Gå til innhold

sir_lancelot

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sir_lancelot

  1. Hei,

    det er forsåvidt ikke noen ukjent problematikk at Sigma EF-500 DG Super undereksponerer i gitte situasjoner. Dette kan du f.eks. lese mer om her.

     

    Om tilsvarende original-blits fra Canon (i.e. Speedlite 550 EX/580 EX) er verdt rundt dobbel pris, er det derimot bare du selv som kan svare på ut ifra dine egne behov.

     

    Min egen erfaring med Sigma-blitsen er stort sett sammenfallende med det som skrives i testen, og jeg endte opp med å selge den og investere i en 580 EX.

  2. Hei,

    jeg har kjøpt en god del Sigma-linser i Shanghai (bor her), og erfaringsmessig ligger prisene på circa samme nivå som i USA (typ. BHPhotovideo, Adorama etc.).

     

    Dvs MYE å spare med mindre du har tenkt å gå på rødt på Gardermoen... :roll:

     

    Original-optikk (typ Canon) er det derimot ikke så mye å spare på i forhold til Norge på det jeg har sett så langt.

     

    Angående piratprodukter trenger du ikke, i motsetning til det som ble påstått tidligere, bekymre deg nevneverdig, og ihvertfall ikke om du går i en autorisert butikk (typ en butikk som er listet på Sigma-siten).

     

    Typisk for kamerasjapper her borte er at de av en eller annen grunn gjerne ligger samlet på en etasje eller to i bestemte kjøpesentre (i tilfellet under: Beijing Camera Market) - la deg imidlertid ikke skremme av at disse ofte ser litt slitne ut i forhold til norsk standard... ;) Forbered deg også på at de neppe snakker et eneste ord engelsk i butikken... :no:

     

    Fikk en kinesisk kollega til å oversette en av adressene i Beijing (den første) som ligger på hjemmesiden til Sigma China, og den er som følger:

    Beijing Ruiyi Camera Shop,

    Shop No. 61, 1st floor, Beijing Camera Market,

    No. 40 Wukesong, Beijing.

     

    Et råtips er å printe ut den kinesiske adressen så du har noe å vise drosjekusken i Beijing - kan spare deg for mye trøbbel og frustrasjon! :D

     

    God tur!

  3. Hei,

    en telekonverter vil i tillegg til å stjele endel av lysstyrken i objektivet, også i de aller fleste tilfeller gi deg dårligere bildekvalitet.

     

    Generelt gjelder at de beste teleobjektivene, både zoom og fastoptikk, vil gi fullt akseptable resultater med en 1.4 konverter, mens du med en 2.0 konverter vil begynne å merke synlige forskjeller.

     

    Tamron-objektivet du allerede har er helt sikkert svært praktisk med det store zoom-omfanget, men det er neppe skarpt nok til at du vil bli fornøyd med bildekvaliteten hvis du kombinerer det med en telekonverter.

     

    I tillegg vil du miste autofokus på dette objektivet med en konverter, da autofokus krever en lysstyrke på minst 5.6. En 1.4 konverter vil stjele 1 blendertrinn, og en 2.0 konverter vil stjele 2 trinn. Med andre ord vil ditt objektiv med en 1.4 konverter bli et 5.0-9.0 objektiv med kun manuell fokus.

     

    Anbefaler deg istedet å utnytte den høye oppløsningen du har i ditt 350D, og heller croppe motivet.

  4. Hei,

    Sigma 100-300 f4 EX har generelt et meget godt rykte.

    Her er en test hos Nature Photographers. Det scorer også veldig høyt blant brukere på Fred Miranda reviews.

     

    For den prisklassen og typen motiver du nevner (dvs. ikke de mest ekstreme kravene til maks blender eller fokushastighet), bør du definitivt også ta en titt på Sigma 80-400 f4.5-5.6 OS APO (OS=optical stabilizer). Sigma påstår at OS gir opptil 3 ekstra blendertrinn å gå på - noe jeg av egen erfaring vet stemmer. Med mindre du er av typen som alltid drasser med deg et stativ, vil du fort oppdage at optisk stabiliserte linser er sterkt vanedannende.... :D

     

    Skulle jeg plukke på noe måtte det være mangelen på HSM - samtidig sladrer jo den relativt beskjedne lysstyrken om at dette uansett ikke er noe utpreget actionobjektiv, så noe stort problem er det ikke. Autofokusen er uansett ikke tregere enn at jeg sjelden har problemer med å følge en fugl i flukt på full tele. Objektivet er også kompatibelt med Sigma EX telekonvertere skulle du trenge brennvidder i paparazziklassen... :cool: ).

     

    En test av Sigma 80-400 finner du her, brukererfaringer hos Fred Miranda her.

    Pris hos BHPhotovideo er 999 USD, pris for 100-300 samme sted er 899.

     

    Du har selvsagt også Nikon's egen variant, Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6D ED, men da begynner dessverre prisen å bli relativt voksen.... :cry:

     

    Lykke til!

  5. Hei!

    Jeg bruker dette objektivet på min 20D. Har dessverre ikke sammenlignet direkte mot Canon-objektivet du nevner, men jeg har til gjengjeld Sigma EX f/2.8 70-200 HSM (HSM = Sigma's versjon av USM) i arsenalet, og i forhold til dette er nok autofokus noe mer langsom og ikke fullt så lydløs. Når det er sagt, har jeg ennå tilgode å miste et bilde pga manglende fokushastighet på 80-400 - når det har skjedd har det vært mer på grunn av fotografen... ;) Sigma 70-200 er dessuten vesentlig mer lyssterk, noe som også hjelper på fokushastigheten i dårlig belysning.

     

    Til gjengjeld har jeg hatt mer enn god bruk for den optiske stabilisatoren (OS), som har reddet mangt et bilde jeg ellers aldri ville fått skarpt! Sigma hevder at man tjener 2 til 3 f-stop pga OS, og de har etter min erfaring sine ord i behold med god margin.

     

    Sigma har fått mye pepper for å utelate HSM på dette objektivet - og med rette, men jeg leste ett eller annet sted en uttalelse fra en i Sigma USA om at det var tekniske årsaker til at de valgte å droppe det. Dem om det.

     

    Om du klarer deg uten HSM/USM er mer et spørsmål om hvilke motiver du ønsker å ta bilde av antar jeg. For de mest krevende, bevegelige motivene vil du nok kunne få god bruk all fokushastighet du kan få, inkludert HSM/USM - for det meste annet holder hastigheten i lange baner. Uansett er det vel mer naturlig å sammenligne Sigma 80-400 mot Canon's 100-400 L USM skulle jeg mene.

     

    Det som primært skiller disse to (i.e. Sigma 80-400 vs Canon 100-400) er non-HSM/USM vs USM samt vri-zoom vs push-pull zoom. Optisk later de til å være jevnbyrdige ifølge de aller fleste tester du finner på nettet. Med 400 USD i prisforskjell var imidlertid ikke valget vanskelig for mitt vedkommende. Om det samme er tilfelle for deg er det vel bare du som kan svare på.

     

    Kan med andre ord anbefale Sigma 80-400 på det varmeste!

     

    Her har du forresten linken til en test av Sigma'en, mine erfaringer er stort sett sammenfallende med hva som skrives her.

     

    Lykke til!

  6. Hei,

    du bør definitivt vurdere Sigma 18-50 F2.8 EX og Sigma 70-200 F2.8 EX HSM som alternativer i det prissjiktet du sikter på (minstepakken).

     

    Førstnevte linse har stort sett fått veldig gode kritikker (både i User feedback forums og i proffe tester), mens Canons 17-85 har vært mer både og (byggekvalitet vs pris, CA, diskuterbar skarphet etc). Husk også at IS ikke hjelper deg på bevegelige motiver, samt at den ikke vil være særlig brukbar som portrettlinse pga liten maks-blender (5.6 på tele). Enkelte rapporterer også at effektiv maksimal brennvidde er vesentlig lavere enn 85 mm, nærmere 70 sier noen - men dette bør du i tilfelle kanskje sjekke ut i en butikk, jeg går ikke god for dette....(det skal her tillegges at Sigma også snyter litt på brennvidden, 18-45 er nok en riktigere angivelse).

     

    70-200 linsa til Sigma er helt enkelt vanvittig bra, og er en høyt anerkjent linse, også faktisk i enkelte proffmiljøer. Scorer jevnt over høyere enn Canons EF 70-200mm f/4L USM, og enkelte steder også høyere enn Canons F2.8 versjon av samme (som koster rundt det dobbelte av Sigmaen). Knallsolid bygget (tung!), svært rask autofocus (HSM), utrolig bra skarphet, farger, kontrast og bokeh. Fungerer også svært bra med Sigmas 1.4x converter hvis du skulle få bruk for mer rekkevidde etterhvert.

     

    Jeg tar forbehold om at jeg ikke har førstehåndserfaring med noen av de to omtalte Canon-linsene, men jeg var i nøyaktig samme situasjon som deg for en tid tilbake og vurderte begge to for mitt 20D. Jeg landet imidlertid på Sigma, og er så langt strålende fornøyd med det.

     

    Uansett; lykke til med valget uansett hva du lander på, huset du har valgt er ihvertfall udiskutabelt best i prissjiktet! :w00t:

  7. Hei,

    Sigma har ingen 18-60 linse i sortimentet, så jeg antar at det er den nye 18-50 f/2.8 EX DC du tenker på. I så fall kan du jo dømme selv ved å ta en titt på denne linken, der den sammenlignes direkte med bl.a. nettopp Canon 17-40 f/4 L.

     

    Jeg kjøpte linsen mye basert på testbildene på den siden, og har ikke angret på det så langt. Skulle bare ønske Sigma hadde utstyrt den med HSM (i.e. Sigmas meget gode alternativ til USM).... :hrm:

     

    Anbefales!

  8. Det finnes dessverre ingen gratis lunsj i verden, dette gjelder ikke minst når det gjelder online shopping... Særlig i USA finnes et utall av butikker som spekulerer i å flagge kameraer til innbruddspriser - for så å ta det igjen på absurd dyrt ekstrautstyr, porto og "ordreomkostninger". Man skal også være klar over at disse varene svært ofte er såkalte gråmarkedsprodukter, dvs parallellimporterte varer som leveres uten noen form for garanti.

     

    Fant en svært interessant og avslørende artikkel omkring dette ytterst tvilsomme forhandlersegmentet i PCWorld Online: PCWorld

     

    En lang artikkel, men til gjengjeld vil du neppe vurdere å ha noe med disse forhandlerne å gjøre etterpå...

     

    god lesning - og god helg!

  9. Her har du en ganske omfattende samling linker til tyske fotosjapper hvis du fortsatt skulle være interessert (og ha mye fritid.... :thumbs: )

    Linkpage

    Med mindre du skulle slumpe til å komme over helt spesielle tilbud, er det min bestemte oppfatning at skal du kjøpe utenfor Norge, er det beste tipset å bestille fra BHPhotovideo

    eller andre seriøse nettbutikker i USA, få det tilsendt og heller betale de sure momskronene. Garantien du får er ikke dårligere enn f.eks. ved kjøp i Tyskland (dvs 1 år). Alternativt kan du på amerikanske nettsider også kjøpe deg en utvidet garanti hvis du er redd for dyre reparasjoner. Lykke til!

  10. Hei,

    kjøpte kamera der i januar, ett Sigma SD9 DSLR med div tilbehør.

    Fikk det til innbruddspris fordi det var en utgående modell, ellers var inntrykket mitt at generelt er det svært lite å spare på å kjøpe i Tyskland ift Norge. Sjekket flere butikker (Hamburg-området), og også på tyske nettbutikker. Dessuten skal du ikke undervurdere de vesentlig svakere rettighetene du har hvis noe går galt med utstyret du har kjøpt.

    Kun ett års garanti gis så vidt meg bekjent, og utstyret må sendes til Tyskland for garantireparasjon.

     

    Skulle du allikevel velge å kjøpe i Tyskland, kan Saturn i Hamburg anbefales, har imponerende stort utvalg (og skremmende kunnskapsløs betjening - be warned!)

  11. Heisann!

    Jeg går høyst sannsynlig til innkjøp av et 300D i løpet av denne uken.

    Det som imidlertid gir meg hodepine er hvilken optikk jeg skal investere i for å noenlunde utnytte kapasiteten i dette kameraet, samtidig som jeg ikke må selge bilen for å få råd....

     

    Det er vel mye som tyder på at 18-55 kit-objektivet til Canon ikke yter dette kameraet særlig rettferdighet; ja det er svært billig, men man kan vel samtidig lure på om en 8-10 000 kroners investering i kamerahus kan forsvares hvis man setter heller tvilsomme saker i front. Litt som å investere i et råskinn av en prosessor i den nye pc'en - for så kun ha penger igjen til 64 Mb RAM kanskje...? :roll:

     

    Eksempelvis har Minolta Dimage A1 fått svært mye skryt for linsen, og dette kameraet koster omtrent det samme som 300D huset gjør alene. Det jeg forsøker å si her er vel at kamerahus og optikk vel bør stå sånn noenlunde i forhold til hverandre. Hvis ikke faller mye av poenget med dSLR bort, og man blir muligens mer fornøyd med f.eks. et A1.

     

    Så følgende objektiver til noe som for meg høres ut som en fornuftig pris:

    - Tamron 19-35 F/3.5-4.5 - kr.2486, xd.no

    - Tamron AF28-200 F/3.8-5.6 XR - kr. 2315, xd.no

     

    Noen som har erfaringer med disse? Evt. andre tredjepartsobjektiver jeg bør ta en titt på?

  12. mlwirak:

    noe som går igjen hvis man frekventerer visse forum (f.eks. dpreview forum), og som også har vært kommentert i enkelte utenlandske tester er overdreven CA.

    har også sett dette ved selvsyn i mange publiserte bilder på nettet, uten at man nødvendigvis kanskje skal ta samtlige slike "amatørbilder" for god fisk.

    har du noen gjort noen observasjoner i forhold til dette problemet i din foreløpige testing?

    er klar over at det finnes mange smårabiate kverulanter der ute som Aldri er fornøyd, kanskje spesielt i nevnte forum, men dette bekymrer allikevel en god del.

    ligger i tilfelle problemet i linsen, linsecoatingen eller er det relatert til bildebrikken? har sett flere teorier blitt lansert. hvis det ligger i bildebrikken, er dette erfaringsmessig noe som i tilfelle kan adresseres med en oppdatering av firmware?

    noen idé om når testen din er klar forresten?

     

    spec'en på dette kameraet isolert sett er jo skikkelig grom, og jeg vurderer å kjøpe et ifbm utenlandstur neste uke. dóg ikke hvis flertallet av bildene forsvinner i den nevnte lilla tåken!

×
×
  • Opprett ny...