Gå til innhold

Vgnils

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vgnils

  1. Jeg er ute etter et lydsystem og blurayspiller som skal fungere både som mitt primære musikkavspillingsanlegg og som "hjemmekinoanlegg" og trenger litt grunnleggende råd.

     

    Litt bakgrunnsinfo:

    Systemet skal plasseres i en 50 m2 leilighet, sitteavstand til tv´n (= normal lytteavstand) er 2 m. Når man sitter foran tv´n har man vinduer på høyresiden og det er åpent mot resten av stuen på venstresiden. Musikken ønsker jeg å spille av fra laptop (Windows 7, HDMI, bluetooth), primært trådløst. Tv´n min er en Panasonic TX-P42G20E som i dag står på en tv-benk, men som evt. kan henges på veggen. I tillegg skal en dekoder kobles til systemet (pr. i dag med scart, men blir hdmi om ikke lenge). Jeg ønsker ikke kabler som ligger og slenger i stua. Budsjett: ikke mer enn tv´n, dvs. max 7000.

     

    Spørsmål:

    -Finnes det trådløse 5.1- eller 7.1-høyttalerløsninger?

    -Er lydplanke en dårlig løsning (med tanke på musikkbruk + manglende sidevegger)?

    -Hva skal til for at jeg skal kunne spille av musikken på pc´n min trådløst?

    -Har dere konkrete forslag til løsninger (alt-i-ett eller komponenter)?

     

    Takker på forhånd for alle råd!

  2. Min tante med Down´s syndrom er med i et band/orkester som skal synge "Mamma Mia" og "Honey Honey". Hun bad meg finne norske tekster til disse sangene. Har forsøkt å søke opp tekstene fra den norske musikalen på nettet, men uten hell. Er det noen som sitter med disse tekstene og som kunne vært så greie å gi dem til meg?

     

    Alternativet er å skrive av undertekstene fra filmen, men disse er vel ikke de samme som i sceneversjonen og ikke like "syngbare".

     

    Takknemlig for all hjelp!

  3. Jeg er ute etter ny bærbar PC som for det meste skal brukes til lettere oppgaver og i hvert fall ikke til tunge 3D-spill, men jeg vil gjerne ha muligheten til å kunne spille av filmer i full HD-kvalitet (på TV gjennom HDMI). Er det slik at alle bærbare PC´er på markedet takler dette? Hva kreves evt. av maskinvare?

     

    Jeg har nesten bestemt meg for følgende maskin:

    http://www.expert.no/product/product.aspx?id=1836326

     

    Vil den gjøre jobben?

     

    Takk for all input!

  4. Er på utkikk etter en ny (brukt-)bil etter at min forrige bil døde av alderdom.

     

    Kriteriene mine er som følger:

     

    Bruksområde: Til/fra jobb i Oslo med en og annen langtur innimellom. Stort sett bare meg i bilen, baksetet blir sjelden brukt til passasjerer.

     

    - Pris < 75000 kr. Km. stand < 150000 km. Alder < 10 år. Dokumentert vedlikeholdshistorikk.

    - Driftsikker, vil helst slippe mange verkstedbesøk/mekking utenfor serviceprogrammet

    - Rimelig i drift (drivstoffutgifter, forsikring, dele- og servicepriser m.m.)

    - Trafikksikker (både aktiv og passiv sikkerhet)

    - Bilen må gi et moderne inntrykk (liker interiør med rene, enkle linjer - f.eks. Golv IV. Kan ikke fordra utseendet på f.eks. Yaris-interiøret)

     

    Altså vil jeg ha en "fornuftig" bil. Trenger ingen heftig motor eller overdådig luksus. Eneste minstekrav til komfortutstyr er sentrallås... Har tidligere kjørt Honda Accord 84-modell og Saab 900 90-modell, så det meste vil være et kraftig steg opp for meg!

     

    Jeg har egentlig plukket ut Skoda Fabia som en bil som kan passe bra - noen bedre?

     

    Takknemlig for all hjelp!

  5. Har EF 75-300 mm f/4-5.6 III uten USM, men tror det er samme optikken som sitter i. Har ikke så mye fotoerfaring, men jeg er absolutt fornøyd, synes det leverer skarpe, fine bilder med fint avstemte farger. Fokushastigheten er nok ikke helt i toppen, men det kan man fint leve med så lenge man ikke skal fotografere motiver som beveger seg raskt. Se forøvrig produktguiden her på akamera.no, finnes noen erfaringer der.

×
×
  • Opprett ny...