Gå til innhold

Terrorific

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Terrorific

  1.  

    TV påvirker ikke internettytelsen, den går på eget VLAN med 100 Mbps (som holder i massevis for 4 TVer med full HD). Greit å koble fra uansett, for å teste.

     

     

    Ja det er jo en egen TV inngang på routeren

    Og dette nettverksuttaket fra Altibox-ruteren ment for IPTV er ikke tilfeldigvis koblet inn på samme switcher dere bruker til internett? 

     

    Dere har altså to fysisk adskilte nett og to sett med switcher? Eller bruker dere switcher med en 802.11Q-trunk i mellom som transporterer VLAN for internett og TV separat?

     

    det er 2 TV utganger på altibox routeren. Der har jeg og huseier koblet til TVen våres, en hver, Altså fra tv ingang til dekoder. 

    og fra router så har jeg tatt 1 cat6 kabel til switch NUMMER 1. og til switch nummer 1 til switch nummer 2 har jeg en cat 6 kabel inn i leiligheta mi der jeg har switch nummer 2.  derifra har jeg koblet pcene mine til internett. 

  2. Det som er greia er at jeg har hatt 500/500, men plutselig en dag så var upload 60mbs. jeg testa på speedtest.net, switch er såklart GB switch. 

    Siden routeren står i gangen ved huseieren min, og altibox routere suger, så har jeg en nettverkskabel fra router til switch no.1, på den har både jeg og huseier kobla oss til, han kobla pcen sin direkte til switch no.1. Jeg har en kabel ffra switch no.1 inn i leiligheta mi til en switch no.2. og fra switch 2 så har jeg kobla til pcen min. skal prøve å restarte switch og se om det hjelper

  3. Alternativt få satt altibox i bridge å få satt inn en egen router så har du switch der...

    Wifien på gamle altibox zyxel (går ut fra det er den) er søppel så ville fått noe bedre enn det.

    Har ikke råd til ny router for øyeblikket, men tenkte på en asus router sånn for fremtiden

  4. Jeg har nå kjøpt 2 cisco switcher. det skal vel holde det? som jeg forsto på deg TheHaughom så må jeg ha 3 switcher? 

    Hjemmesentralen står i gangen ved pcen til huseier, så det jeg tenkte var kabel fra router til switchnr1. Så kan huseier koble pcen sin til switch nr1, og i fra switch nr 1 så går det ledning inn til leiligheta mi, som blir switch nr2. 

    Funker dette?

  5. Hei, skal nå flytte til ny bolig, og der er det linje på 500mb. Problemet er at det er en altibox router og kun 1 utgang til internett, som huseier bruker for øyeblikket. 

    Så det jeg lurer på er, Trenger jeg 2 switcher? 1 switch der ledning fra router går til switch, og deretter ledning fra switch nr 1 til switch nr 2 som jeg har inne i leiligheta mi? Eller kan man kjøpe en type splitter som går ut ifra routeren, og ene ledninga går da i pcen hans og andre går til min switch inne i leiligheta mi?  

    Og hvordan switch burde man kjøpe for og få mest utnytte av hastigheten?

    Takker for svar

  6. har reinstallert windows... totalformatert pcen... avinstallert drivere is safemode uten internett og reinstallerte steeldrivers drivere.... tatt fresh install av windows... bytta tastatur... bytta rundt på usb porter... og ennå så klikka det totalt for rival 300 musene.. musa fungerte HELT fint på min datamaskin, men på samboeren sin så scroller den av seg selv og venstreklikk funka ikke og lyden slutta og funke, plutselig så funka lyden igjen og venstre museklikk.... Så kobla vi til en gaaaaaaaaaammel logitech mus fra forrige århundre som fungerte, men den scrolla av seg selv en liten stund, plutselig så gikk det over... har ikke skjedd ennå, ANER ikke hva dette kan være, og strengt tatt så vet heller ikke komplett har jeg fått intrykk av. 

    Noen av dere som kan ha en idê?

  7. Nytt problem nå, Dama satt og surfa litt på youtube alt fungerte helt fint, mus scroll og hele pakka. Så plutselig klikka alt, Også gikk lyden bort i tilegg. Noen som kan ha en idè? Virker som om det ikke kun er musa. Burde jeg ta en komplett formatering? istedenfor og kun reinstallere windows?

  8. Ja gjorde det, Men det som skjedde da var at alt klikket helt, Musa gikk ikke an og bruke i det hele tatt, ble ikke noe reinstallert heller. Så da reinstallerte jeg windows. Og reinstallerte steelseries driveren uten noe hell. Gikk an til å klikke igjen men scrollinga var mongo.

    Det er litt rart fordi jeg var i bios en tur og da fungerte musa helt fint, null problemer.

  9. Complexity, Jeg har akkurat fått en ny mus av komplett som akkurat kom ut av esken. Mener du at denne skulle vært "ødelagt"? Når jeg brukte den andre musa hennes på min data så var det null problemer. Er ikke musa som er problemet,

    Det er nok ikke piltasten som har hengt seg opp, Men det ikonet kommer opp "autoscroll" ikonet som kommer når man trykker ned scrollknappen. Det kommer opp bare hun beveger musa opp og ned på siden. 

  10. Hei, på samboeren min sin data så har hun et ufattelig irriterendes problem. 

    Musa på pcen hennes begynner og autoscrolle når hun surfer, akkurat som om hun skulle ha trykket ned scrollknappen. Har akkurat reinstallert windows uten noe suksess og har også fått en kliss ny rival 300 mus, før jeg reinstallerte windows så fungerte ikke klikkeknappen, måtte klikke 10 ganger på ting før det åpnet seg. Jeg aner ikke hva problemet kan være, håper dere kommer på noe. kthx

  11. Vel det er flere faktorer som jeg ikke har tatt med her da, jeg ble jo mobbet av stefaren min da jeg var liten. Og faren min kjefta alltid, de fleste minnene jeg har fra yngre dager med han er traumatiske opplevelser der han kjefter og skriker og tar tak i meg eller søsteren min. Var alltid på vakt og måtte alltid passe på, slet mye med ukonsentrasjon på skole og det gjør jeg den dag i dag og, likegyldighet til mye, ingen fremtidsutsikt. mye tanker om ting som skjedde i barndommen. Tåler ikke og omgås fulle mennesker, er stresset hele tiden. er veldig ofte irritert... osv... så det er mer enn det jeg har skrevet. det jeg skrev var bare det som jeg kom på fortløpendes..

  12. Hei, Jeg og min samboer begge får ca 150k i året hver hos nav. Vi har gjeld på ca 100k til sammen, hadde vi fått redusert noe renter og betalt ut alt på en gang kanskje totalen hadde vært på 80 tusen. Dette er ikke kredittkort eller noe sånt men bare  vanlige regninger.

    Det jeg lurer på det er hvordan er det lån uten sikkerhet fungerer?  Fordi vi får ikke så stort lån i banken siden vi ikke har noe sikkerhet eller kausjonist, Hvordan er renten på ett sånt lån i året? Vi vil gjerne kun betale til 1 istede for 7-8 forskjellige. Kan dette anbefales?

×
×
  • Opprett ny...