Gå til innhold

knutfh

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av knutfh

  1. Legge opp lister rundt døren på ene siden for å skjule kabler høres bare ut som latskap.

    Fres heller inn spor til kabler (helst store nok til et rør kablen kan ligge i, og deretter enten skjær til gipsplater og gjør litt sparkling, eller murpuss og så sparkling hvor det ikke er mur.

    Setter pris på din mening, men det er ikke snakk om latskap, ei heller skjuling av kabler. I en ideell verden ville jeg også slisset spor til kablene i hele leiligheten, men veggene skal brukes som de er.

     

    Hensikten med karm er å ha noe å legge kabelen inntil, så jeg slipper å ha 3x2,5mm2 ned langs veggen like ved åpningen. Når jeg først skal ha åpen installasjon, foretrekker jeg å ha noe å legge kabelen mot. :)

  2. Hva med hobbyplate alle 3 flatene og list inntil som listene på en dør?

     

    Blir vel fort slik evt bare ha på puss og pusse det fint ned i ettertid.

     

    Skal hele gulvet legges nytt og gjennom åpningen i en del?

    Hobbyplate var en av muligheten jeg så for meg. Gulvet i stuen er nytt, så gulvet i gangen skal legges inntil det i stuen, med en enkel list over for å dekke glipen.

     

     

    Hobbyplater saget i passe bredde, festet med lister rundt åpningen blir enkelt og bra. Har fjernet flere dører selv, og satt tilsvarende i åpningene.

    Høres bra ut! Fester du hobbyplatene direkte i veggen på noen måte, eller lar du listene holde dem fast?

  3. @War: Jeg ser at jeg var litt utydelig i innlegget mitt. Har skrevet om litt nå. Jeg vil gjerne beholde åpningen, men kommer ikke til å sette inn noen dør. Så tok bort dørkarmene for å få det litt luftigere.

     

    Tok litt tid før jeg skjønte hva du mente med Leca, men når jeg leste innlegget mitt igjen skjønner jeg godt at du foreslo Leca eller reisverk. Takk for innspill!

  4. Jeg holder på å pusse opp leiligheten min, og inn til stuen kommer jeg aldri til å sette tilbake døra, så jeg fjernet like gjerne hele dørkarmen.

     

    Spørsmålet nå er hva jeg skal gjøre med åpningen jeg har laget. Jeg skal altså ha en åpning der, men må lage til en glattkant eller lignende.

     

    På stuesiden er jeg avhengig av dørkarm, da jeg trenger noe å legge kabel mot, ned langs åpningen (er elektriker).

     

    Har noen tips?

     

    Se vedlagte bilder for hvordan det ser ut nå.

    Upusset teglstein er overflaten jeg har å jobbe med.

     

    Ønsker egentlig å få det til å gå så i ett med eksisterende vegg som mulig.

     

    Mvh. Knut

     

    post-38897-0-92871000-1407865116_thumb.jpgpost-38897-0-26029500-1407865118_thumb.jpgpost-38897-0-04211800-1407865120_thumb.jpg

  5. Jeg har fått custominstallert et lydanlegg i bilen min av den lokale spesialisten.

    Bilen er en 2001-modell Mercedes E220CDI stasjonsvogn.

     

    Anlegget låter helt fantastisk, og det er ikke noe å si på utførelsen av arbeidet!

     

    Utstyret består av følgende:

     

    JL Audio 13TW5-3 sub (nedfelt i bagasjeromsgulv)

    Alpine VR525-CSi frontsett

    Alpine PDX-5 digital forsterker

    Altec Lansing 4'' baksett

    Alpine CDE-W203Ri hovedenhet

     

    Bjørn-Erik forklarte når jeg hentet bilen at de har hatt problemer med støy som kommer når motoren er i gang. De har prøvd alle mulige løsninger for å bli kvitt den, både med forskjellige komponenter, alternativ routing, støyfiltrering og hele pakka, men etter mye at og frem har de ikke fått bedring på det, og konkludert med at det må være et problem et annet sted i bilen. Dynamoen er sjekket, og feilen ligger ikke der.

     

    Støyen fremtoner seg som klikkelyder ved tomgang, og frekvensen øker ved pådrag. Styrken holder seg jevn hele tiden. Hvis voluminnstillingen er 0, opphører støyen, men så fort man vipper opp til 1, kommer støyen, og den forholder seg på samme nivå uavhengig av volum.

     

    Hvis jeg slipper gassen etter pådrag, stopper støyen helt til motoren roer seg ned.

     

    Har noen vært borti dette tidligere, og har en anelse om hvor jeg bør lete? Dynamointerferens er vel veldig sannsynlig, siden støyen endrer seg med turtallet?

  6. Broren min har modellen under denne (uten bildestabilisator). Jeg har testet den litt, og med tanke på byggkvalitet er den helt tilfredsstillende. Ikke noen tanks akkurat, men det duger.

     

    Hvordan det duger optisk vil jeg ikke uttale meg så mye om, da jeg kun har sett resultater på kameraskjermen, og ikke på en skikkelig skjerm. Men førsteinntrykket mitt er at det er et veldig greit allroundobjektiv for de som ikke har budsjett stort nok til Nikons egen 18-200 f/3,5-5,6 G VR II (av de som er Nikon-brukere).

  7. Den er slik før du får satt i batteriet.

    9090237[/snapback]

    Tusen takk! Det var veldig beroligende å høre. Var redd for å måtte bytte hus nå som jeg har fått innredet kamerabagen.

     

    Til dere andre:

    Ja, jeg har hatt SLR før. Har fotografert med det i 14 år. Har testet kameraet i butikken før (tilsvarende modell), og har ikke lagt merke til noe lignende da. (Antakeligvis fordi de har batterier i kameraene i butikken.)

     

    Objektivet jeg slang på var forøvrig et 18-70. Helt standard kit-objektiv. :)

  8. Endelig har jeg kjøpt meg et D80-kamera, etter lang venting :D

     

    Etter å ha satt på objektivet, og sjekket ut søkeren blir jeg litt forskrekket når jeg finner ut at hva enn jeg gjør, forblir søkerbildet ufokusert og kornete. Søkeren virker veldig kornete på en måte. Jeg har IKKE hatt batteri i kameraet, det kommer rett ut av esken. Har sjekket diopter-innstillingen, og den står på 0.

     

    Er dette normalt før man får satt i batteri, eller kan det være en feil med huset?

     

    /Knut

     

    For ordens skyld har jeg sjekket speilet, og det ser rent ut.

  9. ...

    Vil anbefale deg å ta en titt på eBay ang batterigrep, da prisforskjellen til butikk i Norge er så stor at det ikke lar seg forsvare.

    Jeg betaler for ett originale Nikon MB-D80 rett over 800 kr inkl frakt (og batteri - uoriginalt). Mens JapanPhoto skal ha 1799,- for samme batterigrep (uten batteri) 

    ...

    9084780[/snapback]

    Takk for tipset! Skal vurdere det når det blir vertikalgrepets tur!

     

    Har du forslag til noen seriøse aktører på eBay, eller handlet du via en privatperson?

  10. Vel, siden jeg uansett skal ha begge deler om ikke lenge, skjærer jeg gjennom og bestemmer meg for at jeg kjøper det de har i butikken. Fotobutikkene her i fjorden (Grenland) pleier stortsett ikke å ha vertikalgrep inne, så da satser jeg på at de har blits. Hvis de mot formodning har vertikalgrep og ikke blits, velger jeg det. Har de ingen av delene så venter jeg bare med å kjøpe ekstra tilbehør. :-)

     

    Da kan jeg sette denne saken som oppklart!

  11. Jeg skal kjøpe meg et Nikon D80 om et pr dager, etter lang tids venting. Grunnen til at jeg faller på dette kameraet er fordi jeg er en forholdsvis aktiv fotograf (minst 30.000 eksponeringer i året), og fordi jeg sitter på litt Nikon-tilbehør og objektiver fra før.

     

    Etterhvert skal jeg ha meg både vertikalgrep + batteri, og en SB-600. Budsjettet jeg har tilgjenglig nå, åpner kun for å kjøpe kamera-kit og vertikalgrep + batteri, eller kit og SB-600. Derfor velger jeg å stille medbrukere av forumet spørsmålet om hva jeg bør prioritere først? Bør jeg gå for vertikalgrep, eller SB-600 først?

  12. Det blir jo som andre sier her et stort dilemma å velge riktig med tanke på crop faktor også videre.

    Hvis du vil ha det råeste huset som gir helt sinnsyke resultater er 1d mk iii veien å gå virker det som.

     

    Personlig tror jeg valget hadde stått mellom 1d mk iin, eller mk iii. Men siden jeg er en Nikon-mann blir det ikke et alternativ uansett.

     

    Håper du finner ut av det etterhvert. Skriv gjerne hva som avgjorde utfallet når du har bestemt deg, så vi kan se hva du har vektlagt som er viktig for deg.

  13. Jeg er enig med Afseth her.

     

    Legg mer vekt på god optikk enn fancy hus i starten. Det får du igjen for siden. Støtter også opp om at du sannsynligvis får mer valuta for pengene med D80, men hvis det blir litt over budsjettet er D50 et god kompromiss.

     

    Selv sverger jeg til Nikon, og vil selvfølgelig anbefale deg det. Men uansett mener jeg at følelse med huset og ergonomi er viktig. Og sånn som markedet , og de forskjellige alternativene dine er idag så er det enten Canon-ergonomi, eller Nikon-ergonomi som er å velge mellom. Uansett hva du velger så kan jeg nesten garantere at du blir fornøyd uansett hvilket kamera du velger. Forskjellen i bildekvalitet er forsvinnende liten innenfor kamera i samme kategori. Det jeg opplever at skiller dem er selvfølgelig oppløsning, men også støy, og heldigvis i mindre grad, etterhvert, kromatisk abberasjon. Det man betaler for i husa er betjeningsmuligheter, byggekvalitet, og spesifikasjoner.

  14. Jeg må ha noe nytt fotoutstyr snart.

     

    Det mest kritiske for meg hvis jeg skal fortsette å bruke mitt nåværende kamera er en blits. Kameraet jeg bruker nå er et Olympus C8080. Å kjøpe en original Olympus-blits er helt uaktuelt. Jeg planlegger kjøp av et eller annet Nikon dSLR-hus i nær fremtid og vurderer derfor å kjøpe enten SB-600 eller SB-800.

     

    Er det noen som har en formening om hva jeg bør gjøre? Eventuelt kjøpe en Olympus-blits og selge den med kameraet jeg har nå hvis jeg eventuelt skal selge det?

  15. Jeg har store problemer med å synkonisere min SE P800 med Windows XP. Jeg bruker dockingstasjonen med USB-tilkobling. "Phone Connection Link" finner at det er en telefon koblet til både hvis jeg prøver med USB-dockingstasjon og en løs serieport-kabel jeg har.

     

    Hittil ingen problemer.

     

    Når jeg høyreklikker på "Phone Connection Link" ikonet i systray og velger "Endre Telefon" finnes det ingen telefoner i noen av listene.

    Siden jeg er avhengig av å få overført kalenderen fra Outlook til telefonen begynner det å bli krise.

     

    Har noen av dere forslag til hva som kan være galt?

     

    Programmet jeg bruker er Sony Ericsson PC Suite for P-serien. Versjon 3.1.0

    Jeg har ikke CD-en som fulgte med telefonen da jeg fikk den her om dagen av broren min som ikke bruker den lenger.

     

    Mvh Knut Henriksen

  16. Nå skal det også sies at det ikke er en magisk grense på feks. 200.000 der lukkermekanismen går føyken. Det eneste er at produsenten garanterer at kameraet skal greie minst så mange eksponeringer uten feil på lukkeren. Men hvis det skulle skje så dekker garantien det.

     

    Kameraet kommer mest sannsynlig til å ta mange flere bilder enn det som er oppgitt som garantigrense.

     

    Jeg har et godt eksempel med en Nikon F5 som var til service i Tyskland (eller noe slikt). Bare vanlig rutineservice. Der ble det konstatert at det hadde vært gjort over 1.000.000 eksponeringer med kameraet! Det var uten noen reparasjoner av noe slag. Det er hva jeg kaller holdbarhet!

     

    /knuhe

  17. Meg og noen kamerater satt og snakket om proffkamerane til Canon og holdbarheten på dem. De viser jo til mange fornøyde profesjonelle fotografer som sier at de ikke ville brukt noe annet, bla. pga. styrken i husa.

     

    Vår idé er å utfordre Canon til å overlate et Pro-DSLR system til en ungdom i tre-fire år, for å se om kameraet er like oppegående som når det var nytt. Det er jo allmennkjent at ungdom har en destruktiv evne. Vi har dessuten en spesiell gutt i tankene... han bruker ca. tre kompaktkameraer i året. Han bytter i ny og ne på grunn av slitasje.

     

    Hvordan trur dere Canon ville forholdt seg til en sånn utfordring?

     

    /knuhe

  18. Hvis du har litt tid er det piece of cake å få ut lydsporet.

     

    Det er ikke den beste måten å gjøre det på, men det funker på stortsett alt.

     

    Åpne et opptaks/redigeringsprogram for lyd. (Cool Edit, Wavelab....)

    Åpne en avspiller med filen. (Windows Media Player....)

     

    Sett opptaksprogrammet til å recorde output lyd. Start opptak og start filmen.

    Viktig å passe på nivåene så du ikke får noe klipping.

     

    Funker på det meste, så lenge du får lyd ut via lydkortet.

     

    Det er som sagt ikke noen enkel metode detta her, men jeg bruker det stadig vekk.

     

    /knuhe

  19. Takker og bukker for deres hjelp.

     

    Har nokk litt veldig mange skrivefeil ja :blush:

    Suger i å skrive sån generelt, så det regna jeg med at jeg hadde.

    Det var kanskje skrivi noe fort, og som sakt, jeg fatn ikke ordboka mi.

     

     

     

     

    Om jeg skal studere utenlands?

    Jeg forstår som sakt stort set alt. Husker når jeg hørte på en lydbok på engelsk første gang, da måtte jeg skru ned hastigheten 50% for å klare og forstå no. Etter kunn en bok forsto jeg meste parten pluss jeg kunne fint høre på normal hastighet. Jeg regner med at snakkinga skol komme greit også, i og med at jeg vet hve jeg skal si, men det er det og uttale det.

    Skrivinga er noe annet. Det sliter jeg med, men jeg har blitt bedre siden jeg begynte og forstå engelsk. Før måtte jeg slå opp vert ord nesten. Når det kommer til det gramatiske i skrivinga så er det noe jeg sier mer rektig når jeg snakker faktisk, men det er en del feil fortsat da.

     

    Jeg får vel greie på om jeg kan studere i fremed språkelig land eller ikke etter en slik språktest en må ta. Jeg får vel snakke litt med speilet før den testen.

    Å studere i engelsktalende land er som regel en ganske omfattende prosess.

     

    Mange skoler krever en lang liste med fullførte og beståtte tester i engelskkunnskap. Jeg har tatt disse testene selv, og det er ikke barnemat for å si det slik.

     

    En av dem er å sitte og høre på en time lang samtale mellom to personer, med engelsk som morsmål. Når samtalen er ferdig, skal man kunne gjengi alt innholdet og kunne sitere fra det som ble sagt...

     

    Men for all del, det er mange som kommer inn på engelske skoler, selvom de har dårlige engelskkunnskaper.

     

    Håper dette ikke skremte deg, så ikke mist motet :D

×
×
  • Opprett ny...