte hovedkortets bios.

    Jeg vet dette kanskje er umulig å svare på, men jeg prøver da likevel. :-)

     

    http://www.multicom.no/multicom-tywin-i824s-gaming-pc/cat-p/c/p10632097

  5. Da har jeg fått svar fra Multicom:

    Hei.
    Vi må dessverre avvise deres erstatningskrav da reklamasjonen er mottatt for sent.

    Sendingen er kvittert mottatt av adressaten 17.11.2015 uten at det er gjort anmerkning om skade. Reklamasjon til transportør skal fremsettes uten ugrunnet opphold. Skade som er synlig, bør reklameres når pakka tas imot.

    Skjer reklamasjonen senere enn 7 dager fra pakka ble mottatt, må den som reklamerer bevise at skaden har oppstått før den ble mottatt. Hvis dette ikke kan bevises, skal pakka anses å ha blitt levert i fullgod stand.

    Dette er i h.t. Lov om Vegfraktavtaler § 40 samt NSAB200 § 29 (Nordisk Speditørforbunds alminnelige bestemmelser.)

    Vi vil dermed ikke kunne erstatte kabinettet her. Dersom det er noe løst e.l. inni kabinettet må dette undersøkes nærmere før en avgjørelse fattes, men i de fleste tilfeller vil de kunne byttes ved garanti.

    Mvh
    Arne Petter
    Multicom Support
    ____________________

  6. Pakken bar absolutt ingen skade ved henting. Datamaskinen var godt pakket inn i originaleske, som igjen var pakket inn i en større pappeske med masse bobleplast i. 

    Jeg hadde ingen mulighet til å se at den var skadet. DA jeg pakket opp maskinen fremsto den som hel, unntatt disse plastdekslene i front som datt ut. Da kom mistanken om skade.

  7. Jeg kjøpte en helt ny maskin hos multicom.no. Da jeg pakket ut maskinen la jeg merke til at to av plastdekslene i front var falt av. Når maskinen startet opp bråket den, noe som viste seg å være kabinettviften som tok borti noe. Videre "fryser" maskinen ved kjøring av programmer og det må foretas en omstart.

     

    Jeg klaget til multicom per epost, og de sa at siden det var en mnd siden jeg kjøpte produktet, kunne de ikke erstatte det. Det var ingenting de kunne gjøre. De tilbyr å reparere maskinen for betaling. Dette er ikke aktuelt.

    Altså, Multicom mener jeg har klaget for sent.

     

    Jeg bestilte produktet 07.11, hentet det på posten 17.11. Maskinen ble stående uåpnet til den 1.12 pga flytting, og jeg sendte inn klage den 3.12.

     

    Har jeg noe rett på heving av kjøp, krav på gratis reparasjon etc. her? Eller er jeg "lost"

     

×
×
  • Opprett ny...