Gå til innhold

Maverick2000

Medlemmer
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Maverick2000

  1. Nå har jeg klønet det skikkelig til. I et forsøk på en clean W7 installasjon (pga rootkits), slettet jeg systemdisken og laget en ny (primær) partisjon. Denne er visst ikke mulig å installere på i nåværende tilstand.. Så nå har jeg ingen W7 å boote fra.. Jeg kunne sikkert tatt en clean all på hele disken, men jeg har en god del filer på et par andre partisjoner som helst skal bevares.

     

    Så jeg håper da på hjelp til hvordan man kan overføre filer til. en ekstern harddisk via cmd, evt. om det er mulig å gjøre klar en partisjon for W7 installasjon uten å berøre de andre partisjonene..

  2. Var uheldig og fikk ymse rootkits på pc'en, og prøver nå å få formatert harddisken og installert W7 på nytt.. Lettere sagt en gjort.. Får opp "A Required CD/DVD Device Driver Is Missing” når installasjonen skal kjøres igang. Siden jeg ikke har CD/DVD-rom, så kjører jeg dette fra en USB key (har prøvd installasjons-ISOer fra to ulike kilder). Har sett på løsninger på nettet, men ingenting har funket så langt (oppdatere AHCI drivere, sette SATA fra AHCI til IDE, prøve forskjellige USB-porter..). Hvis jeg prøver å kjøre installasjonen fra operativsystemet får jeg beskjed om at wdsutil.dll og autorun.dll ikke fungerer lengre..

     

    Har aldri vært så rådvill med et pc-problem før, kommer ingen vei. :(

     

    edit: jeg stikker til køys, men svarer igjen i morgen tidlig..

     

    edit2: fungerte å laste ned en ISO fra en tredje kilde der jeg kunne sjekke checksum..

  3. Sliter med kortleseren i den bærbare pc'en. Prøver å installere RealTeks drivere, og når jeg setter i kortet vil Windows Update søke etter drivere for USB2.0-CRW - og mislykkes. Muligens fordi det er installert en del forskjellige versjoner av RealTek-drivere..

     

    Så jeg lurer på om jeg bør gjøre noe ift. registeret?

  4. Jeg har en Acer Aspire AS3810T der skjermen har kuttet ut. En stund hjalp det å trykke litt i kanten rundt (en slags massering), men nå er det lite liv i den. I veldig godt lys kan jeg såvidt skimte det vanlige skjermbildet, men det er som om lysstyrken er stilt veldig nære null. Jeg har koblet den mot en vanlig LCD-skjerm, og det fungerer finfint.. Tipper på at det er en løs kontakt der inne.. Hva kan gjøres? Bor i Trondheim, og det beste hadde jo vært om det var et kompetansesenter der som kunne ta en kikk på det.. :)

  5. Vanskelig å skrive emnetittelen, for jeg aner ikke hva som skjer.

     

    En gammel PC jeg har begynte plutselig å gi meg farger i skjermen under oppstarten, og intet mer. Det var ganske rart, for den var fin kanskje fem minutter før, og jeg er helt sikker på at det ikke ble installert noen oppdateringer av noe slag..

     

    Jeg starter opp PCen, og alle de kjentene bipene kommer til rett tid. Men skjermen blir først grå, også får jeg noen farger, og så videre. Det virker som om fargespillene forandres likt (tidsmessig) med de forskjellige info-bolkene PCen pleier å gå igjennom til vanlig.

     

    Iallefall, jeg tok juleferie. Etter ferien funket alt i skjønneste orden igjen. Før det klikket i vinkel igjen. Prøvde å starte PCen med alle USB-kontaktene ute, og det funket en stund, så gikk det ikke lengre.

     

    I dag skiftet jeg skjermkort (langt eldre modell), og det ble ingen liv i skjermen i det hele tatt, men til gjengjeld en del piping av den sorten som hinter om at noe er riv rav ruskende galt.

     

    Resatte BIOSen, ingen forandring, satte inn det originale kortet igjen, og fikk opp en utbroderende infoside om hardwaren i PCen. Den frøs på det bildet. Skrudde av strømmen til PCen og startet opp igjen, og da funket det, til jeg plugget i alle USB-kontaktene. Da gikk skjermen bananas igjen.

     

    Prøver med alle USB-kontaktene ute nå, men det er ikke mye å hente. Frem og tilbake er like langt.

     

    Noen som har slitt med det samme, og som fant en løsning?!

  6. Takk for svar, alle sammen! :)

     

    Ville sterkt vurdert vidvinkel, 10-20, 12-24, 11-16 el for landskapsfoto.

    Standard feil (etter mitt syn) veldig mange gjør, et naturbilde må ikke nødevendigvis ha med hele verden. Får ofte mange forstyrrende elementer. For vidvinkel gå ekstremt nært det man tar bilde av, mye bedre effekt :) Landskap kan man ta med hva som helst (ofte er sterk tele også veldig praktisk for natur).

     

    Jeg var vel litt uklar.. Jeg er en av dem som liker å få med hele verden i bildene.. Er ikke fullt så detaljfokusert, kanskje.. Lite fotografering av fugler og slikt på lang avstand, med andre ord (ikke at de er så mange i Atacama heller..).

×
×
  • Opprett ny...