Gå til innhold

mFaFa

Medlemmer
  • Innlegg

    1 465
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mFaFa

  1. Ser etter en laptop som skal stå hjemme i stua. Det er et must med stor og god skjerm. Deretter er det om å gjøre de riktige valgene i forhold til merke og hardware. Hva er å foretrekke av T4500 og Core i3 for eksempel? Hvilke merker har ry på seg for å holde god kvalitet? Har ikke fulgt med på lenge, og tenkte spørre dere i stedet for sette meg inn i dataverdenen på nytt :-) At maskinen går stille og ikke steker håndleddene er også en fordel.

    På forhånd takk!

  2. Hei,

     

    Fant et sparetips om at man kunne sende gratis SMS om man opprettet profil på penest.no. Så viser det seg at dette var bare tull, og i stedet mottar jeg SMS spam fra penest.no. Rundt en gang i uken spammer de meg om at jeg har fått en ny beskjed i innboksen.

     

    Jeg har undersøkt om det går å skru av varslingen, men det ser ikke slik ut. Det går ikke å sette opp et bogus telefonnummer, ettersom de verifiserer nye numre ved å sende ut key per SMS. Etter hva jeg kan se går det ikke å slette profilen.

     

    Er lei av å få spam, vil gjerne ha forslag til hvordan jeg kan løse dette. SMS Spam Manager kunne "løst" problemet, men det koster 13 dollars. Finnes det en SMS spam inbox på nettet ala mailinator?

  3. Jeg fant visst løsningen selv ved litt aktiv leting etter plugins. Det holder å legge inn plugin " Save playlist in order to mp3 player V3 " (http://www.winamp.com/plugins/details/221680) - readme (http://mikrobi5.lima-city.de/plugin.php) - og bruke Bookmark funksjonen i Winamp. Med Classic skin fungerer hurtigtasten ALT+i for bookmarking av låt, men det fungerer faktisk ikke med Modern skin. Save playlist pluginen kan bare aksesseres fra menu bar (file), og menu bar finnes ikke i Classic. Løsningen ble " Winamp KeyController v4 " (http://www.winamp.com/plugins/details/130984), hvor jeg fikk ordnet Global Hotkey for bookmarking.

    Det blir så mye enklere å legge inn på MP3-spilleren...

    Nydelig :)

  4. Da jeg spiller forskjellig mp3 i musikkavspilleren (Winamp) er jeg interessert i å kunne trykke en tastekombinasjon (gjerne Global Hotkey) f.eks. CTRL+ALT+L for å adde filen til en forhåndsdefinert .m3u playlist. Dette er meg bekjent ikke mulig med dagens versjon - man må høyreklikke med musen og veive rundt og trykke et par ganger for å adde - altfor tungvint og totalt ubrukelig (Send to: -> Media Library Playlists -> xyz). Jeg har fått til å eksportere filene fra en slik Media Player playlist tidligere, men problemet er at den genererer en tullete mappestruktur utifra taggene, endrer filnavnet og gjør ting generelt ubrukelig.

     

    Etter noen dager ønsker jeg å kunne bla opp en playlist med en del låter som ligger på vidt forskjellige steder på maskinen. Jeg vil så eksportere alle mp3-filene til valgfri folder. Altså uten modifiserte filnavn og "smart" mappestruktur.

     

    Noen tips?

  5. Har nettopp hellakkert en bil med den sprøyta. Du kan få det til å fungere. Hadde litt problemer med at den ikke støvet basen slik den skulle. Men det kom seg etterhvert. Klarlakken la seg fint. Kunne blitt helt strøken om jeg hadde lakkboks og vanlig herder, i stedet for garasje og rask herder.

  6. Du klarer ikke å jukse til slik patina vi ser på bilde #1 og #3. Det kommer av gammel, gammel lakk som er slitt i mangen år. Hvis du skal bruke bilen som russebil først kommer du til å male i stykker vinduslister osv. Uansett om du fjerner rødmalingen med lakkfjerner blir bilen stygg, uten å være mer enn det.

  7. Stort pluss for OS-uavhengig synkronisering!

     

    Men jeg synes det er verre med dårlig formatstøtte. Og da tenker jeg ikke først og fremst for video, men på lydsiden. Her kan Sandisk og andre lære mye av f.eks. Cowon/iAudio, som bl.a. har støtte for FLAC og Ogg Vorbis på mange av sine spillere [...]

     

    Ikke helt relevant for dette produktet (?), men Sandisks Sansa Clip fikk i hvert fall ogg-støtte i en firmwareoppdatering.

    Med siste firmware skal Fuze ha fått offisiell støtte for både FLAC og Ogg.

  8. Dette så ut som en interessant mobil, men jeg synes ikke kameraet imponerer i forhold til de tekniske data. Derimot ser ikke videoopptaket så gæærent ut.

     

    Har hatt noen samsungtelefoner, og spør av erfaring, eller klok av skade, om du vil:

     

    1. Har telefonboken mulighet for postadresser?

     

    2. Synkroniseres gjentatte kalenderoppføringer til telefonen fra Outlook?

     

    3. Har den brukerprofiler?

     

    ...

     

    Ingen eier G600 og vil svare?

  9. Samsung i780 frister meg med sitt brukervennlige fulltastatur, touchskjerm og mousepad... Høres fantastisk ut med så mye valgfrihet. Men det er tross alt mye funksjoner jeg ikke kommer til å bruke, eller som jeg i alle fall ikke har behov for i dag. Egentlig hadde en velbygd, vanlig mobiltelefon (usmart) med f.eks. 2,2", 3MP og bra taster vært tilstrekkelig. Samsung G600??

     

    edit: Jeg ser altså nå at Samsung D880 Duos er en het kandidat!

    Fint med to simkort så kan man ringe mye uten telefonregninger...

    Men fortsatt kan man ikke bytte meldingslyd på Samsung telefoner.

  10. Jeg vurderer ny telefon, og er litt fristet til å velge Samsung igjen fordi jeg er fornøyd med min D500. Etter tre år er den like strøken på alle områder, om en ser bort fra lett slitasje på batteridekselet. Byggekvaliteten er bare helt enorm på denne telefonen. Ingen knirkelyder. Tastesettet fungerer perfekt. Glidemekanismen føles som ny. Telefonen er fortsatt veldig responsiv og "klikker" aldri. Batteriet er fortsatt greit.

     

    Har lyst på noe nytt, og håper nesten telefonen blir ødelagt snart slik at jeg kan kjøpe meg samvittigheten i behold. Om jeg bytter telefon nå, må i alle fall den nye telefonen ha byggekvalitet alá D500!

     

    Så hvilke telefoner kan måle seg?

    Har Samsung fortsatt like dum ordbok, og mangler egendefinerte lyder som meldingslyd ol.?

    Telefonen MÅ være god å bruke. Tasteløsninger som fungerer halvbra er uinteressant.

  11. - Søk i fritekst innad i en produktkategori!

     

    Hvorfor? Fordi søk på f.eks. "Nokia E51" ukategorisert gir en rekke treff MED abonnement (hvilket er uaktuelt for den prisbevisste). I tillegg fungerer dagens "Avansert søk" dårlig, fordi ikke alle produktene er korrekt lagret i databasen. Dermed siler man gjerne ut en rekke produkter som faktisk oppfyller søkekriteriene....j jeg bruker derfor ikke avansert søk lenger. I stedet er enkleste måten å finne billigste Nokia E51 uten abonnement, å gjøre et generelt søk på Nokia i kategorien mobiltelefoner, for å så browse en rekke sider frem og tilbake før man finner hva man ønsker å se! :yes:

  12. Kloden våres har i all tid vært utsatt for bakgrunnsstråling og annen naturlig stråling - det ble ikke undergang allikevel. Og i tillegg har vi skummel elektromagnetisk stråling i 416-750 THz-området!! Nei, litt wifi fra eller til, gjør liten skade.

    Det holder ikke mål å ufarliggjøre de nye strålefrekvensene vi har skapt de siste få årene, på grunnlag av at jorden har blitt bombardert med stråling fra universet siden tidenes morgen. Det er ikke samme frekvenser, og alle organismene på planeten har hatt millioner av år på å tilpasse seg den!

     

    Utdrag fra fra forskeren Gerard Hyland mener om temaet:

    "Vi blir utsatt for en rekke typer elektromagnetiske felter i vårt moderne samfunn, sier Hyland. – Dette er en helt ny form for miljøpåvirkning som vi ikke ble eksponert for i fortiden. Evolusjonen skjedde helt uten de elektromagnetiske frekvensene som brukes i moderne teknologi, og spesielt mobilteknologi. Når levende organismer i sine interne reguleringsprosesser baserer seg på frekvenser som også forekommer i det ytre miljøet, kan indre elektromagnetiske aktiviteter som er avgjørende for liv og helse forstyrres, fortsetter han."

    http://www.matoghelse.no/straaling-fra-mob...3153-48598.html

  13. Dette er en uting! :mad: Vi vil ikke ha de reklamefinansierte møkkanettene deres ufrivillig tredd nedover hodene. Forestill deg at å surfe på vanlig betalnett (med adblock) er som å se NRK TV. Så ser du for deg hvordan internett med TV3-tilstander! Et helvete uten sidestykke.

     

    Men problemet er jo egentlig ikke at nettene blir dårlige å bruke. Saken er jo at alle de som IKKE bruker nettene også er utsatt for den elektroniske strålingen som nettene forårsaker. Og hva vil forårsake mesteparten av strålingen på disse reklamefinansierte nettene? Alle reklamebannerne, selvfølgelig :realmad:

     

    Hadde det vært opp til meg, ville jeg bedt disse rike pampene som ønsker å suge penger ut av landets befolkning ved å utsette dem for mengder unødvendig stråling, å ryke og reise!

  14. Vet ikke om det er BRA å tøye??? Har dere noen gang hørt om yoga? Alle skryter av det. De som trener det. Leger. Fastlegen min. Jeg. Og yoga inneholder svært mye tøying. Noen ville kanskje ment at det er kun tøying...og det er SUNT ;) Sunt i en langt større betydning enn denne erkemacho vektløftinga som skjer på studio.

  15. Sim-kortet mitt kom i tide det. Bruker mobilen lite. Siden august 2007 har jeg ringt mindre enn 120 min/mnd. og sendt færre enn 90 sms/mnd. Til og med oppstartsavgiften er innbakt i de 120 gratis minuttene. Ringer du mye korte samtaler så kan du godt gjøre dette 100 ganger i måneden uten å betale så mye som en krone...jeg har ikke betalt en krone i telefonregninger på 6 måneder! ;) Og OneCall er visst billigst i Norge på datatrafikk (5,-kr/MB). Da blir det svinebillig å bruke MSN på telefonen tror jeg!

  16. Hei,

     

    Jeg vurderer å pensjonere min aldrende Samsung D500. Det har vært en utrolig pålitelig telefon, som har fungert 100% siden okt.2005. Sånn sett er det ganske så unødvendig å bytte den ut, men jeg den har noen begrensninger som kan irritere etter et par års tid... :)

     

    Det jeg lurer på er hvilke telefoner som lar brukeren velge mest mulig selv! Såvidt jeg vet finnes det ingen oversikt over akkurat dette. Testene jeg leser av mobiltelefoner på amobil.no sier lite om det f.eks. er mulig å fritt velge lyden (MP3) som ringetone/meldingslyd/alarmlyd osv. Jeg har forstått det slik at Samsung generelt ikke lar brukeren velge egendefinert lyd som meldingslyd, og det tror jeg faktisk gjør at jeg dropper Samsung neste gang.

     

    Kall meg mobilfjortiss, men etter 2 år uten å kunne velge diverse mer eller mindre geniale lydklipp som lyder på telefonen, så vil jeg ikke gå i samme fella neste gang :)

  17. Her skal jeg skrive ut noe fint mht. julaften-, har dårlig tid,- og låner moderns relativt nye HP DeskJet 5940 blekkskriver. Jeg plugger den i og Windows XP oppdager den som DeskJet 5900, men den vil ikke fungere uten at jeg laster ned en 50MB stor driver. Jeg laster ned driveren, hvor jeg mot slutten av installasjonen for vite at skriveren trenger et par DLL-filer systemet mitt mangler...

     

    Ingen krise, jeg kobler skriveren til en annen maskin med Windows XP og ser om det går glatt. Denne maskinen hadde førstenevnte DLL-filer i orden, men her stanser installasjonen fordi den mangler UNIDRVUI.dll. Denne filen finner jeg på nettet og laster ukritisk ned, da sikkerhet er rimelig likegyldig for meg i øyeblikket. Et lite sekund trodde jeg at jeg var i mål, inntil setup sier den mangler UNIDRV.hlp (en forbasket hjelpefil med FAQ???) og at den ikke KAN komme videre uten. Denne filen finner jeg ikke på nett, og det ser mørkt ut for hele julekortidéen min rett og slett :roll:

     

    God Jul fra Hewlett Packard, som er så inkompetente at de selv ikke med 50MB drivere klarer å få en blekkskriver til å virke i det hele tatt i Windows XP SP2. FOR DÅRLIG!

     

    :thumbdown:

×
×
  • Opprett ny...