Gå til innhold

Cyberfictional

Medlemmer
  • Innlegg

    122
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cyberfictional

  1. Spilte ferdig STAR WARS Jedi: Fallen Order og det er uten tvil det beste Star Wars spillet som har blitt laget. På bakgrunn av at EA er utgiveren av spillet så var jeg svært skeptisk og ble overrasket når jeg fant ut at det ikke er noe microtransactions i spillet, eller annet villedende, noe som er svært positivt. Det betyr at Respawn har klart å lage noe veldig bra med EA på strupen. Det er godt gjort.

    Steam ID: Cyberfictional

    Link: https://steamcommunity.com/id/Cyberfictional/recommended/1172380

    REBQCAA.png

    • Liker 1
  2. GiaMahan skrev (30 minutter siden):

    Tror kanskje du har gått glipp av noen innlegg. Jeg bryr meg ikke i daglige. Var bare dårlig dag.   

    Dessverre som også nevnt i annet innlegg får jeg ikke så mye ut av ignoreringsfunksjonen derimot, da enkelte brukere ofte misbruker anonymfunksjonen. Blir ikke lei meg, men synes det er unødvendig, for intensjonen er jo kun for å gå etter meg. Kommer jevnlig personangrep mot meg på forumet, pleier bare å la det fare. Bare korrigerer dem og setter de på plass når det behøves. Men det er mye jeg bare ignorerer også. 

    Det er synd å høre at noen har valgt å drive med målrettet hets mot deg på forumet. Det er unødvendig og bortkastet med tid å drive med hets mot et annet menneske. Har du noen ulike teorier om hva som kan være årsaken til at de har valgt å gjøre sånt mot deg?

    • Liker 1
  3. GiaMahan skrev (På 7.12.2019 den 4.32):

    Så at ting har blitt tatt tak i av moderator nå, og det setter jeg pris på. Mwn jeg er så sykt lei av å bli hetset her på forumet av enkeltmennesker. Det er alltid de samme som går igjen, og den som fikk begeret til å renne over for min del, har jo selv bidratt til at jeg har forsvunnet fra forumet tidligere. 

    Det å bruke ignoreringsfunksjonen kan hjelpe. Out of sight, out of mind. Men jeg tenker at det også kan være lurt å jobbe med selvtillit slik at man kan takle negative kommentarer på en bedre måte. Det betyr ikke at det er noe galt med deg. Tvert imot. Det er nok noe veldig galt med de som hetser deg. Men det å jobbe kognitivt med seg selv frem til det punktet hvor man får nok selvtillit til å ikke lenger bry seg om hva andre tenker eller mener om deg er nok den optimale løsningen på sikt. Livet er for kort. Det er de skikkelige dårlige helserelaterte erfaringene jeg har fått i livet som fikk meg til å innse at depresjon, angst, lidelse, hat, sinne, m.m, er helt unødvendig siden vi skal dø en dag uansett så da kan vi likesågodt bare nyte livet uten å angre på fortiden eller fremtiden. Det er først når man får denne tankegangen at eksterne faktorer som hets fra andre, stygge kommentarer, hat, m.m, ikke lenger har noen effekt. På denne måten så blir man helt fri i livet.

  4. Omnia vincit amor skrev (På 2.12.2019 den 16.23):

    Pleier du å ha i risen før det koker eller etter? Har funnet ut at risen ikke trenger å siles dersom jeg gjør der før.. Blir mindre veske av det. 

    Etter at det koker. Hvis jeg legger inn risen og starter klokken før det koker så blir risen ofte litt underkokt. Eller litt overkokt hvis jeg legger inn risen før det koker og starter klokken etter at det koker. Hvis jeg legger risen inn etter at det koker og starter klokken så blir risen perfekt.

    Skurupu skrev (På 2.12.2019 den 22.03):

    Boil-in-bag?

    Kilo-prisen på det er sånn ca 100 ganger mer enn å kjøpe en sekk med ris.

    Kjøp en riskoker til 500 spenn, og de pengene er tjent inn veldig fort. Bedre ris får du også.

    Syntes ikke at det er verdt å spare litt penger når det ikke er noe raskere med en riskoker. Tid er viktigere.

    Bytex skrev (På 9.12.2019 den 15.32):

    Hvorfor skal alle "gaming"-stoler se ut som bilseter? Det er jo ikke komfortabelt å sitte i bilen hele dagen heller.

    Gamingstoler er bare noe tull som ikke er bra for ryggen. De er formet etter seter i racerbiler som er laget for å håndtere  g-krefter, noe som ikke er tilfellet når man sitter stille i en stol over lengre tid. Det eneste positive med gamingstoler er at de ofte kan være mye billigere enn ergonomiske kontorstoler.

  5. Et lite triks for å få ut alt vannet i risen før den serveres. Det funker bra.

    RpFgCtM.jpg

    Prøvde denne sjokoladen for en stund tilbake og syntes at den er helt fantastisk.

    Anbefalt for de som liker smil-sjokoladen. Den er ikke helt det samme, men veldig bra.

    aZqf5Qm.jpg

    • Liker 1
  6. CommanderKeen skrev (På 29.11.2019 den 23.31):

    Som jeg nevner over har jeg vært i konfliktsoner som en del av den norske hæren. Hvis du tror kvinnelige soldater i Afghanistan løper rundt i opprevnede strømpebukser og BH må jeg si at du tar sørgelig feil. Og som flere før meg nevner, den eneste grunnen til at hun ser ut som hun gjør er fordi Kojima ville ha det sånn.

    Jeg har ikke noe problem med kvinner som er lettkledde i spill. Det jeg sier er at Kojima ikke kan få i pose og sekk. Han kan ikke lage et spill han tror er modent og voksent, samtidig som han oppfyller fantasiene fra gutterommet sitt. Det gir ikke en narrativ rød tråd. Det fremstår bare latterlig.

    Og seriøst, argumentasjon av typen «hater du kvinnekroppen» kan du spare meg for. Det er diskusjonsteknikk på høyde med Fox News. Flaut. 

    Metal Gear er en videospillserie. Det burde være nok til at du ikke tar denne diskusjonen så seriøst. Et videospill skal være underholdende og interessant. Kojima har aldri sagt at videospillet skal være en krigssimulator, men heller et taktisk spionspill med fantasielementer for å gjøre det mer spennende (f.eks de soldatene med overnaturlige evner, m.m). Hvis du ønsker krigssimulatorer så har du f.eks de tidligere Ghost Recon spillene, eller kanskje ARMA spillene, der det ikke er så mye fokus på historikk i favør for militærelementer. Det som er latterlig, derimot, er at du insinuerer til at det å spille videospill som har seriøse elementer ikke kan kombineres med lettkledde kvinner på grunn av at det er, med dine ord, ikke modent og voksent. Damer, sex, drap og våpen er jo noen av de mest ikoniske elementene i gangsterfilmer, mafiafilmer, og så videre, så det gir ingen mening å si at lettkledde kvinner ikke kan kombineres med seriøse elementer i videospill.

  7. CommanderKeen skrev (1 time siden):

    Med all respekt, for noe fjas du lirer av deg. For det første forekommer det VELDIG tydelig. Dersom man ønsker å tyde det som noe annet må man eksplisitt gå inn for det. Selv Kojima har jo sagt at det er dette som foregår.

    Man kan absolutt fremstille vold og hva det måtte være som moro eller hva det måtte være  Det er helt vanlig det. Hvorvidt dette er sunt er jo en annen diskusjon. Det jeg kritiserer er den helt hårreisende elendige røde tråden i spillet. Man kan ikke si noe om vettugt om voldtekt som våpen i krig, samtidig som man hyperseksualiserer karakterene og ikke gjør de til noe mer enn bare et sett pupper og lår. Dette gir ingen interessante historier eller refleksjoner  Det er kun laget for shock value, som igjen Kojima også innrømmer. Han tror selv MGSV er en «voksen og moden» historie som skal vise at spill kan konkurrere på lik linje med film og bøker som seriøst medium for historieformidling. Hvor flaut er ikke det?

    Og spar meg for argumentet om kunstnerisk frihet. Det er ingen som sier noe på det. Men like mye som det er Kojimas rett å lage så dårlige historier med så lite nyanserte karakterer og tåpelige plot points han bare vil, er det min fulle rett til å kommentere på det og si at det er elendig utført arbeid.

    Hvis du henviser til Quiet så er hun lettkledd av praktiske årsaker som er relatert til hennes egenskaper og den varme omgivelsen (Afghanistan). Det gir mening at hun er lettkledd. Ikke at det egentlig trenger å gi så mye mening ettersom at det er fiksjon. På en annen side så er det ikke noe galt med seksualisering, pupper og lår i spill som dramatiserer krig og elendighet. Kvinnekroppen er fantastisk og burde hylles, ikke skjules, med mindre du syntes at det er noe galt med kvinnekroppen? Hvis du tror at det ikke var lettkledde kvinner (militære og sivile), strippere og prostituerte under f.eks 2.verdenskrig, eller i krig generelt, så blir du nok veldig skuffet dersom du leser deg opp om historikken.

    • Liker 2
  8. Spartapus skrev (16 timer siden):

    Det er vel i overkant strengt å si at du ikke anbefaler spillet til noen, for det er mange som digger Sekiro. Men respekt for at du faktisk fullførte hele spillet før du ga din mening. Det fremstår som en langt mer seriøs anmeldelse enn disse fra folk som har gitt opp etter to timer og så slaktet spillet.

    Det er ingen tvil om at det er strengt. På bakgrunn av den svake historien, karakterene som ikke bærer preg av mye personlighet og mye frustrasjon med spillmekanikken, så mener jeg at det å ikke anbefale spillet til noen er på mange måter berettiget. Det er ikke en mestringsfølelse og en betydelig gevinst i slutten av en bosskamp. Det er bare et slit og et sukk av lettelse etter bosskampen. På en annen side, dersom det er noen som leter etter et spill som er vanskelig bare for å være vanskelig siden de leter etter en utfordring, til tross for at mye av utfordringen er kunstig på grunn av frustrasjon i spillmekanikken, så er det mye å like i dette spillet.

    • Liker 1
  9. CommanderKeen skrev (10 timer siden):

    Dersom du mener dette bør du jo være enig i at Kojima burde holdt seg unna sex og voldtekt som torturverktøy?

    Forøvrig er det ganske interessant hvordan mange i denne tråden tror det er «fantasielementene» i MGS jeg utsetter noe på. Har jo aldri sagt noe lignende. 

    Det virker som om at det er noe spesifikt med fiksjonen, i dette tilfellet: implisert sex og voldtekt (merk ordet "implisert, siden det aldri forekommer tydelig i spillet), som du har noen utfordringer med på et personlig nivå. Hvorfor ikke bare fjerne all vold i spill? Hvorfor ikke fjerne pistoler, kniver, eksplosjoner, m.m? Er ikke vold generelt, drap, m.m, like ille eller verre enn "implisert" sex og voldtekt? Nei. Dette er fiksjon. Det er ikke ekte. Det er nettopp denne kunstneriske friheten til å lage fiksjon uten begrensninger som er med på å skape mer interessante historier, refleksjoner rundt karakterer, og på en måte skape noen følelser/sympati rundt karakterer/hendelser i spill. Fjerner du denne friheten, så fjerner du også kunstnerisk frihet, noe som har en svært signifikant betydning for alle typer media som spill, filmer, m.m.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...