Gå til innhold

Q_Q

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Q_Q

  1. Jeg hadde også privatisteksamen i mitt morsmål, og jeg synes det gikk greit. Det var ikke vanskelig ( spørs hvor mye kunnskap du har i språket ). Jeg hadde mindre enn 60 minutter forberedelse. Jeg gikk først inn hos sensorene, også ba de meg velge mellom 3 oppgaver ( skulle velge 1 av dem og deretter presentere oppgaven). Hadde sånn ca kun 25-30 min på å forberede, og i den tiden så har du alle hjelpemidler tillatt, inkludert PC ( som du må ta med hjemmefra, du får ikke PC der).. Lykke til med eksamen, kommer nok til å gå greit :D

  2. Temaene i skriftlig norsk krever VELDIG sjelden at du kan noe om litterære perioder etc. Frem mot norsk skriflig eksamen burde du fokusere på analyse og sammenligning av tekster. Eksamen i norsk er ofte delt i to deler, en kortsvarsoppave og en langsvarsoppgave.

    De siste årene har kortsvarsoppgaven ofte vært f.eks. "analyser reklamen, se på virkemidlene som har blitt brukt og drøft funksjonen disse har i teksten" eller noe i den duren. En norm er at denne ikke burde være særlig mye lenger enn 250 ord. Langsvarsoppaven er ofte litt av det samme, som regel er det 2-3 oppgaver å velge mellom. F.eks. analyser diktet, sammenligne disse to tekstene, skriv et kåseri om blabla.

    Det er derfor viktig at du leser deg godt opp på analyse av ulike tekster, språklige virkemidler, modaliteter, retoriske begreper etc. Husk at du kan ta med boka, så det er ikke fullstendig katastrofe om du ikke kan alt!

    Lykke til med eksamen :)

    Tusen hjertelig takk for svar! Greit at du fortalt meg litt om hva jeg burde være OBS på og hva jeg burde være klar over. Tror du at tema i kortsvarsoppgaven kan for eksempel være innvandring/flyktninger? Er jo ganske mye som skjer nå i Syria og at de flykter over alt i Europa for å søke fred, kan det for eksempel komme en lignende oppgave? :) 

  3.  

    Hadde samme problem når jeg gikk på videregående, og har enda det problemet! Ble ferdig med VG3 I år, men besto ikke norsk eksamen på grunn av en ekkel kortsvarsoppgave skreven på gsmmel norsk som jeg ikke forsto noe av.. Nå må jeg ta opp eksamen på nytt 24. November for å få vitnemålet slikt at jeg kan gå videre til høyere utdanning ( universitet) og føler meg sykt bekymret for å ikke bestå IGJEN.. Sykt ekkel følelse :/ hater at alle tekstene må stå på nynorsk / gammelnorsk .. Forferdelig

     

    Det er flott at du lærer deg det, slik at du ikke møter samme situasjon igjen i arbeidslivet eller i studiet. Lykke til med eksamen.

     

    Klart! Det er kjempe viktig å ikke gå i samme fella igjen :) Trenger sånn sett ikke norsk, for har ingen planer om å fortsette mitt studie i Norge, men whatever haha! Tusen takk og lykke til du også med resten av studieåret :D

  4. Hellu! Jeg har et lite problem:
    Jeg skal ha norsk eksamen den 24/11, tidligere i Mai så bestod jeg ikke på min norsk eksamen pga hadde ingen hjelpemiddel ( dumt av meg fra begynnelsen).. Jeg trenger hjelp nå, og jeg lurer på hva jeg skal begynne å øve på? som sagt så nærmer eksamen seg og jeg føler meg nervøs og redd for å stryke igjen ! Er jo 3 bøker og det er litt vanskelig å øve på alt.. har dere noen forslag til hva jeg burde øve på og eventuelt tema som kan komme i eksamen i år? Jeg lurer på om innvandring / flyktninger kan være et tema ettersom det som skjer i syria/kurdistan (?) tusen takk for svar på forhånd! setter stor pris på hjelpen ! er ganske lost så vet ikke hva jeg skal gjøre helt ! :hm:

  5. Jeg ligger også ganske dårlig an, og jeg skal ha norsk skriftlig... vet ikke hva jeg skal øve på engang.. har mange dokumenter av forskjellige tidsperioder, men er redd for å få en oppgave jeg ikke er klar over i det hele tatt som fks: idk... noen som har tips eller har noen forslag om hva tema kan være i skriftlig norsk vg3? / eventuelt hva burde jeg øve på? takk på forhånd !

  6. Hadde samme problem når jeg gikk på videregående, og har enda det problemet! Ble ferdig med VG3 I år, men besto ikke norsk eksamen på grunn av en ekkel kortsvarsoppgave skreven på gsmmel norsk som jeg ikke forsto noe av.. Nå må jeg ta opp eksamen på nytt 24. November for å få vitnemålet slikt at jeg kan gå videre til høyere utdanning ( universitet) og føler meg sykt bekymret for å ikke bestå IGJEN.. Sykt ekkel følelse :/ hater at alle tekstene må stå på nynorsk / gammelnorsk .. Forferdelig

  7. Hei, er det noen andre her som har strøket på norsk eksamen VG3 i våren 2015 og skal ta den opp igjen nå i november? :) Har dere noen tips til hvordan være best mulig forberedt? Har sett gjennom noen eksamensoppgaver som ble gitt ut tidligere fra år 2012 - 2014, og har et spørsmål angående en kortsvarsoppgave: 

     

    "Del A Kortsvarsoppgave Svaret bør ikke være på mer enn cirka 250 ord.   

     
    Skriv en tekst der formålet er å overbevise ungdommer om at de bør lese litteratur som er skrevet på 1800-tallet. Bruk en roman, et dikt eller en annen tekst du kjenner til som eksempel.    
     
    Kommentar I svaret ditt skal du vise at du kjenner til noe av litteraturen fra 1800-tallet. Du kan velge hva du vil skrive om. Du skal skrive på en måte som overbeviser målgruppa for teksten din."
     
    - Er det noen som har besvart den tidligere og vil dele svaret sitt ? :) Eventuelt om noen vet hvordan man kan besvare en slik oppgave? Synes det er vanskelig å formulere seg noen ganger.. 
×
×
  • Opprett ny...