Gå til innhold

kvast

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kvast

  1. Tror du gjør et godt og riktig bootsvalg hvis du går for Meermin sine🙂

    Umiddelbart tenkte jeg oxfords til buksa, men etter å ha kastet av meg de mest konservative tankene syns jeg at chukkas kan være et interessant alternativ. Jeg regner med de er av den elegante typen chukkas og at de ikke er for grove i læret mot det tynne(?) buksestoffet. 

    Jeg tenker at fargekombinasjonene vil fungere godt uavhengig av hvilket skopar du velger.

  2. hfthomas skrev (På 9.11.2021 den 14.12):

    Jeg ser etter noe lignende, men for å omformulere så kan jeg jo egentlig spørre om meermin sine ville være et godt valg eller noe annet?

    Ønsker litt slankere lest og form enn iron ranger hvis det gir noe mening? Altså hakket mer formelle. Samtidig så liker jeg commander sålen på Meermin sine for evt snø.

    Jeg har allerede rusty wax i chelsea boots fra meermin, så prøver å finne andre alternativer 😅

    Jeg kan ikke si å ha sett den komboen så ofte: såpass grovt overlær, commandosåle og samtidig et elegant og noe formelt uttrykk fra valg av lest bl.a. Mulig meermin har laget noe unikt i den modellen du linket til? 

    Mange som tilbyr dette, men kanskje ikke i en og samme støvel? Septieme largeur, löf&tung, carmina leaps to mind, men de ville kanskje brukt en finere type lær, pebble grain eller litt mindre grovt semska lær.

  3. Estetisk sett syns jeg at clarks er å foretrekke fremfor samuel hubbard. Clarks har flere modeller, feks sjarmtrollet wallabee, som framstår med et bedre helhetlig design enn sh. Sistnevnte syns jeg at i stor grad virker å ha slengt en tilfeldig såle (som sikkert er komfortabel) på en overdel med et helt annet uttrykk. Og som du sier, litt massive. 

    Nå generaliserer jeg en del, det kan godt tenkes at de har en modell eller to som har et bedre uttrykk enn de jeg har sett, kanskje særlig hvis både overlær og såle har mørke farger, da blir forhåpentligvis sålens massivitet noe dempet. 

    Jeg ville ikke kalt sh harry, men de er litt i grenseland.

    Eier ikke selv verken Clarks eller sh, så skal ikke uttale meg om holdbarhet eller komfort.

    • Innsiktsfullt 1
  4. Gouldfan skrev (28 minutter siden):

    Men gråtoner fungerer, jeg synes bare de brune skoene til feks Loake er så fine.

    Ja, Loake har veldig flotte sko, spesielt 1880-serien. Jeg legger ikke så veldig merke til om man har valgt "feil" farge, derimot vil fine sko av god kvalitet løfte helhetsinntrykket ganske mye. Tror heller jeg ville hatt et par fine Loakes i brunt til sort dress enn et par fæle sorte sko.

  5. Gouldfan skrev (På 7.11.2021 den 19.14):

    Skal ha nye pensko til dress, kan brune sko brukes til sort dress?

    Klassiske herreantrekk er jo veldig regelbundet og konservativt, og brune sko til sort dress er tradisjonelt sett litt vågalt.

    Jeg vil si at du kan gjøre det, jeg ville ikke reagert på det, og folk flest legger neppe merke til det lille stilbruddet, eller er klar over at det er et stilbrudd.

    Selv foretrekker jeg sorte sko til sort dress (men helst ikke sort dress i utgangspunktet), sorte sko til grå dress og brune sko til alt annet. Synes ikke marineblått og sort går så godt sammen, selv om det er veldig klassisk.

    • Liker 1
  6.  

    Jeg har Iron Ranger, kjøpt her: https://caliroots.no/red-wing-iron-ranger-8119/p/45229 (er vel svensk, denne butikken)

    Synes de er finere enn Moc'ene, spesielt sålene. Harvester er også etter min smak. Men går typisk i boots fra Camina, Trickers, Loake etc., slik at IR'ene er trolig de mest uformelle jeg har, Moc blir litt for klumpete, syns jeg.

     

    Det kan virke som de er litt store i størrelsen, jeg kjøpte en halvstørrelse mindre enn jeg vanligvis gjør, og det fungerer fint. 

    Opplever de som spesielt gode på nullføre. 

    Takker, tenker det samme om Moc.

     

    Når du gikk ned i størrelse, er det fortsatt plass til et par tykke sokker? Hvordan fungerer skoene i minus grader?

     

     

    Nei, jeg kunne ikke brukt tykke sokker i de. Men syns ikke de er kalde i minusgrader. Kan tenkes at det er fornuftig å velge vanlig størrelse og heller legge inn noen gode innleggssåler og evt tykke sokker. 

     

    Syns det virker som om gummien ikke egner seg helt for veldig lave temperaturer, opplever å ha dårligere feste ved -10 til -15. Kanskje ikke så unaturlig siden gummien da blir hardere, men andre støvler/sko blir foretrukket under slike forhold. Bruker IR'ene stort sett ved 2 til -5 grader, som er typisk temperatur der jeg oppholder meg om vinteren (Tromsø). 

  7. Jeg har Iron Ranger, kjøpt her: https://caliroots.no/red-wing-iron-ranger-8119/p/45229 (er vel svensk, denne butikken)

    Synes de er finere enn Moc'ene, spesielt sålene. Harvester er også etter min smak. Men går typisk i boots fra Camina, Trickers, Loake etc., slik at IR'ene er trolig de mest uformelle jeg har, Moc blir litt for klumpete, syns jeg.

     

    Det kan virke som de er litt store i størrelsen, jeg kjøpte en halvstørrelse mindre enn jeg vanligvis gjør, og det fungerer fint. 

    Opplever de som spesielt gode på nullføre. 

    • Liker 1
  8. Hva gjør man med den tynne delen av slipset som henger bak selve forsiden av slipset når man har det på seg? Skal man bare ta det bak den lille snora som henger bakpå slipset? Eller hva er greia for tida?

     

    Ser at en del menswearbloggere liker å ha den tynne delen løs, altså ikke i hempa, til og med kan den være lengre enn den tjukke delen. 

×
×
  • Opprett ny...