Gå til innhold

I_Marie_T

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av I_Marie_T

  1. Det kunne kanskje være lurt å tenke på hvor man kjøper en mobiltelefon også?

     

    Hvis man bor flere timer unna nærmeste utsalgssted til den kjeden man kjøper mobiltelefon hos, så bør man også skjønne at hvis det blir noe feil med den så kan det føre til litt mer styr enn om man bruker en nettbutikk med rutiner for sending av mobiltelefoner frem og tilbake (eller en kjede med butikk i nærheten).

     

    Skal forhandler her betale kunden for å hente en lånetelefon, kan det fort vris til at det blir en urimelig kostnad for selger sett i forhold til kundens behov for lånetelefon... ettersom kunden her bor flere timer unna. Skal forhandler her måtte ut med en betydelig sum kun fordi kunden bor langt unna? Hva hvis kunden bor i Australia? Hvor går grensen? Det er ikke forhandler sin skyld at en kunde velger å kjøpe mobiltelefon på et sted som er ugunstig i forhold til bosted. Det bør ene og alene være kundens ansvar.

     

    Jeg syntes det hadde vært urimelig å betale 1000-1500 kr ekstra (som det kostet på Elkjøp rett i nærheten) bare i tilfelle butikken skulle gi meg en telefon med mangel. Og jeg synes det er forhandler sin skyld. Selger man en defekt vare, får man ta støyten. Som i dette tilfellet ikke er verre enn å sende lånetlf i posten..

  2. Mobil på Teknikkmagasinet? Av ren nysgjerrighet, hva var dette for en slags mobil?

     

    Det var den nyeste Sony Xperia telefonen.

     

    Jeg skrev til dem på epost at om det tok med en 7 dager å reparere telefonen, hadde jeg krav på lånetelefon - men de svarte at de ikke kan vite hvor langt tid det tar før de har fått inn telefonen og sett på den. Synes nå det er ganske åpenbart at jeg kommer til å bli minst 7 dager uten mobilen da.

  3. Hei. Jeg kjøpte ny mobil på Teknikkmagasinet. Bare dager etter merket jeg at den ble så varm at den skrudde seg av, henger seg opp hele tiden osv. Kontaktet dem etter et par uker, og de sa jeg enten måtte komme innom med den, eller sende den til dem i posten.

     

    Men hvis jeg ikke kom innom, fikk jeg ikke lånetelefon, fordi jeg måtte kvittere på den. Jeg bor mange timer unna nærmeste butikken deres og har heller ikke bil, så det blir veldig dyrt og tidkrevende.

     

    Er det ikke sånn da at de må betale meg for å komme å hente en lånetelefon, i så fall? Siden de skal erstatte utgifter jeg har som følge av at det er en mangel ved telefonen?

  4. Juksepave!

     

    I hvilken verden lever du i hvor det er juks å tips til forbedringspunkter til en tekst..? Så når du skriver en oppgave hjemme sjekker du heller ikke ordboka om det er et ord du ikke forstår, fordi det er å få hjelp utenfra? Har aldri bedt noen endre på oppgaven min, bare lese den og fortelle meg hvilke punkter jeg burde forbedre.

  5. Hei

    Jeg har skrevet ferdig en hjemmeoppgave på engelsk. Jeg ønsker å sende den til noen som kan lese den og gi kommentarer på hva jeg kan endre på for å heve den til et høyere nivå.

     

    Jeg er hovedsaklig ikke ute etter å få rettet skrivefeilene i teksten, men mer sjekke at innholdet er riktig; hypotese/argumenter/drøftelse slike ting.

     

    Faget er Western Legal Culture. Oppgaven handler om å drøfte tolkningsmetodene brukt i en dom, og sammenligne disse med norsk metode.

     

    Det er snakk om 2-3 sider, og du får 500 kr :)

×
×
  • Opprett ny...