Gå til innhold

RulleRimfrost

Medlemmer
  • Innlegg

    2 249
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RulleRimfrost

  1. Samme knapp for av eller på, da bruker man javascript for å sjekke status ved onclick-event. Muligens noe enklere å bruke de innebygde knappene?

     

    Enten/eller valginput i html heter radio buttons. Hvis 2 eller flere slike har samme name hindres bruker i å velge flere av disse samtidig



    <input type="radio" name="lys" id="lysOn" checked />
    <label for="lysOn">PÅ</label>
    <input type="radio" name="lys" id="lysOf" />
    <label for="lysOf">AV</label>


     

    Egentlig bør man deretter override/endre send-knappen, men det er litt abstrakt for en ikke programmerer. Lurer på om det ikke er enklere å prøve en direkte sjekk med document.onload()?

    (jeg er heller ikke programmerer, og skriver direkte fra hodet så...)



    var knapper = document.getElementsByName('lys');
    for (var i = 0, length = knapper.length; i < length; i++)
    {
    if (knapper[i].checked) 
    {
    if (knapper[i].id == "lysOn")
    {
    // sett inn kode for å slå på lys/markere påslått
    } else {
    // kode for lys av
    }
    }
    break;
    }

  2. Kjør en sjekk på at det kommer noe fra server med javascript -> console.log(minVariabel);

    En stk form-tag holder

     

    Ellers ville jeg ryddet litt i filen om jeg var deg. Ikke testet, så dette er bare et eksempel på oppsett...

    <!doctype html>
    
    <head>
    	<meta charset="utf-8">
    	<title>min tittel</title>
    </head>
    
    <!--
    	Kommentar / huskeliste.	Browseren leser ikke 
    	mellom <!-- og --> tegn. Betyr ikkno
    -->
    <body>
    	<!-- 
    		Ikke peil på pls, men ikke kall variabler "1"
    		Gå heller inn i setup og kall den servoA e.l.
    	-->
    	:="Webdata".1:
    	
    	<script>
    	// kommentar i javascript...
    	if ('"Webdata".1' == 1) {
    		document.getElementById("mittbilde").src = "gronn.png";
    	} else {
    		document.getElementById("mittbilde").src = "rod.png";
    	{
    	</script>
    
    	<!-- Av/på er kun 1 knapp, ellers kan den være av og på samtidig -->
    	<img id="mittbilde" src="rod.png">
    	<form method="post" action="">	
    		<input name='"Webdata".1' type="text" />
    		<button type="submit">Lagre</button>
    	</form>
    </body>
    </html>
    
  3. Vet ikke hva en PLS er, men du trenger neppe kalle den opp etter variabel. Kall den heller etter funksjonalitet, f eks 'myControlPanel.htm'. Du må da også endre kallene i javascriptet fra IOtriangleWave.htm til myControlPanel.htm

     

    For å få flere felter kopierer du bare <label> bla bla </label> til linjen under, og endrer id/name til det du ønsker.

    For flere input-felter kopierer du bare alt mellom <input> .... og ... </button> til linjen under, og endrer id/name til noe forklarende på disse også. Sett også inn id="button2" eller noe fornuftig i <button>-taggen.

     

    // bla bla -> betyr at linjen er en forklaring på hva koden under gjør.

    for å oppdatere ditt nye felt/label, kopierer du koden: $('#triangleWave').text(result); til linjen under, og endrer #triangleWave til #idForDittNyeFelt

     

    for å sende inn nye verdier kan du f eks kopiere $("button").click(function(){...bla bla ..});, og endre "button" til #button2 og id=setvar til riktig id for inputfelt nummer 2...

  4. Gidder ikke anbefale noe spesifikt (annet enn å holde seg unna Toshiba L50), men har generelle betraktninger etter noen år i samme studie.

     

    positivt

    • Kjøpte Toshibaen grunnet klar 15,6'' ips hd-skjerm. Har ikke angret et sekund når jeg har sett andre sitte å myse krumbøyd over sine fancy bittesmå skjermer.
    • 250Gb ssd, 8Gb ram og hvilken som helst prosessor holder i spader.

    negativt

    • Toshiba har sperret bios for AMD-v, så ingen virtualisering, noe som er uakseptabelt på et IT-studium. Sjekk evt sånt.
    • Såre fingre etter den 10 obligen på 3500 ord, og utslitt Delete-knapp etter all korrigeringen av intellisense. Harde, korte chicklet-taster ala Asus, Apple og desverre Toshiba er et hat i lengden. Savner min gamle Lenovo.
    • Jeg har AMD A8, 2-3 timer batteri. Det er alt for lite. 5-6 timer reell lysstyrke minimum. Viktigere enn CPU.
    • Skarpe kanter på chassis rundt tastaturet har irritert meg i flere år. Konas Acer har ikke slike...
    • Noen ladere er så tunge at man like gjerne kunne hatt gammel IBM...
  5. Etter et introkurs vet du hva variabler, løkker og datastrukturer er. da kan du for tyngre språk som java og C# benytte integrerte miljø som Eclipse, Intellij eller Visual Studio. De er gratis.

     

    For letter språk som js eller Python må du først installere en tolker (google installer node.js eller python resp), så en editor (Atom, sublime eller Visual Studio Code). Det er også gratis.

     

    Man kan til og med teste ut ideer i online miljøer som https://repl.it eller https://www.codingame.com. Også dette gratis.

     

    Et siste triks er å søke opp "inf 101" eller "comp 101" exam pdf, og løse gamle eksamensoppgaver for introkurs i programmering. Selfølgelig gratis :)

  6. Riktig motivasjon er viktigere enn språk. Installasjon av Python tolker og IDE (f eks visual studio code m/python extension) tar 5 minutter.

     

    Om du er glad i matte så motiveres du av problemløsing. Det finnes tusenvis av små oppgaver som benyttes for å lære nybegynnere om datastrukturer og kontrolløkker, som sortering, fizz buzz, n queens etc. Ofte morsommere enn å gå gjennom strikte kurs, og noe du kan være i gang med 7 minutter etter at du har lest dette...

  7. "Wheeler viser blant annet til at amerikansk helseteknologi er sikret med eldgammel og falleferdig sikkerhetsinfrastruktur. "

    Muligens jeg er helt grønn her, men må alle enheter ved f.eks ett sykehus være koblet til internett?

    Kan ikke kristiske systemer bli satt på ett lokalt vlan hvor maskinene står tilkoblet strenge ACL`er som tilsier at du ikke kommer deg utenifra og inn for å lage bøll?

     

    Siden databasene ligger i India eller Bulgaria, så må de nok det... Hvorfor de ikke har egen dba? Tja...

    • Liker 1
  8. ?

     

    De har allerede produkter som Xeon Phi.

     

    Intel's parallelliseringssatsning som ble en like stor suksess som Intel's 64-bit satsning?

     

    Jeg er ikke noen ee-ingeniør, men antar problemet til x86 er at det ligger en enorm mengde passive kretser 99% av tiden som lekker, samt at store interne casher ligger med høy refreshrate i bakgrunnen for å være klar til bruk. Tror de trenger en helt ny arkitektur for å bli kvitt dette, og denne vil ikke være bakoverkompatibel med x86 / amd64 instruksjonssett. ARM's tilnærming med forskjellige kjerner en en måte, gjennombrudd i ram og cache-tekonologi vil være en annen.

  9. La meg snu spørsmålet da. Til hva slags formål kan en bygge en strømgjerrig supercomputer av disse her da?

     

    Autonome eller portable enheter som skal behandle sensordata, gjerne i mer komplekse IoT enheter.

     

    Men forskjellen mellom ARM og Intel ytelsesmessig ligger ikke i RISC eller x86-paradigmet. Dette er bare instruksjonssett, og kan sikkert kompanseres med smartere programvare. Når ARM kommer ned til intels 12 eller 14 nm produksjon, med sin big.LITTLE-struktur, da bør intel vurdere sine massive prosesser som står å idler på 20-30W...

  10. Nå er jeg usikker på hvor mye accesskompetanse du finner her, men på generelt grunnlag er det meste mulig i alle relasjonsdatabaser. Høres ut som det du er ute etter er et mange til mange-forhold. Du lager da 3 tabeller; person (id, navn), maskin (id, serienr) og person_maskin (id_person, id_maskin). Disse knyttes sammen slik det ser ut som, og med noe som heter cascade update eller noe slikt.

    Nå er det sikkert 15 år siden jeg brukte access, men mener å huske at når man hadde laget tabellene, så var det wizzards som lagde skjemaer basert på disse helt automatisk.

  11. Om du bruker snurredisker, så er det helt greit å benytte dban for sletting. Om jeg skulle gitt deg et verktøy for sletting, og selv skulle forsøkt gjenoppretting, ville jeg heller gitt deg en drill enn dban.

     

    Om det gjelder ssd så må man benytte produsentens implementasjon av secure erase. Jeg bruker parted magic fra Hiren's boot, den klarer alle disker jeg har testet. Om kontrolleren er ødelagt bruker jeg skrujern og hammer mot minnechippene.

     

    Eneste trøblet er disker med sær formatering (520 kb sektor etc), der driller jeg for å spare tid.

  12. Er leser. Ikke noe problem blant venner og familie, men tviler vel egentlig jeg ville tatt det opp i lunchen på jobb. Som vist bare i tråden her er avvik fra mainstream stigmatisert.

     

    De store er klart innenfor det sosialdemokratiske dogmet, så om man er liberalist eller, gud forby, til høyre for sentrum, finnes ikke alternativ. Tror vi trenger en FOX i Norge, altå en mainstream opposisjon i media.

    • Liker 2
  13. Tenkte å kjøre opp en hjemmelab med ESXi på en Dell r720 med en hel del (20 - 22) sas-disker. Dette er mye mer enn jeg trenger, så lurer på hvilken måte som er best for å deaktivere dem når de ikke brukes?

     

    - trekke dem ut av backplane?

    - kjøre en gjest som san-kontroller, og beordre spindown, om det går?

     

  14. Det du snakker om er som sagt roaming profiles, noe som benyttes i alle større enterprisemiljø. Det er ikke optimalt i et lite hjemmemiljø med mye forskjellig maskinvare, og installert software på en maskin følger ikke automatisk med til neste.

     

    En bedre løsning privat er å knytte maskinene til din microsoft-konto (outlook, hotmail, live) og synce desktop vha Microsoft sine skytjenester.

  15. Om det er et eksisterende CMS (Wordpress, Joomla etc) så finnes det plugins for lokasjon.

    Om det er helt hjemmesnekra, så kommer det an på teknologien brukt. Hvis det er en SQL/PHP basert løsning så har du rett. Man har en tabell som heter f eks artikkel, her ligger artikkel i forskjellige språk. Så sniffer du geolokasjon via javascript eller PHP og serverer "tekst_no" eller "tekst_en" alt etter som. Coockien bør kunne endre geolokasjon via brukerinput.

    Jeg ville droppet default tekst (norsk tekst eller en link til norsk artikkel) inn i tomme artikler i stedet for å sjekke innhold via query.

  16.  

    Nei, for all del aldri bruk MongoDB eller dokumentdatabaser. SQL er så overlegent på alle områder uansett korleis ein vrir og vender på det.

    Støttes.

     

    Dette var ungdommelig bastant. Usikker på om dere tøyser med hva dere mener, eller om dere mener dette tøyset  :rofl:  

     

    Ellers synes jeg bruker beskriver noe nærmere en wiki eller blog, enn et strukturert forum. I så fall tar det jo nesten like kort tid å installere f eks MediaWiki som å skrive sine egen løsning. Ikke akkurat siste mote, men vil sikkert funke i en knipe.

  17. Datastrukturen "post" er ekstremt enkel, og noe som man ofte ønsker å gjøre endringer på i ettertid. Man bruker da gjerne ikke relasjonsdatabaser, men dokumentdatabaser (nosql) som f eks MongoDB. Frontend som nevnt html/js. Mange benytter en stack som kalles MEAN til dette.

    Det er ikke så mye arbeid, og det finnes greie videoer. Jeg liker f eks en som heter Traversy som har haugevis med MEAN/REST-totorials

    Tegn et flytskjema/user flow på et A4 ark først, så er det enklere å se hvor du skal begynne.

  18.  

    Ja, behovet er jo ekstremt når bare 99+% av de kvinnelige deltagerne ikke opplever å bli voldtatt på festival.

     

    Hva har det med saken å gjøre?

     

    Kanskje det er en grense på 5% av en populasjon voldtatt før det blir et problem. Om vi tar sverige under ett, ca 250 000 ?.

     

    Men det er et uløselig problem. Alle vet at dette er ikke svensker eller kinesere. Det er grupper med mena-ungdom. Alternativet til å stenge ute alle menn, er å rasesegregere. Dvs du stenger for, eller burer inn afrikanere og arabisk/persisk-utseende menn. Det er rett og slett ikke gjennomførbart.

  19. Navnet til fyren er kun interessant for ham selv, og dem som ønsker å nå ham for hevn.

     

    CNN ber ham holde kjeft, ellers doxer de ham. Det hende han har diskutert følsomme personlige tema under pseudonym, som økonomi, psykisk helse, sexualitet etc, beskyttet av Reddit. Dette tilsvarer at noen stjeler sex-tapen din, og truer deg til å endre oppførsel, ellers slipper de den. Om NRK hadde gjort noe slikt hadde de ikke bare mistet noen journalister, de hadde faktisk blitt "omstrukturert"

  20. Dette er en lov på linje med "pils i parken"-loven. Justismyndigheter ønsker slike vage lover for å kunne kvitte seg med dissidenter og kranglefanter. Poenget er nok at liberale ønsker en lov som sier "det er forbudt å true eller oppfordre til vold", mens mer autoritære personer gjerne ser at loven sier "det er forbudt å fremme ringakt mot noen", som helt klart er mer vagt en det første alternativet.

     

    Ingen gidder å kritisere åsatru. Årsaken er: ingen følgere = ingen problemer. Når noen i dag kritiserer religiøs praksis, så kritiserer de egentlig de menneskene som holder den praksisen, og uttrykker et ønske om at "vi" må stå samlet mot "dem" i forsøket på å avslutte denne praksisen. Dette kan tolkes som både forfølgelse og ringakt i en tenkt prosedyre.

×
×
  • Opprett ny...