Gå til innhold

Downy

Medlemmer
  • Innlegg

    96
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Downy

  1. prøvd med VLC?

     

    husk, VLC er primært laget for streaming og visning av uferdige videoer.

    9021412[/snapback]

     

    Men noen av de streamede videone som er på nettet er jo bare for windows media. Kan ikke bruke vlc da.

    9024607[/snapback]

     

    vlc støtter alle formater. som windows media player gjør iallefall. Mener du sånn media player PÅ siden?

     

     

    Ellers så sitter du trådløst tilkoblet?

    9024964[/snapback]

     

    Ja.

     

    Har trådløs forbindelse.

  2. Nettverket kobler seg ut når jeg prøver å klikke inn på streamet video med media player. Synes ellers at linja er nogenlunde stabil ellers når jeg surfer. Men med en gang jeg prøver å kjøre streamet vidoe så detter linja ut. Må koble meg av for så på igjen for å få normal tilgang til nettet.

    9020564[/snapback]

     

    De bruker vell ikke thompson speedtouch modem fra Telenor vell?

    :!:

     

    EDIT: leif var på besøk..

    9020580[/snapback]

     

    Nei jeg bruker Dlink Dir-655 som ruter og Dlink DWA-142 som motaker.

  3. Er helt grønn på dette. Hus 1 som vi har en ruter n standerd ligger litt over hus 2 i høyde. Det er ca 10 meter mellom husene. Sån som det er nå får vi kun svært svak signal styrke. Enkelte rom ingen signal i hele tatt. Kan noen hjelpe meg å sette opp et nettverk som kan gi god styrke. Må ta det helt fra basis da jeg har aldri vært borti netverk før.

    9015025[/snapback]

     

    Begynn forfra:

     

    1.Det er høydeforskell mellom husene.

    2.Er det noe som blokkerer sikten mellom husene? (du skriver signalet er svakt?)

    3.Hvilket utstyr har du/dere - hus 1 har ruter (hvilken), hva er det i hus 2?

    4.Hvis det er frisikt, kan en se fra vindu til vindu?

    5.Er det tale om stasjonær/bærbare pc'er? Hvor mange?

     

    Kanskje du får mer forstålig hjelp når disse ting er avklart?

    9017292[/snapback]

     

    1. Det er høyde forskjell mellom husene.

    2 og 4. Kan ikke se noe som blokkerer. Kjeller leiligheten i hus 2 har mur. Men det er et vindu som er i rettning av hus 2. Med andre ord vi kan stå å se på hverandre fra hus til hus.

    3. Har en n ruter Dlink Dir-655 plassert i hus 1. Og en motaker Dlink DWA-142 i kjellerleiligheten i hus 2. Planer om å sette opp det i første etasje også på den stasjonære pc'n i stuen. Men der er det ingen signaler nå. Ellers har han som bor der en bærbar pc, med ikke n standard på den pc'n. For han så virker det bare på soverommet. For meg er det begrenset til vinduet som er rettet mot hus 1. Men svake signaler da.

    5. har 2 stajonære i hus 2. 1 en i kjellerleiligheten, og en i stuen oppe. Og en i hus 1. Pluss en bærbar i hus 2.

  4. Hei,

     

    Du kan enten sette opp en trådløs router til i hus 2 som støtter WDS. Blir begrenset med båndbredde da den da både mottar signal samt gir ut videre.

     

    Anbefaler å kjøpe en EthernetConverter (buffalo/linksys) som da mottar signalet fra hus1. Deretter koble til en til router i hus 2 som distribuerer trådløstnettverk.

    Da har du 2 trådløse routere + 1 eth. converter. Billig grei løsning.

     

    Fra Ethernet Converteren i hus 2 setter 2 eth.kabelen inn i en av lanportene på routeren/ evnt. aksesspunkt. pass på at DHCP serveren er skrudd av.

    9015111[/snapback]

     

    Hva er en EthernetConverter (buffalo/linksys)? Noen som har en link til hvor man kan få kjøpt det?

    Det er ingen signal i det rommet (hus 2) hvor den stasjonære pc'n står. Så jeg antar at man må ha en ekstra ute antene eller noe sånt i hus 1. Spør litt dumt, men har ingen peiling på dette.

  5. Det kommer alltid noe nytt og det blir alltid dyrt de første månedene etterpå. Du kan oppgradere XPS M1710 senere. For spill er det så å si ett fett hva slags prosessor du bruker, da skjermkortet avgjør ytelsen. Et 7900GTX go kort holder i massevis en god stund framover.

    6536011[/snapback]

     

    Er enig i att skjermkortet utgjør mesteparten av ytelsen. Det er noe jeg har erfaring med. Da jeg sitter med en 3 gammel pc, men fordi jeg byttet skjermkortet til ett mye kraftigere, så kan jeg også spille alle nye tunge spill uten problemer. Oblivion går helt fint det. Prøvde orginal skjermkortet som fulgte med pc'n her om dagen, og du verden vilken forskjell. Kunne ikke spille mange nye spill med den. Men som jeg også selv nå merker er att jeg også har kommet til en grense når det gjelder skjermkort ytelsen. Og det gjør att det også er andre ting jeg nå må oppgradere hvis jeg ønsker ytelses forbedring.

  6. jeg skal også ha en spille pc til 20 000kr!

    hvis du skal ha en spille pc så er dell xps 1710 et godt valg......

    men jeg venter til dell tar ibruk dual core 2

    6522163[/snapback]

     

    Enig att det kan være lurt å vente på merom Dual 2 Core. Selv så håper jeg å få med meg directx 10 også. Da det er sagt att Directx 10 vil kunne øke hastigheten på spill opp til 30%. I oktober, desember 2006 kommer også de nye firekjerneprosessorene for bærbar. Her er en lanseringsguide.

  7. Vær så snill å la denne tråden forsvinne i stillhet... Denne tråden er en total avsporing, og hadde jeg ikke visst bedre ville jeg kanskje få helt feil informasjon ut av den. Om noen vil starte en tråd om Merom (only), be my guest, men ikke en som trekker in Conroe hele tiden, og i alle fall ikke en hvor de to blandes som en pose twist.

     

    Som Bamsemums sier, det er mye synsing her...

     

    Mvh Rasmus

    6529868[/snapback]

     

    Det er ikke så mye tester for merom enda. Jeg poengterer bare det at merom, Core 2 Duo prosessoren er bedre enn Pentium. Det er noe du ikke kommer bort fra. Kan ikke kalle det å blande Conroe, og merom som i en pose twist. Du snakker om synsing. Jeg har ikke poengtert att de like. Har bare poengtert att merom stiller sterkt, og att det lover veldig bra. Men bærbar er bærbar, men det er også alle de andre bærbare som merom skal testes mot. Så merom stiller sterkt i sin klasse. Men det blir jo spennende å se når det kommer noen ordentlige tester på den. Og da for vi se. Poengterte også att prisen på Pentium, Core Duo skal ned. Og sansynlig vil det bli en priskrig mellom Intel, og AMD. Allerede tidlig neste år skal Intels nye notebook-plattform stå for 50 prosent av leveransene. Videre kan du lese: Intel har allerede gitt flere signaler på agresiv kampanje. Allerede i år vil vi se Intel fire kjernede prosessorer på markedet. Intel opererer tydeligvis med en ekstra aggressiv lanseringsstrategi for tiden, ettersom både "Woodcrest" og "Tulsa" også ble annonsert flere måneder tidligere enn det man først hadde forventet. Jeg har sterk tro på att man går spennende tider i møte. :D

     

    Sitat nedenfor tatt herfra:

     

    3) Intel har utviklet en felles Core-arkitektur for alle kategorier: Conroe (stasjonære), Merom (bærbare) og Woodcrest (servere/worskstations). Alle tre er basert på Intels Core-teknologi og alle er Dual Core-prosessorer med 64bit støtte.

     

    4) Og alle de tre nye variantene som finnes produserer mer kraft, og mindre strømforbruk.

     

    5) Mindre strømforbruk betyr også mindre varme. Alle prosessorene vil kreve mindre nedkjøling og derfor også mindre vifter.

     

    7) Multitasking flyttes til et nytt nivå. Med Core 2 Duos virtualiserings teknologi kan man gjøre en PC/Mac om til flere virtuelle systemer som f.eks. kan kjøre sine egne OS. Du kan f.eks. ha Mac OS X, Windows og Linux installert og kjørende samtidig på samme maskin.

     

    Ps: (og hvis du tilfeldigvis ser ord som stasjonær eller Conroe. Bruk bare en svart tusj, og stryk over ordet.) :ohmy:

  8. bevares, du får Pentium til over 5 lapper, hovedpoenget mitt er at denne tråden handler om tor_erik som er på utkikk etter bærbar til internett-bruk og enkel gaming, vil tro han klarer dette selv med en "utrangert"( :p ) Centrino-prosessor av relativt rimelig slag...

    6529194[/snapback]

     

    Nå er jeg er jeg jo litt vanskelig. Men, nå kan han jo få en enda bedre hvis han venter. Men det er jo selvsagt opp til ham. For meg så høres det jo ut som han vil ha noe bedre hvis han kan tjene på det. Trådstarter sier: "pris kan diskuteres dersom det vil tjene meg mye å gå opp litt". Da kan jo maskinen holde ennå lenger før han trenger å bytte ut en gang i fremtiden. Gjør jo ingen ting å være litt fremtids rettet. Selv om han ikke er ute etter en gigant spillmaskin, så er det vell ingen som er i mot en maskin som er litt raskere, eller bedre og holder lenger. Spesielt når det er så lite ett offer å vente litt.

  9. http://www.notebookforums.com/showthread.p...highlight=merom les litt utover i posten så finner du benchies. Sammenligner med core duo 1 med samme klokkefrekvens yter de ganske jevngodt. For bærbare vil prosessoren være klokket lavere enn for stqasjonære, og ja, ytelsen er den beste du finner, men i bærbare pcer vil nok merom være noe slappere enn i stasjonære for å hindre varmeutvikling/dårlig batterilevet9id etc.

    6526718[/snapback]

     

    Leste testen fra forumet. Må si jeg ikke ble imponert. Ærlig talt. Virket mer som en gjeng halv amatører som nettopp hadde fått tak i noe de ikke viste hvordan de skulle håntere. Problemer med bios oppdateringer i den ene og andre rettningen. Ingen rutiner for ordentlig testing. Ikke mye avanserte greier. Kan ikke kalle dette en test. :no: Beklager hvis det er noen som blir støtt av dette. Men les og vær ærlig. Spesielt rart med det enorme spriket fra de ordentlige testene som er blitt gjort, riktig nok på Conroe. Men Merom vil få samme resultat som Conroe i forhold til sine bærbare brødre, på samme måte som Conroe har til sine stasjonære brødre. Det eneste jeg kan tenke meg er att resultaten, det vil bli lavere enn Conroe, på bakgrunn av Ghz, FSB, og strømsparings funksjonen som vil senke hastigheten noe i forhold til Conroe . Men igjen så vil den nye arkitekturen som gir den nye strømsparings funksjonen som er i Core 2 Duo styrke prosessor kraften betraktelig. Det betyr att prosessoren kan arbeide mer effektivt. Pluss at man kan ha mindre vifter som gjør att den støyer mindre. Det er de eneste tingene som vil påvirke i en annen rettning + sikkert litt til.

  10. ventle:

     

    Må jo bøye meg for pris eksemplet ditt. Et kjempe godt påeng der. :blush: Nå er jeg interisert i Core 2 Duo. Ikke Celeron M380. Så min venting vil være Core 2 Duo. Men det finnes vell flere prosessorer også, som er dyrere. De kan det jo være verdt å vente på. Når Intel sier at de vil sette ned prisen 50% på Pentium brikken, så finnes det vell Pentium prosessorer til mye mer enn 700 kr i dag. Hva mener du?

  11. Bamsemoms:

     

    Mente Ghz. Men brikke forskjellen er jo stor nok til at Conroe slår ut alle de andre Pentium og AMD 64 Bit pc'er. Samt at Intel velger å føye Core Duo under Pentium merket, og ikke den nye. De sier jo sitt om Core Duo. Så Core Duo avslutter sitt løp sammen med Pentium. Det går inn i historien som avsluttet. Det må jo fortelle litt hvilken ende Core Duo er nærmest arkitektur messig. Kan egentlig ikke si så mye om detaljene på hvor store, eller små forskjellene er. Påenget er at det er forskjeller. Og att det er mer fremtidsrettet med en Core 2 Duo kjerne. Og at 64 Bit er mer fremtids rettet, med tanke på Vista, og andre programmer. Programmene til 64 Bit kommer fort nok. Og vi har jo allerede et 64 Bit OS som er på vei. Jeg kjøper ikke en bærbar for hvert 1/2 år. Man må tenke litt lenger enn det. Pc'n min har jeg hatt ca 3 år. Byttet kjermkort, satt i mer ram. Sånne ting som jeg ikke kunne vært foruten hvis pc'n skulle følge dagens lys. Men jeg kjører alle spill fint jeg. Merker litt på noen, og det er lite. kjører feks Oblivion bra. Så det er litt dumt å si att 64 bit er bortkastet. Det er litt kort tenkt.

  12. Pentium M falt vel ikke akkurat dramatisk i pris da Core Duo kom, så du kan ikke akkurat forvente å spare mer enn noen hundrelapper på å vente til Core 2 Duo kommer, og jeg tror denne hypen om at Core Duo (og andre Intel-prosessorer) skal bli så revolusjonerende billige når Core 2 Duo (Merom) kommer, er sterkt overdrevet.

     

    De budsjett-maskinene med integrert grafikk og Celeron/Sempron-prosessor som tor_erik refererte til litt lenger opp her har dessuten allerede såpass rimelige prosessorer at forhandlerne må selge dem med tap om de går ned i pris mer enn nå.

    6518942[/snapback]

     

    Tror du missforstår litt. Core Duo er en Pentium M maskin som er en Pentium 3. Og Pentium M er en Pentium. Inget nytt der. Core 2 Duo er ingen Pentium maskin. Den inneholder en ny arkitektur. Og knuser alle andre Pentium maskiner, samt AMD sin 64 Bit maskiner ned i støvet. Så jeg anbefaler deg å studere litt før du kommer med anbefalinger som andre folk taper penger på. Spesiel burde du a lest de linkene over som henvender seg til hva intel selv sier om pris reduksjon. Ja DE SIER at de vil redusere prisen. :no:

     

    Kan alikevell anbefale deg å lese fra dette forumet. Har senest i dag lagt til en del nye info, linker der om Core 2 Duo pc'ene. Game over for Pentium, og AMD!

    6526891[/snapback]

     

    Har lest alt du har skrevet, og leste det FØR jeg postet dette innlegget... men en del av påstandene dine er vel drøye...

     

    Pentium-arkitekturen kom vel i 1993, og selv om Yonah over tid har utviklet seg fra denne er det drøyt å si at Yonah-prosessorene har mer til felles med første generasjons pentium enn de har med Merom/Conroe. Arkitekturen er dramatisk forandret, javel, men hva en prosessor er og kan gjøre bestemmes av mye mer enn bare arkitekturen, og på andre områder har nok teknologien som brukes under produksjonen av en Merom og Yonah-prosessor mye til felles.

     

    Ta forresten en titt på prishistorikken til forskjellige prosessorer, og sammenlign prisutviklingen med når de forskjellige plattformene ble lansert (Banias, Dothan, Sonoma og Yonah), selv om vi snakker betydelige oppgraderinger internt i prosessorene, har det kostet penger å produsere de prosessorene som ligger på lager rundt om kring, det er ingen grunn til at disse skal oppleve ett mye mer dramatisk prisfall når Core 2 Duo lanseres enn når tidligere plattformer/modeller ble lansert. Tidligere erfaringer har vist at det kun er toppmodellene i hver serie (Pentium M 765,770,780) som har opplevd betydelige prisfall - disse har da også hatt en pris over 5000 ved lanseringen.

     

    Kan helt til slutt lage ett praktisk eksempel med en Toshiba Satellite Pro 100, som det ble linket til tidligere:

    http://www.pcutstyr.no/main.php3?PI=info&P...453X83108229720

    Denne koster kr 6388 og har en Celeron M380-prosessor som kjøpt løst koster ca 700. Det har blitt spekulert i ett priskutt inntil 60%, dersom dette skulle skje her vil M380 koste 420 kroner mindre, og pc'en vil bli så mye billigere som 5968. Hvis Intel derimot skulle finne på å gi bort Celeron M-prosessorene, vil maskina koste 5688. Om du syns det er et priskutt det er verdt å vente 2-3 måneder på, så værsågod å sitt ned... og er du villig til å sette penger på at akkurat Celeron M380 vil bli 60% billigere innen 2-3 måneder, vil jeg gjerne treffe deg og ta deg i hånda på det

    6527631[/snapback]

     

    Hvet ikke jeg. Jeg siterer bare hva Intel sier selv. Og de sier pris kutt, og agresiv markedføring til høsten. Og det tror jeg på. For Intel har ett fremskritt som de ikke har råd til å sløve bort. Faktisk har dem en unik sjanse, og det er noe de hvet selv også. Man sitter ikke med gullet, til de andre også har det samme gullet. Da blir konkuranse grunnlaget vanskeligere. Jeg tror heller ikke testene lyver om hastighet, selv om de bare er for Conroe enda. Og hastigheten vil jo selvsagt bli lavere på merom, forståelig nok. Noe av det unike med Core 2 Duo er også multitasking som også kommer inn i et helt ny dimensjon. Leste om hvordan man feks, på en mac (unnskyld hvis jeg her nevner mac, stasjonær og ikke en bærbar. Fått kritikk for det. Men bruk en svart tusj, og stryk over ordet.) kunne kjøre flere Os'er samtidig på samme maskin. Feks mac sitt os, og Xp samtidig. Så forskjellen er stor nok her. Forskjellene er også store nok når det gjelder varme utvikling, og strømsparing som igjen øker hastigheten/effektiviteten.

     

    Jeg har ikke erfaring nok til å fortelle hvor store forandringer den nye arkitekturen har i detaljer. Men jeg kan fortelle att det er en forandring ut ifra hva jeg har lest. Samt linkene som henvises til. Og at den er stor nok til å velte Pentium, samt AMD 64 Bit brikken av lasset. Og inteligens nok til å kjønne at Intel har en unik sjanse til å overta markeds andeler fra AMD. Og de tenker penger, selvsagt. Og Intels ønske er å avslutte Pentiums historien til høsten, å ikke til neste år.

    Jeg spør deg. Hva ville du gjort?

    1) Sitte å gnikke på rå dyre Core 2 Duo prosessorer som bare ett fåtal har råd til. Ja helt til AMD finner på noe annet. Smart!

    2) Prøve å kun selge gamle Pentium, samt Core Duo prosessorer for å konkurere i pris med AMD 64 Bit. Helt til AMD finner på noe smart. Det også smart?

     

    Hva Intel bestemmer seg for å gjøre er å senke prisen, noe som de selv sier de skal gjøre på Pentium, og Core Duo. Og introdusere Core 2 Duo for vanlige menneskers lommebok, og for litt rikere mennesker i høst. For tid er penger. Mens AMD forskere jobber iherdig for å ta igjen Intel.

  13. http://www.notebookforums.com/showthread.p...highlight=merom les litt utover i posten så finner du benchies. Sammenligner med core duo 1 med samme klokkefrekvens yter de ganske jevngodt. For bærbare vil prosessoren være klokket lavere enn for stqasjonære, og ja, ytelsen er den beste du finner, men i bærbare pcer vil nok merom være noe slappere enn i stasjonære for å hindre varmeutvikling/dårlig batterilevet9id etc.

    6526718[/snapback]

     

    Har enda ikke lest hele, kun skumlest noen sider av testen. Skal lese mer når jeg får tid i kveld. Men det som slår meg er. Hvem er dette? En som sitter med en hjemme snekka pc, i et Pc forum og tar benchmark. Har jo enda ikke lest hele. Så jeg skal ikke utale meg så sterkt. Men i forhold til de andre testene, da på stasjonære. Så høres det usansynlig ut. Selvsagt så vil de bærbare være tregere en de stasjonære. Men hvis du har resultater fra stasjonære som er betraktelig bedre, ja knuser de stasjonære Pentium maskiner ned i støve, ja selv AMD 64 Bit sine maskiner. Så skulle det være rart at dette ikke gjaldt det samme for de bærbare. Da skulle jo Core 2 Duo knust alle tidligere bærbare Pentium maskiner. Spesielt når det ikke er vesentlig forskjeller mellom Conroe, og Merom. :hmm:

    Forstår du poenget.

     

    EDIT:

     

    Og så har vi det med strømsparings fuksjonen som også vil gjøre at prosesoren vil arbeide mer efektivt i forhold til andre bærbare Pentium maskiner. Så bare det igjen vil være en vesentlig forbedrings faktor på hastigheten gjevnt over.

    6526837[/snapback]

     

    hva med å lese litt i posten før du svarer? merom-prosessorer (test-cpuer) har ligget ute flere ganger til salg på e-bay, mange har fått tak i dem. Se på klokkefrekvensen, den er 2 GHz, såklart vil den da være mye tregere enn de tilsvarende stasjonære som opererer på nærmere 3 GHz med større cache etc. Når den største forskjellen på merom og yonah for bærbare er 64-bits-støtte på merom så vil jo såklart ikke ytelsen bli mye høyere clock-to-clock for en merom vs yonah med mindre en tester med 64-bits applikasjoner...

     

    EDIT: Om du kunne overklokket en yonah til den raskeste core 2 duo på stasjonære pcer så ville ikke forskjellen vært så veldig stor.

    6527237[/snapback]

     

    Bærbare pc'er har alltid ligget litt bak stasjonære i Ghz. Selve Ghz'en er ikke så mye forskjell på det som var. Det er ikke der forskjellen ligger. Det er sån jeg har forstått det. De selger 3 Ghz maskiner i dag også. På bærbare er det ca. 2 Ghz maskiner som selges. Det er ikke Ghz som knuser Pentium'en, AMD 64 Bit. Men en ny arkitektur, samt 64 Bit, og FSB. Og jeg hvet egentlig ikke hva som er det største fremskrittet i det. Men på stasjonære knuser den alle andre Pentium modeller, samt AMD 64 Bit maskiner.

     

    Når det gjelder testen som jeg skal lese når pizzan er ferdig, så blir det jo spennende se hva som står der. Må si jeg gleder meg til å kjøpe en Core 2 Duo bærbar. :love:

    Men alikevell, gi meg en test som ikke bare en i ett forum har lagt ut.

  14. Flere har allerede testet demo-utgaver av merom på eks dell M90 og i9400 og det fungerte bra. Så også ytelsestester av demo-prosessorene uten at de visste noe særlig ytelsesforbedring over forrige generasjon.

    6523317[/snapback]

     

     

    Tror at Core 2 Duo's største fordel er vell det som har med strøm sparing å gjøre, i og med at det er det denne nye arkitektur handler om. Core duo prosessoren ble jo laget først med hensikt for de bærbare pc'ene. Men jeg synes det jo høres rart ut at du henviser til tester uten linker, og som nevner ingen ytelses forbedringer for Cor 2 Duo. :hmm: I vært fall etter denne testen her. Den er jo for stasjonære da. Her er linken. Hadde vært fint hvis du henviste til noen linker om de testene du har sett. Har foresten søkt litt på nettet mens jeg skrev dette. Her er en annen test som sier Core 2 Duo er den raskeste prosessoren for desktop markedet de noen sinne har testet. Regner med at de også har vært borti Cor Duo prosessorene da. Her er linken. :love:

     

    Denne da 10 ting du bør vite om Core 2 Duo :dribble:

     

    Hva skal vi med Core 2 Duo på bærbar hvis det ikke er noen forbedringer i forhold til Core Duo! les her: Game Over? Core 2 Duo Knocks Out Athlon 64.

    Foresten leste at det er ingen store forskjeller mellom Conroe, og Merom foruten at Merom hadde en enda bedre strømsparings funksjon. Les her.

    Så det du sier at det ikke er noe forskjell er jo blitt slått hull på.

     

    Men jeg vil vell tro at flere ytelseforbedringer også vil skje når feks Vista, og spill, programmer blir laget i 64 Bit?

     

    På stasjonære pc'er ser jeg at de har økt FSB fra 667 på Core Duo til 1066 Mhz for FSB på Core 2 Duo. Mens på Bærbare så vil FSB forbli 667 Mhz. Stemmer dette?

     

    Spanturo:

     

    Ang hvem som får Core 2 Duo først, så har jeg lest det var Dell som kommer ut med det først, ikke lenge siden det. Husker ikke hvor jeg leste det. Men hadde jo vært fint med en link på det.

     

    Edit:

     

    Leste i denne linken her: Anandtech går så langt og sier at Core 2 Duo rett og slett gjør alle tidligere Intel prosessorer "verdiløse" i forhold til ytelse, strømforbruk og varmeutvikling..

    En viktig ting er også å merke seg er at Core Duo er en Pentiums maskin. Så når de snakker om Pentium maskiner, så er Core Duo regnet inn her. Det er i værtfall sån jeg har forstått det.

    6526611[/snapback]

     

    Du bør vel egentlig slutte å prate om Core 2 Duo til stasjonære da dette er et forum for bærbare. Over halvparten av alle artiklene du linker til er om Core 2 Duo til stasjonære. Hadde du visst litt om bærbare så hadde du også fått med deg at selvom det er noe nytt som kommer så betyr det ikke at det skal være store merkbare forskjeller i ytelse.

    6527003[/snapback]

     

    Så det er bare de stasjonære som får sånne ytelse forbedringer da? Jeg finner ingen ting galt med å ta en artikel som har med stasjonær, for ett cirka treff for bærbare. Feks pris på stasjonær prosessor, og bærbar er ikke så enormt ulik. Noe er det vell. Og da kan det da ikke skade å fortelle om dette. Vi som skal kjøpe oss bærbar lurer på dette. Så om det er veldig uinteresant for deg. Så kan det hende att det er noen andre som lurer på dette. Er det rart. Det er bakgrunnen for at jeg la med en link som først henviste til prisen på Conroe.

    Hva med testene? Ja de var gjort for Conroe, stemmer det ja. Har ikke funnet noen tester enda for merom. Artiklene for Conroe prosessorene har merkbar ytelse. Ville være rart om det ikke var det for bærbare. Selv om bærbare ligger litt tilbake i forhold til stasjonære.

     

    Og selv om jeg hadde snakket bare for å sammenligne bærbare med stasjonære pc'er. Så hadde jeg hørt hjemme i dette forumet. Skulle tro du var alergisk mot stasjonære pc'er.

    Det er faktisk bærbare jeg snakker om. Har du problemer med det, så må du lese hva jeg skriver om med ett litt mer åpent hjerte, så får du med deg hoved temaet i hva jeg skriver om.

     

    Men kjøp du Core Duo, noe du sikkert har gjort. Så kjøper jeg Core 2 Duo selv. Og selv om jeg måtte betale 2-3000 mer for en Core 2 Duo, så ville jeg heller spart 1 til 2 mnd lenger bare for å fått med meg dette. Og kanskje ble prisen rimeligere på den tide. Og hvem hvet, kaskje jeg til og med får med meg directx 10 med på kjøpet på skjermkortet. :tease:

  15. Ja de vil redusere prisene, men om det er mye er heller usikkert. Hva som er sikkert er at Core Duo 2 kommer til å være dyrt i starten. Blir da nytteløst å be folk kjøpe noe nytt og DYRT når de kan egentlig nøye seg med noe som ikke er det beste av det beste.

     

    Når det gjelder prosessorer for bærbare så pleier ikke de å senke så mye i pris den første tiden, pleier faktisk å ta litt tid før prisene blir lave. Og når du først skal linke til artikler som prisfall på prosessorer, så ta med artikler som tar for seg prosessorer for bærbare istedenfor prosessorer for stasjonære, dette er tross alt et forum for bærbare.

    6526953[/snapback]

     

    Prisfallet på Pentium prosessorene har vell alt begynt. Det er riktig at jeg først ga prisene på de stasjonære prosessorene. Det var fordi jeg ikke hadde pris for de bærbare da. Det er jo derfor jeg spurte om noen hadde peiling. Er ikke dette ett forum da. Kan jo ikke spørre om bærbare i det stasjonære forum, når det er de bærbare jeg vil ha greie på. Siden jeg ikke fikk særlig mange svar, så la jeg til det jeg selv fant. Er ikke det bra da. Bedre det enn folk som spør om ting i forumet, og finner ut av spørsmålet uten å legge det til, sån att andre kan få svar på samme spørsmål. Synes du henger deg opp i uvesentligheter, i stedet for hovedtemaet i spørsmålet. Nemlig spørmålets vinkling mot det bærbare markedet. Prisen for Core 2 Duo prosessorene ble lagt til senere. Se her.

     

    Om at prisen vil være så høy? Jeg hvet ikke? Kanskje noen som har greie på Core Duo prisene på prosessorene som kan sammenligne. Billigste vil koste ca: 1254 kr. Og den dyreste koster ca: 3822 kr. Synes ikke det høres så svimlende dyrt ut jeg da. Men dette er jo dollar priser da.

  16. Pentium M falt vel ikke akkurat dramatisk i pris da Core Duo kom, så du kan ikke akkurat forvente å spare mer enn noen hundrelapper på å vente til Core 2 Duo kommer, og jeg tror denne hypen om at Core Duo (og andre Intel-prosessorer) skal bli så revolusjonerende billige når Core 2 Duo (Merom) kommer, er sterkt overdrevet.

     

    De budsjett-maskinene med integrert grafikk og Celeron/Sempron-prosessor som tor_erik refererte til litt lenger opp her har dessuten allerede såpass rimelige prosessorer at forhandlerne må selge dem med tap om de går ned i pris mer enn nå.

    6518942[/snapback]

     

    Tror du missforstår litt. Core Duo er en Pentium M maskin som er en Pentium 3. Og Pentium M er en Pentium. Inget nytt der. Core 2 Duo er ingen Pentium maskin. Den inneholder en ny arkitektur. Og knuser alle andre Pentium maskiner, samt AMD sin 64 Bit maskiner ned i støvet. Så jeg anbefaler deg å studere litt før du kommer med anbefalinger som andre folk taper penger på. Spesiel burde du a lest de linkene over som henvender seg til hva intel selv sier om pris reduksjon. Ja DE SIER at de vil redusere prisen. :no:

     

    Kan alikevell anbefale deg å lese fra dette forumet. Har senest i dag lagt til en del nye info, linker der om Core 2 Duo pc'ene. Game over for Pentium, og AMD!

  17. http://www.notebookforums.com/showthread.p...highlight=merom les litt utover i posten så finner du benchies. Sammenligner med core duo 1 med samme klokkefrekvens yter de ganske jevngodt. For bærbare vil prosessoren være klokket lavere enn for stqasjonære, og ja, ytelsen er den beste du finner, men i bærbare pcer vil nok merom være noe slappere enn i stasjonære for å hindre varmeutvikling/dårlig batterilevet9id etc.

    6526718[/snapback]

     

    Har enda ikke lest hele, kun skumlest noen sider av testen. Skal lese mer når jeg får tid i kveld. Men det som slår meg er. Hvem er dette? En som sitter med en hjemme snekka pc, i et Pc forum og tar benchmark. Har jo enda ikke lest hele. Så jeg skal ikke utale meg så sterkt. Men i forhold til de andre testene, da på stasjonære. Så høres det usansynlig ut. Selvsagt så vil de bærbare være tregere enn de stasjonære. Men hvis du har resultater fra stasjonære som er betraktelig bedre, ja knuser de stasjonære Pentium maskiner ned i støve, ja selv AMD 64 Bit sine maskiner. Så skulle det være rart at dette ikke gjaldt det samme for de bærbare. Da skulle jo Core 2 Duo knust alle tidligere bærbare Pentium maskiner. Spesielt når det ikke er vesentlig forskjeller mellom Conroe, og Merom. :hmm:

    Forstår du poenget.

     

    EDIT:

     

    Og så har vi det med strømsparings fuksjonen som også vil gjøre at prosesoren vil arbeide mer efektivt i forhold til andre bærbare Pentium maskiner. Så bare det igjen vil være en vesentlig forbedrings faktor på hastigheten gjevnt over.

  18. Flere har allerede testet demo-utgaver av merom på eks dell M90 og i9400 og det fungerte bra. Så også ytelsestester av demo-prosessorene uten at de visste noe særlig ytelsesforbedring over forrige generasjon.

    6523317[/snapback]

     

     

    Tror at Core 2 Duo's største fordel er vell det som har med strøm sparing å gjøre, i og med at det er det denne nye arkitektur handler om. Core duo prosessoren ble jo laget først med hensikt for de bærbare pc'ene. Men jeg synes det jo høres rart ut at du henviser til tester uten linker, og som nevner ingen ytelses forbedringer for Cor 2 Duo. :hmm: I vært fall etter denne testen her. Den er jo for stasjonære da. Her er linken. Hadde vært fint hvis du henviste til noen linker om de testene du har sett. Har foresten søkt litt på nettet mens jeg skrev dette. Her er en annen test som sier Core 2 Duo er den raskeste prosessoren for desktop markedet de noen sinne har testet. Regner med at de også har vært borti Cor Duo prosessorene da. Her er linken. :love:

     

    Denne da 10 ting du bør vite om Core 2 Duo :dribble:

     

    Hva skal vi med Core 2 Duo på bærbar hvis det ikke er noen forbedringer i forhold til Core Duo! les her: Game Over? Core 2 Duo Knocks Out Athlon 64.

    Foresten leste at det er ingen store forskjeller mellom selve prosessoren Conroe, og Merom foruten at Merom hadde en enda bedre strømsparings funksjon. Les her.

    Så det du sier at det ikke er noe forskjell er jo blitt slått hull på.

     

    Men jeg vil vell tro at flere ytelseforbedringer også vil skje når feks Vista, og spill, programmer blir laget i 64 Bit?

     

    På stasjonære pc'er ser jeg at de har økt FSB fra 667 på Core Duo til 1066 Mhz for FSB på Core 2 Duo. Mens på Bærbare så vil FSB forbli 667 Mhz. Stemmer dette?

     

    Spanturo:

     

    Ang hvem som får Core 2 Duo først, så har jeg lest det var Dell som kommer ut med det først, ikke lenge siden det. Husker ikke hvor jeg leste det. Men hadde jo vært fint med en link på det.

     

    Edit:

     

    Leste i denne linken her: Anandtech går så langt og sier at Core 2 Duo rett og slett gjør alle tidligere Intel prosessorer "verdiløse" i forhold til ytelse, strømforbruk og varmeutvikling..

    En viktig ting er også å merke seg er at Core Duo er en Pentiums maskin. Så når de snakker om Pentium maskiner, så er Core Duo regnet inn her. Det er i værtfall sån jeg har forstått det.

  19. Hei.

     

    Min mor er på leit etter en batteri sterk bærbar.

    Den må ha iallefall 6t batteri tid.

    Spesifikasjoner er egentlig uvesentlig, siden den skal brukes til skriving, surfing og å sjå dvd'er.

     

    Håper på raske gode svar.

    Har lette sjølv, men fant ikkje noke som hadde rundt 6t.

    veit Dell har en mini modell, men finner den ikkje.

     

    Pris messig vil eg gjerne at den ligger under 10000kr inkl mva.

     

    takk.

    6518519[/snapback]

     

    Hvis du har tid til å vente litt, til feks august ville jeg ha gjort det. En ting er at prisene på dagen pc'er vil synke mye, pga introduksjon til en ny arkitektur på de nye prosessorene. Den andre tingen er at jeg vil tro at de nye Core 2 Duo vil bli mye mer energisparende enn de Core Duo pc'ene som er i dag, som egentlig bare er en vanlig Pentium M, som altså er en Pentium 3 Prosessor. Samt at Core 2 Duo er mye mer fremtidsrettet. Core 2 Duo er også en 64 Bit prosessor, mens Core Duo, eller andre Pentium pc'er er 32 Bit. Les mer fra denne linken her: Diskusjon på hardware forum.

    6518667[/snapback]

     

     

    Snakker nok om en gang i august, men tenkte å få et overblikk over forskjellige modeller som har lang batteri tid nå. Og så sjå korleis dei utviklar seg over den neste mnd.

    6518689[/snapback]

     

    I denne linken her er det noen anbefalinger. Lenovo ThinkPad X60s. Denne har 7:24 Timers batteri tid. Ikke dårlig. :thumbup: IBM går for å være solide også. Husker ikke helt, men jeg tror at man måtte koble på extern cd stasjon på den. Men les så finner du det ut. Den er i hvert fall en interesann maskin. Til høsten kan man jo kjekke prisen. Da er den blitt billigere i pris, pga Core 2 Duo introduksjonen.

     

    Edit:

     

    IBM maskiner går for å være batteri sterke maskiner. Så det er plassen å lete hvis du vil ha batteri sterk pc.

  20. Hei.

     

    Min mor er på leit etter en batteri sterk bærbar.

    Den må ha iallefall 6t batteri tid.

    Spesifikasjoner er egentlig uvesentlig, siden den skal brukes til skriving, surfing og å sjå dvd'er.

     

    Håper på raske gode svar.

    Har lette sjølv, men fant ikkje noke som hadde rundt 6t.

    veit Dell har en mini modell, men finner den ikkje.

     

    Pris messig vil eg gjerne at den ligger under 10000kr inkl mva.

     

    takk.

    6518519[/snapback]

     

    Hvis du har tid til å vente litt, til feks august ville jeg ha gjort det. En ting er at prisene på dagen pc'er vil synke mye, pga introduksjon til en ny arkitektur på de nye prosessorene. Den andre tingen er at jeg vil tro at de nye Core 2 Duo vil bli mye mer energisparende enn de Core Duo pc'ene som er i dag, som egentlig bare er en vanlig Pentium M, som altså er en Pentium 3 Prosessor. Samt at Core 2 Duo er mye mer fremtidsrettet. Core 2 Duo er også en 64 Bit prosessor, mens Core Duo, eller andre Pentium pc'er er 32 Bit. Les mer fra denne linken her: Diskusjon på hardware forum.

×
×
  • Opprett ny...