Gå til innhold

sande

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sande

  1. En tråd fra 2005. jaja. Sitter det virkelig folk i 2016 å spiller på 19" frimerkeskjerm? :eek:

    Om de er såpass heldige at de ikke har blitt tvunget over på 16:9 LCD enda. Ganske sykt at man må ut med 2-4k for en skjerm med tilsvarende kvaliteter i 2016 (anti motionblur, 144hz osv).

    • Liker 1
  2.  

    Hahaha. For en helt ubeskrivelig idiot av dimensjoner :lol:

     

     

    Slik reagerer Trump: - Et rigget system

     

     

    Beskylder Hillary Clinton for å være beskyttet av et rigget system etter at hun søndag ble renvasket av FBI.

     

     

    Hun er vel fortsatt sentral i FBI sin etterforskning av Clinton foundation?

     

    At en av etterforskningene ikke bar frukter betyr jo på langt nær at hun er renvasket slik media ønsker å fremstille det.

    Trolig er det også mye som pågår bak kulissene mellom Comey og DOJ.

     

    Er vel forståelig at Trump velger å melke dette for hva det er verdt.

    • Liker 2
  3.  

    Kortet mitt er også defekt. 

     

    Det ser ut til å fungere om jeg klokker ned minnet til 1500mhz.

    Testet det i en annen pc, og samme problem der.

     

    Noen andre som har kjøpt nitro 4gb fra komplett i det siste som også har problemer?

     

    Du er kanskje den eneste på forumet som har kjøpt RX480 4GB. De andre 3 som har RX 480 har 8GB modellen :p

     

    uhm, hvor skrev jeg at det var et rx480 4gb? med tanke på at OP har skrevet at han har et 470 4gb nitro, og jeg sier at jeg også har et defekt nitro 4gb er det vel mulig at det er snakk om et 470?

     

    Skal også nevnes at komplett hadde salg på rx470 nitro 4gb kort til 1750kr nå nylig.

    Lurer på hvor du får tallene dine fra også.

  4. 6+8 pins kan jeg forsåvidt se for meg, men 6+8+8? Bare stusset over bilde nr 2, men siden det er på kinesisk, så kan det vel hende at det bare er bildet av kortet han tok det fra? 

    Kan hende at det er gjort slik av produksjonspraktiske årsaker uten at jeg vet noe om slikt. At man da kan velge om man ønsker å bruke 6+8 eller 8+8, og også unngår å trekke noe særlig strøm fra pci-e sporet?

  5.  

     

     

    Ser ut som den vil ligge rundt Fury i ytelse etter siste leaks fra nette fra en fra china som har byttet vifte på det for ikke å bryte NDA. Ligger 300 poeng bak Titan X i 3dmark på ultra. Så om den virklig kommer til å koste rundt 2500kr er det et utrolig bra kjøp. Blir spennende å se tester nå til uken. 

    Link?

     

    Høye temps men er vel foidi ikke viften passet   :)

     

     

    https://www.chiphell.com/thread-1601437-1-1.html

     

     

    480 med 6+8pin og en 490(?) med 6+8+8 pin? Ekke det heller tvilsomt?

     

    Visstnok byttet han kjøleløsningen for å komme rundt NDA. Skal vel ikke se bort i fra at tredjepart rx480 kan ha 6+8pin dersom det er høyt overklokkings potensiale?

     

    Blir litt fox mulder "I want to believe"

  6.  

    Slår 980 i DX11, og da regner jeg med at 480 ikke vil være så veldig langt bak 1070 i DX12! Stemmer dette så har vi en vinner for folk flest^^

     

    Så lenge det kommer mens det er dårlig tilgjengelighet/skyhøye priser på gtx 1070 er det nok det. Vi må vel forvente at prisene blir overraskende høye for rx 480 også her til lands.

  7.  

     

    Interessant. Kudos for bra innlegg :)

     

    Takk det samme.

     

    Jeg er ikke fanboy,har eid amd/intel cpuer og mangt et ATI kort opp igjennom årene såvel som NVIDIA.

    Har hatt driver problemer med begge produsenter, og et par defekter med NVIDIA (noe som henger sammen med at jeg har hatt 2/3 nvidia kort).

     

    Jeg håper på lik linje som deg markedet kan havne i en 50/50 situasjon så lenge NVIDIA tar grep, og møter AMDs potensielle strategi i tide.

     

    Eid AMD/ATi selv, husker med gode minner tilbake til min deilige Athlon og X800-kort, det var tider det :)

     

    Hvor mye profitt ligger i konsollmarkedet egentlig? De har til nå vært rimelig presset for pris, avansen per konsoll kan ikke være mye? Og interessant hvordan DX12 kommer til konsoll, siden PS kjører egen API, vil de kunne modifisere sin egen API til å fungere på lik måte?

     

    For min del så kan konsollen brenne, da spillporter har hatt blandende suksess, men hvis ytelsen nå kan kunne gå oppover så er det jo plutselig interessant å se hvordan dette vil påvirke oss som spiller med en krokete rygg over tastaturet :)

     

     

    Faktisk litt usikker på ps4, men med tanke på at PS4 API skal være på et veldig lavt nivå (visstnok lavere enn mantle og dx12) så regner jeg med at utviklere kommer til å klare å utnytte potensialet i hardwaren.

     

    De fleste titler som kommer til PC vil vel bli lansert på både xbone og ps4?

    • Liker 1
  8. Interessant. Kudos for bra innlegg :)

     

    Takk det samme.

     

    Jeg er ikke fanboy,har eid amd/intel cpuer og mangt et ATI kort opp igjennom årene såvel som NVIDIA.

    Har hatt driver problemer med begge produsenter, og et par defekter med NVIDIA (noe som henger sammen med at jeg har hatt 2/3 nvidia kort).

     

    Jeg håper på lik linje som deg markedet kan havne i en 50/50 situasjon så lenge NVIDIA tar grep, og møter AMDs potensielle strategi i tide.

  9. Har ikke lest noe særlig om Navi, har du noe jeg kan lese på? :)

     

    Er ikke noe særlig konkret info. Stort sett kun spekulasjon basert på informasjon AMD har kommet med under presentasjonene sine, begrensninger i produksjons prosesser og nye muligheter i APIer.

    Stikkordet "skalerbarhet" i roadmap gir indikasjoner på at AMD sikter på noe nytt og revolusjonerende.

     

    Her står det litt om multi gpu:

     

    http://www.anandtech.com/show/9740/directx-12-geforce-plus-radeon-mgpu-preview/2

     

    Denne filmsnutten forklarer litt hvordan multi adapter kan komme til å bli presset fram gjennom konsoller.

     

    https://youtu.be/aSYBO1BrB1I?t=1092

    • Liker 1
  10. Jeg tar feil støtt, så trenger ikke å tenke på det :p

     

    Men det er litt interessant, jeg bare greier ikke å se hvordan AMD skal komme tilbake. De må selge vanvittige kvanta for å i det hele tatt komme i nærheten av Nvidia for hver generasjon, har de sjansen til å triple produksjonen sin? Jeg håper de kommer opp igjen som sagt, men folk er vanedyr også. For min del så må de ha et ubestridt "konge på haugen"-kort og et kort som koster 2.5-3K som alle har lyst på og de må komme i forkjøpet, de kan ikke la konkurrenten slippe først. Når AMD endelig slipper kortene sine så har jo allerede de fleste kjøpt kort, de sitter allerede og spiller LoL og CS og de bryr seg ikke, fordi de kjøpte 970 i fjor og året før. Vi snakker om faktiske gamere, ikke oss som sitter her inne og skriver i forumet. Utrolig nok så er ikke alle gamere så interessert i Async som vi kanskje tror

     

    Så om Vega yter 1-2% bedre enn "1080Ti", hvem av entusiastene som kjøper i dette prissjiktet kjøper dette om de allerede har kjøpt 1080Ti? Hvorfor skal folk som allerede har 970/980 kjøpe 480/RX480 som de er ment til å konkurrere i mot? Greit at det er billig og bruker lite strøm, men den gjennomsnittlige gameren gidder ikke å kjøpe dette når de ikke er den som betaler strømregninga en gang.

     

    Jeg synser og mener mye rart jeg også, det skal være sagt, men er åpen for å bli konvertert når som helst ;)

     

    Realiteten er at AMD blir veldig konkurransedyktige når de senker produksjonskostnadene så mye som de gjør nå.

    Problemet er jo selvsagt som du er inne på at NVIDIA er mer annerkjent på markedet, og har en bedre markedsførings maskin i ryggen. Dette vil selvsagt endre seg som du var inne på i tidligere post når AMD slipper et par generasjoner med gode kort uten driverproblemer (optimalisering dyttes som nevnt over på utviklere).

     

    RX 480 ser ut til å bli nettopp denne kongen på haugen i dx12 titler i forhold til pris/ytelse, og en fristende oppgradering til rundt 2000kr. Det er tross alt ikke alle som ønsker eller har råd til å bruke 3-4k på et skjermkort. Dessuten kan man oppgradere oftere med god samvittighet om man kjøper billigere kort.

     

    Tror ikke AMD behøver å sikte på toppsjiktet så lenge de kan får bedre ytelse gjennom optimalisering for konsoller som blir overført til PC ved ports (Async Compute). For øyeblikket ser det ut som at AMD sin arkitektur er lagt opp for å levere god ytelse i nyere APIer mens NVIDIA må kjøre på med rå ytelse. 

     

    Usikker på hvorvidt Vega kommer til å bli noen suksess, men er ikke i tvil om at Navi blir et steg i riktig rettning dersom de faktisk har tenkt til å lage flerchip kort i liten størrelse i mid-high range nå som flaskehalsene i multi gpu løsninger er i ferd med å forsvinne.

  11.  

    Er redd for at AMD kommer til å ta over markedet innen et par tre år, og at NVIDIA går litt av den samme veien som 3dfx.

     

    Det spekuleres i om fremtidskortene fra AMD (NAVI og framover) kommer til å være bassert på flerbrikke løsninger i form av små brikker med lave produksjonskostnader.

    Jeg er spent hvilke paralleller du trekker til 3dfx-tiden, 3dfx gikk konkurs og senere kjøpt av Nvidia - og Nvidia er en pengemaskin som håver inn og dominerer markedet totalt, de gjør nøyaktig som de vil.

    Selvom AMD kommer med noe nytt (som igjen er etter Nvidia) så betyr ikke det at Pascal er det siste kortet til Nvidia heller, Volta er nok ingen sinke. Om noen paralleller skal trekkes så er det nok større sjanser for at AMD forsvinner enn Nvidia mener nå jeg, AMD eier ikke kapital og sliter med regningene sine.

     

    Håper selvsagt på et 50/50 marked jeg også, som er best for oss alle både mtp på pris og ytelse, men AMD trenger mer enn bare en generasjon med gode kort for å rette inn skuta - "evig eies kun et dårlig rykte".

    Putter gjerne AMD inn i maskinen min igjen, både CPU og GPU, men da må ytelsen ligge der også. Hittil så er det mye hype, men lite krutt. Den som venter får se selvsagt, men at Nvidia går 3dfx-veien ser jeg på som svært usannsynlig :)

     

    Jeg dro på litt i håp om å provosere litt og skape diskusjon, og er veldig klar over at NVIDIA sitter på vanvittig mye kapital, men det er visse likheter å trekke frem fra tiden før 3dfx gikk dukken ved at AMD trolig kommer til å gå fra å ha dårligere driverstøtte til bedre enn nvidia. Bedre støtte for nyere APIer. Støtte for Async Compute som ikke er veldig ulikt fordelene man fikk med t&l fra geforce 256 tiden da det kunne kompensere for tregere cpuer til en viss grad uten ulempene første generasjon t&l medbrakte.

     

    "If console developers are doing advanced offloading to bolster overall performance (since the Xbox One and PS4 aren’t exactly loaded for bear in the CPU department), then it’s possible that some of those advantages will finally come to the PC space,"

     

    http://www.extremetech.com/gaming/213202-ashes-dev-dishes-on-dx12-amd-vs-nvidia-and-asynchronous-compute 

     

    Det som er spennende er at AMD tvinger async compute bruk ved at det må brukes i konsoller for å få maksimalt utbytte av maskinvaren. Driverstøtte problemene løses ved at nyere APIer dytter mye av optimaliserings ansvaret over på utviklere, og dermed vil AMD få et fortrinn over NVIDIA som muligens vil tape på dette grunnet AMD maskinvare i konsoller.

     

     

    Det ser ut som at veldig mange brikker faller på plass for AMD om dagen til tross for at de har opplevd dårlige tider de siste årene.

    Noe er selvsagt basert på rykter, men jeg tror ikke på tilfeldigheter, og det er tilsynelatende bevisst strategi AMD har holdt på med i hvert fall siden Raja Koduri kom tilbake til AMD i 2013 etter å ha jobbet for apple.

     

    "The timeframe for Raja’s influence depends on what you’re talking about. Raja’s immediate goal is to ensure that AMD has the best GPU architecture/hardware possible. Unfortunately, it will likely take 2 - 3 years to realize this goal - putting the serious fruits of Raja’s labor somewhere around 2015 - 2016."

     

    http://www.anandtech.com/show/6907/the-king-is-back-raja-koduri-leaves-apple-returns-to-amd 

     

    Det AMD har holdt på med de siste årene kommer trolig til å få gameworks til å se ut som barnemat samtidig som at det er "fair play". Det er lite trolig NVIDIA har noe å stille opp med mot AMD på konsoll markedet ettersom AMD kan levere integrerte løsninger NVIDIA ikke har mulighet til uten store tap.

     

    Det skal også nevnes at AMD etter ryktene kommer til å levere GPU løsninger for apple sine fremtidige produkter.

     

    AMD kommer etter all sannsynlighet til å ha høyere yields grunnet mindre brikker, og dermed lavere produksjonskostnader.

    Det virker som at de sikter mot multichip skjermkort med mindre brikker for almenheten med NAVI ("skalerbarthet"). Mange av utfordringene og problemene med multichip løsninger forsvinner i nye APIer, men vi vet jo selvsagt ikke om NVIDIA har lignende planer.

     

    Jeg tar selvsagt utgangspunkt i at jeg kan ta feil, og beklager vegg med tekst.

    Håper på konstruktiv og hyggelig diskusjon.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...