Gå til innhold

Yoshi2

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yoshi2

  1.  

     

     

     

    For Apple sin del så er det vel heller ingen grunn til å være prispresser, ifjor så var vel iPhone 6 og 6 Plus temmelig skrapt hos de fleste helt frem til over nyttår.. Er jo helt spinnvilt hvor mye disse telefonene selger. De makter ikke å produsere nok de første 3-4 månedene.

    Dei kunne ha 3-dobla prisen og likevel seld bra. Det virkar som at iPhone er og blir ein folketelefon uansett pris. Apple kjem til å utnytte det med å skru opp prisen for kvar generasjon framover for å få meir overskot.

     

     

    Strengt tatt har ikke Apple økt prisen på iPhone siden lansering av iPhone 5 i 2012. Den gang kostet 16GB modellen kr. 5190,-. I dag koster 16GB modellen kr. 7390,-. Tilsvarende for 64GB modellene er henholdsvis kr. 6990,- og 8490,-. Det er en endring i pris som er lavere enn endringen i den norske kronens verdi i forhold til USD. At det i dag koster omtrent tre norske kroner mer å kjøpe en USD enn for tre år siden kan vi ikke akkurat skylde på Apple.

    Prisene i Storbritannia er faktisk nesten helt like som i Norge, hvorfor er det så billig i Amerika?

  2. For Apple sin del så er det vel heller ingen grunn til å være prispresser, ifjor så var vel iPhone 6 og 6 Plus temmelig skrapt hos de fleste helt frem til over nyttår.. Er jo helt spinnvilt hvor mye disse telefonene selger. De makter ikke å produsere nok de første 3-4 månedene.

     

    Sammenligner vi med Samsung som vel blir den mest naturlige å sammenligne med da de er største på mobiltelefoner hva gjelder mangfold og volumsalg over alle sine modeller og er det selskapet som selges flest toppmodeller bak Apple så var det vel snakk om et salgstall på rundt 6-7 millioner i lanseringsmåneden for Galaxy S6 og S6 Edge om jeg ikke tar helt feil. Og salget begynte globalt fra og med 14. April. Så på over 14-dager så solgte de 6-7 millioner telefoner, til sammenligning så har visstnok Apple solgt over 13-millioner iPhone 6S og 6S Plus første helgen.

     

     

    Og her må vi heller ikke glemme at Galaxy S6 og S6 Edge var tilgjengelig globalt, i bøttevis med land fra 14. April, mens iPhone 6S og 6S Plus har vært i salg i relativt få land mens brorparten ikke får tilgang før nå 9. Oktober.

     

    Den billigste modellen du kan kjøpe I Amerika koster "bare" 5300 kr, så det er nok bare Norge (og sikkert noen andre) som får dyrere priser.

×
×
  • Opprett ny...