Gå til innhold

Frihet

Medlemmer
  • Innlegg

    130
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frihet

  1. Gaspard skrev (På 26.5.2021 den 17.39):

    Hvor vanlig er det at folk mislykkes på det fysiske opptaket? Er det ikke naturlig at folk selv vet at de ikke klarer øvelsene før de i det hele tatt kommer for å testes? 

    Hehe ja, det kan du si 😅

    Jeg tror veldig mange møter i håp om at nervene og adrenalinet skal bære vedkommende til bestått. Det viser seg jo at enkelte overvurderer hvor mye hjelp man faktisk får fra dette, selvom man uten tvil får en skikkelig boost! ☺️
     

    Styrketestene og kravene er ikke hemmelig. De fysiske testene er det siste man bør ryke på, da dette er noe man kan teste og forberede seg til så mye man vil før opptak.

  2. Jeg har forståelse for at dere som røyk på snittet nå er skuffet.

    Likevel er det viktig å huske på at for de aller fleste ville man ikke hatt godt nok karaktersnitt for å få skoleplass uansett. Jeg ser at det ikke gjelder alle, og da er det selvfølgelig ekstra skuffende når man gjort en formidabel innsats for å øke snittet denne våren. PHS går forhåpentligvis ingen vei, og mulighet for å søke igjen neste år vil alltid være tilstede. Bruk dette året nå på noe fornuftig. Kan anbefale å øke snittet sånn at man slipper å gruble på det, da kan man heller fokusere på andre ting frem mot opptak. :)

    Til dere andre, masse lykke til! Prøv å ikke spør andre om hjelp til egnethetsvurdering. Det er din egnethet som skal vurderes. Den du er nå er alltid en bedre utgave enn den du utgir deg for å være, sånt gjennomskues. 

    • Liker 1
  3. Søker21 skrev (12 timer siden):

    Hei, har sikkert blitt spurt 100 ganger men det er mye ventetid og skader vel ingen med å spørre. Er det noen her som har kommet inn etter å ha fått avslag første gangen? På intervjuet altså. Hva er det som ble gjort annerledes, hvilke tanker hadde du/dere å forkant av andre forsøket?

    Hei :)

    Jeg bestod ikke egnethetsvurderingen (intervjuet) på mitt første forsøk. På det tidspunktet var jeg nok umoden, og ikke klar for å begynne på PHS. Selvfølgelig var det kjipt der og da, men sett i ettertid er jeg veldig glad jeg ventet ett år. 
     

    Består du ikke, så får du noen tilbakemeldinger på hva som ikle var godt nok. Dine holdninger og personlige egenskaper er under utvikling til enhver tid. Du må selv velge om du skal utfordre disse for å bli en bedre utgave av deg selv. Scorer du lavt på ansvar og mot? Ja da må du kanskje ta ett år i Forsvaret, eller finne en jobb som utfordrer deg på akkurat dette!

    Når du tørr å stille de vanskelige spørsmålene til deg selv, som hvem er jeg og hvorfor vil jeg dette? Først da vil du kunne gjøre en forskjell for deg selv. :) Spør gjerne andre som kjenner deg godt hva du kan bli bedre på. Hvis du vil, så klarer du.

  4. Når det kommer til karaktersnitt så er dette en diskusjon som blir tatt hvert eneste år. Det er ingen som vet hva snittet blir, og det er heller ingenting dere kan gjøre med det nå. Snittet på studier generelt her i landet øker hvert år, og det er selvfølgelig naturlig å anta at PHS også vil gjøre det.

    Det du derimot kan gjøre noe med er dine egne karakterer. Mange av de som går på PHS har brukt flere år på å ta opp fag for å oppnå drømmen. De av dere som ligger rett rundt fjorårets karakterkrav har hatt alle muligheter til å komme seg over det snittet gjennom høsten og våren. 
     

    De aller fleste av dere søker kanskje for første gang, eller har fremdeles mange gode år å søke på fremover. Da er min anbefaling å gjøre noe med det som gjorde at du ikke kom inn sist. Det er over 4000 søkere på 400 skoleplasser. (Ja, ikke alle disse er reelle søkere). Hvis du ikke er villig til å gjøre det som trengs for å få denne skoleplassen - så vil noen andre gjøre det før deg.

    Always stay ahead of the game! ;) 

  5. Rookie phs skrev (22 timer siden):

    Hvordan skal man klare å være tidlig ute når ingen vet sikkert om man kommer inn eller ikke?  Jeg ønsker veldig gjerne å skaffe leilighet i nærheten av PHS avd Bodø om jeg skulle kommet inn, men hvordan bør man gå frem  hvis man skal være tidlig ute, men samtidig ikke sikker på om man kommer inn eller ikke? Noen som har tips eller erfaringer å dele her?:-) Er det f.eks vanlig å «holde» av leiligheter om du tar kontakt med eier av leiligheten? Her er jeg helt blank, så tar imot all tips jeg kan få!

    Hei,

    Anbefaler deg å søke studentbolig ved Mørkved, eventuelt kontakt private aktører for å holde av plass. Dette gjelder for alle studiesteder. Skriv at du har søkt PHS og ikke vet om du får skoleplass før i juli. Utleieren er nok vandt med dette. :)

     

    Lykke til!

  6. Phs skrev (5 timer siden):

    Er det slik at alle som søker phs nå til dags har over 50 konkurransepoeng alle som én? Virker som om snittet bare øker og øker for hvert år. Nesten litt morsomt å se hvor «lett» det var å komme inn på phs noen få år tilbake, hvor snittet var betraktelig lavere. Tenker de som sitter med 57 konkurransepoeng vil øke konkurranse snittet om å komme inn ekstremt mye! Huff 😕 trist at de har kuttet ned på studieplasser

    Hei og velkommen hit! :)

    Det er nok mange grunner til at snittet har økt så betydelig de siste årene. Mye ligger nok i at det er populært å være student ved Politihøgskolen, noe som gjør at mange tar opp fag, eller arbeider hardt for gode karakterer på videregående. 
     

    Det at justisdepartementet har bestemt at PHS skal ta inn færre studenter er nok også en årsak til at karakternivået har økt. Likevel tror jeg veldig mange nåværende studenter ved PHS, og de som er nyutdanna tenker at det er bra at det kuttes. Den dagen du forhåpentligvis er ferdig utdanna som politi vil nok også du glede deg over færre konkurrenter blant medstudenter, og at køen med nyutdannede før deg ikke bikker godt over 1000 stk. :)

    Det at kuttene på studenttallet har vært så stort de siste årene er alt annet enn trist - det var absolutt nødvendig. 

    Lykke til fra en 3. klassing som ser dystert på jobbmulighetene fremover... 😅

  7. Mille91 skrev (1 time siden):

    Etter planen så skulle jeg melde meg opp til siste eksamen, som er norskfaget, nå i Januar. Men, etter jeg fikk tilbudet om denne realkompetanse vurderingen ble jeg usikker på hva jeg skal gjøre. 

    Det er ikke slik at jeg har blitt tilbudt denne vurderingen med en karakter garanti, i en realkompetanse vurdering er det vist nok slik at du bare får godkjent eller ikke godkjent, derav spørsmålene jeg kom med, med tanke på å stille som realkompetanse søker uten karakter?

    Jeg ser jo at det står at en kan søke på bakgrunn av det, men at det også står opplyst om generelt et minstekrav på 3 i norsk. Gjør meg litt forvirret.. i tillegg, så tenker jeg på hva som er best å gjøre: søke med ferdig studiespesialisering(ta siste eksamen) eller søke med realkompetanse vurdering... tenker på hvor stor sannsynlighet det er for at PHS tar inn søkere på bakgrunn av realkompetanse vurdering når de allikevel har SÅ mange søkere hvert år med vanlige vitnemål og høye snitt?

    Jeg har 10 år+ arbeidserfaring, så det er ikke noe problem. Jeg dekker 23/5 regelen.

    Hei,

    Nå har ikke jeg noe fasitsvar, det er det kun PHS og opptaksnemda som kan gi deg. Du sier du kunne tenkt deg å møte til fysisk opptak for å vise at du har noe mer enn andre - det hadde ikke gjort noe fra eller til siden man enten får bestått eller ikke bestått. 
     

    Når det gjelder realkompetanse så stemmer det at PHS gjør en individuell vurdering. Likevel har de tidligere år vært helt tydelig på at den erfaringer du besitter må være spesifikt relevant opp mot politiet. Til eksempel kjenner jeg en som var i en lik situasjon som deg med mange år i Forsvaret. Personlig mente jeg at han burde fått godkjent realkompetanse, men det var ikke PHS enige i. Han fikk ikke studieplass. 
     

    Jeg ønsker ikke å skremme deg vekk, men jeg vet at det er veldig vanskelig å komme inn på PHS med realkompetanse, da skal det være noe veldig relevant og spesifikt. Likevel ønsker jeg deg lykke til, du får det til om du vil! :) 

  8. Kumhlen skrev (7 timer siden):

    Hei alle sammen :)

    Jeg har alltid hatt veldig lyst til å søke meg inn på PHS men jeg har et spørsmål når det gjelder vandel.

    For rundt 6 år siden ble jeg tatt for å ha kjøpt en liten flaske med cannabisolje på Internet, det skal sies at det var snakk om en olje som inneholdt CBD og ikke THC. Jeg kjøpte den på bakgrunn av at den skulle fungere på smerter.

    Den gangen var jeg under 18 år gammel så jeg fikk en betinget påtaleunnlatelse. Jeg er absolutt ikke en "kriminell type", så jeg har selvfølgelig ikke begått nye straffbare forhold.
     

    Jeg snakket med en fra vandelskontoret på PHS gjennom telefon og jeg forklarte situasjonen min. Han mente at jeg fortsatt ville være kvalifisert for opptak mtp at dette var en bagatellsak, at den var tilbake i tid, at jeg ikke har begått nye straffbare forhold og siden jeg fikk en påtalunnlatelse. Han sa at jeg hadde fått et såkalt "gult kort" som man gir i fotball.


    Denne saken vises ikke på min uttømmende og utvidede politiattest, så spørsmålet mitt er om jeg fortsatt kan være kvalifisert for opptak til PHS, hva tenker dere?

     

    Takker så mye for svar :)

     

     

     

    Hei og velkommen hit :)

     

    Når du har ringt opptakskontoret og fått den beskjeden fra dem, så tenker jeg at det stemmer. Ut fra hva du skriver så er jeg også helt enig i at dette kan karakteriseres som en sak som nå tilhører fortiden. Du har ikke begått nye kriminelle handlinger, noe som underbygger dette. Jeg tror ikke du skal bekymre deg, og det stemmer det at du har fått et «gult kort».
     

    Lykke til. :) 

  9. Kloke ord fra Oaaphs!

    Til dere som ikke kom igjennom intervjuet, eller som akkurat ikke når opp med karakterene - fortvil ikke!

    Ett år går fort, bruk den tiden fornuftig. Ta opp fag, få erfaringer og bli mer moden. Hvis drømmen er der burde ikke et avslag være nok til å stoppe dere i veien mot det målet! ?

    Og til dere heldige kommende B1 studenter - det blir gøy å møte dere i august, vi faddere gleder oss minst like mye til å hilse på dere alle sammen! 

    Vær fornuftig med å dele personlig informasjon. Faddere oppretter Facebook-grupper og sørger for at dere får den informasjonen dere trenger før skolestart. Ha litt is i magen! ?

    • Liker 3
  10. Traxon skrev (4 minutter siden):

    Noen som vet om opptakskontoret har sendt ut avslag til opptak basert på egnethetsvurderingen? 

     

    Ja, alle avslagene basert på egnethet ble sendt ut 1. Juli.

    Tips i Ludo for nye brukere her er å gå tilbake i tråden for å lete etter svar. Det aller, aller meste er gjerne svart på både en og to ganger. :)

    • Liker 3
  11. William_S skrev (4 timer siden):

    Det jeg synes er latterlig er jo politisk overstyring av Politihøgskolen ved å kun kutte antall plasser i Oslo. Det største fagmiljøet er jo tross alt der og det skal visst også nedbemannes. Mens feks Nord Universitetet sin beslutning ved å legge ned Nesna sa ministeren at dette er  beslutningen som institusjonen er herre over og man ikke kan politisk overstyre det. Virker som PHS har mindre institusjonell autonomi enn andre. NOKUT har jo tom slått alarm ved at det ikke oppfyller kravene for akkreditering av bachelorløp. Det er jo en akademisk utdanning i tillegg til å være en fagutdanning. 

    Nå vet ikke jeg hvor godt du kjenner til denne saken, men å kalle det «latterlig» er interessant for meg.

    PHS Avdeling Stavern har de siste årene scoret høyest i Norge på blant annet studiemiljø. Samtidig har Stavern hatt gjennomsnittlig bedre karakterer, samt at det å utdanne elever i Stavern viser seg å være ganske så mye billigere enn ved de andre studiestedene. 

    PHS Oslo har vært overfylt helt siden tidenes morgen, hvor det ved tilfeller er så fullt at enkelte må sitte på gulvet eller frastå fra å møte til undervisning. Det at fagmiljøet i Oslo er bredere kan sikkert stemme, men det betyr på ingen måte at fagmiljøet i Stavern er dårligere - tvert imot kan man argumentere for at karakter-resultatene taler for noe annet.

    PHS Oslo satt fullstendig stille i båten uten støtte for Stavern når de lå for nedleggelse. Derimot når ting endret seg, og Oslo måtte kjempe «kampen om tilværelsen» ønsket de støtte fra en samlet politihøgskole. 

    Vi kan være enige om at det kanskje ikke burde vært gjort noen kutt overhode - men først må PHS samle seg, fremfor å kaste hverandre over bord.

     

    • Liker 4
  12. anonym99X skrev (16 timer siden):

    Har sett på instagrammen til Politihøgskolen og lest litt på nettet om at man må gjennom flere øvelser og at andre studenter følger med på disse øvelsene. For eksempel en arrestasjon i øvingsrommet eller et avhør der medstudenter observerer. Er det mye av dette i løpet av de tre årene? 

    I Stavern så gjennomføres de aller fleste øvelsene foran hele klassen. I starten er det nesten ingen som melder seg frivillig, men allerede etter noen uker så hopper de aller fleste rett i det. 
     

    Ved å søke denne utdanningen så går du også inn i et yrke der alle vil følge på med hva du gjør. Når du jobber på gata så vil publikum se på, filme og blande seg inn i arbeidet du gjør. Hvis du er ukomfortabel med å prestere foran andre, burde dette være noe du tenker over ift. Om politi er riktig utdanning for deg. 
     

    Som nevnt ovenfor er det ingen på PHS som er ute etter å ta noen, tvert imot så bygger vi hverandre opp. ;)

    • Liker 1
  13. Et godt tips til dere som leser igjennom her og tenker at tråden er «død» er å lese trådene fra de siste 3 årene. 

    Alt du lurer på er besvart der, ofte gjentatte ganger. Det store diskusjonstemaet nå frem mot sommeren er selvfølgelig karaktersnitt. Vet vi hva det blir? Nei. 

    Likevel kan vi nok fort anta at alle studiesteder kommer over 50 konkurransepoeng. Oslo vil nok fort endte på 52, Stavern 51 og Bodø 50. 

    Ser flere i tråden, og generelt i media snakker om at det kanskje ikke er så lurt å søke PHS pga. Jobbsituasjonen. Til deg som tenker masse på dette - slutt. Hvis dette er drømmen, så får heller jobbsituasjonen komme som et problem senere. Alle får jobb til slutt. 
     

    Masse lykke til frem mot opptak, håper jeg ser masse flotte folk i Stavern til høsten! 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  14. Hei!

     

    Jeg trenger sårt hjelp/erfaring fra dere.

     

    Hilsen en utrolig frustrert og trist jente.

    Hmm, hva skal en si.

    Først og fremst har jeg stor forståelse for din frustrasjon. Det er en kjedelig situasjon du befinner deg i.

     

    Likevel tenker jeg at det verste du kan få er et nei. Er drømmen så sterk som du sier, så søker du uansett. Du må da være beredt på å kunne svare på hva som skjedde den kvelden. Da kan det være en ide å ha tenkte noe igjennom hva som har endret seg siden da. (Til det positive forhåpentligvis).

     

    Får du avslag pga. dette? Ja, kanskje. Det kan ingen svare på. Jeg tror du har en sjanse til å få bestått opptak. Det er ikke en grov hendelse, men definitivt uheldig sett opp mot opptak! Lykke til

  15. Virker som det er en egenandel på 150kr likevel (vet ikke hva den er til). Kan ikke huske at vi hadde det selv. Beklager forvirringen!

    Egenandelen er til for at fadderuka skal kunne inneholde forskjellige aktiviteter. PHS er en liten høgskole, og kan ikke som f.eks BI skilte med «Fadderrullan» osv. Skolen betaler noe av moroa, diverse sponsorer litt og studentene resten! :)

  16. Noen stavernstudenter som kan si noe om treningsfasilitetene på skolen?

    Tenkte og ha alt praktisk klart før skolen starter og vet ikke hvor stort poeng det er og melde seg inn på noe lokalt treningssenter dersom fasilitetene på skolen er bra.

    Tja, hva skal en si. Fasilitetene er helt ok. Problemet er at de fleste kurs og samlinger foregår i Stavern. Da blir det veldig mye folk på treningssenteret. Personlig så jeg meg nødt til å bytte over til det lokale tilbudet.

     

    Hvis du har tid og ork til å vente i kø hver gang du trener, så har du gode muligheter på skolen. Hvis du vil bli ferdig på normal tid, meld deg inn på det lokale. (Koster 200,- eller noe i mnd)

  17. Håper ikke dette ødelegger alt :( lå 9 km/t over

    Jeg kan ikke forstå om dette plutselig skal gjøre deg uegnet. Alle kan kjøre litt fort fort, og må forstås som vanlig menneskelig uoppmerksomhet. Det er forskjell på 30km/t over, og 9 km/t.

     

    Jeg tenker du bare kan slappe helt av - men la det bli med denne gangen for nå! ;)

     

    Hold motet oppe!

  18. Gratulerer til alle som endelig har bestått intervjue. Dere skal være veldig stolt av dere selv, nå venter noen kjipe uker før opptaket gjennomføres.

     

    Til alle dere som er så heldige å få skoleplass; dere har mye å se frem til. Første året på PHS er slitsomt, krevende og stressende. Likevel er det givende, spennende og ikke minst veldig morsomt! Dere vil oppleve lærere som ønsker dere det beste, og medstudenter som pusher dere til å bli best!

     

    Har dere noen spørsmål, send meg gjerne en DM.

     

    Hilsen kommende B2 student ?

    • Liker 5
  19. Jeg mener ikke yrkeserfaring utelukkende skal telle over gode karakterer. Jeg prøver å få fram at mye god kompetanse for phs kan gå tapt på grunn av konkurransepoeng. Jeg synes værtfall det blir merkelig at en person som feks har jobbet som sykepleier i 10 år i utgangspunktet skal vurderes på akuratt samme grunnlag som en person rett fra VGS.

    PHS har nok tatt en faglig vurdering på dette. Jeg tenker også det kan være bra for politiet at noen kommer uten mye erfaring - mens andre har noen år bak seg. Da kan de «skoleflinke» gjensidig utveksle kunnskap med de med mer erfaring.

  20. Ja, jeg har selv gjort det, og det føles til tider ut som et bortkastet år. For meg blir det et paradoks at man ikke kan vise seg som en mere kvalifisert søker enn andre, foruten konkurransepoeng, men med en gang man kommer inn på skolen vil erfaring utelukkende telle positivt.

    Når det gjelder det med konkurransepoeng må jeg si meg helt uenig med deg. Det å ha et godt karakterkort fra VGS er på ingen måte en tilfeldighet - og sier ofte mye om en person. For de aller fleste ligger det flere hundre timer bak 50 konkurransepoeng, og dette er noe som alle kan klare.

     

    Det at enkelte ikke ser i en alder av 16 år at gjennomgående innsats over flere år gir resultater i form av gode karakterer er synd. Personlig blir jeg veldig provosert når noen mener at yrkeserfaring skal telle over den gode innsatsen fra VGS.

     

    Alle har hatt like muligheter - noen har valgt å bruke dem.

    (Ja, noen må jobbe litt hardere enn andre - men mulighetene lå der).

  21. Jeg har kanskje et spørsmål som er litt merkelig, men føler det er meget relevant og stille. Jeg var nettopp og postet følgebrevet med alt av dokumenter. Jeg har ingen kopier av noe som helst, så hva vil skje om dette ikke kommer frem eller blir borte i posten? Sjansen for at dette skjer anser jeg selvsagt som ekstremt liten, men ting kan skje. Har noen en formening om dette?

    Løser seg sikkert; men du kunne sendt det via posten sine utsalgssteder og fått en bekreftelse av de på sendt dokument. Hør med opptakskontoret om noen dager så vil de bekrefte mottatt brev. ?

  22. interessant...

    Alle som søker opptak gjennom denne ordningen må dekke minimumskravene innen 1. mars for å få godkjent realkompetanse. Minimumskrav for godkjent realkompetanse

    • Fylle 25 år eller mer i opptaksåret
    • Norsk hovedmål, skriftlig (393 timer) med minimum karakteren 3 som snitt av eksamen- og standpunktkarakter
    • Minimum 5 år relevant heltidspraksis - hvorav inntil 2 år kan være relevant utdanning

    Tenker dere at man må være fylt 25 år før 1 mars og deretter kan man være gammlere? eller at man kan fylle 25 år i opptaksåret? med tanke på at dette er et minimumskrav som man må ha innen 1 mars.

    “Fylle 25 år eller mer I opptaksåret». ?????

    Føler ikke denne setningen kunne vært formulert noe tydeligere egentlig.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...