Gå til innhold

WipeOut-

Medlemmer
  • Innlegg

    213
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av WipeOut-

  1. Det med at pir kan reagere på eksos har jeg ingen kjennskaper til, men regner med innbruddsanlegget er på, på nattestid eller evt andre dager når det ikke er arbeidere i lokalene. Da vil de mest sannsynlig ikke være noe eksos i rommet (forhåpentligvis). Ellers visst du tenkte på at den kan bli ødelagt av eksosen på dagtid, kan vell kanskje linjedetektor ved porten være et alternativ og dørmagnet på døren, da det ikke finnes noen vindu på tegningen

     

    Det er vell snakk om ett nybygg så vi skal ikke bygge ut et eksisterende anlegg, men prosjektere et nytt.

     

    mente om feks. de har ett eksisterende bygg like ved (kontorlokaler feks?), og alarm skal knyttes opp mot denne. veit aldri hva dem finner på..

     

     

    Det var ikke dumt tenkt :). De burde nesten komme med noe sånnt da det verken er kontor,spiserom,toalett etc.. i det bygget vi har vedlegg av.

  2. hehe, nei like blank der. Men det gjelder bare å skrive alt du kan komme på, og selvfølgelig begrunne valgene om du sikter for en høy karakter.

     

    Hadde ett sånnt "utgreiings" spørsmål om ventilasjon i en barnehage i en oppgave på skolen for noen mnder siden.

     

    Der skrev jeg alt mulig piss :p: Dimensjonene på det forskjellige utstyret, plass under arbeid m/ eventuelle stilas,gardintrapper,stiger o.l.

    best mulig ytelse i forhold til plasseringer and shit. Komponentene skal passe med hverandre, økonomi, hms?, tidspress? tilførsel om de ikke er planlagt for dette før "bygget" "lokalet" ble installert. "brannsikkerhet" osv... osv...

  3. Har fått forberedelsen nå, kjipt at auto anleggen er lokal gitt og el bygg sentralgitt som parallell klassen min kom opp i.

     

    Situasjonsbeskrivelse:

     

    Du er utplassert i et elektrofirma og skal være med i arbeidet på et

    fryseanlegg/fryserom. I forbindelse med dette må du kunne gjøre rede for noen

    problemstillinger du kan møte på slike anlegg.

     

    Sjefen i elektrofirmaet sier du også må regne med gjøremål som:

     

    * feilsøking

    * sjekk av hovedstrømkrets i forhold til NEK 400

    * modernisering av anlegget

     

    noen som har noen tips til meg? eller har hatt noe om fryseanlegg/fryserom

    Har ikke hatt noe som helst om dette gjennom skoleåret : /.

     

    Finner heller ikke noe om hovedstrømkrets i NEK 400, noen som vet noe ?

     

    - Aleksander

  4. Kabler i jorden skal ligge i grøft med en dybde minst 0,5 m. i særlige tilfelle kan eletrisitetstilsynet tillate mindre grøftedybde enn 0,5 m for kabler i fjellgrunn på mindre berferdede steder. grøften skal i så fall være dekket med store heller e.l. som ikke er lette å fjerne.

     

    dette står i FEF .4.1/.4.2 under høyspenningskabler (lettere sagt s. 185)

    8788025[/snapback]

     

    Hvilken FEF har du ? jeg har 100sider i min og finner ingenting : p

  5. Nå var det vell helst feilretting på 22kV kabel.

    Hørte læreren snakke noe om ett måleapparat av ett slag som lokaliserte feilen.

    Når dette var gjort og det gjaldt for eksempel PEX kabel, var det bare å kutte , smette nedi en ny kabel å følge "skøyte" veiledningen fra fabrikanten.

    Men om det gjaldt oljefylte kabler som fortsatt finnes må man kutte helt til man finner en "tørr" ende. Dette gjør man ved å koke opp olje til 120grader og dyppe "enden" nedi, visst det bobbler må man kutte mer av kabelen, da er ikke denne enden tørr men "fuktig". Man gjør dette helt til det ikke bobbler eller spruter når du dypper enden. Da er den klar for skøyting. (ja vet at visst det oppstår feil på en oljekabel så blir den mest sannsynlig fjernet. Men fikk vertfall vite dette".

×
×
  • Opprett ny...