Gå til innhold

qtek

Medlemmer
  • Innlegg

    284
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av qtek

  1. Nå kjører vel ikke Chromecast apper i det hele tatt, den mottar bare innhold som du streamer fra andre enheter. Eksempel: Netflix på Android telefon til Cromecast. Du trykker på Chromecast ikonet og da vil innholdet bli streamet til TV, du kontrollerer alt på tlf i Netflix appen. Fungerer egentlig veldig bra.

    Så den kan ikke styres av noen fjernkontroll, all kontroll foregår fra den enheten du streamer fra.

  2. Ikke noe annen grunn enn at de er stabile, det er SPDIF på det kortet, ellers så kan du jo bare søke på kort som har 1150 sokkel.

    Når det gjelder støy og varme så spiller ikke hovedkortet så stor rolle, da vil valget av CPU være mer kritisk.

    i3-3140T er en bra CPU som vil holde i massevis til mediabruk, Kjør vifta på laveste hastighet og du skulle ha en bortimot lydløs maskin.

    Skal du ha Haswell CPU så må du nok se deg om etter ny RAM da ingen nye kort støtter den gamle DDR2 standarden, du må ha DDR3 minne.

    • Liker 1
  3.  

    Jeg har brukt Mediaportal i mange år og er fornøyd med det, hva er det du mener mangler i MP kontra XBMC?

    Har testet XBMC mange ganger men blir aldri fortrolig med det

     

    Det jeg digget med XBMC var subtitle funksjonen, som automatisk henter ned subtitles fra nettet mens man spiller av filmen, og hvis den ikke klarer det automatisk velger man riktig fra en liste hentet fra opensubtitles.org. En funksjon jeg har lært meg på den korte tiden å like så godt at den veier tungt ved å bytte..

     

    Men nå har jeg brukt ganske mye tid på å "customize" xbmc også slik at jeg har fått den slik jeg vil ha, med unntak av noen irritasjonsmomenter som nevnt. Tror man må bruke tid på det for å bli helt komfortabel med xbmc..

     

    Det er mye det samme i MP, det tar tid å få det som en vil, men det er meget bra og stabilt når en får det til, kjører siste versjon, med 4 tv tunere mot CD kabel og alt av filmer,serier og diverse streamingtjenester her nå fra ett og samme program. Har blitt veldig bra, men det tar tid å få det til.

    Det med automagiske subtitles har jeg aldri tenkt på en gang men jeg tror det finnes en tilsvarende mulighet i MP.

     

    Er du fornøyd med den nye maskinen din da? Utenom Ir mottakeren da) ;)

  4. Ser at de har sluttet å produsere CIR mottakerne dessverre, da vil jeg nesten anbefale deg å kjøpe en av de andre modellene som Inteset produserer, da produktene deres holder en høy kvalitet.

    Den Streacom mottakeren er noe forferdelige greier og du opplever akkurat de samme problemene som jeg hadde.

    Når det gjelder XBMC og de problemene du opplever, har du testet Mediaportal?

  5.  

     

     

     

     

    Hei. Er litt skeptisk til at skjermen kan brettes rundt? Føler den ikke er like solid når den brukes normalt? Kommer aldri til å brette PC'en min anyway, Og er redd for at den type skjerm fort kan bli ustø og yngete pga skruturen som kreves for at den kan brettes. :S

    Hengslene er solide de og det at skjermen kan brettes rund ser jeg bare som en fordel når det gjelder hengslene, da det er mindre fare for å skade hengslene ved ytre påvirkning. Skjermen vil da bare flytte seg i steden for at hengslene blir deformert eller skadet.

  6. Jeg brukte den originale lavprofilskjøleren som følger med alle 35w utgavene til Intel og kan absolutt anbefales. Har en i3-3225 nå og den er lydløs der den går på laveste mulige hastighet og temperaturen ligger på ca 33 grader uansett hva jeg gjør med maskinen. Dette er i et ganske mye større kabinett enn det du tenker på.

  7. Her ville jeg sjekket nøye om den kjøleren får plass i kabinettet, dette kabinettet er trangt!

    Har hatt det selv og hadde en Core i3 prosessor med lavprofilkjøler og da var det 2mm klaring opp til braketten som holder bluray drevet. Jeg ville satset på et større kabinett med den CPUen du har valgt, den er på 65W og utvikler endel varme. Den jeg hadde var på 35W og ble i varmeste laget, måtte i enkelte tilfeller kjøre maskinen uten toppdekselet på plass.

    Ellers så ser det greit ut.

    • Liker 1
  8. Fant en bios-oppdatering som skulle fikse problemet. Støyen ble betraktelig bedre, men langt ifra tilfredstillende. Holder på å innstalere det som var tilgjengeligt av oppdateringer til maskinen nå, om det ikke fungerer så blir det vel retur nok en gang...

    Hadde veldig lyst på Vaio selv, men akkurat de problemene der ble en dealbreaker for meg. Spesielt Wifi problemet hadde jeg ikke klart å leve med, de Sony figurene har jo klart å legge antennene til Wifi i selve maskinen i steden for å dra de opp i skjermen slik alle andre gjør. I følge flere tester som jeg har lest så får maskinen stryk karakter for Wifi dekning og ytelse.

  9. Etter det jeg har hørt så er det et problem på de maskinene der, ta et google søk på det så finner du nok noe info. Hadde faktisk tenkt å kjøpe tilsvarende men etter å ha lest litt om de problemene og problemer med dårlig Wifi så kjøpte jeg en Lenovo Yoga 2 Pro i steden.

    Lenovon er helt lydløs, har en genial skjerm med høy oppløsning som kan vris helt rundt slik at maskinen kaan brukes som et (litt tungt)nettbrett.

    Angrer ikke på at jeg gikk for Lenovo.

  10. Velg en maskin med Core i3 CPU og bruk den innebygde GPUen, funker som fjell til mediabruk, Hvis du streamer trådløst så vil jeg anbefale å bruke Intel sine trådløse kort da de er overlegent mer stabile enn alt annet jeg har prøvd.

    Jeg vil påstå at den beste løsningen er å bygge maskinen selv, da får en de komponentene en vil ha og det er gjerne billigere også.

    Jeg bruker:

     

    Core i3-3225 CPU

    Intel HB77-EB Hovedkort( har egen port for IR mottaker(CIR)

    16GB RAM

    120Gb Samsung Evo SSD

    Asus Bluray drev

    300w PSU

    Tv-tuner kort fra Digital Devices(4 tunere)Canal Digital Kabel

    Intel Centrino Advanced-N 6205 for Desktop(Wifi kort)
  11. Det kommer jo helt an på hva du skal bruke maskinen til det da?

    Siden dette er et forum for HTPC og mediacenter så tar jeg utgangspunkt i det og vil si at de komponentene du har valgt er å skyte spurv med kanon.

    Du trenger ikke en i7 CPU, i3 holder i massevis, du trenger ikke 650w PSU, 100w holder. Og du trenger ikke eksternt skjermkort, GPUen som er innebygd i prosessoren holder til alt mediainnhold som finnes. Også ville jeg spandert en SSD disk for operativsystemet, de er jo bare så mye raskere enn vanlig snurredisker.

     

    Skal du bygge en spill PC så stiller jo saken seg helt annerledes, men da ville jeg stilt spørsmålet i et annet forum.

  12. Grafikkkortet jeg har nå, er ATI Radeon HD 4600. Det eller prosessoren Intel Core2 6400, 2,13 GHz, med 2 MB RAM blir for svakt til min bruk.

    Det har vel ingen ting med saken å gjøre. Så lenge du har tenkt å kjøpe de komponentene du har listet opp over her, så trenger du ikke noe skejrmkort, I den CPUen du har listet opp er det Intel HD4600 grafikkløsning som er av siste generasjon og takler full HD i massevis. Jeg har en i3-3225 CPU som har en dårligere grafikkdel og den takler da full HD og alt annet uten å protestere.

    Jeg sier bare at det er helt unødvendig med separat kort i det oppsettet di viser til og du vil samtidig få en stillere og kjøligere maskin.

  13. Hm, snodig. Hva slags server er dette snakk om? Har ikke hørt om noen slik som en ikke kan finne mappene manuelt på.

    Her hos meg så har jeg en Netgear Readynas som jeg har lagret alt mediainnhold i mapper etter hva slags media det er snakk om og jeg har mappet opp denne på maskinene i nettverket slik at den får en egen stasjonsbokstav(feks X:) når jeg da legger inn dette i MP så vil det enten se slik ut: X:\Media\Tv Serier\ hvis jeg velger den fra listen som dukker opp under Min datamaskin eller slik \\NAS-85-86-77\media\Tv Serier hvis jeg velger den fra Listen som dukker opp hvis jeg velger Nettverk.

    Det siste er å anbefale da en slipper problemer med Windows som ikke klarer å koble til nettverksstasjon bestandig

  14. Hvordan har du filene dine lagret? Ligger de lokalt på maskinen du har installert MP på eller ligger de på en ekstern maskin eller NAS?

    Når du får opp bildet som du har skrevet Videostore i så må du i feltet under angi hvor filene ligger, hvis du trykker på knappen til høyre for dette feltet så vil du kunne velge mappen som filene dine ligger i. Hvis du trykker på min datamaskin nederst i det vindu du har helt til høyre i skjermdumpen så vil du jo få opp en oversikt over alle stasjoner tilknyttet maskinen din. Du må velge den fysiske mappen filene ligger i. For eksempel hvis de ligger i en mappe på din lokale maskin som heter video som igjen ligger i en mappe som heter Media så må det se slik ut: c:\media\video\

  15. For at MP skal se filene dine må mappene de ligger i legges inn i Mediaportal Configuration programmet, på venstre side i programmet er det hel drøss linker til de forskjellige seksjonene.

    For video så velger du Video folder også legger du til mappen filene dine ligger i eller nettverksbanen hvis du har filene liggende på nettverk. Det samme gjøres for musikk filene på samme måte.

    Jeg anbefaler deg å installere plugins "TV Series" for Tv serier og "Moving Pictures" for filmer, de gir en mye bedre opplevelse totalt sett.

    MP er et meget pra program men det krever litt jobb i forkant med oppsett så du får det slik du vil ha det, det kan virke litt knotete oppsett enkelte ganger men det blir veldig bra så fort du får tak på det.

×
×
  • Opprett ny...