Gå til innhold

hellfury

Medlemmer
  • Innlegg

    206
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hellfury

  1. Tusen takk

     

    du kan (som nevnt tidligere) kjøpe OEM av Win7, hos komplett ligger det vel mellom 995 og 1295+ avhengig av hvilken versjon du vil ha. Om du er tilknyttet noen utdanningsinstitusjon (f.eks. universitet/høyskole, men også noen vgs slik jeg forstår det) så har noen avtaler med Microsoft så du kan få kjøpt utdanningslisens, men det kan bli noe bedritent å finne ut av i sommerperioden :p

  2. AMD maskinen uten tvil, begrunnelse som følger:

     

    1, mer smell for pengene (samme klokkefrekvens, men amd'en er 6 kjerners (ikke at du sannsynligvis vil ha bruk for dette med det første),

     

    2, AMDen er rimeligere, du påpeker at Intel maskinen er litt i meste laget.

     

    3, AMDen kommer med SSD disk, tro meg, du VIL ha SSD disk. Hadde ikke ramlet meg inn å kjøpe en PC uten SSD til systemdisk nå om dagene. (motargumentet er at du kan jo kjøpe en SSD disk til Intel maskinen, men se da nevnte økonomiske utfordring.)

     

    synes kanskje strømforsyningen var litt pinglete på Intel maskinen, men om du ikke planlegger å sette inn mer maskinvare over tid er det sikkert fint.

     

    jeg hadde valgt amd maskinen utav økonomiske og SSD disk hensyn. men meh, de er ikke så fjerne fra hverandre spesifikasjonsmessig at det er en kjempestor deal. skjermkortet ser ut som det samme

     

    (det riktige svaret her er uansett egentlig: bygg selv, det er ikke spesielt vanskelig lenger, og du får nok bedre pris.)

     

    edit: når det gjelder forskjellene i harddiskplass, du får ganske gode mengder med HD plass for de 1200 mindre AMD maskinen koster :p

     

    edit2: merk at det ikke er sikkert at din eksisterende ram kan brukes i ny maskin med de andre brikkene, og at for å få bruk for mer enn 4GB RAM (vel, 4GB minus skjermkortets RAM hvis ikke hukommelsen min tuller med meg), må du ha et 64 bits OS (OS er ikke inkludert, så hvis du ikke har fra før av, eller ikke har planer om å leke pirat (fy! etc...) kan du benytte deg av anledningen til å plukke med en OEM versjon av f.eks. Windows 7 64-bit

  3. Heisann, long time lurker med praktisk spørsmål her.

     

    Vi sitter og ser på mulighetene for å bytte ut den urgamle CRT skjermen vi har stående på fellesarealet med en litt bedre skjerm, men som studenter har man jo noe begrenset budsjett :p

     

    Vi har vel en øvre smertegrense på ca. 5000, og må og ta høyde for potensiale fra tyveri utenifra, men har veldig lyst på en litt stor TV. Tror dere at http://www.elkjop.no/product/lyd-bilde/tv/...ng-42-plasma-tv vil kunne gjøre nytten? og har noen noen evt. andre low-end anbefalinger i den størrelse/prisklassen som gjør nytten?

     

    Mange hilsener

  4. Eh, utifra hva du faktisk sier, så prøver du å spille av DVDer i en ren CD leser, hvilket rett og slett ikke er mulig.

    Når det er sagt hvirker det ikke som om du helt forstår AT det er en forskjell, og videre ville det være himla snodig om en ny maskin idag ble solgt med BARE en CD-ROM enhet.

    Hvis du poster de faktiske spesifikasjonene på maskinen er det mulig man ihvertfall kan eliminere muligheten for at det er akkurat DET som er problemstillingen.

    (Du har en lapp eller en webside eller et modellnummer eller et eller annet sånt noe hvor det står en grov oversikt over hvilke deler som er i maskinen din, post den!)

  5. Som kjent finnes også frittstående og interne spillere som støtter begge formater - f.eks. fra LG. Kanskje blir slike enheter løsningen på den pågående formatkrigen, akkurat som multiformat-spillere ble det i CD/DVD-verdenen.

     

    Jeg må innrømme at jeg ikke husker noen massiv multiformat konflikt i CD verdenen (med mindre det dreier seg om redbook/yellowbook?). Kan noen friske opp hukommelsen min? Ble nysgjerrig

  6. Nettopp ferdig med å spille igjennom TARR CHRONICLES, etter utallige kræsj av ymse slag med og uten feilmeldinger.

     

    Jeg vil på det sterkeste fraråde enhver å se på dette spillet før de har sluppet en vesentlig mengde med patcher.

    Det er ekstremt ustabilt, det henger fortsatt igjen russisk(?) tale i deler av spillet, og har en generell følelse av å være sånn 80% ferdig, kanskje de gikk tom for penger/tid?

     

    I likhet med forfatter av omtalen satt jeg mesteparten av tiden uten anelse om hva som foregår, jeg har en anelse

     

     

    SPOILER: Den dippedutten de fant i intro'en gjorde et eller annet so fungerte som en "reset"-knapp. ingen anelse om det var før eller etter mirk kom inn i bildet, lurer på om Mirk dukket opp som en konsekvens av noe de gjorde?

     

     

    Bakgrunnshistorien er fantastisk (den du finner på websidene deres) og det var bare sånn jeg kom meg igjennom spillet, i håpet om at det var mer der, men følelsen jeg sitter igjen med er at de hyret noen til å skrive historien, men forfatteren fikk bare skrevet litt av bakgrunnen før de ga ham sparken, og så satte de en eller annen arbeidsløs onkel til å gjøre resten. Ting henger rett og slett ikke på grep slik spillet er nå dessverre. Og det er et spill med fryktelig mye potensiale, så det er litt trist.

     

    oppgraderingssystemet er helt håpløst, og virker nesten å være plassert der som "noe som må være med", det eneste relativt interessante er å sette sammen dine egne skip, og det er egentlig ikke vits i å bygge noe annet enn en tung krysser, liten forskjell i manøvreringsemne, og du får ta med deg tunge våpen. visuelt er de og klin like.

     

    Endel av oppdragene er håpløst satt sammen,

    enten er det uklart hvor du skal, og du får "Mission rejected" når du sklir for langt unna dit du skal

    eller

    så er det soleklart hvor du skal, og du kan bare gjøre ting i en rekkefølge selv om andre mål det er helt klart du skal nå hamrer løs på skip du skal forsvare.

    eller ørten andre fantastisk frustrerende varianter av det overnevnte :/

     

    11te ta.. blir nesten lei meg.. så nært men akk dog så fjernt

  7. Dette tastaturet er dritsexy, men satan så irriterende det er at man ikke "Normalt" kan disable touchpaden på tastaturet uten å disable volumkontrollen i samme slengen. Det er _altfor_ enkelt å komme borti touchpad når du bruker piltastene, og pekeren flyr over skjermen.

     

    (jeg kontaktet logitech om dette, og de sa at det ikke var mulig å slå av den ene men ikke den andre, men i min erfaring, hvis du slår av touchdelen, så er touchpad'en av etter omstart, men volumjusteringen er på o.O?)

     

    det er et veldig behagelig tastatur, men den touchpaden er superplagsom, så jeg tror ikke jeg ville kjøpt det igjen

  8. Dette har veldig med smak og behov å gjøre men selv bruker jeg Avast og AVG Antivirus. Klarer aldri å bestemme meg hva som er best men holder meg til Avast fordi jeg har aldri merket noe som helst til systemtap på denne.

     

    Som Brannmur vil jeg anbefale Zone Alarm. Dette er en helt genial brannmur i mine øyne. Har aldri hatt problemer med denne, sån som jeg hadde på mcafee og Norton i tide og utide. Bruker selv bare gratisversjonen av brannmuren så er derfor usikker på de andre produktene til Zone Alarm.

    9299291[/snapback]

     

     

    humm, hører mye om Avast, tror jeg skal ta en nærmere titt på den :)

     

    Takker og bukker :-)

  9. Jeg antar at du har NIS av litt eldre dato .

     

     

    Har hørt at NIS 2007 bruker langt mindre ressurser en tidligere utgaver.

    9291690[/snapback]

     

    Det kan jeg avkrefte, jeg har nemlig skaffet meg ny versjon hver gang det er har kommet, og selv om det blir litt vanskelig å sammenligne på tvers av PCer, så var nå de siste to utgavene rimelig ressurskrevene begge to (har brukt NIS2007 omtrent siden det kom ut på både stasjonær og bærbar)

     

    men takk for innspill, Kerio har jeg hørt nevnt ved tidligere anledninger, kanskje jeg skulle ta en titt på det.

  10. Fant ikke noen tråder om temaet av nyere dato, så jeg er så freidig å lage en ny en.

    Har brukt Norton Internet Security på mine maskiner i årevis nå, men begynner å bli mektig lei av det enorme ressurssuget det er, selv mitt raidoppsett bannes i noen sekunder når den på egen hånd oppdaterer uten noen form for advarsel eller mulighet for å stanse/pause.

     

    Så jeg har begynt å vurdere alternative løsninger, men er litt rådvill, har grodd litt fast i dårlige vaner.

     

    Noen som har noe videre erfaring med bitdefender/avast sine suiter (av+firewall etc), evt har noen andre løsninger de gjerne vil tale varmt for?

     

    på forhånd takk :-)

  11. Jeg må innrømme at jeg føyer meg inn i rekken av de som ikke syntes at FF X-2 var noe særlig å skryte av.. men har spilt FFXI i snart 2 år nå, og anbefaler at du holder deg langt unna, for man blir veldig hektet :-)

     

    Om jeg skulle rangere FF spillene i nyere tid så måtte det bli FFVII-FFIX-FFVIII-FFX-FFX2, har du anledning og ikke blir så innmari turned off av grafikk som ikke er a-class lenger, så er FFVII og IX definitivt noe å bruke tid på.

     

    Når det gjelder kamp systemet så har de gjort noen endringer oppigjennom årene, jeg var ikke helt frelst på løsningen de valgte i ffxi til å begynne med f.eks, men det er en vanesak i stor grad!

  12. Jeg har noen kompiser som sier at "AMD er raksere enn Intel, men det er mer ustabilt".

    Jeg mener det er noe forbanna tullprat, men de skifter ikke mening uansett hva jeg sier.

    Er AMD mer ustabilt?

    5439221[/snapback]

     

     

    Nja, de er vel muligens ikke så oppdaterte..? for en _evighet_ siden var det vel litt mer trøbbel med kompatabilitet(staving?) osv med AMDs prosessorer...?

×
×
  • Opprett ny...