Gå til innhold

Drømmer21

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Drømmer21

  1.  

     

    Noen som har erfaring med venteliste- odontologi i Oslo?

    evt. hvilket år og hvilket ventelistenr hadde du?

    Når ble du tatt inn?

     

    Jeg står som nr. 7, noe håp?

    Hadde en vennine som sto på 17. plass i 2013 og kom inn 1 1/2 uke etter skolestart. Også husker jeg at det var en her som sto på 13. plass (2014) og fikk plass 2 uker etter skolestart. Begge i Oslo, så jeg tror du har håp!

     

    Foresten hva fikk du i snitt hvis jeg får lov til å spørre?

     

    Snittet mitt er på 56,5. Helt identisk med poenggrensen i år.

    De prioriterer de eldste søkerne i førstegangskvoten.

     

    vet du om venninene dine søkte førstegang?

     

     

    Ja venninen min søkte førstegang. Det har økt veldig, var 54,4 eller noe da. Hun andre på forumet hadde 64,4 men poenggrensen var 64,9 tror jeg.

  2. Noen som har erfaring med venteliste- odontologi i Oslo?

    evt. hvilket år og hvilket ventelistenr hadde du?

    Når ble du tatt inn?

     

    Jeg står som nr. 7, noe håp?

    Hadde en vennine som sto på 17. plass i 2013 og kom inn 1 1/2 uke etter skolestart. Også husker jeg at det var en her som sto på 13. plass (2014) og fikk plass 2 uker etter skolestart. Begge i Oslo, så jeg tror du har håp! 

     

    Foresten hva fikk du i snitt hvis jeg får lov til å spørre?

  3. Hei, til høsten vurdere jeg å søke inn for å komme inn til studium i Oslo. Jeg er usikker på om det blir odontologi eller klinisk ernæring. Begge yrkene virker spennende. Jeg er redd for at klinisk ernæring ikke vil gi lett jobb. Også kan jeg jobbe på sykehus. Jeg har mest lyst på å komme inn i tannlegesstudiet, men alt er avhengig av hvis jeg gjøre det bra på eksamen! Er det noen som går på et av studiene og kan  fortelle litt om hvordan det er?

  4.  

    Hei, jeg skal ta opp noen fag til våren som jeg ønsker å forbedre: Geografi, samfunnsfag og historie, samtidig som jeg skal ha biologi 1 som jeg aldri har hatt før. Planen er å få 6 i alle. Er det noen her som har tatt disse og fått 6? i så fall hvordan leste du til de og hva fikk du som tema (biologi: fikk du forsøk)? Noen råd? TAKK

    Jeg fikk "en soleklar 6" på historie, jeg leste boken og begynte med å lese sammendrag og konklusjoner (slutten av hvert kapittel). 

    Siden jeg er over snittet interessert i politikk og historie så ser jeg en del på dokumentarer om historiske hendelser og perioder / epoker.

    Jeg øvde på å fortelle om hendelser med en annen, det er veldig lurt. Du kan være flink til å pugge og huske men det er fremføringen du blir vurdert etter.

     

    Det er bedre å kunne litt om alt, enn mye om lite. Du får sjelden tid til å fortelle alt du vet om et tema, men sensor kan spørre deg om mange småting og da er det greit å kunne si et par setninger om hver "ting" eller navn som dukker opp. 

     

     

    Er bra om du kan noe utenfor "allmennkunnskapen" i bøkene også. Da er dokumentarer og internettartikler en god kilde, når du kan fortelle ting som sensor ikke vet om er det lettere å imponere.

     

    En kan argumentere for at andre verdenskrigen var uunngåelig på grunn av krigserstatningene Tyskland ble pålagt å betale. Noe måtte gi etter, og det var det som skjedde.

     

    Takk for svar! Hvilke bøker leste du? jeg driver og leser å lykkes med eldre og nyere historie, hva synes du om de?! har du noen dokumentarfilmer som du anbefaler?

  5. Jeg hadde eksamen i biologi 1 og biologi 2. Biologi 1-eksamen min var ikke som privatist, og jeg fikk derfor muligheten til å forberede meg godt (hadde om fysiologi, og hvordan hurtig nedkjøling påvirker ulike prosesser i kroppen, bl.a. oksygenbehov), og fikk velge eget forsøk. Du får definitivt forsøk/praktisk del, og er du lur velger du ut en 2-3 stykker som du sender inn som et vedlegg på Privatistweb. På biologi 2-eksamen glemte jeg å sende inn mine (ja...), så jeg fikk kjøre et slags simulert forsøk på lærebokens hjemmeside om gelektroforese (biologi 2-pensum). Ganske chill, men det hadde vært mye greiere å ha forberedt et forsøk på forhånd.

     

    Edit: phrasing

    Hei og takk for svar! Tok du bio 2 i Oslo, gjelder dette med innsending til privatistweb i Oslo? Vet du om noen bra forsøk i bio 1?

  6. Tema er helt tilfeldig, du kan få noe fra hele pensum. Man kan avgjøre sånn omtrentlig hvor mye man bør lese til hvert fag ved å se på timetallet for det faget. Geografi har få timer med 56, samfunnsfag har 84 osv. Historie har vel en del mer. Skal du ha 6 må du lese hele pensum og kunne det godt. I geografi er det lurt å ikke henge seg opp i smådetaljer i stoffet, men ha de viktige og sentrale begrepene i orden samt et par eksempler på hver (og sørge for at man forstår dem). 

     

    Samfunnsfag er det egentlig bare å pugge og ha en god oversikt over sammenhenger samt viktige begreper. SF er også et av de fagene det kan lønne seg å være oppdatert på nyhetsfronten.

     

    Jeg fikk 5 i geografi ved å lese hele boka én gang, samt gjøre alle oppgavene og ta notater fra hvert kapittel. Jeg skrev et slags sammendrag av hver eneste side i boka. Når jeg var ferdig med boka, pugget jeg notatene og gikk gjennom alle oppgavene. Oppgavene skrev jeg på data. Eneste grunnen til at jeg ikke fikk 6 var rett og slett en dårlig og rotete fremføring av stoffet da det ikke er min helt sterke side å holde fremføringer. Jeg leste to fag på to måneder, så omtrent en måned på hver. Anbefaler å begynne litt tidligere.

     

    Overnevnte metode bruker jeg egentlig for alle fag.

    Takk. Det må jeg også passe på, å ikk ha en rotete framføring. Jeg liker egentlig ikke muntlig eksamen, men hvis jeg kan stoffet godt så går det sikkert bra. Takk for tipsene en gang til:)

×
×
  • Opprett ny...