Gå til innhold

sigveo

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sigveo

  1. Er det noen som har anbefalinger for online lagring? Gjelder da først og fremst som backup for bilder. Det er jo da viktig med sikkerhet rundt dette, både når det gjelder at bildene ikke havner på avveie, og at dem man lagrer hos plutselig ikke går konken og så er bildene plutselig borte vekk. Altså en seriøs og stor aktør. Har sett litt på sky drive som man får gjennom Microsoft Live, men synes dette var litt knotete. Noen anbefalinger?

  2. Jeg kan i såfall anbefale programmet fra diskwipe.org på det varmeste. Enkelt å bruke og fullstendig gratis og med mange forskjellige algoritmer å velge mellom. Jeg har vel wipet et sted mellom 30 og 40 disker med dette programmet nå.

     

    Jeg har prøvd å gjenopprette data fra diskene ved hjelp av Recuva (Laget av de samme som har laget Ccleaner), og den finner ingenting som kan gjenopprettes. Altså ingen grunn til å betale for programvare her!

  3. Takk for svar.

     

    Jeg skal sjekke ut Kill Disk, takk for tipset!

     

    Grunnen til at jeg er skeptisk til diskwipe, er at det ikke finnes brukererfaringer for dette programmet. Jeg vet derfor ikke om programmet leverer det det lover, eller om hele greia er lureri. Ellers er programmet genialt. Det er lite og portabelt, GLP-lisensiert, og i diskwipe kan du velge blant 6 forskjellige algoritmer, bl.a. amerikansk forsvarsstandard med 7x wipe, og Peter Gutmann som wiper disken 35 ganger.

  4. Jeg har en del haddisker som jeg skal kvitte meg med. Før dette må jeg "Wipe" diskene. Kom over et GPL lisens program som heter diskwipe på siden diskwipe.org.

     

    Er det noen som kjenner til dette programmet? Programmet bruker angivelig kjente standarder, som f.eks. DOD osv, men jeg vil gjerne være sikker på at programmet er et fullverdig alternativ. Finner få omtalelser, og de omtalelsene jeg finner inneholder stort sett teksten utvikleren har lagt ut selv.

     

    Er det noen metode for å sjekke at data faktisk ikke kan gjenopprettes?

  5. Jeg ville sjekket maskinen med Malwarebytes Anti-malware og Hijackthis. Kan være noe søppelprogram som har triksa med IE.

     

    Sjekk også "verktøy-->Alternativer for internett-->tilkobling sjekk at det ikke ligger noe som ikke skal være der under "instillinger for oppringing og virtuelt privat nettverk". Sjekk også under "LAN instillinger" og sjekk at "identifiser instillinger automatisk" er merket av, og at proxy er slått av. Disse instillingene skulle egentlig gjort at Opera osv heller ikke virket, men man vet aldri.

  6. Hei!

     

    Jeg har behov for å skøyte en (gammel)telefonkabel med en nettverkskabel. Telefonkabelen inneholder 4 ledere med fargene Blå, rød, svart og grønn.

     

    For å få det til å stemme i RJ45-uttaket jeg skal montere på enden, må jeg vite hvilke farger disse tilsvarer i en nettverkskabel.

     

    Har funnet ut at blå i telefonkabelen tilsvarer Blå/hvit i nettverkskabel, og at rød i telefonkabel tilsvarer Blå i nettverkskabel. Men hva tilsvarer sort og grønn? Help me, please!

  7. Jeg blir garantert å irritere noen nå, men la qmail få hvile i fred.

    Lisensen ble riktignok nylig endret så den ble brukbar, men den ligger mange år bak utviklingen kontra Postfix og Exim.

    Begge disse er greie å få opp mot AD og spesielt Postfix har jeg mye erfaring med i den sammenhengen. Stabilt og fleksibelt.

     

    Squirrelmail er ikke noe vanskelig, den takler LDAP-innlogging såvidt jeg vet. Men vil heller ha satset på Roundcube som etter min mening er mer brukervennlig. HORDE/IMP dersom man ønsker flere funksjoner enn ren webmail, eventuelt en av de frie Exchange-klonene.

     

    Takk for svar! Skal sjekke Postfix og Roundcube.

  8. Har du/dere ikke råd til Exchange når dere har så mye som 1500 brukere?

    Og bruker dere Outlook er vel kalenderfunksjonen ganske verdifull?

     

    Hvorfor betale titusenvis av kroner ned i microsoft-sluket når en kan få det man trenger gratis? Jeg er ikke erfaren når det gjelder linux, men vil gjerne bli det når jeg ser hvor mye penger det er å spare.

     

    Det er forresten skole det er snakk om her, så de pengene kommer nok godt med andre steder. :)

  9. Hva er det du vil ha ut av mailserveren da? Skal du ha en standard POP3/IMAP & SMTP server, eller skal du ha en Exchange etterligner?

     

    Det jeg trenger er en robust og utvidbar epost løsning som helst kan kobles mot AD. Trenger egentlig ikke intranett funksjonaliteten som finnes i f.eks exchange og lotus domino. Antispam og antivirus er også en fordel, men dette kan vi forsåvidt løse på andre måter.

     

    Jeg prøvde bare såvidt hmailserver, da jeg ved første øyekast fikk intrykk av at den ikke var det jeg lette etter. Det er fullt mulig jeg tar feil der, altså.

  10. Kort og greit: <a href="http://hmailserver.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://hmailserver.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://hmailserver.com/" target="_blank" rel="nofollow">http://hmailserver.com/</a></a></a>

     

    Gratis (men dog doner!), stabil og bra. Kjører fortsatt 4.4.3 og er fornøyd med den. Har ikke testet den mot AD. Men det skal den støtte.

     

     

     

    Har tidligere sett litt på hmailserver. Synes denne mangler en del funksjonalitet. Eller?

     

     

     

     

    Har en god del erfaring med Postfix og integrasjon mot både ren AD og Exchange.

     

    Postfix og Exim er ansett som det ledende innen SMTP-servere.

     

    Har tidligere prøvd å sette opp postfix med denne guiden. Virker jo som en solid løsning, men ble fort innviklet, da MySql databasen nektet å samarbeide. Finnes det ikke noen måte å administrere denne serveren med et grafisk grensesnitt? Da jeg dessverre er alt for ny på linux, er jeg fortsatt ikke god nok med kommandolinjen.

     

     

     

    Du kan også se på mDaemon, som kjører på windows-platformen. Dette er en relativt enkel, men skalerbar løsning, som kan utvides med svært god antivirus og antispam-del. Dersom klientene er interne, eller båndbrededen mellom server og eksterne klienter er god har Alt-n laget en modifikasjon som lurer Outlook til å tro at den kjører mot en Exchange-server også.

     

    Jeg skal teste mDaemon, takk for tipset!

     

     

     

    Kom gjerne med flere forslag som jeg kan teste. :) (Virtualisering er en vidunderlig oppfinnelse!)

  11. Vi har et nettverk bestående av Windows-maskiner og brukere som ligger i Windows server 2003 Active Directory. Vi har ca 1500 brukere.

     

    Er det noen som kan tipse meg om en epost server? Synes Exchange blir for dyrt. Vil gjerne ha en linux-basert epost server, men da jeg kun har litt erfaring med ubuntu, så virker de alternativene jeg har funnet så langt litt innviklet.

     

    Det virker som en enten må velge mellom en rådyr men enkel løsning, eller en løsning som er gratis og innviklet. Er det slik? :hmm:

  12. Hei!

     

    Jeg ønsker å sette opp en ubuntu terminalserver i en sikker sone i nettverket der brukere kan logge seg inn og skrive sensitive dokumenter.

     

    Alle maskinene i nettverket kjører Windows og ligger i et windows AD. Jeg ønsker da at disse kan starte en applikasjon som fra windows som kobler de til ubuntu terminalserveren, der de får opp et skrivebord, skriver på dokumentene og logger seg ut igjen. Altså som en tynnklient mot denne serveren. Er det noen som har en oppskrift på hvordan dette gjøres? Tenker da både på hvordan jeg setter opp serveren og hva som trengs på klientene.

     

    Jeg er dessverre ganske fersk på linux...

     

    Alle bidrag mottas med takk! :)

  13. Noen som vet om det finnes et program eller en metode for å automatisere oppretting av brukere i Active Directory i Windows server 2003?

     

    For eksempel hvis jeg skal registrere et nytt årskull på en skole. Da ønsker jeg for eksempel bare å skrive inn navnet på eleven, så blir en bruker opprettet etter mal med de tre første bokstavene i fornavnet og de tre første bokstavene i etternavnet som brukernavn, og et passord blir automatisk generert. Så kan jeg skrive ut disse kontopplysningene og gi det til eleven.

     

    Noen som har forslag på dette?

×
×
  • Opprett ny...