Gå til innhold

Machz

Medlemmer
  • Innlegg

    338
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Machz

  1. Problemet med solceller er at det er for energikrevende å lage det. Det kreves myyyyye energi å lage en solcelle og så lenge den energien er billig, koster det relativt lite å produsere solcelle men hvis man tenker at energien fra solceller skal lage solcelle, ja da blir prisen noe helt annet og det er jo i prinsippet dit mange vil. Svaret er at det tar ca 4 år for en solcelle å produsere energien som skal til for å lage den. Energien fra solen er enorm men den er også veldig uttynnet. All brukbar energi i dag er konsentrert solenergi eller fisjonenergi.

    Stikkordet her er energitetthet. Alt vi bruker i dag har svært høy energitetthet. Jeg har ikke noe trua på at menneskeheten klarer å fungere ved å plutselig gå over til å bruke lav energitetthet.

    Et menneske, ja - mennesket, nei.

    • Liker 3
  2. Meningen er å koble den til en laptop. Hvis man har en laptop og vil bruke en laptop men trenger bedre grafikkytelse enten hjemme eller på kontor og kanskje uansett vil ha en docking løsning, gir altså en slik eGFX alt dette. Ikke kjempe billig men det er altså et alternativ. Kunne tenkt meg en slik løsningen selv til min Yoga men er enig i at prisen virker å være litt stiv for et "tomt" kabinett.

    • Liker 1
  3. Synes rådene er gode jeg. Jeg gjør alt dette selv minus UAC men i tillegg fjerner jeg apper i Powershell også. De duste appene irriterer meg grønn som Xbox, 3Dbuilder og alt det der.

    Get-AppxPackage -Allusers *xxxx* | Remove-AppxPackage

     

    Tar noen minutter å renske opp, blitt en fast rutine dette siden jeg leverer mange maskiner i løpet av et år til kunder.

     

    Et siste tips kan være å lage seg en standardkonto som man bruker til daglig.

  4. Er ikke det også en treg og halvveis utdatert telefon? Det har jeg fra før av for å si det sånn. Føler at alle apper den siste tiden etter diverse oppdateringer er blitt såpass krevende at telefonen må ha mer muskler enn for bare et år siden. Snapchat feks er ulidelig treg på min S5 Neo. Foreløpig ser Huawei P10 lovende ut. Er det sånn på disse dual SIM telefonene at bare et SIM kort om gangen kan bruke 4G mens den andre bruker 3G?

  5. Er også på utkikk etter en mobil med dual SIM. Ekstra minnekort trenger jeg ikke. Er det sånn at Samsung modellene med dual SIM ikke er å få kjøpt i Norge, feks S7?

    Har nå en Samsung S5 Neo fått fra arbeidsgiver som jeg også primært bruker privat men den er så sinnsykt treg at jeg gidder snart ikke å bruke den. Enten tar jeg mobilnummeret mitt tilbake og kjøper en skikkelig privattelefon eller så får de gi meg en skikkelig telefon med dual SIM(må ha både Telenor og Telia dekning). Er lei av å alt styret med å ha to telefoner med meg.

  6.  

    Det er uansett altfor kaldt for elbiler i Finmark, og avstandene er veldig stooore! Bare tull å bruke penger på elbilladere her!

     

    Er det for kalt for elbilar er det også for kalt for eksosbilar. Med store nok batteri er det ikkje noko problem.

     

    Det er f.eks. fleire Tesla Model S som kryssar Finmarksvidda om vinteren.

    Det er ikke sant men du er jo litt inne på noe. Å kjøre over store avstander i kulden er ikke uten risiko med en dieselbil. Bensinbilen er alle best i virkelig lav temperatur. Blir det kaldere enn -35 er det nesten bare bensinbilen som virkelig duger. Med litt batterivedlikehold har man ikke startproblemer. Min starter i -32 uten dieselvarmer. Ikke uten noen protester men den starter. Firmabilen (VW Caddy 2.0 TDi euro 6) er ikke like ivrig og trenger litt hjelp fra diesevarmeren. Saken med elbilen i kulden er at det skjer flere ting som påvirker evnen til å kjøre langt.

    1.Du bruker mer energi på oppvarming

    2.Batteriet er ikke like effektivt(batterikjemien blir "sløv")(uavhengig om du har batterivarmer. Energien må komme fra en plass, den er ikke gratis og du får den ikke igjen ved å varme opp batteriet)

    3.Ladetiden blir svært mye lengre

     

    I en dieselbil har du tilnærmet ubegrenset med ressurser til oppvarming i den grad motoren gir nok overskuddsvarme. Det kan bli et problem, dvs det blir et problem på de fleste moderne dieselmotorer men det løses med en ekstra dieselvarmer ala Webasto eller Ebersprächer som også kan monteres på en elbil(I Norge burde det være standard) eller rett og slett den gode gammeldagse papplaten i fronten.

    Utover det er kjøreopplevelsen som ellers. Bilen går ikke merkbart kortere på en tank drivstoff og tanken tar akkurat like kort tid å fylle.

     

    Å tro at elbilen er like god i kulden som en dieselbil kan ikke være noe annet enn virkelighetsfjernt. Det er den bare ikke. Ja du kan forvarme og starte komfortabelt men etter 3-4 timer i kulden er den effekten for lengst forsvunnet. All varme må bilen generere selv. Sist langtur jeg kjørte som omfattet 4 fjelloverganger måtte jeg vente i kolonnekø i 2,5 timer ved en fjellovergang. Det er ikke annonsert i nevneverdig grad om det er kolonner eller kolonnetidene så det er nesten umulig å planlegge. Du kjører til du ikke kan kjøre lengre og så venter du.

    Det vanskelige blir alt det uforutsette med elbilen. Ja jeg har eid elbil så jeg vet hva jeg snakker om. I Finnmark er trafikken sjelden veldig forutsigbar. Været slår om fort, fjelloverganger stenger på et øyeblikk, kolonnetider er bob bob deluxe. Jeg har alltid full tank diesel før jeg starter på en lang veistrekning med flere fjelloverganger og topper opp der jeg kan nettopp pga uforutsette ting som bare vet kommer til å skje.

     

    Når man da i tillegg tar med den forlengede ladetiden i kulden blir det hele ekstra kjedelig. Halvtimers hurtiglading fra 10-80% blir plutselig 1,5 time og da begynner det jo å bli vanskelig å tjene penger på en tjeneste som baserer seg på kr/kWt og ikke tiden man opptar en tjeneste.

    Regn på hvor mange ladestasjoner som trengs feks i Tana Bru for å betjene 25% av ÅDT uten at det skal bli en ladekø som starter i Varangerbotn. Rekkevidden er egentlig ikke det største problemet til elbilen. Problemet er ladetiden, hvordan selve ladingen skal bli gjennomført så fort som mulig slik at QC'en kan betjene neste bruker. Hvis man tenker at "alle" før eller senere må lade uavhengig av rekkevidden på bilen, så vil det alltid være et relativt stort antall bilen som har behov for QC'en. Det er jo bare å se trafikken gjennom en bensinstasjon. I teorien vil det bli færre siden man jo kan fylle hjemme og mange vil gjøre det men en stor andel bilen på en bensinstasjon i Finnmark har kjørt ganske langt så å basere seg på at alle med elbiler bare kjører mellom hjem og jobben blir fort feil.

     

    Personlig tror ikke jeg at ladehastigheten lar seg løses på en ren batteribil uten å gå på bekostning av noe annet. Strøm er rundt oss overalt men å få den inn i bilen er ikke så enkelt. Ergelig ikke sant? Diesel er langt pokker i vold unna oss men er kjempe enkelt å få på bilen. Man kan ta på det, holde det i handa, fylle det i en bøtte og helle de inn i tanken via en avis som trakt hvis det kniper. Det er en viss sikkerhet i det også.

    Strømmen er mer knotete. Vi kan det meste om strøm i dag likevel er det relativt knotete å få fylt et batteri. Alle biler kan ikke fylles på samme måte, noen biler er kresne på strømmen de får og det krever sitt av det elektriske anlegget.

     

    Jeg tror rett og slett ikke elbilen kommer til å bli det samme i Finnmark som i sør-Norge. Min elbil fungerte ufattelig bra når jeg brukte den til de små turene eller kunne planlegge de litt lengre og gjerne hadde litt tid til å komme meg rundt de uforutsette. En utrolig fin bil som jeg enda savner og ser langt etter hver gang jeg ser en lik en her i Finnmark men den realistiske siden av meg innså fort at bilen kunne ikke bli med meg til Finnmark. Det hadde ikke fungert som noe annet enn en komfortabel elsykkel og med boforhold uten strømuttak til bilen er det dødfødt. Jeg valgte derfor en dieselbil med Webasto for å være på den sikre siden at jeg har en varm og trygg bil her i Finnmark.

    • Liker 6
  7. Heisann,

     

    Vi ansatte i bedriften vår som er storkunde av HP og har gode priser på en del HP maskiner gjennom MPX. Jeg trenger en ny PC til fotoredigering(Lightroom) og diverse mer eller mindre sære greier som ikke krever all verden + vanlig hverdagsbruk. Er ikke noe proff fotograf men tar bilder i RAW(NEF) og liker å ha litt orden på bildene og dille litt med det. Kjøper sikkert en Gopro med tiden også.

    Har finstudert MPX nå og ser at jeg kan kjøpe en Probook 650 G2 til under 7000 inkl mva med 4.gen i5 M prosessor, FHD, 128Gb SSD(litt liten men greit) og 4Gb ram(også litt lite så det blir oppgradert ASAP). Spørsmålet mitt er:

    Hva pokker er 650 G2 for en maskin? Er det noen HP savy folk som kan belyse hva det er for en variant? Jeg vet at G1 kom i 2013(har en Elitebook 840 G1 som arbeids pc) og at G2 generelt kom ut i 2014, det jeg stusser over at jeg finner nada info på HP sine sider om 650 G2. Finner kun info om G1, og ikke noen steder annet enn på MPX/Komplett dukker G2 opp når jeg søker.

    Ting som om dockingen til G1 passer på G2 hadde vært kjekt å vite og andre detaljer men det er litt stusselig med info på MPX sin side. Kjenner at jeg ikke gidder å kjøpe en sær spesialvariant som om noen år er et h****** å finne driver til osv.

    Kan også kjøpe en Elitebook 840 G1 med i5 U prosessor, 500Gb HDD og 8Gb ram til samme pris som 650 G2'en men jeg vil ikke ha ULV prosessor og 14" skjerm med HD+. Har det på arbeids pc'en og selv om maskinen er fin(veldig servicevennlig) synes jeg 14" skjerm er litt for liten til fotobruk for ellers er Elitebooken en snasen maskin. 850 har vi ikke noe god rabatt på.

     

    Ka du trur?

  8. Ja dette med minneeffekt i batteriet er en seiglivet myte. Mange jeg kjenner sverger til at det hjelper å dyputlade telefonen i blandt for så å lade den helt opp. Sannheten er at minneeffekt i batterier har visst seg å nesten være umulig å gjenskape selv med nøyaktig kalkulert utlading mange hundre ganger på rad på alle moderne batterier slik som Li-Ion, Li-Po og Ni-Mh. Iflg Wikipedia så oppsto myten om minneeffekt i batteriet fra den tiden flyindustrien brukte Ni-Cd batterier hvor de veldig nøyaktig ble utladet til 25%(med 1% nøyaktighet) for så å bli ladet opp igjen til 100%. Etter x-antall ganger med dette laderegimet fikk altså batteriet en minneeffekt hvor all kapasitet under 25% ble borte.

  9. At Amentio skulle gå konkurs måtte jo bare skje etter den måten de behandler en kunde selv før handelen er fullført. Er jo litt ekstra komisk når det ringen en blid og hyggelig dame noen timer etter at jeg har opprettet en firmakonto hos dem for å fortelle at hun var min personlige kundebehandler og det var bare å ringe hvis det var noe. Vel, de var vel første og siste gang jeg hørte noe fra henne. Varen kom lenge etter at den ble avbestilt pga sommel og laaaaang leveringstid men det kan i allefall ikke være takket være henne at den til slutt kom....

  10. ICS er greit nok, ikke noe super wow men det forventet jeg ikke heller. Har vel strengt tatt ikke skjedd noe på funksjonsfronten siden Android 2.2 føler jeg. Alt jeg kunne på min gamle Legend kan jeg på Sensation. Alt går fortere og jevnere men når alt kommer til alt, er det meste som før(og det er en bra ting). Det mest kjekke med ICS er at man ikke trenger å ha 7 hjemmeskjermer lengre. Jeg har bare tre. Ellers må jeg si at det glupeste jeg har gjort er å roote telefonen og legge inn Titanium backup slik at jeg kan fryse programmer jeg ikke bruker. Da blir grensesnittet rent og oversiktlig.

  11. -Hva krever Spotify, YouTube og NRK? NRK er maksimalt på 1 Mbit/s, brorparten på YouTube går på 2 til 4 Mbit/s og de store musikktjenestene typisk på under 0,5 Mbit/s. Jevnt over er det ikke noe som går over 10 Mbit/s.

     

    NRK 1Mbit/s - vi er 6 stykker i min familie, det vil innebære at vi derfor trenger 6 Mbit/s for å se NRK.

    YouTube vil kreve 12 - 24 Mbit/s

    Musikktjenester vil kreve 3 Mbit/s

     

    Dette er hverdagslige underholdningskanaler som alle benytter seg av, men ut fra hans tall vil altså vår 25/25 Mbit/s fiber linje være akkurat passe til alle under dette taket sett at ingen kjører flere tjenester samtidig.... Hvor ofte forekommer det at noen benytter seg av flere tjenester samtidig? ofte.

     

    Jeg vil også legge ved en lenke som angår næringslivet:

    http://www.digi.no/890640/norsk-internett-er-som-kjerreveier

     

    Cern krever altså to linjer av 100 Gbit/s hver og her kommer det en gjøk fra Norsk Telecom og påstår at vi ikke trenger bedre infrastruktur?

     

    Skal Norge være med i den digitale alder så må vi også ha infrastruktur som gjør det interessant å satse i Norge.

    Jeg tror ikke du skjønner hva du selv leser her. "Vi" som i du og jeg trenger ikke fiber for enhver pris. Bedrifter, og da spesielt de som skal leve av å levere tjenester til andre større tilbydere trenger et bedre stamnett. Stamnettet vi har i dag, har ingenting med hva du kan få hjem i stua de slik at alle kan se på NRK i hvert sitt rom samtidlig. Sagt på en annen måte. Om CERN hadde fått det de ville ha, altså 2x100Gbit linjer, ville det ha hatt null gevinst for deg og meg. De krever 2 punkt til punkt linjer mellom serverene og klientene som altså er større enn det de fleste nettleverandører har inn til seg selv.

    Om 700000 brukere i Norge alle skulle hatt 25Mbit hver og alle på død og liv skal se på NRK/Youtube samtidlig i hver hustand får vi altså behov for 17500000Mbit eller 17500Gbit. Da blir selv CERN sitt behov veldig stusselig ikke sant?

     

    Trafikken på det meste i løpet av en dag ligger på rundt 35Gbit hos NiX som stort sett alle nettleverandører har som knutepunkt her i landet.

    • Liker 1
  12. ja, lurer på hvor mye han betalte for sin fiber jeg...

     

    hvor mye koster det egentlig med en 5km lang fiber tilkobling? regner med det er forjævelig dyrt, og jeg aksepterer ikke å måtte betale massevis av penger for å kunne bruke nettet til alt jeg driver med til vanlig, men kan ikke engang være 2 stykker på nettet uten å vente en evighet for at en side skal laste...

     

    igjen kan jeg si;

     

    sett han på 1mbit linje eller mindre til han ber om nåde!

    For noe tullball. Jeg har sprekere linje hjemme enn jeg har her på jobben og her er det rundt 100 klienter på nett og produksjonsutstyr til en formue som trenger det. Vi har fiberlinje men fortsatt bare rundt 10Mbit kapasitet og det funker helt fint. Kapasitet(eller hastighet som noen velger å kalle det for) til normalt hjemmebruk er noe kobber i maaaaange år framover helt fint vil klare å levere.
    • Liker 2
  13. For å komme hjem til meg må du kjøre på en grusvei. Jeg skulle gjerne hatt asfalt, kanskje til og med firefelts motorvei. Men er det riktig at fellesskapet betaler for det? Jeg kommer jo fint frem med en grusvei også, og kostnadene for fellesskapet med en firefelts motorvei sammenfaller på ingen måter med fordelene det er for meg med en skikkelig vei. På samme måte er det med internettaksess, selv må jeg lide med 3 Mbit/s ned og 0,4 Mbit/s opp. Norge har god dekning i dag, og selvfølgelig hadde det vært flott om det ble enda bedre. Det eneste vi må gjøre er å stoppe opp, se på kostnadene og spørre oss om dette er riktig ressursbruk. Det er alt.
    Da fikk vi svar på alle spørsmål rundt denne mystiske mannen!Gamlingen er regelrett bitter på samfunnet.

     

    Meh jeg har ikke studert hele innlegget, men jeg leste det forrige. Disse gutta prøver å se inn i fremtiden uten å skjønne hva som kan komme. Økonomer kan ikke spå fremtiden innen teknologi. Er helt sikkert en grei analyse hvis teknologien ikke beveger seg. Han burde ha jobbet for IBM på 60-tallet.

     

    Vi får nå se hvis all datatrafikk blir datatrafikk, det vil gjøre disse analysene meningsløse. Jeg har GET hjemme, hvor mange MB/s eller GB/s går over min linje hvis en regner med all datatrafikk i alle kanaler. Miks det med hva jeg bruker av linjekapasiteten på surfing, mail og så videre.

     

    Hvis Google eller Apple klarer å knekke denne bransjen, hva skjer da ?

    Disse gutta skjønner mer om dette enn du noen gang vil forstå er min påstand. Forskjellen er at de er ikke på "men paaaapppa jeg trenger raskere linje for å slå kompisen min i WoW". Det er ingen som vil nekte deg å kjøpe hva du vil om du har råd til det, men skal virkelig samfunnet være med på å lage slike enormt dimensjonerte fibernett for alle som sitter på gutterommet sitt? Hvis du tjener 1mill i året og mener at du har behov for en fiberlinje, javel så legg spenna på bordet og betal for morroa da.
    • Liker 2
  14. Hva med oss som bruker steam, ps3, origin, voddler og slike tjenester som trenger høy båndbredde for å fungere optimalt?

     

    Du tuller ikke sant? Disse tjenestene er ikke i nærheten av å trenge så høy kapasitet for å fungere som tiltenkt. Poenget er at alle kan få hva de vil men det man betaler i dag er ikke i nærheten den reelle kostnaden med slike nett. I min jobb blir jeg spurt om å lage/fikse/kjøpe inn alt mulig rart helt til jeg sier "ja ikke noe problem, men det koster...(10 ganger mer enn summen personen har inni hodet sitt). Da er det ikke like viktig lengre og slik er det med superduper bredbånd. Hvis du må betale hva det faktisk koster, er jeg ikke like sikker at steam, PS3, osv er like kult lengre.

    • Liker 2
  15. Alle skjønner at vi vil komme til å nå et tak på hvor stor kapasitet vi faktisk trenger(i telecom verden snakker vi om kapasitet, ikke hastighet). Hvis vi alltid skal la hver enkelt bruker sette standarden for hva som bra nok, kommer vi aldri i mål og noen vil alltid synes at ting går for tregt. Å legge inn fiber i hvert hjem er som å legge en motorvei til hvert hjem. Utrolig kjekt men ikke noe must for noen for å gi de funksjonene nettet er tiltenkt å gi.

    Ingen normal privat bruker har vondt av å vente i 2 min ekstra før den nye Ubuntu distroen er nedlastet.

    Hvis argumentet for å ha 50Mbit i alle hjem er at alle skal kunne se 4K film, sier det seg selv at hele nettet vil bryte sammen. Dette var aldri tanken med internettet og å komme seg dit vil koste enormt mye mer enn de alle fleste her er villig til å betale. IPTV vil alltid være en liten nisjeprodukt for de med god råd og som er glad i film(de som er veldig glad i film vil vel alltid sverge til BD). Det kommer aldri til å erstatte det 99% av befolkningen ser på til daglig, nemlig nyheter, Idol, Hver gang vi møtes osv. Å tro noe annet er bare tull imo. Hadde IPTV vært framtiden hadde vi alle mann hatt det for lenge siden da det har vært snakk om det kjempelenge nå og teknologien har vært til stedet en god stund allerede. IPTV er alt for ressurskrevende kort og godt til å være samfunnsmessig forsvarlig å satse på i stor skala. Alt vi har sett så langt bekrefter bare det.(tenk dere 1mill seere på en full HD sending over IPTV). Ta fram kalkulatoren og regn dere selv fram til den datamengden vi snakker om som medieselskapet skal overføre....En ting er hva din linje klarer men noen skal jo levere alt dette også.

    • Liker 1
  16. Nyeste firmware skal bare fungere sammen med ARHD 6.1.0 og 6.1.1 siden disse to versjonene av kjernen er bygd på bakgrunn av nyeste firmware. Jeg tviler vel derfor på om du har nyeste firmware for ARHD 6.1.0 eller 6.1.1. Nyeste firmware tar også med seg radio-oppdatering men sjekk selv i etterkant nå telefonen er oppe å går. Har du ikke siste radioversjon er det ikke noe krise, det er bare å oppdatere den biten for seg selv.

    Det er vel i utgangspunktet mindre jobb å legge inn firmwarepakke enn bare å legge inn radio oppdatering siden da telefonen også må være i ENG S-OFF.

     

    Jeg hadde derfor kjørt superwipe, lagt inn nyeste ARHD(6.1.1 er det vel nå) og så lagt inn nyeste firmware. <<-- Ja jeg vet, rekkefølgen er nå anderledes enn før men det er en grunn til det. Legger du inn nyeste firmware først, starter ikke telefonen(skal i teorien i allefall ikke det) og du må ta ut minnekortet fra telefonen for å slette PG58IMG.zip filen med en annen telefon eller koble den til en PC før du får lagt inn ROM. Du kommer ikke inn i RECOVERY pga PG58IMG filen som bootloaderen starter automatisk så lenge filen er der.

     

    Oppdaget det når jeg oppdaterte fra ARHD 6.0.3 til 6.1.0 :(

  17. Vet vel ikke om jeg kan si at selve ROM oppdateringen er verdt det i den forstanden. Sensation er og blir en veldig bra telefon med eller uten ARHD, men morsomt er det jo og alt fungerer 100% i etterkant noe som bringer meg inn på ditt spørsmål angående garanti. Den ryker med knæhøye skyløft. Det er i teorien fullt mulig å legge tilbake til orginal tilstand men det forutsetter at man faktisk finner orginal RUU for din operatør.

    Jeg tror ikke du kommer til å få noen problemer med telefonen etter en ROM oppdatering bare så det er sagt, men selvsagt kan jo andre ting svikte på telefonen slikt som batteri, display osv. Hva som da blir gjort i praksis vet jeg ikke.

    Personlig så synes jeg Titanium backup sammen med ICS er helt genialt hvor man kan "fryse" programmer og widgets man ikke bruker. Mener å huske at dette kun var mulig med ICS men siden jeg aldri prøvde freeze muligheten på bare en root'et telefon skal jeg ikke være skråsikker på det.

     

    hmm, jeg leste jo FAQene da, det var jo en del problemer, jeg vil jo at alt skal virke, ser at du mener det ikke kommer til å bli noen problemer med den? hehe, jeg tror jo på deg, men problemet er at jeg alltid klarer å klusse det til ett eller annet sted :/

    Hvis du mener at du alltid klusser det til, da er ikke ROM oppdatering noe for deg. Problemer som nevnes er som oftest mindre viktige ting slik som at hvis du bruker fancy effekter når du tar bilde, restarter Sense osv. Absolutt ingen av de funksjonene jeg har brukt så langt har krasjet. Nå er det jo ikke sånn at telefonen fra før av er 100% bug fri.
  18. Tenkte jeg skulle oppsummere litt hva som må gjøres og i hvilken rekkefølge det skal gjøres i for å legge inn ARHD 6.0.3 på en Sensation fordi jeg sleit noe jævlig selv med å finne ut av det ved å lese på XDA. Er så sinnsykt mange og lange poster med masse kontrameldinger, store fonter, linker i øst og i vest og en shit load med info som åpenbart er en selvfølge for mange der at man går bare helt i stå og blir totalt forvirret.

    Først av alt så har jeg en Telenor Sensation(men det spiller egentlig ikke noe rolle).

    OBS! Filer som heter PG58IMG.Zip og som ligger på roten på minnekortet i telefonen blir automatisk kjørt hvis du starter telefonen i bootloader modus(holde inn volum ned sammen med power)

     

    1: Du må slå av NAND sikkerheten til av. Dette er S-OFF som det blir referert til overalt. Dette for å i det hele tatt få lov til å skrive noe som helst til den beskyttete delen av minnet på telefonen. Denne oppskriften fulgte jeg og det fungerte helt topp men legg inn "su-2.3.6.3-ef-signed.zip" på roten av minnekortet med en gang(dette nevner ikke forfatter men det blir tatt opp i responsene lengre ned på siden) mens du har telefonen koblet til en PC og du er i Windows/Linux:

    http://www.androidauthority.com/how-to-root-htc-sensation-21697/

     

    Clockwork Mod er enkelt forklart en råere gjenopprettings program som lar deg gjøre alt mulig rart, feks legge inn andre ROM. Bootloader er det skjermbildet du kommer til når du holder inne "volum ned" og power samtidlig. Clockwork Mod er det skjermbildet som dukker opp etter at du har valgt "Recovery" i Bootloader. Du ser da et skjermbildet med sort bakgrunn og blå skrift(jeg rotet med hva som var hva så derfor forklarer jeg dette for andre).

     

    2: Hvis nå Clockwork Mod er klar og telefonen er i S-OFF, er den klar til å bli satt i permanent Root. Du ser at Clockwork Mod og at telefonen er satt i S-OFF ved å sammenligne med dette skjermbildet:

    htc-sense-unlocked-bootloader-france-650x487-300x224.jpg

    Du skal nå ved å bruke volum-ned kanppen bla deg ned til "Recovery" og så trykke på Powerknappen som faktisk starte den berømte Clockwork Mod.

    Her kan du ta backup av telefonen først. Velg "Backup & Restore" og så "Backup". Du velger å lagre det på minnekortet og det tar bitte litt tid, noen minutter ikke timer.

    Når backupen er ferdig, velger du "Install ZIP from SDCard" og videre "Choose ZIP from SDCard".

    Velg så filen "su-2.3.6.3-ef-signed.zip" for å installere den. Nå den nå er ferdig, er telefonen permanent root'et. Telefonen er ellers helt som før, ingenting er mistet eller endret på noe vis, forskjellen er at du nå kan endre på alt, inkl kødde til hele greia sånn at telefonen er ubrukelig for all framtid.

     

    Beskrivelsen ovenfor er på en måte utgangspunktet for all installering av ROM'er og må gjøres uansett hvilken uoffisielle ROM som skal legges inn, altså ikke bare ARHD 6.0.3.

     

    Neste skritt er derfor å gjøre alt som kreves for at ARHD 6.0.3 skal fungere som tiltenkt og jeg skriver en kort oppsummering i hvilken rekkefølge dette skal gjøres(det var her jeg virkelig ble forvirret av å lese på XDA).

     

    1. Legge inn SuperCID kode på telefonen <-- Gjør at du kan legge inn hvilken som helst ROM utgivelse på en hvilken som helst operatørversjon av telefonen. Gå til STEP 4 i denne linken: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1192300

     

    2a. Legge inn "ENG S-OFF" <-- Telefonen din er fra før av "SHIP S-OFF" og du kan nå ikke oppdatere radiodelen av telefonen før dette er gjort. Gå til "Methode 2" i denne linken: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1193033

     

    2b. Legge inn oppdatert radio firmware <-- Dette er teknisk sett ikke et must men sterkt anbefalt for best mulig batteri-tid, mobildekning osv.

     

    3. Legge inn oppdatert firmware-pakke for telefonen. Uten å ha gjort dette vil ikke telefonen starte opp etter at ROM er langt inn. Er ROM lagt på plass før dette er gjort er det ikke noe krise, det er bare å legge inn firmware etter en reboot til bootloaderen. Merk at nå er clockwork mod byttet ut med en annen enda mer fancy gjennopprettingsprogram kalt 4EXT touch.

     

    4. Legg inn "superwipe". <-- Dette fjerner all gammel grums på telefonen men ikke noepå minnekortet slik at det nye ROM'et har nye ark å begynne på.

     

    5. Installere ARHD 6.0.3 ROM <-- Dette går egentlig temmelig kjapt men oppstarten av telefonen i etterkant første gangen tar litt tid. Tar det mer enn 10 min, har du sannsynligvis ikke fått lagt inn firmwarepakke i punkt 3 som er et must.

     

    Jeg har ikke tenkt å skrive så mye om selve framgangsmåten fordi den står egentlig forklart på XDA sin side for ARHD ROM'et. Forklaringene som er der er gode de, bare man skjønner rekkefølgen og hva som egentlig trengs å gjøres. Det eneste som ikke står forklart på ARHD tråden, er hvordan man endrer fra SHIP S-OFF til ENG S-OFF, alt det andre er der bare man klarer å sortere ut alt det man ikke trenger å vite.

    Husk at alle filer som ikke heter PG58IMG.zip kan legges inn på minnekortet så fort det lar seg gjøre slik som Superwipe, det nye ROM'et osv.

    Takk for flott "bruksanvisning". Jeg lurer bare på 1 ting: er "Superuser-3.0.7-efgh-signed.zip" det samme som "su-2.3.6.3-ef-signed.zip" bare en oppdatert versjon? Blir litt mer skeptisk til om jeg skal gå løs på oppgaven med å få s-off, installere ROM, osv... Virker nokså avansert. Vil jo ikke ødelegge mobilen heller! ;)

    Det kan jeg ikke svare 100% på, men jeg vil vel tro det. Jeg har 3.0.7 på min telefon nå men den har fulgt med ROM'en som har blitt lagt inn etter hvert. Jeg kjører nå ARHD 6.1.0 men ser at det har kommet enda en oppdatert versjon av ARHD. Uansett så trenger du ikke å stresse med å prøve å få inn den nyeste superuser app'en i første omgang. Når telefonen er permanent root'et kan du oppdatere slike ting veldig enkelt i etterkant.

    Telefonen min var mindre enn et døgn gammel nå jeg rootet den og med tanke på at det er første gang jeg gjorde det, var jeg rimelig skjelven ja, såpass skal jeg innrømme.

  19. hei alle mobilkyndige :)

     

    jeg fikk en HTC Sensation til jul ;)

     

    dette har sannsynligvis blitt postet ørten ganger før...

     

    i dag kom jeg over en ROM oppgradering laget av Mike 1986, den gjør slik at telefonen blir mer lik XE modellen, med en overklokk til 1.56GHz OSV... samt fler oppgraderinger (link)

     

    er denne oppgraderingen verdt det?

     

    og er det noen måte å unngå å bryte garantien på telefonen? som for eksempel å lagre alt på minnekortet på PCen og "restaurere" den hvis det blir ett problem med den? vil de som sjekker/reparerer den merke at jeg har gjort noe med den da?

     

    og bare så jeg har ett svar på det, det med reklamasjon, hvis garantien blir brutt, vil reklamasjonen få til så jeg får fikset telefonen hvis det trengs?

    Vet vel ikke om jeg kan si at selve ROM oppdateringen er verdt det i den forstanden. Sensation er og blir en veldig bra telefon med eller uten ARHD, men morsomt er det jo og alt fungerer 100% i etterkant noe som bringer meg inn på ditt spørsmål angående garanti. Den ryker med knæhøye skyløft. Det er i teorien fullt mulig å legge tilbake til orginal tilstand men det forutsetter at man faktisk finner orginal RUU for din operatør.

    Jeg tror ikke du kommer til å få noen problemer med telefonen etter en ROM oppdatering bare så det er sagt, men selvsagt kan jo andre ting svikte på telefonen slikt som batteri, display osv. Hva som da blir gjort i praksis vet jeg ikke.

    Personlig så synes jeg Titanium backup sammen med ICS er helt genialt hvor man kan "fryse" programmer og widgets man ikke bruker. Mener å huske at dette kun var mulig med ICS men siden jeg aldri prøvde freeze muligheten på bare en root'et telefon skal jeg ikke være skråsikker på det.

  20. Tenkte jeg skulle oppsummere litt hva som må gjøres og i hvilken rekkefølge det skal gjøres i for å legge inn ARHD 6.0.3 på en Sensation fordi jeg sleit noe jævlig selv med å finne ut av det ved å lese på XDA. Er så sinnsykt mange og lange poster med masse kontrameldinger, store fonter, linker i øst og i vest og en shit load med info som åpenbart er en selvfølge for mange der at man går bare helt i stå og blir totalt forvirret.

    Først av alt så har jeg en Telenor Sensation(men det spiller egentlig ikke noe rolle).

    OBS! Filer som heter PG58IMG.Zip og som ligger på roten på minnekortet i telefonen blir automatisk kjørt hvis du starter telefonen i bootloader modus(holde inn volum ned sammen med power)

     

    1: Du må slå av NAND sikkerheten til av. Dette er S-OFF som det blir referert til overalt. Dette for å i det hele tatt få lov til å skrive noe som helst til den beskyttete delen av minnet på telefonen. Denne oppskriften fulgte jeg og det fungerte helt topp men legg inn "su-2.3.6.3-ef-signed.zip" på roten av minnekortet med en gang(dette nevner ikke forfatter men det blir tatt opp i responsene lengre ned på siden) mens du har telefonen koblet til en PC og du er i Windows/Linux:

    http://www.androidauthority.com/how-to-root-htc-sensation-21697/

     

    Clockwork Mod er enkelt forklart en råere gjenopprettings program som lar deg gjøre alt mulig rart, feks legge inn andre ROM. Bootloader er det skjermbildet du kommer til når du holder inne "volum ned" og power samtidlig. Clockwork Mod er det skjermbildet som dukker opp etter at du har valgt "Recovery" i Bootloader. Du ser da et skjermbildet med sort bakgrunn og blå skrift(jeg rotet med hva som var hva så derfor forklarer jeg dette for andre).

     

    2: Hvis nå Clockwork Mod er klar og telefonen er i S-OFF, er den klar til å bli satt i permanent Root. Du ser at Clockwork Mod og at telefonen er satt i S-OFF ved å sammenligne med dette skjermbildet:

    htc-sense-unlocked-bootloader-france-650x487-300x224.jpg

    Du skal nå ved å bruke volum-ned kanppen bla deg ned til "Recovery" og så trykke på Powerknappen som faktisk starte den berømte Clockwork Mod.

    Her kan du ta backup av telefonen først. Velg "Backup & Restore" og så "Backup". Du velger å lagre det på minnekortet og det tar bitte litt tid, noen minutter ikke timer.

    Når backupen er ferdig, velger du "Install ZIP from SDCard" og videre "Choose ZIP from SDCard".

    Velg så filen "su-2.3.6.3-ef-signed.zip" for å installere den. Nå den nå er ferdig, er telefonen permanent root'et. Telefonen er ellers helt som før, ingenting er mistet eller endret på noe vis, forskjellen er at du nå kan endre på alt, inkl kødde til hele greia sånn at telefonen er ubrukelig for all framtid.

     

    Beskrivelsen ovenfor er på en måte utgangspunktet for all installering av ROM'er og må gjøres uansett hvilken uoffisielle ROM som skal legges inn, altså ikke bare ARHD 6.0.3.

     

    Neste skritt er derfor å gjøre alt som kreves for at ARHD 6.0.3 skal fungere som tiltenkt og jeg skriver en kort oppsummering i hvilken rekkefølge dette skal gjøres(det var her jeg virkelig ble forvirret av å lese på XDA).

     

    1. Legge inn SuperCID kode på telefonen <-- Gjør at du kan legge inn hvilken som helst ROM utgivelse på en hvilken som helst operatørversjon av telefonen. Gå til STEP 4 i denne linken: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1192300

     

    2a. Legge inn "ENG S-OFF" <-- Telefonen din er fra før av "SHIP S-OFF" og du kan nå ikke oppdatere radiodelen av telefonen før dette er gjort. Gå til "Methode 2" i denne linken: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1193033

     

    2b. Legge inn oppdatert radio firmware <-- Dette er teknisk sett ikke et must men sterkt anbefalt for best mulig batteri-tid, mobildekning osv.

     

    3. Legge inn oppdatert firmware-pakke for telefonen. Uten å ha gjort dette vil ikke telefonen starte opp etter at ROM er langt inn. Er ROM lagt på plass før dette er gjort er det ikke noe krise, det er bare å legge inn firmware etter en reboot til bootloaderen. Merk at nå er clockwork mod byttet ut med en annen enda mer fancy gjennopprettingsprogram kalt 4EXT touch.

     

    4. Legg inn "superwipe". <-- Dette fjerner all gammel grums på telefonen men ikke noepå minnekortet slik at det nye ROM'et har nye ark å begynne på.

     

    5. Installere ARHD 6.0.3 ROM <-- Dette går egentlig temmelig kjapt men oppstarten av telefonen i etterkant første gangen tar litt tid. Tar det mer enn 10 min, har du sannsynligvis ikke fått lagt inn firmwarepakke i punkt 3 som er et must.

     

    Jeg har ikke tenkt å skrive så mye om selve framgangsmåten fordi den står egentlig forklart på XDA sin side for ARHD ROM'et. Forklaringene som er der er gode de, bare man skjønner rekkefølgen og hva som egentlig trengs å gjøres. Det eneste som ikke står forklart på ARHD tråden, er hvordan man endrer fra SHIP S-OFF til ENG S-OFF, alt det andre er der bare man klarer å sortere ut alt det man ikke trenger å vite.

    Husk at alle filer som ikke heter PG58IMG.zip kan legges inn på minnekortet så fort det lar seg gjøre slik som Superwipe, det nye ROM'et osv.

  21. E-t annet spørsmål angående temaet. Får snart en Sensation på jobben etter å ha hatt Legend i 1,5 år(strålende fornøyd). En av de få tingene som irriterte meg litt med Legenden var alle dusteprogrammene som jeg aldri brukte slik som twitter, Aksjer osv osv. Med Legenden var det aldri kjempeenkelt å roote og alt det der men som jeg har skjønt det, er det veldig greit å gjøre det på Sensation.

     

    Spørsmålet er vel egentlig, hva må gjøres for å kunne avinnstallere programmer man ikke bruker på telefonen? Holder det med S-off? Permanent root eller permanent root *og* custom ROM? For min del så har HTC sin Sense fungert helt utmerket og har ingen behov for å spesielle custom ROM's med masse tøffe tilegg. Det er en firmatelefon så alt jeg vil ha er en bloat-fri telefon med best mulig battertid.

×
×
  • Opprett ny...