Gå til innhold

to-vid

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av to-vid

  1. Du sier ikke hvor du bor, men bor du nær kysten med mye bløt snø, så er det Toro PowerMax som gjelder av snøfresere.

    Har hatt en Toro 826 Powermax siden 2011. På dager med bløt snø så kan jeg kjøre i ring rundt naboene med 2-3 ganger så  dyre Honda fresere. Har enda ikke opplevd noe som stopper denne. Tygger unna alt fra slaps, med konsistens nesten som vann, til isharde brøytekanter.

    På de årene har den ikke gått tett i utkastet en eneste gang. Har prøvd en del freser opp igjennom, og de fleste tetter utkastet når snøen blir for blaut (det gjør også dyre Honda freser), eller knekker brytepinnene bare de ser en liten isklump eller litt grus. Heller ikke byttet brytepinner enda, selv om jeg har tygd igjennom brøytekanter som er mer is enn snø.

    Med det været som har vært på Sørlandet de siste dagene har den virkelig fått jobbet. Gikk fra +5° og styrtregn til - og masse snø i løpet av noen timer. 1m brøytekant blanding av isklumper og løs snø. Gårdsplassen ble ryddet på under en halvtime

    Det er kanskje ikke tiden for å kjøpe snøfreser på finn, men med litt tålmodighet og litt andre tider av året så dukker det av og til opp noen gode bruktkjøp dersom det ikke er aktuelt å kjøpe ny fres.

    Skjermbilde 2024-01-03 171835.png

    Skjermbilde 2024-01-03 171822.png

    • Liker 2
  2. Fullt mulig å bøye aksling hvis det blir bråstopp (har klart det selv en gang) 

    Hvis aksel er skjev bør du kunne se det. Få noen til å dra i snora mens du ser på enden på akslingen. Den skal ikke flytte seg sideveis når den roterer. (Husk å ta av plugghette, og helst ta ut plugg før du gjør det) 

    Er akselen bøyd, er det nok enklest å se seg om etter ny klipper, eller ny/brukt motor til klipperen. 

  3. Hvordan fungerer det dersom du bare tar strømmen på Ensyen og ikke på ICE boksen. Kommer det opp igjen av seg selv da?

    Har tilsvarende ventilasjonsanlegg på vår hytte også, og har vurdert denne Wifi enheten, men ut ifra vår bruk så er det ikke et reelt behov for denne. Når vi ikke er på hytta står anlegget på minimum og 15°C. Øker til medium hastighet når vi kommer på hytta. Temperatur på anlegg er stort sett alltid satt til 15°C. Styring av varmer og overvåkning av temperatur har jeg via andre systemer. Min erfaring er temperaturinnstilling i ventilasjonsanlegget har liten innvirkning på innetemperaturen. Ventilasjonsanlegget skal ogå ha mulighet for å settes i "Borte" modus via en signalkontakt. 

    Hvis det er riktig at enheten / app krever fast IP for å fungere, og dette ikke er spesifisert i manual / salgsmateriell ville jeg ansett det som en mangel. Ut ifra det som stod i manualen så kan ikke jeg se at DDNS vil gjøre noen forskjell. 

  4. Har kjørt S-Max i 10 år før jeg byttet til mondeo i høst. Den siste S-Maxen var en 2011 med 1.6 diesel.

     

    Det er ikke noen racerbil med den motoren, men likevel aldri problem å holde følge med trafikken. Syntes også den var lav på forbruket.

     

    Vil anbefale en prøvetur før du slår det fra deg. Syntes bilen var veldig lettkjørt da motoren hadde jevnt drag fra lavt turtall, litt som å kjøre bensinbil.

  5.  

    Jeg har også problemer med wifi, etter en stund så mister jeg forbindelsen. Ikke mulig å koble til på nytt. Må til restart eller aktivere/deaktivere flymodus

    Har du Premium? Har du prøvd factory reset?

     

    Har standard Z5C, har ikke testet factroy reset, er såpass mye syr å sete opp tlf på nytt, så blir i tilfelle siste utvei

  6. Jeg hadde samme problemet tidligere med at Lightroom ikke gjenkjente objektivet.

    (Nytt objektiv som ikke var lagt til i Lightroom enda).

     

    Jeg har brukt exiftool til å legge inn den manglende infoen i bildefilene. (Stand alone versjon) som jeg har lagt i "Send to" mappen og lagt inn en kopi for hvert objektiv med de riktige dataene som skal inn i fila.

     

    For å få inn infoen har jeg kun midofisert filnavnet og lagt til den infoen jeg ønsker å legge til i fila.

    Da kan jeg bare merke bildefilene som mangler info, høyreklikke og velge Send til> Exiftool (mitt objektiv)

     

    Se vedlagte bilde for eksempler.

     

    Har testet dette på råfiler (.dng) og jpg.

     

    NB! Exiftool lager automatisk en backup av originalfila.

    Denne bør slettes før en synkroniserer folderene i Ligthroom, hvis ikke kan Lightroom oppfatte denne som sidecar fil.

     

     

    Link til Exiftool

    post-39147-1273750097,6877_thumb.png

  7. Har du prøvd Vuescan?

     

    Scannersoftware som har innebygd drivere for en mengde forskjellige scannere.

     

    Scanneren din er listet opp på listen over støttede Canonscannere.

     

    Bruker selv Vuescan i W7 med en Nikonscanner som ikke har driver for dette.

     

    Har du prøvd Vuescan?

     

    Scannersoftware som har innebygd drivere for en mengde forskjellige scannere.

     

    Scanneren din er listet opp på listen over støttede Canonscannere.

     

    Bruker selv Vuescan i W7 med en Nikonscanner som ikke har driver for dette.

  8. Hvis du klarer å leve med manuell fokus og manuell justering av blender så vil de kunne gi deg mye.

     

    Vil tro at 20mm er det mest verdifulle objektivet. For mer info om de forskjellige objektivene så kan du ta en titt på Pentaxforums lens database.

     

    Her er en tråd med eksempelbilder tatt med forskjellige Pentax-M objektiver

     

    For å komme i gang ville jeg anbefalt ett brukt K10D hus, og investert i en mattskive med splittprisme for hjelp til manuell fokus. De får du til noen hudrelapper på ebay og er enkle å montere.

  9. Kjøpte min FA31 for ca en måned siden. Levert på døra av UPS kom den på kr 5.600,- inkl frakt og avgifter. Synes ikke det var så værst, selv med dollarkurs på over 7kr. Det er billigere enn den har vært avertert til bå bruktmarkedet i det siste. Det ble også en FA77 til 4.500,- rett føt jul. Begge objektivene ble kjøpt hos Prodigital. De kan være treige med å sende, men er stort sett uslåelig på pris.

     

    Nå venter jeg bare på lysere tider slik at jeg kan få testet de skikkelig utendørs :)

  10. Er enig med Kaffilars, har selv K10D som er tilnærmet identisk K20D betjeningsmessig.

    Jeg hadde følt det veldig tungvint hvis jeg mått inn i en meny hver gang jeg ønsket å endre på instillinger som jeg i dag har tilgjengelig på knapper og hjul på kameraet.

     

    Å vente på noe nytt ville jeg ikke anbefale, ingen enda som vet hva som måtte komme, og prisene på eventuelle nye kameraer er nok et stykke over dagens.

     

    Hva med brukt? Det dukker stadig opp noe på f.eks foto.no sitt bruktmarked.

    En brukt K10D med standard objektiv burde være mulig å få til ca 4.000,-

    Så kan du heller investere de sparte kronene i bedre optikk. Det vil du nok uansett få lyst på etterhvert uavhengig av hvilket kamera du velger.

  11. Fine linker To-Vid.

    Eg skal sende en forespørsel til dei du har nevnt. Hadde du følelsen av at du fekk sjå det du hadde håpt å få sjå, eller meir eller mindre? Er det spesielle ting en burde ta opp med selskapet synes du, for å få en endå bedre opplevelse?

    Safari var ikke hovedformålet med turen våres, vi skulle besøke venner som bor og jobber i Tanzania.

    Vi hadde regnet med å se noen dyr, men hadde nok ikke gjort oss opp noen formening om hva vi kom til å se.

    Vi var utrolig heldige på safari, vi reiste i regntiden, men hadde ikke regn av betydning på safari, i tillegg gjorde regntiden at det var veldig grønt og frodig overalt.

    Vi fikk sett mye mer enn det vi hadde forventet, men vi hadde nok litt flaks også.

    I Lake Manyara så fikk vi se 3-4 løver jakte bavianer inne i skogen. De krysset veien rett foran oss når vi kom kjørende. Bilen bak oss hadde neppe oppdaget løvene hvis vi ikke hadde fortalt dem hvor de var. Vi hadde også den samme opplevelse i Ngorngoro, der løp en gepard over veien rett foran bilen. Ett minutt etter hadde den lagt seg ned i gresset og da var den absolutt ikke lett å få øye på.

     

    post-39147-1210089427_thumb.jpg

    Kan du se geparden i gresset?

     

    Jeg vil også anbefale dere å få litt innblikk i hvordan folk lever i Tanzania. Det er veldig vanskelig å forestille seg hvor lite mange har. men likevel er de så gjestfrie og blide. Det var det som gjorde mest inntrykk på oss når vi var der.

    Du møter smil alle veier og alle spør hvordan en har det, og hvis en da kan svare med noen gloser på swahili så blir de veldig fornøyde.

  12. I påsken tilbrakte vi 3 uker i Tanzania og Kenya. Vi var 4 familier med 8 barn fra 5-15år som reiste sammen.

     

    2 av dagene var vi på safari i Lake Manyara og Ngorongoro. Kan anbefale begge parkene. Konsentrasjonen av dyr er høy og det er ikkke langt mellom de forskjellige dyrene. Vi var heldige og fikk sett alle de store dyrene utenom leopard. Det ble god anledning til å ta masse bilder av dyrene. En kommer veldig nærme innpå dyrene. Vi hadde en diger hunnløve som søkte ly i skyggen av bilen våres. Heldigvis hadde den nettop forsynt seg av en gnu så den var nok god og mett.

     

    Vi benyttet et lokalt safariselskap drevet av en hyggelig norsk dame. Link her: Wild Tracks De ordnet safarituren våres og en ukes opphold på Zanzibar. Noe som også kan anbefales når dere er i området. Hvis du tenker å dra til Tanzania anbefaler jeg at du sender de en mail og ber om tilbud på et opplegg for dere. Det finnes også andre safariselskaper som en kan kommunisere med på norsk. feks JM Tours (Finsk/Svensk)

     

    Det meste av safari i Tanzania foregår fra Arusha. En kan fly direkte dit med KLM til Kilimanjaro Airport som ligger ca 45min kjøring fra Arusha. Et annet altarnativ er å fly til Nairobi som er en del rimeligere. Vi gjorde det og tok ekspressbuss videre til Arusha. En tur på 30mil på tildels dårlige asfaltveier. Ville nok ikke gjort det om igjen selv om det var en opplevelse i seg selv.

     

    Overnatting kan du få til i alle prisklasser fra telt til luksuslodger der de har alt. Hvis dere skal til Lake Manyara eller Ngorngor så kan jeg anbefale en overnatting eller flere på Bougainvillea Safari Lodge som ligger i Karatu på veien mellom Lake Manyara og Ngorongoro.

  13. Har nettop vært i Tanzania og der var vi 2 dager på safari i Lake Manyara og NgoroNgoro. Begge stedene kan anbefales på det sterkeste. Vi var 4 familiere som reiste sammen inkl. 8 barn i alderen 5 - 15år. På slutten av dagen så ble nok de minste barna litt leie, men det gjorde likevel stort inntrykk på de å få dyrene så tett innpå. En flokk med elefanter som drikker vann og spruter gjørme over seg 2m fra bilen er litt nifst, selv for de voksne.

     

    Det kan nok være en fordel å velge parker der dyrene er forholdsvis samlet slik at det ikke er for langt tid mellom hver gang en ser noe nytt dersom en har med seg barn.

     

    Jeg gikk selv til innkjøp av et Pentax smc DA 18-250mm før vi dro. Tok nok flest bilder fra 80-200mm. Valgte dette objektivet for å slippe å bytte objektiv underveis.

  14. Vil også anbefale deg å vurdere Pentax siden du har så mange Pentax objektiver.

     

    Enten K100D eller K10D avhengig av hvor mye penger du er villig til å putte i.

     

    Hvis du vil hvite mer om Pentax så kan du se litt på dette forumet. Pentaxforums.com (Haugevis av Pentax entusiaster der)

    De har også en egen avdeling med beskrivelse av forskjellige Pentax linser. Pentax Lens database

     

    Her er også en del Pentax stoff: kmp.bdimitrov.de

  15. Har nettop fått mitt K10D med 16-45 objektiv.

     

    Har bare tatt noen testbilder foreløpig og har ikke noe å sammenligne med.

     

    Har også bestillt en smc P FA 50mm f/1.4. Denne linsa har fått mye skryt. Spesielt her på dette forumet hvis du søker litt rundt. pentaxforums.com

     

    Denne er ikke i produksjon lenger og er stort sett utsolgt i utlandet. Ser ut som det fortsatt finnes nye eksemplarer i Norge.

  16. Vær klar over at 16-45 kameraet ikke passer helt sammen med den innebygde blitsen. Under 28mm så skygger objektivet for blitslyset slik at det er synlig på bildene. Men stort sett så bruker en vel ikke vidvinkel og innebygd blits.

     

    Tror det er et supert objektiv. Fikk mitt kamera for et par dager siden, men har ikke rekt å teste det skikkelig enda.

  17. Ikke akkurat svar på spørsmålet, men ville kanskje prøvd med en annonse først . F.eks på Autodb.no

     

    Hvis bilen er EU OK en stund til, så burde det ikke være noe problem å minst få ett par lapper for bilen. Om du så må selge den for 1500 så slipper du bryderiet med å hive den.

  18. Har hatt Biltemakjettinger et par år og de har hjulpet meg fram noen ganger da det ikke har vært mulig uten.

     

    Har aldri benyttet de til å kjøre langt på.

     

    Pass på at du får til riktig dekkdimensjon. Blir vanskelige å få på hvis de er feil dim.

  19. Personlig kan jeg ikke anbefale IP24. Elendig kundehåntering.

     

    Bestilte fra dem tidlig i vår, fikk ingen tilbakemelding. Sendte mail et par ganger med spørsmål om det villa ta lang tid til jeg fikk noe. Hver gang standarsdsvar om at de holdt på med uststyr som skulle sendes ut neste uke. En måned etter siste henvendelse uen å ha sett noe til noe utstyr så avbestilte jeg.

     

     

     

    Har nå IP telefon gjennom min bredbåndsleverandør (LOS). Funker veldig greit

×
×
  • Opprett ny...