Gå til innhold

ThreeD

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

Innlegg skrevet av ThreeD

  1. 12 hours ago, Emile the rat said:

    Noen tanker:

    - Du må ikke bruke antivirus med Windows 10, det er en veldig dårlig ide.

    - Når du skriver arbeidshest, og varierende program er Ryzen åpenbart bedre enn intel, intel kjøper du kun om du primært skal ha en gaming PC.

    - Neste genrasjons Ryzen vil bli støttet på dagens AM4 socket.

    - Det er ikke vits med 32GB ram hvis ikke prosessor og prosessor henger med, 8-tråder er lite, 12 tråder eller mer er minimum om du skal ha "arbeidshest".

    - Grunnen til at noen skjermkort er dyrere er enten fordi de har bedre kjøler, eller fordi de er a-chip, som betyr at de er bedre binna og derfor kan klokkes høyere.

    Men så kommer spørsmålet, hva er budsjettet ditt på? :)

     

    Takk for tankene, Emile the rat :)

    Hvorfor er Antivirus en dårlig ide på Windows 10? Er den innebygde AV til Microsoft bedre?

    Jeg har hatt Intel i alle år, og det har fungert bra til de maskinene jeg har hatt. Hva med at Intel sine CPU`er er bedre til Adobe CC bruk eller media med H.265 formatet?

    Er enig i at 8 tråder kanskje er litt lite, men jeg tenkte at mer RAM kan gjøre en forskjell der. I tillegg har jo i9 9900k en høyere klokkefrekvens per kjerne som mange programmer utnytter. Problemene begynner jo gjerne når man skal drive med mye multitasking mellom tunge programmer.

    Budsjettet ligger på rundt 25.000-30.000, og jeg ser ikke for meg at jeg trenge noe kraftigere enn i9 9900k eller Ryzen 3900x. (Det finnes jo 3950x og TR fra AMD, og 10x serien til Intel, men det tror jeg blir overkill for min del).

    Hvis jeg ikke skal drive med overklokking av skjermkortet, jeg ønsker et 2070 eller 2080 kort (ikke Ti), hva bør jeg velge? Hva anbefaler du av rask SSD disk og hvilken 3200 ram bør jeg velge? Er det stor forskjell på Corsair og HyperX Fury etc etc.

    Kom gjerne med flere innspill. Takk igjen for hjelpen.

  2. Hei alle sammen!

    Jeg er på jakt etter en ny arbeidshest som skal brukes til mye forskjellig. 

    Maskinen skal brukes i et studio til blant annet:

    - Videoredigering (en del 4k)
    - Bildebehandling  (RAW og andre formater)
    - Webside design / koding
    - Streaming på nett
    - Videokonferanser
    - Podcast arbeid
    - Masse tabs i Chrome vil måtte være åpne samtidig
    - Mail

    Programmer som skal brukes (ofte samtidig):

    - Adobe Creative Cloud (Photoshop, Premier, AE, Illustrator og en del andre programmer i CC pakken)
    - Office 365
    - Chrome / Edge
    - Antivirus
    - Programmer til å mikse lyd
    - En del andre lette programmer om vil kjøre i bakgrunnen.

    Har ikke som jeg vet pdd behov for PCI Express 4 eller Thunderbolt, men man skal jo aldri si aldri.

    Jeg er veldig i tvil om jeg skal satse på en maskin som er bygget opp rundt Intel i9 9900k eller på AMD Ryzen 3900X. Jeg har skjønt at i9 er brilljant for gaming, men det driver jeg veldig lite med. Iflg Puget Systems er Ryzen3 best hvis man jobber med f.eks RED mtp video, mens i9 er best hvis man jobber med H.265 media ( https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Premiere-Pro-CPU-Roundup-AMD-Ryzen-3rd-Gen-AMD-Threadripper-2-Intel-9th-Gen-Intel-X-series-1535/ ). Jeg jobber med Canon kameraer, ikke RED.

    Ja, Ryzen 3 har flere kjerner, men har også skjønt at mange programmer sjeldent bruker mer enn 8 kjerner. Hvordan vil de ekstra 4 kjernene slå ut på multitasking når man f.eks har 32 Gb ram installert? Er det da strengt tatt behov for 12 kjerner?

    De maskinene jeg har snevret det ned til er disse:
    https://www.komplett.no/product/1139897/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-gamer-xtreme/komplett-xtreme-i240-gaming-pc
    https://www.komplett.no/product/1139892/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-gamer-xtreme/komplett-xtreme-a240-gaming-pc
    https://www.komplett.no/product/1139898/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-gamer-xtreme/komplett-xtreme-i230-gaming-pc

    Det som også gjør det vanskelig å vite om man velger riktig er fordi Asus f.eks har opptil fire forskjellige 2080 kort, men jeg vet ikke hvorfor noen er så mye dyrere enn de andre (nå snakker jeg ikke om Ti kortet). Jeg regner med at dere også ville ha gått for 2080 kort fremfor 2070 ved samme behov som jeg har listet ovenfor?

    Burde harddisken byttes ut med noe bedre? Jeg kommer uansett til å kjøpe et par disker til etterhvert som skal brukes til arbeid og backup.

    Er det noe nytt som kommer fra Intel eller AMD i 2020 som jeg burde vente på?

    Kom gjerne med andre anbefalinger mtp PC hvis dere vet om noen. Jeg er ikke så interessert i å bygge selv siden det er så mange år siden jeg har "mekket" PC`er selv ;) 

    Takk på forhånd for svar.

  3. Nå har det også skjedd at etterhvert kommer det opp et vindu der det står at noen av de gamle filene som windows trenger for a kjøre stabilt er blitt erstattet (etter at ATI kontrol panelet har blitt installert).

     

    Når jeg så setter in Windows cd'en forsvinner vinduet og en eller to filer blir reinstallert, men svchost.exe og windows kontrol panelet fungerer fortsatt ikke.

     

    Det kan jo på ingen måte hjelpe Radeon problemet mitt å installeret service pack 2 og 3 for win2k :/

  4. tror ikke det kan være blaster viruset av flere årsaker.

     

    Når kortet med bare driverne er installert kræsjer ikke svchost.exe, da kan jeg surfe helt fint og windows kontrol panelet fungerer også helt fint.

     

    Det er først etter at jeg har installert ATI's kontrol panel at problemene begynner. Har nå formatert 2 ganger og dette problemet oppstår først når ATI kontrol panelet blir installert (og jeg har til da ikke vært på nettet en gang) :(

  5. tipper at det er for dårlig kjøling. Hadde samme problemet før, prøvde å kjøre med åpen kasse slik at luften kunne sirkulere bedre og da gikk det bra :)

     

    Dette er dog en stund siden jeg prøvde, vet ikke om det hadde hjulpet nå..

  6. Har nå omsider endelig fått mitt Sapphire Radeon 9800 pro kort. Installasjon av hovedkortet (Asus P4P800/DELUXE Hovedkort S478/800mhz) gikk perfekt, installasjon av driverne til grafikkortet gikk greit. Når jeg så skal installere ATI kontrol panelet skjer følgende ting:

     

    Hver gang jeg booter opp Win2k, kræsjer svchost.exe og alt i windows kontrol panelet blir bare kaos. Jeg kan ikke legge til eller fjerne programmer lenger, jeg får ikke opp noen system vinduer, ingenting funker.

     

    Når jeg derimot lar være å installere selve kontrol panelet til ATI, og bare nøyer meg med driverne for kortet, så fungerer alt som det skal.

     

    Er det noen som har noen forslag for hvordan dette kan løses er jeg takknemmelig. Vet ikke om jeg kan laste ned en nyere versjon av dette ATI kontrol panalet for grafikk kortet, eller vet noen om dette har vært et kjent problem med win2k?

     

    Takk på forhånd :)

     

    PS: Når jeg er inne på UnrealTournament og prøver å endre skjerm oppløsningen eller gå fra 16-bit til 32-bit så henger hele spillet seg, må bruke ctrl-alt-del for å kunne stanse UT :( Det regner jeg med bare er en eller annen instilling på skjermkortet som jeg har oversett.

  7. Som dere skjønner er jeg på jakt etter en strømforsyning :) Hva har dere å anbefale...tenkte meg en 350W til min P4 og Radeon 9800 Pro + en hel del andre ting.

     

    Er ikke sikker på om jeg skal OC'e ennå, men hvilke merker har dere best erfaring med? Så en del enermax på komplett, og en hel drøss fortron på microplex..men vet ikke helt hva som er bra og stabilt.

  8. hmmm er ikke bare bare det der ser det ut som :( Glad jeg skal få meg en ny boks før de kommer på markedet hehe

     

    Minimum:

    CPU: 800 MHZ - 1 GHZ

    GeForce 3 TI/ATi 9600 Pro

    RAM: 256 MB RAM

     

    Standard:

    CPU: 1,7GHZ-2GHZ

    GeForce 4 TI 4400/4600/ATi 9700/Pro

    RAM: 512 MB RAM

     

    Optimal:

    CPU: 2.5 GHZ - 2.8 GHZ

    GeForce 5800FX/5900FX/ATi 9800 Pro

    RAM: 786-1024 MB RAM .

  9. I den testen jeg hadde en link til ovenfor viser det jo oxå at Sapphire er det definitvt beste kortet til OC'ing..men PowerColor sitt kort ser ut til å yte best av alle 9800 Pro kortene.

     

    Det jeg lurer på generelt er hvor mye prisene antakeligvis kommer til å falle når de nye kortene kommer på markedet om et par måneder. Det samme gjelder prosessorer. Om jeg kjøper en P4 2.8 nå, så hadde det vært kjedelig å betale 2000 spenn om den bare koster 1300 om en måned :(

  10. Det er ikke noe vits i PC4000-RAM om du ikke skal overklokke, kjøp heller PC3200 parvis (hovedkortet du satt opp støtter dual channel). Ellers ser det greit ut :thumbup:

     

    Det var det da :) Vet ikke om jeg kommer til å OC'e en gang i fremtiden hehe..når spillene blir mer krevende. Da hadde det vært greit med ram som takler det.

     

    Tenkte faktisk først på

     

    Corsair Value S PC3200 DDR-DIMM 512MB - Kit w/two matched Value Select 256MB

     

    Er jo greit nok det sånn sett, men kommer ikke langt med det om man vil overklokke da :(

×
×
  • Opprett ny...