Gå til innhold

DexterBlasted

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DexterBlasted

  1. Etter å ha lest denne linken er jeg relativt skeptisk til Vista.

     

    Forbrukerrettigheter virker som et fremmedord i den leiren og jeg synes det begynner å gå vel langt. Det er ingen tvil om at disse store selskapene, inkludert MS, for tiden er mest opptatt av å beskytte sine særinteresser og inntjeningsgrunnlag, som vel er naturlig, men dette fører til en del uheldige konsekvenser. Med de nye beskyttelsestiltakene er man ikke lenger herre i eget hus og er prisgitt selskapene. Snakk om ønskesituasjon. :thumbdown: Og dette kommer på toppen av diskusjonen i forhold til innskjerpingen av lisensen.... :hmm: De virker mest opptatt av å legge inn forskjellige sperrer og kopibeskyttelsesmekanismer fremfor nyvinning og forbedring av produktet sitt. Teknologiene i Vista er langt fra nyvinnende og eksisterer også i andre systemer allerede.

     

    Hvorfor skolene skulle oppgradere til dette er for meg en gåte.

     

    Jeg har forsåvidt klart meg godt med en gammel XP lisens, men lurer etterhvert på om det ikke er på tide å ta dette på alvor og ta et prinsipielt standpunkt.

  2. Om du utdanner deg til noe som innebærer at du skal leve av ting DU produserer vil du kjenne piratkopieringen på en annen måte også.

     

    Godt sagt,for det er nettop det som er realiteten i dag,skal du overleve i den virkelige verden må dine produkter være omspunnet med lisenser og patenter for å overleve desverre.

    7080463[/snapback]

     

    Det er vel delte meninger om dette :)

     

    Det er nok eksempler på mindre firma som stanger i veggen pga de store programvarehusene som patentsøker kreti og pleti, og bruker det i søksmål etterpå. Det er få som kan stå i mot pengemakten og situasjonen er fort monopollignende tilstander med de konsekvenser dette medfører.

     

    Selvfølgelig er piratvirksomhet et reelt problem, uenigheten er vel kanskje omfanget og virkemidlene?

  3. Ønsket å bytte viktige deler som feks motoren, så måtte du betale halve bilen på ny.

     

    Andre utgifter måtte du også betale selv. I en viss periode ville de reparere (tilsv garanti), men etter en gitt periode ville de slutte å reparere og lage reservedeler.

     

    Om du ønsket å bytte motor må du jo betale denne selv og en motor i dag koster vel ikke langt unna halve bilprisen,skal du forøvrig skifte deler utenfor merkeverksted eller bruke uorginale deler bortfaller all garanti.

    Og ja et bilfirma slutter å lage deler etter en gitt tid.

    7080315[/snapback]

     

    Hehe, joda. Poenget var bare at i tillegg til motoren så skulle du betale halve kjøpsprisen på ny, kun fordi bilen var kjøpt på lisens og dette stod i avtalen når du kjøpte den (eller kjøpte retten til å bruke den)

     

    En bil kan man fremdeles mekke på / bygge om så mye man vil, uten å ta hensyn til dem som lagde den.

  4. Viktig å tenke på at det OEM her det er snakk om ja som har hatt begrensningene i lenger tid.

     

    Fortell meg ,AtW, hvordan du kan mene at piratkopiering ikke har noe med at vi lever i en tid der det er vanskelig for en ærlig bruker å faktisk bruke produktet pga. diverse sperrer?

     

    Jeg skal ikke være barnslig å si at du stiller her med uvitenhet. Det holder jeg meg for god til.Men om du er i den posisjonen at du faktisk selger programmer eller åndsverk synes jeg det er rart at du ikke innser at piratkopiering er mye av grunnen til dette? Fortell meg heller hva du lever av til daglig så skal jeg prøve å sette meg inn i situasjonen.

     

    :)

    7080283[/snapback]

     

    Jeg har ingen problemer med å skjønne at piratkopiering er et problem. Det jeg har problemer med er at det fører til en rekke interessante komplikasjoner.

     

    Bransjen bruker dette til å innføre et regime hvor man optimalt betaler for hver visning/avspillingsenhet/bruker og så videre. Jeg har mange bøker som jeg har arvet etter mine besteforeldre, og som jeg har stor glede av. Optimalt etter bransjen sitt syn, så skulle lisensen for disse vært terminert og jeg skulle ha betalt for nye lisenser. Kan jeg ikke det, så blir innholdet utilgjengelig. Kanskje det etterhvert blir slik at man bare kan bruke et medium x-antall ganger før man må betale for mer....

     

    Igjen: hvorfor skal jeg betale 4-5 ganger for et OS når alle maskinene er mine egne?

  5. Og ATW og snekkern, dere dreper veldig mange tråder for tiden med en diskusjon som ser ut som spam for meg. Dere kverulerer rundt enkle argumenter, og det virker som man helst kunne se at dere tok diskusjonen på PM, og hvis det etterpå er interesant for oss å se hva dere kom frem til, så kan dere vel slenge en post da, i stedenfor 2 sider med kverulering.

    7080155[/snapback]

     

    Jeg for min del synes det er en interessant debatt. Jeg har forståelse for at MS har et forretningskonsept, men synes strategien begynner å bli vel aggressiv.

     

    Jeg synes også at konseptet med lisenser er unaturlig, hvilke motiver ligger bak at jeg ikke skal få kjøpe et produkt og bruke det til mine datamaskiner hjemme? jeg kan for min del ikke se noe annet svar enn at det er en forretningsmodell for å tjene penger? hva har det med piratkopiering å gjøre?

     

    Muligens er tanken at jo mer kronglete det er jo flere vil kjøpe en lisens, men det fører kun til to ting slik jeg ser det:

     

    1. Folk vil heller ha en piratkopi som ikke inneholder disse tiltakene - det er jo enklere

     

    2. Såkalte ærlige må ta støyten siden de må forholde seg til tiltakene

     

    Jeg for min del har gått over til alternative plattformer for lenge siden og det er ikke penger det står på. Det er holdningen til forbrukeren. Det er ikke piratkopieringen som er problemet slik jeg ser det, men at bransjen bruker det som unnskyldning for å kunne kontrollere hvem som skal ha tilgang til hva og på hvem sine premisser.

  6. Som jeg har sagt før, det er pga av vilkårene, du har jo allerede vært enig i at om folk ikke kopierte, så hadde OEM-vilkårene fortsatt hatt begrensinger. Det er ikke misbruk av lisensen om det hadde vært lov å ha en OEM-lisens på mange maskiner. Du er vel enig i at det ikke er noe ulovlig som har framprovosert systemet med at en OEM-lisens bare gjelder for en maskin?

     

    AtW

     

    Herregud da mann, hvor har jeg benektet at det var begrensninger tidligere?

    Det vi snakker om er de ytterligere begrensninger som kommer i div utgaver av Vista.

    At det så finnes begrensninger i feks XP kan skyldes flere ting som bla å begrense bruken av et os på flere maskiner,dette er da fullt lovlig og det ser en da vitterligen på mange ting en kjøper og det får en opplyst før en kjøper produktet.

    Ønsker en så ikke å godta de betingelser som følger et produkt har en full anledning til å si nei, eller mener du at det er ok at jeg bare registrerer en bil og så flytter nummrene eller kopierer dem og setter de på en 4-5 biler til??

    7080055[/snapback]

     

    Når det gjelder bilen så vil jeg vel heller sagt det slik at dersom du gikk til bilforhandleren og kjøpte deg en bil, så ble det knyttet diverse vilkår til denne.

     

    Det vil si at bilforhandleren hadde som klausul at de fremdeles eide den, men at du ble tildelt rett til å bruke den. Ønsket å bytte viktige deler som feks motoren, så måtte du betale halve bilen på ny.

     

    Andre utgifter måtte du også betale selv. I en viss periode ville de reparere (tilsv garanti), men etter en gitt periode ville de slutte å reparere og lage reservedeler. :hmm:

  7. Tror du OEM-versjon hadde vært lov til å installere på så mange maskiner man vil, dersom det ikke hadde eksistert piratkopiering?

     

    AtW

     

    Nei det tror jeg ikke fordi det ikke er tillatt på dagens os heller, og jeg har heller aldrig hevdet at det ville bli det,men jeg sier at de nye begrensningene som kommer er fordi de vil forsøke å begrense uerlige menneskers missbruk av sitt os,disse bruker enten en piratkopi eller en lisens på flere maskiner,begge deler er like umoralskt.

    Så vær så snill ikke rop og ikke legg ord i munnen på meg som jeg ikke har sagt,da jeg alrig har hevdet at vi ville få lov å innstalere denne på flere maskiner.

    Men jeg hevder at en ville sluppet unna de nye begrensningene om folk flest viste et snev av moral og respekst for andres eiendom .

    Håper dette klargjør saken for deg og at du avslutter "anngrepet" nå :)

    7079904[/snapback]

     

    Jeg tror vi egentlig er enig :)

     

    Jeg mener bare at du kanskje sauser i sammen litt. Selvfølgelig kommer alle tiltakene, som dette med aktivering, knytte lisens til hardware osv av piratkopiering og at MS taper penger på det. Bakdelen er at vi ærlige taper i form av brukervennlighet.

     

    I dette tilfellet derimot, er det snakk om innskjerping av lisensen, hvor MS mente den ble tolket litt for løst, som medførte at man kunne innstallere på flere maskiner uten å løse en ny lisens. Dette kommer jo ikke av at det piratkopieres, men fordi MS ser potensial til å selge flere lisenser.

     

    Hvordan de så skal håndheve dette og hindre at man allikevel deler med kompiser som du nevner, fører til de tiltakene som gjør at vi må aktivere.

     

    Spørsmålet er bare hvorfor de strammer inn lisensen. Er det fordi de ønsker å tjene mer penger eller pga piratkopiering?

  8. Må si meg enig med Snekker'n dette går jo utover de som er ærlige å betaler for seg. Skulle ønske MS satte mer penger inn på å stoppe piratkopiering, enn å endre vilkår slik at de som er kunder må betale enda mer.

     

    Syntes selv det er litt irriterende med den telefonen hver gang det formateres, men jeg syntes det er helt ok. Tipper med Vista at man i starten kan aktivisere via nettet igjen.

    7079491[/snapback]

     

    Her er vi enige ja,det kunne med fordel vært gjort på en annen måte slik at det ikke medfører begrensninger for oss som ønsker å oppgradere maskinen flere ganger i året, for det bli uansett ikke riktig at jeg eller andre ærlige brukere skal belastes for andres manglende moral .

    7079556[/snapback]

     

    Hvordan kan du si dette? er lisensendringen pga piratkopiering? Med andre ord sier du at dersom alle hadde kjøpt Windows så hadde vi fått lov til å installere windows på flere maskiner? eller er dette et tiltak for å selge flere lisenser uavhengig av piratkopiering?

     

    At det legges inn stadige tiltak for å hindre piratkopiering, og som jeg i likhet med andre mener er forbrukerfiendtlig, er en helt annen debatt.

  9. Det er jo åpenbart at dette er gjort for å tjene penger, jeg kan ikke forstå at noen kan påstå noe annet.

     

    Når Microsoft har behov for å presisere at den gamle XP lisensen var for upresis - det var nemlig ikke meningen at den skulle forstås slik at man kunne flytte lisensen over på en ny maskin så ofte man ville, bare man slettet det fra den gamle - så viser det etter mitt syn at det er profittmotivert og ikke har noe med piratkopiering å gjøre.

     

    Denne innskjerpingen har jo ikke noe å gjøre med at det piratkopieres - piratene driter jo i lisensen i utgangspunktet - resultatet blir at lovlydige borgere må kjøpe flere lisenser som medfører økt salg....

  10. Det er ikke så fryktelig avansert.

     

    I utgangspunktet er det ikke verre enn at dersom maskinene tilhører samme arbeidsgruppe, så skal mappene dukke opp dersom du har fulgt rådene ovenfor.

     

    Du sier ellers lite om hvordan nettverket ditt er satt opp, så det er ikke så lett å si hvorfor det ikke virker for deg.

     

    Forsikre deg først om at nettverket er korrekt satt opp, og at det er kontakt mellom maskinene. Forsøk feks med kommandoen ping mot den ene maskinen.

     

    På xp maskinen: start -> kjør -> cmd -> ping 192.168.1.101 (bytt ut med ip på win2000)

     

    http://www.practicallynetworked.com/sharin...filesharing.htm

    http://www.geekgirls.com/windowsxp_home_network.htm

  11. Dette?

     

    Les mer på Elko.no.

    Tenkte mer på et..ja...hva skal jeg kalle det? Hvis man har parabol, må man ha ett hode pr. reciever. Dvs at man i prinsippet må ha èn reciever pr. tv. Dette er en tungvind løsning.

    Noen venner av meg har en løsning der dem får alle kanalene rett inn på alle TV'ene i huset - selv om dem har kabel/satelitt. Altså; om jeg har kabeltv eller satelitt, vil jeg ha signalet gjennom nettverkskabler, men allikevel kunne se alle kanaler på alle TV'er samtidig - uten å velge kanal på en reciever. Er ikke bombesikker på at dette finnes, men mener ganske så bestemt at det går ann.

    Jeg skjønner ikke helt hvordan de har fått det til. Å sende signalet videre er ikke vanskelig, og dersom tv'en selv kan ta imot og tolke signalet er det ikke noe problem. (lagre kanalene på tv) Dersom signalet må "bearbeides" for å hente ut kanalene, så skjønner jeg ikke hvordan de klarer å skifte kanal på flere tv'er uten ekstra bokser? Hadde vært interessant å se hvordan de har løst dette, siden jeg driver å bygger "smarthus" selv :)

     

    Jeg har Lyse og leter etter en måte å hente kanalene og distribuere dem uten set-top boksen deres. Foreløpig har jeg funnet denne tråden (ikke testet det selv enda): http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=276956&hl=lyse

     

    Noen som har erfaring med Elko matic eller EIB systemer?

  12. Dersom pc'en primært skal brukes til gaming, ville jeg bygget en AMD64 plattform. Grunnen til det er at 64 prosessoren har mer minne integrert på selve brikken, noe som gir økt ytelse, spesielt på spill.

     

    Ellers skal den nye 939 sokkelen lanseres i løpet av juni (etter planen), som kan være verdt å vente på...

     

    Det er ventet at sokkel 939 blir et vannskille på AMD-plattformen.

     

    Prosessorene på denne sokkelen vil etter alt å dømme være produsert på AMDs nye 90 nanometers-prosess, og hovedkortene med 939-sokkelen vil være de første med PCI Express-varianter for tilleggskort og grafikk. Det er først og fremst store produksjonsfordeler som ligger bak skiftet til den nye sokkelen, ettersom hovedkortprodusentene kan gå over til 4-lags hovedkort istedenfor dagens 6 - som vil gjøre dem langt billigere på sikt.

     

    Dermed oppgraderer både AMD og Intel til "morgendagens teknologi" samtidig, som innebærer bedre forhold for hovedkortprodusentene og rimeligere priser for forbrukerne - og en rekke fordeler med hensyn til ytelse, blant annet takket være PCI Express, Gigabit ethernet, og DDR2 for Intel-brukere. Dog er det klart at DDR2 ikke vil innebære noen ytelsesmessig gevinst før DDR2-667-minne kommer på markedet.

  13. Kall meg gjerne kverulant :), men jeg kommer aldri til å ha Telenor. De er konsekvent trege til å sette ned priser, utnytter monopolsituasjonen og skylder på "tekniske" løsninger når de tvinger deg til å ha andre tjenester du ikke trenger. Hele dette nedlastingstaket var et merkelig utslag, som etter min oppfatning var å skru tiden langt tilbake. Dette er imidlertid godt gammelt merke fra Telenor - jeg bruker den lille markedsmakten jeg har og holder meg langt unna.

     

    Viva Lyse Express :)

  14. Siden bugger fremdeles i IE6 og Firefox(Mozilla)

     

    Slik jeg ser det funker alle linkene unntatt biography. Når du klikker biography utvides innholdsområdet og den drar med seg (utvider) også boksen for linkene.

     

    Kanskje du må se på og endre oppsettet for tabellen din. En annen ting er viss du inkluderer en tabell fra en side i en annen side så kan det dra med seg problemer. Litt vanskelig å debugge uten at jeg har en lokal kopi :)

     

    EDIT: Bruker du en editor? kan lett gå litt i surr i tabeller og tagger uten. (Du har også flere <p> tagger som ikke er lukket)

  15. Vel, for det første så har du i eksempelet ditt ingen linker. Linker har formatet <a href="index.htm">Index</a>.

     

    I eksempelet ditt er det kun formatert tekst og siden du har satt teksten til å være hvit, er det det du får ;) Prøv å lage noen linker så kommer nok fargen din....

     

    EDIT: Skrivefeil

  16. Kritikken går vel egentlig ikke så mye på linjekvalitet, kundeservice og slike ting, men det faktum at Telenor benytter seg av sin tidligere monopolist situasjon for alt det er verdt. Et eksempel er blant annet der Post og teletilsynet fastslo at de har tatt seg for godt betalt for tjenester som skulle være lik for alle. Dette gikk på blant annet linjeleie hvor Telenor tjente gode penger, men hadde bare rett til å ta betalt for faktiske vedlikeholdskostnader. Telenor mente dette var urettferdig fordi det var konkurrenter det var snakk om og at det var Telenor som eide og hadde betalt for dette (staten anyone :ermm:)

     

    Jeg har personlig hatt både Telenor, Nextgentel og nå Lyse bredbånd. Jeg hadde først Telenor fordi det var eneste tilbyder tilgjengelig og adsl var helt i startfasen (jada jeg begynner å bli gammal ;). Jeg måtte vente i måneder før det kom en innstallatør og opplevde mye av de samme "barnesykdommene" som jeg ser at andre (nyere) firma kan slite med i dag. Jeg opplevde både linjebrudd, servere som gikk ned og lange ventetider hos kundeservice. I tillegg krevde Telenor at jeg skulle ha fasttelefon fordi den tekniske løsningen deres ikke taklet å skille produktene. Senere kom også begrensninger på nedlasting m.m. Jeg er en aktiv internettbruker, og dette var for meg et stort skritt tilbake. (for Telenors definisjon av normal bruk hadde et vanlig modem vært nok)

     

    Da Nextgentel ble tilgjengelig nølte jeg ikke et sekund og har ikke sett meg tilbake siden. Gode, stabile linjer og god kundeservice de gangene jeg har brukt dem.

     

    Jeg sitter nå på Lyse 10 mbit linje og retorikken fra Telenor gir meg frysninger på ryggen. Men som med alt annet dreier dette seg om business, og jeg forbeholder meg derfor retten til å velge bort Telenor framfor andre og bedre tilbud. Oppløsningen av monopolet har i hvertfall ført til noe bra.....

×
×
  • Opprett ny...