Gå til innhold

manana

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av manana

  1. Men hvis det stemmer er det rimelig sløvt å ikke ha reserveløsninger som funker auto samtidig med varsling. At f.eks sol.no har lagt nede så lenge koster div tusinger i tap bare for det ene selskapet.

     

    Man kan enda lure på hvordan man fikk mennesket til månen en gang for lenge siden..

     

    Tor

     

    Tror nok du kan regne som rimelig sikkert at det er reservesystemer på plass i det senteret. Det er et av landets mest moderne datasentre, med redundante systemer både på strøm og nettverk. Senteret har upåklagelig teknisk oppetid gjennom en årrekke. Det er nok heller noe som "ikke skal kunne skje" som har skjedd, tenker jeg.

     

    ... og slikt hender jo fra tid til annen ...

  2. ITFanten:

     

    Jeg har vært kunde hos dem i en liten måned, så jeg har litt erfaring med dem.

     

    I denne perioden har jeg hatt seks kundeservicehenvendelser, og samtlige har vært besvart uten standardsvar - i alle fall hva jeg kan se - innen kort tid, noen henvendelser i løpet av minutter og lengste i løpet av et par timer.

     

    Jeg har i denne perioden pushet ca. 57 GB data på et InterModerat webhotell, uten å motta noe varsel av den grunn.

     

    Eneste jeg har å utsette på Inter247 så langt er at dem faktisk oppgir en veiledende båndbredde lik lagringsplassen. Men som sagt, det virker ikke som om denne grensen håndheves, og - spør du meg - så er det langt mer tillitsvekkende med en leverandør som tør erkjenne at det ikke finnes ubegrenset transfer!

  3. Slik saken er, så vil mest sansynlig politiet kun henlegge saken. De vil ikke bruke tid på en slik sak, som også ikke har hatt noen økonomisk forbrytelse.

    Men det det er mulig at politiet vil sende brevet om henleggelse til foreldrene til trådstarter.

    Ellers tviler jeg på at politiet vil vurdere å behandle anmeldelsen videre.

    Hadde det vært forfalsking med navn/fødselsnummer pga f.eks tyveri, sniking på tog og etc, så ville saken vært en helt annen.

    9025205[/snapback]

     

    Det kommer jo an på om Egoria velger å fremme erstatningskrav eller ikke. Det er jo ikke noe som hindrer dem i å gjøre det selv om faktura trekkes. Dem kan kreve at vedkommende betaler fornyelseskostnader, eller dem kan eventuelt kreve at vedkommende dekker opprinnelige kostnader. Så en økonomisk forbrytelse kan det jo være uansett.

  4. Men, jeg er ikke sikker på om jeg har kryssa av på at jeg er 18 år..

    Og det står ingenting om det i vilkårene deres her.

    9020705[/snapback]

     

    Følg magefølelsen din - hvis den forteller deg at du kanskje er ute på dypt vann, ja, da er du sikkert det. Hvis du er sikker i din sak derimot, da er det jo ikke noe å lure på, end of discussion:)

     

    Til orientering så måtte jeg oppgi både fødselsdato og krysse av for at jeg var myndig da jeg benyttet meg av kampanjen i fjor.

  5. Dette betyr vell egentlig at jeg ikke kan betale dette, og heller ikke straffes for det?

    Slik jeg fatter det er at detter er  Egoria sin feil at dette har skjedd.

     

    Edit: LINK: http://forbrukerportalen.no/Artikler/forbr...2/1023889073.85

    9020277[/snapback]

     

    Dette ville vært riktig dersom Egoria på tross av å være kjent med din reelle alder aksepterte ditt kundeforhold. Men om du har oppgitt annen alder enn den du faktisk har for å villede Egoria til å tro at du er gammel nok til å handle i henhold til deres vilkår, så er jo saken en helt annen.

     

    Egorias kundebehandler sier jo også selv at dem ikke kan opprettholde et abonnement på deg som mindreårig, men det er ikke ensbetydende med at dem ikke kan anmelde deg for det du har gjort. Du får trekke dine egne slutninger. Kanskje en idé å ta kontakt med dem på ny og høre om dem vil finne en annen løsning...

  6. Hvem faen er det som ikke lyger om alder på nett da? Er jo normalt. Ta f.eks at jeg skal stikke innom ei pornosie. Jeg trykker seff ikke på "are u under 18?"

    9019399[/snapback]

     

    Vel, det at "alle" gjør det betyr ikke at det ikke er straffbart. "Alle" driver med fildeling, "alle" vet at det ikke er lov og at det kan bli dyrt å bli tatt for dette.

     

    Nå er det jo litt forskjell på å registrere seg med full fødselsdato på et norsk nettsted og å trykke "Jeg er gammel nok til å se på disse bildene" også da...

  7. Føler at man glemmer litt hva denne diskusjonen egentlig handler om, og det er ikke forbrukerrettigheter eller hvorvidt en umyndig person kan inngå forpliktende avtaler, men hvorvidt trådstarter har gjort noe som potensielt er straffbart ved plassering av sin bestilling.

     

    Ut i fra hva trådstarter selv har postet, ser det ut til at vedkommende faktisk har løyet på alderen for å benytte seg av et tilbud. En rask titt på Egorias bestillingsløsning viser at dem faktisk forespør fødselsdato, men ikke bare det - brukeren må aktivt krysse av for at vedkommende er over atten år og har lest avtalevilkårene.

     

    Kan ikke forstå annet enn at dersom dette er tilfellet, så har vedkommende klart gjort seg skyldig i en - om ikke annet - småkriminell handling som vedkommende kan bli straffet (antakelig bøtelagt) for.

     

    Når det gjelder WHOIS, så benytter Egoria Enom (jeg vet, har flere domener gjennom dem selv). Mitt .info-domene har korrekt WHOIS hos Enom, men feil hos Affilias, så Egoria har nok helt rett i at det er tekniske forhold mellom Enom og Affilias som gjør at sistnevnte ikke viser korrekt WHOIS.

  8. Hvis dere er heldige, så har Egoria ingen sak. Egoria har det nemlig med å registrere domener på eieren av Egoria, og ikke på kundene. Dette gjelder i alle fall info-domener som var gratis i fjor. De sa at det var pga feil hos domenehåndtereren at domenet var registrert på eieren av Egoria, og at dette skulle ordnes så snart som mulig. Men likevel, nå året etter, står høyst sannsynlig domenet fortsatt på denne personen.

     

    Har du egentlig noengang eid domenet? Antakelig ikke. Og derfor har Egoria neppe noen sak.

     

    Edit: Kan forresten hende det lønner seg å få flyttet tråden over til "Juss".

    9017435[/snapback]

     

    Tror neppe det har noe med saken å gjøre: Så lenge Egoria kan vise til at det faktisk er levert inn ordre, så har dette liten praktisk betydning. Egoria sier jo også selv at dette kan forekomme, og at endring av WHOIS er gratis på forespørsel:

     

    https://www.egoria.no/support/index.php?_m=...ticleid=7&nav=0

  9. Tja, nå er testdomenet mitt registrert hos dem, ikke at jeg har fått noen informasjon om hvordan domenet skal kunne benyttes, eller finner noe om det på den elendige "minside" siden.

     

    Domenet er forresten registrert på daglig leder i firmaet (Egoria), ikke meg. Noen andre som har fått registrert og opplever det samme?

     

    Domenet skal selvfølgelig ikke benyttes til noe, stoler ikke på gratistjenester til slikt. Bare for morro skyld for å se hva som skjedde, og rare ting skjedde visst  ;)

    6678400[/snapback]

     

    Du, har du i det hele tatt giddet å lese på supportsidene deres? Der står det eksplisitt i øverste artikkelen på supportsidene at dette med WHOIS er en feil fra registrarens side, og at den vil bli utbedret. Du finner også en hel del konkret info om hvordan du tar i bruk domenenavnet ditt der.

     

    Opplevde samme problemet selv, men det var bare på første domenenavnet jeg bestilte. Resten var helt i orden. Har fått bekreftet at WHOIS vil bli korrigert, måtte visst scriptes for å unngå at dem skal sitte og oppdatere hvert domene manuelt.

     

    Jeg fikk i hvert fall e-post med varsel om at domeneanvnene var registrerte. Men hvis jeg ikke husker feil, kan du se dette på Minside, eller hva det nå heter.

     

    Tror ærlig talt ikke du vil oppleve problemer med dem. Har hatt webhotell hos dem før dem skiftet navn, og hadde ingen vansker.

  10. Jeg sendte bare e-post til dem og ba dem peke domenet mitt til adressen jeg ønsket, kostet ingenting.

     

    Men hva skal du med Piczo når dem tilbyr deg webhotell til kr. 6,50 i etterkant av .info-registreringen? Da er det jo bare å installere Gallery, Coppermine, blogg eller noe liknende, så er du oppe og gå. Mye bedre, for da kan du jo installere akkurat hva du vil. Krever at du har litt peil da:)

  11. Skjønner ikke helt sammenhengen med hva du sier her. Serverne har vel ingenting med hvorvidt domenet er gratis, billig eller dyrt å gjøre. Et domenenavn er en serveruavhengig tjeneste. Hvor serverne for webhotell står plassert er i den forbindelse knekkende likegyldig.

     

    Eller kanskje du kan forklare den sammenhengen litt nærmere? Særlig den delen hvor du sier at dersom serverne ikke står her hjemme så er ikke domenet gratis heller...

     

    Hjemme eller ikke, gratis er bra;)

  12. Har selv benyttet Nextgentel siden vinteren 2001, det nærmer seg altså fire år. Var antakelig blant de første som fikk dette installert etter at betaperioden var over. I tillegg til meg selv er jeg ansvarlig kunde for andre familiemedlemmer og har derfor totalt tre abonnement hos dem. Hastigheter Charlie, Delta og Echo.

     

    I løpet av disse snart fire årene har to rutere på disse tre abonnementene blitt byttet, ikke særlig mye om dere spør meg, og NGT kan ikke belastes for hardwarefeil.

     

    I tillegg har linjen på to av abonnementene gått ned én gang hver - ene gangen på grunn av menneskelig feil hos Bravida, andre gangen på grunn av defekt DSLAM. Begge gangene var problemet utbedret i løpet av én virkedag.

     

    Noen ytterst få ganger har utenlandsforbindelsen blitt brutt. Denne har da vært tilbake online i løpet av timer.

     

    Kundeservice derimot er et område NGT aldri har visst å prioritere og dette er synd, for det er kanskje den viktigste faktor for å holde på eksisterende kunder.

     

    Alt i alt synes jeg at NGT i disse snart fire årene har levert en utmerket tjeneste. Mulig andre har erfart annerledes, men tar jeg ikke mye feil så representerer disse unntakene. Det er som kjent dem som skriker høyest.

     

    Jeg hadde ikke stusset et sekund på å anbefale NGT til andre. Å sitte på en Telenor-linje og sende e-poster med vedlegg er til å bli grå av!

  13. Dette var en særs lite kritisk artikkel. Er enig med posteren over, dere burde gjort mer grundig journalistikk før dere publiserte denne. Kan nesten virke som om saken er, mer eller mindre, sakset rett fra Netcoms pressemelding, bare se på dette sitatet:

     

    Netcom er kjent for å gjøre det enkelt for kunden å beregne noenlunde hvor høy mobilregningen blir, slik at man ikke risikerer å måtte avlyse helgeplanene på grunn av en uventet og slagkraftig faktura.

    .

     

    Er jo ren reklame jo!

  14. Jeg har et Nokia integrert bluetooth handsfreesett i bilen og en Nokia 6600. Opplever regelmessig at bluetoothforbindelsen bare faller ut (og etableres igjen etter en liten stund, f. eks. 10-20 sek). Har lurt på om dette kunne ha sammenheng med gjenværende batterikapasitet, men samme skjer dersom jeg har telefonen plugget i lader. Veldig irriterende, for å si det mildt...

     

    I tillegg har telefonen det med å servere feilmeldinger i hytt og pine, som at programvaren til bluetooth har krasjet, at telefonen er tom for minne (dette gjelder særlig dersom Opera benyttes, og jeg legger til at det ikke er stort lagret på telefonminnet) og i blant så krasjer til og med samtaleloggen, slik at siste oppringte nr. ikke dukker opp heller...

     

    Når alt dette skjer, så hjelper det som oftest å skru av og på igjen telefonen, da fungerer den smertefritt i en dage eller to til. Har forsøkt å oppdatere frirmware hos et mobilverksted, uten resultat. Kjører firmware 3.42.1...

  15. Noen som har peiling på hvilken transportør Whitebox benytter? Fått et sendingsnr. på en maskin som har gått ut derfra i dag, men Posten har ingen informasjon omkring denne.

     

     

    EDIT: Glem det, de benytter sikkert ikke elektronisk reg :roll:

×
×
  • Opprett ny...