Gå til innhold

sharehunter

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sharehunter

  1. Jeg skal selge eksklusive plagg som skjerf, slips, sjal og lommetørkler. Disse cashmere produktene er av høy kvalitet. Av den grunn må jeg prøve å "bevise" det til mine potensielle kunder. Er det mulig å kvalitetssikre varer her i Noege? Altså at man kan legge dokument som bekrefter påståtte kvaliteten?

  2. Etter grundig gjennomgang har jeg kommet frem til å ikke bruke bruke samme navn som leverandøren, da det kan sette meg i vanskelig posisjon i framtiden. Samarbeide skal fungere som vanlig leverandør-kunde samarbeid. 

    Takker uansett for mange gode svar. 

    Sebby: Jeg kontakter deg så snart jeg har liten anelse på hvordan logoen skal se ut. 

  3.  

     

    Skal jeg lage logoen til deg snart, sharehunter? :)

    Hehe, jeg må se meg nødt til å bruke logoen til potensielle partneren min. Hvis vi ikke blir enige, kontakter jeg deg for ytterligere detaljer. :)

     

     

    Høres rart ut for meg hvis ikke din potensielle leverandør klarer å levere ett komplett vareutvalg for å fylle en hel butikk.

     

    For å si det på en annen måte... ingen sportsbutikker bruker Adidas eller andre merkers logo til butikklogo, de har så klart sin egen.

     

    Du vil vel også utvide sortimentet etter hvert til andre merker/leverandører, da bør du bygge ett eget merkenavn sammen med merkenavnet til dine leverandører.

     

    Leverandøren har et komplett vareutvalg; Blazers, skjerf, sjal, slips, pledd og lommetørkler. Alle disse produktene er i 100 % cashmere og er enten håndvevd og maskinspunnet eller hånvevd og håndspunnet, også kvaliteten varierer på cashmere stoffet (fiberlengden og fiberbredden, det fineste cashmere stoffet er sertifisert for å beskytte merkevaren ). Disse produktene er ufattelig dyre, og jeg vil i første omgang kun investere i skjerf, sjal og slips. Leverandøren har i tillegg ambisjon om å øke vareutvalget ytterligere med andre klesplagg, av den grunn tror jeg ikke det vil være behov for å velge andre leverandører i framtiden. Selvfølgelig dumt å binde seg til en og samme leverandør hvis man snakker generelt, men her ønsker leverandøren også å spytte inn start kapital mot at de eier en prosent andel av selskapet. Så i praksis vil vi potensielt bli et og samme selskap.

    Jeg setter jo meg selv i en vanskelig situasjon hvis jeg bruker deres merkenavn, da jeg bygger opp et merkenavn jeg ikke kontrollerer 100%. Men noe som du påpekte; jeg har helt klart og tydelig gitt uttrykk for at hvis jeg skal bruke deres navn så skal jeg ha full eksklusivitet i Europa - så sant resultatene er gode (hva som defineres som "gode resultater" må vi diskutere videre). 

     

    Vareutvalget skal altså kun være i cashmere stoff fra Kashmir. 

  4. En av de mest irritable tingene jeg opplevde som selvstending næringsdrivende var dette å måtte selv sette opp forslag til avtaler med firmaer som var større en meg, man skulle tro at når ett firma nådde en viss størrelse hadde de noen standardavtaler man kunne jobbe ut i fra men det er det lite av, Vanligvis var det revidering på revidering for å få det slik de ville ha det. Mitt beste råd er å få tak i en advokat som kan dette med å skrive avtaler godt.

    Du har et poeng der. Men det var jeg som ga utrykk for at hvis det skal bli noe samarbeid så er det mine vilkår som gjelder. Da fikk jeg beskjed om å komme med et forretnings-forslag samtidig som de bearbeider sine vilkår. 

    Den aktuelle leverandøren er også nyoppstartet bedrift, og dermed har jeg en viss "overtak". 

    Noen anelse på hvor mye det vil koste gjennom en advokat? 

  5. Slik jeg forstår det så blir du noe ala en franchise, som Rema 1000, og du har da eierskap, betaler faste priser og tar overskuddet selv. Du må da ha en avtale som er ca lik de bortsett fra at du har et større eierskap/ rettigheter. Et problem med slike avtaler er at man ofte binder seg til de man leier navnet av med tanke på utvalg og innkjøp av ting. Men du kan jo drive 2 butikker og spørre om du kan linke til den andre fra butikken med deres navn.

     

    Kort sagt; Gå til en advokat så det blir laget en skikkelig avtale :)

    Takk for at du nevner det med produktutvalg. Akkurat nåværende tidspunkt er det ikke mange som tilbyr disse produktene, og jeg er dermed "tvunget" til å selge produktene deres, men dette kan endre seg i framtiden. Her er det kanskje viktig å være klar og tydelig på at jeg skal ha full kontroll på produktutvalget i nettbutikken i Norge/Skandinavia.  

    To butikker vil være litt for mye jobb til å starte med, men man vet aldri hva framtiden har å by på. :) 

     

    Ufattelig dyrt med advokater... men det er kanskje det som lønner seg på lengre sikt. 

  6. Saken er at du må vise resultater, dette kan ta en tid.

     

    1. jeg ville ha hatt eksklusivitet i Norge i en viss tid uten noen krav til resultat (1-2-3 år)

    2. når resultatene kommer så skal du ha full eksklusivitet, resultatet du får må være litt konkretisert

    3. leverer du veldig gode resultater kan du kanskje bli hovedimportør for større markeder... skandinavisk, vesteuropeisk, europeisk, etc.

     

    Eksklusivitet er hovedpoenget her :)

     

    ​For å få en slik avtale må du levere noe, rapportere fremgang, gjøre minimums førstekjøp, etc.

    Takk for gode råd. Dette skal absolutt være med.

  7. Heisann

    Jeg skal starte en nettbutikk hvor jeg selger skjerf, sjal, slips o.l. Jeg har forretningsplanen helt klart, og er ikke langt unna i å lansere nettbutikken. Men nå har det tatt en ny vending; Leverandøren min, som befinner seg i India, er både designer, produsent distributdtør og selger produktene sine gjennom en nettbutikk. Deres visjon er å bli kjent i det internasjonale markedet, og da kommer jo jeg godt i bildet. Leverandøren har kommet med et tilbud om samarbeid hvor jeg skal bli en del av deres virksomhet. Jeg skal blant annet bruke deres bedrifs navn mot at jeg får en del fordeler (innskutt kapital, billigere leverandør pris, gratis fotografering av produkter osv.). Dette virker jo å være en god deal, men jeg vil samtidig ikke miste kontrollen på noe jeg selv bygger opp.  
    De har bedt meg om å lage et samarbeidsforaslag hvor alle vilkårene står slik at vi kan diskutere ideen videre.
    Spørsmålet mitt er rett og slett hvordan dette forretningsforslaget skal se ut? Hva kan være viktig å ha med, og om dere har noe tips om hvordan samarbeid bør fungere?

    Jeg er forøvrig helt ny innen selvstendig næringsvirksomhet og har ikke så mye erfaring.

    Setter stor pris på all slags innspill! :) 

  8. Hei,

    Jeg lurer på en ting:

    Jeg har utviklet en webside ved hjelp av Wix.com. Dette er en veldig primitiv webside, men har nå koblet den til mitt eget domene (for eks. trengerhjelp.no). Jeg ønsker å kunne gi push-varsler til mine brukere (vil helst ikke gå inn i detaljer). Spørsmålet mitt er om det er mulig å hyre en freelancer slik at vedkommende kan ta seg av det tekniske arbeidet og programmere slik at websiden min kan gi push-varsler til brukere om ønsker det. Tanken er at web-siden min skal få tilsendt informasjon fra en kilde slik at brukere kan få push-varsler for tema som interesserer hver enkelt bruker.

    Saken er den at jeg tror ideèn er god, men ikke har nok kapital til å investere. Av den grunn prøver jeg å gjøre så mye som mulig på egenhånd, slik at det blir billig og ideen blir realisert.

    Om du kan programmering og tror dette er noe du kunne klart så kontakt meg gjerne for ytterligere informasjon på pm.

    Håper på noen gode kommentarer :)

×
×
  • Opprett ny...