Gå til innhold

reiselyst72

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av reiselyst72

  1. VI får høre hva det koster der nede å legge til en sjåfør under 25 år, for det er ikke noe tilleggs alternativ via sas sin booking side.

    Vi skal leie i 3 netter, aka fire dager, så kanskje vi kan få en bra pris.

     

    25 USD plus tax per døgn er hva det koster hos Alamo. 

  2. Og hvordan gjør man det evt. med å legge til sjåfør? 

    Kan jeg som er 25 leie, også likevel 24 åringen kjøre?

    Står ingenting om dette på SAS.

     

    Hvis dere begge to vil kjøre må ekstra sjåfør legges til i kontrakten ellers gjelder ikke forsikringen. I California er ekstra sjåfør i utgangspunktet gratis. Men for hun under 25 år må du betale rundt 25 USD per dag (plus tax) for st hun skal få lov å kjøre. Dette ordnes og betales når du henter ut bilen. 

     

    Men det finnes mulighet å forhåndsbestille dette billigere på forhånd før dere henter ut leiebilen i Los Angeles Airport. Alamo tilbyr en pakkepris (Gold Package) med gebyr for ung sjåfør inkludert. Den selges blant annet via Auto Europe og direkte via deres norske hjemmeside. 

     

    Eneste ulempe er at det ser ut som den kun er tilgjengelig ved leie på minst 4 dager. Var cirka kr 800 ekstra for 4 dager når jeg gjorde et tilfelidg søk men da slipper du unna cirka 115 USD i gebyr for ung sjåfør og får i tillegg en gratis tank med bensin inkludert i prisen dvs du leverer bilen tilbaka med tom tank uten å betale. Selv med lave amerikanske priser så er en tank med bensin alene verdt 300-400 kr.

     

    Husk å sjekke at dere får en bil dere kan kjøre ut av staten. Vi leide bil i Florida for et par år siden, og nevnte tilfeldigvis at vi skulle kjøre til New Orleans, "men dere kan ikke kjøre bilen ut av staten." fikk vi beskjed om... Endte opp med å måtte leie fra et annet selskap og alt tok så lang tid og ble mye dyrere.

     

    Ikke noe problem å kjøre en bil leid i California til Nevada

  3. Takk for tips.

    Skulle gjerne startet i LA, men er tvunget til å starte i Michigan grunnet alder. Kanskje jeg burde vente noen år med dette?

     

    Ja, ville anbefalt deg å vente litt med roadtrip. Å starte en roadtrip i Detroit bare fordi det er eneste stedet dere får leid bil virker litt panikkartet. Når dere er 21 år gamle er det ikke noe problem å få leid bil og dere kommer inn på barer og puber også. Får mye mere utbytte av en tur da. Vil dere gjerne reise til USA nå kan dere jo fly til New York, ta et par dager der og så ta fly ned til Miami.

     

    I det minste for et par år siden hadde ikke Sixt noen ekstra avgift for leiebil for unge/yngre, usikker på om det gjelder helt ned til 18-års alderen.

    Det er også andre fordeler med å vente et par år, som f.eks drikkealderen som er på 21.

     

    Sixt hadde ingen avgifter for unge for en del år siden når de var nyetablerte i USA. Det er slutt på det nå.

     

     

    PS: Husk å sjekke bilforsikringen. De fleste amerikanere har leiebilforsikring inkludert i kredittkortene sine, noe vi sjeldent har i Norge, så derfor er ofte ikke prisene inkl. de forsikringene du må ha. Google litt rundt, vet at det var en artikkel om det på en norsk nettside.

     

    Var kanskje denne artikkelen om forsikring på leiebil i USA du tenkte på. Leier du fra en norsk side så skal alle forsikringer være inkludert. Leier du lokalt i USA eller på amerikanske sider så kommer forsikringer i tillegg.

  4. Ser du har fått masse gode tips her. Jeg ville som flere andre har kommentert valgt en rute lenger nord. Veldig fint å kjøre gjennom Blue Ridge Parkway og så vestover og følge Route 66 en del av veien. 

     

    Når det gjelder leiebil så er det billigst å bestille den størrelsen man har lyst på fra starten av. Du kan selvfølgelig være heldig at de har lite biler inne i den størrelse dere har bestilt og da kan leiebil selskapet komme med et skambud på oppgradrering. Men i 90% av tilfellene blir det dyrere enn å bestille hjemmefra. 

     

    Siden du er 21 år må du være klar over at du må betale rundt 25 USD + tax per døgn i tillegg for unge sjåfører. Er dere to som er under 25 år så betaler dere for begge. Alamo har pakker der tillegget for unge sjåfører er inkludert og det lønner seg antagelig for dere. Disse pakkene kan bestilles via Autoeurope eller Rentalcars. 

     

    Og ja det er dyrt å leie bil i New York men det er bare å dra over elva til Jersey City og ta ut leiebilen der så er prisene normalt mye lavere. Der ligger det masse hoteller der også hvis dere vil bo litt utenfor Manhattan og ta kollektiv transport inn. 

  5. Som andre skriver så må man forholde seg til reisebyrået hvis man har booket via disse. Og Supersaver er jo kjent for å være elendig på kundeservice. Skal du bruke et online reisebyrå så er Ticket.no et godt alternativ. Som regel noen hundrelapper dyrere men de har i hvert fall en kundeservice som tar telefonen og til og med er åpen på lørdag.

  6. Så vidt jeg kan lese så bad TS om erfaringer fra folk som faktisk har vært på cruise. Så jeg skjønner ikke at pessimister som Taurean må komme med alle sine bekymringer og fordommer når man aldri har satt en fot på et cruiseskip....

     

    Cruise er en flott ferieform. Som å bo på et resort hotell bare at man våkner et nytt sted hver morgen og slipper å pakke inn og ut klær hver dag. Det er mulig å delta på organiserte utfklukter i havna men det går helt fint å finne på ting selv. Vi har vært på 3 cruise i Karibien og aldri deltatt på noe som er organisert av cruiseselskapet. Vi har bare tuslet rundt i havna, leid bil eller booket utflukter via små lokale arrangører vi har funnet på nettet. 

     

    Maten og stilen ombord varierer jo litt fra selskap til selskap. Noen kjører fortsatt med middag på fastsatte tider mens man på andre selskaper kan velge tid og restaurant fritt. De nyeste skipene har et stort utvalg av restauranter så du kan spise et nytt sted hver dag om ønskelig. En del har har også begynt å inkludere drikkepakker i prisene, da blir det "all inclusive" og man får det meste av drikke fritt i alle restauranter og barer. Hvis turen dreier seg om å sitte på lugaren og drikke tax free sprit så vil jeg nok heller anbefale en tur med danskebåten....  

     

    Man trenger selvfølgelig en reiseforsikring på lik linje som når man reiser på en helt ordinær sydentur men ikke noe spesielt for cruise. 

    • Liker 2
  7. Gjennom hvilket selskap har du bestilt bilen?

     

    Har du bestilt via en norsk side så skal normalt alle nødvendige forsikringer være inkludert i prisen. Da skal du ikke ha behov for den ekstra forsikringen som tilbys via Axa. En slik forsikring dekker normalt egenandel ved skade men dine forsikringer skal uansett være med null i egenandel. Hos de fleste selskaper kan du avbestille uten kostnad inntil noen dager før du skal hente bilen. Så jeg hadde vurdert å avbestille bilen og bestille på nytt uten forsikringen. 

     

    Reiseforsikring dekker deg og ditt reisegods og er selvfølgelig et must når du reiser til USA. Men den har ikke noe sammenheng med leiebil. Jeg ser at Zanta skriver at du kan vurdere personforsikring og forsikring av verdigjenstander. Begge disse forsikringene er inkudert i alle reiseforsikringer som selges i Norge og bør være unødvendig å betale ekstra for i USA. 

     

    Du kan lese litt mere om forsikring på leiebil i USA her

     

    God tur og spør hvis der er noe mere du lurer på

  8. @Soseks => Det er samme ferge som går tur / retur.

     

    De er i havna en time og da rekker de å få rengjort fergen og både tømt den og fylt den med biler og lastebiler. Tok fergen hjem fra Hirtshals på søndag og da var køen med biler ved innsjek sinnsykt lang så vi stod 50 minutter i kø. Ble ikke sjekket inn før 10 minutter før avgang og da var det fortsatt biler bak oss. Men fergen gikk til tiden 12.45 med alle ombord. Så de er dyktige på logistikk:-)

  9. Hei,

     

    du trenger ikke sjekke inn på returen så lenge du har kjøpt en dagstur. Du bruker samme boardingkort som på utreise for å komme ombord på fergen igjen. Du skal være ombord igjen 15 minutter før avgang men de slipper normalt ombord folk etter det også.

     

    I følge Google Maps tar det 10 minutter å gå fra terminalen til Slagter Winther. Så ja du klarer det hvis du er kjapp, men det blir fort litt stress. Ellers så selges det jo en god del kjøttvarer ombord på fergen også.

  10. Hva slags kort er det kjæresten din har? Er det et vanlig Visa kort fra en norsk bank bør det gå bra. På sidene til Hertz står det følgende: "Debetkort, e.g. Maestro, Electron og bank axept er kun tillatt som forskuddsbetaling. Ved skranken må kunden fremvise betalingskortet samt gyldig kredittkort i kundens navn."

     

    Problemet med et Maestro eller Visa Electron kort er at leiebilselskapet ikke kan reservere et depositum på disse kortene men det skal fungere helt fint med et vanlig norsk Visa kort. Men dere må være klar over at leiebil selskapet normalt tar et depositum tilsvarende egenandelen på forsikringen + en tank bensin og deg kan fort ligge på rundt 1000 EUR. Når de har gjort en reservasjon på kortet reduseres disponibelt på kortet tilsvarende så dere må være sikre på at det er nok penger på kontoen.

  11. Avis og Budget (samme eier) er de selskapene som ser ut til å ha lavest tillegg på enveisleie av bil fra Boston til Florida. De tar 300 USD + tax. Hvis de prisene du oppgir er inkludert denne avgiften er de helt ok. Jeg hadde nok lagt på litt og kjørt en stor SUV :) Som du har funnet ut av selv er det mye billigere også å leie bil i Florida og kjøre motsatt vei, men det er kanskje for seint å vurdere.

     

    Ruta er helt ok men personlig hadde jeg kanskje droppet turen bort til New Orleans og heller reist fra Smoky Mountains rett ut til Savannah og så brukt litt mere tid i Florida. Jeg hadde også droppet å kjøre bil fra Boston ned til Washington, her går det fine hurtigtog fra Amtrak. Mye trafikk den strekningen og dyrt å parkere i Washington så jeg hadde tatt toget her og så leid bil i Washington. 

  12.  

    Legoland er vel litt i samme stil, men det er også en vannpark sammen med Legoland der borte.

     

    Jeg hadde helt klart bestilt en babyseng om den lille ikke har blitt for stor (det er begrensninger på vekt og lengde). Hos SAS koster det ingenting men vet ikke hva utenlandske selskaper har for policy. Er det KLM dere skal fly?

     

    Om dere flyr i 11-12 tiden bør dere være fremme lenge før 20 om det ikke er mellomlanding med langt opphold underveis....

     

    De gamle båtene kan ikke sammenlignes med de nye store båtene så jeg håper dere ikke blir skuffet av opplevelsen. Cruise er en herlig ferieform for familier, vi har planer om å ta med barna til Florida neste sommer når minste er bleie fri så hun kan svømme i bassenget :)

    Vi flyr med KLM ja, og som jeg trodde (sjekket det ut igjen nå) er mini for stor til flyseng. Han er allerede nå 5mnd og for lang. Har visst litt lange barn. Hehe

     

    Vi har mellomlanding i Boston i litt over to timer, men ser at vi er visst fremme 18. Sikkert jeg som har tenkt at vi er på hotellet i åttetiden.

     

    Det er greit å være forberedt på det. Har aldri prøvd cruise. Så skal ha det i bakhodet Det høres bra ut! Har tenkt at vi også skal på skikkelig cruise-ferie når alle er litt store. Har du vært mye på Cruise? Noen steder å anbefale?

     

     

    Mellomlanding i Amsterdam og Boston? En ting er å reise med et lite barn til USA men å velge fly med 2 mellomlandinger hadde jeg aldri i verden gjort...

     

    Har vært på noen cruise, for en "nybegynner" ville jeg nok valg et cruise i vestlige Karibien med stopp i Jamaica, Mexico og feks Grand Cayman. 

    • Liker 1
  13. Legoland er vel litt i samme stil, men det er også en vannpark sammen med Legoland der borte. 

     

    Jeg hadde helt klart bestilt en babyseng om den lille ikke har blitt for stor (det er begrensninger på vekt og lengde). Hos SAS koster det ingenting men vet ikke hva utenlandske selskaper har for policy. Er det KLM dere skal fly?

     

    Om dere flyr i 11-12 tiden bør dere være fremme lenge før 20 om det ikke er mellomlanding med langt opphold underveis....

     

    De gamle båtene kan ikke sammenlignes med de nye store båtene så jeg håper dere ikke blir skuffet av opplevelsen. Cruise er en herlig ferieform for familier, vi har planer om å ta med barna til Florida neste sommer når minste er bleie fri så hun kan svømme i bassenget :)

  14. Enig i det andre skriver at Magic Kingdom og Animal Kingdom nok er de mest barnevennlige Disney Parkene. i tillegg vil jeg nok tro at Legoland faller i smak hos en 4 åring :)

     

    Jeg har også flydd langt med barn på 8 måneder og det gikk helt fint. Vi fikk plasser med babyseng (bassinet) og prinsessa sov nesten hele veien til Thailand men det var på en sen avgang. Utfordringen til USA er nok at de fleste flyene går på formiddagen og da er det ikke like lett å få en baby til å sove. Dog syntes jeg programmet i USA er noe ambisiøst til å ha med en så liten. Jeg hadde kanskje ikke orket å dra en baby fra Orlando til Key Largo og så tilbake til Sanibel Island hvis dere hovedsaklig vil slappe av.

     

    Pass på å ha en stor nok leiebil i USA med plass til barnevogn og all bagasje. Leiebiler i USA har normalt ikke transportnett det gjør at du kan ikke stable bagasjen så mye i høyden så du trenger nok en stor SUV (Fullsize SUV) eller minibuss for å få greit med plass.

     

    Det cruiset du nevner høres ut som et 3-4 dagers cruise, vær obs på at disse korte cruisene har de eldste båtene. Vi var på et slikt cruise med RCCL for noen år siden og det var en nedtur i forhold til andre cruise vi har gjort i Karibien. Jeg hadde heller droppet et av de andre stoppene på turen og gått for et ukes cruise med en større og nyere båt som har badeland og barneklubb ombord. Du finner en ok artikkel om cruise med baby og barn på Cruisecritic

  15. Kellogs Cornflakes eskene har rabattkoder på baksiden som gir 50% rabatt. Forutsatt 1 barn per voksen. De siste 2 årene har Hattings hatt tilsvarende på sine pakker med pølsebrød og hamburgerbrød men jeg er usikker på om de er tilbake i år.

  16.  

    Enig i det mye av det som skrives ovenfor. På 2 uker har dere mulighetene til se mye på en roadtrip i California. En rute dere kan vurdere er:

     

    1. Start med noen dager i San Francisco

    2. Kjør via Yosemite (over Tioga passet) og gjennom Death Valley til Las Vegas.

    3. Fra Las Vegas fortsett via en del av gamle Route 66 til Grand Canyon.

    4. Kjør videre nedover via Sedona til Scottdale og slapp av et par dager i varmen i ørkenen.

    5. Kjør vestover til Los Angeles hvor jeg selv ville bodd i Santa Monica.

    6. Kjør Highway 1 oppover til San Francisco.

     

    Det bør være en passe rute for 2 uker.

    Hvorfor er dette en bra rute for en nordmann å kjøre? Som amerikaner lurer jeg på hvilke opplevelser den typiske nordmannen ville mene det er bra. Er det naturen dere vil oppleve som er best?

     

    Jeg merker at nesten ingen har noe å si om Minnesota opplevelser.

     

    Just curious.

     

     

    Hvilken rute som er bra avhenger jo mye av preferansene til den "typiske nordmannen". Noen liker natur og vil tilbringe mest tid i nasjonalparker og syntes Las Vegas og Los Angeles er bare slitsomt. Andre vil feste og shoppe og vil da tilbringe mest tid der det er coole klubber og outlets. Ruterforslaget legger opp til en blanding av begge deler og passer godt for de som reiser til vesten av USA første gang. Reiser man over igjen har man som ofte gjort seg et inntrykk av hva man vil fokusere på og tilpasser ruten etter det. Selv elsker jeg vin fra California så neste tur vil jeg nok tilbringe en god del tid i Napa Valley.

     

    At få kommenterer om Minnesota er som Carpe Dem skriver fordi mye mindre Nordmenn reiser dit. De som reiser dit besøker stort sett slektninger og kombinerer ofte med en tur andre steder i USA akkurat som TS virker ha planer om.

  17. Enig i det mye av det som skrives ovenfor. På 2 uker har dere mulighetene til se mye på en roadtrip i California. En rute dere kan vurdere er:

     

    1. Start med noen dager i San Francisco

    2. Kjør via Yosemite (over Tioga passet) og gjennom Death Valley til Las Vegas. 

    3. Fra Las Vegas fortsett via en del av gamle Route 66 til Grand Canyon.

    4. Kjør videre nedover via Sedona til Scottdale og slapp av et par dager i varmen i ørkenen.

    5. Kjør vestover til Los Angeles hvor jeg selv ville bodd i Santa Monica.

    6. Kjør Highway 1 oppover til San Francisco.

     

    Det bør være en passe rute for 2 uker. 

  18. Hei HT98,

     

    som andre skriver er Momondo et godt sted å lete etter flybilletter til USA. Klarer dere å unngå skoleferien så er det jo en del penger å spare på det. Står ikke noe sted hvor gamle dere er.

     

    Los Angeles er en av de dyreste byene i USA når det gjelder hotell så spørsmålet er jo hva dere mener med "byen". Downtown syntes jeg personlig er ganske kjedelig og ikke et sted jeg ville bodd, jeg foretrekker Santa Monica ved stranden. Er dere ute etter livet og nattklubber så er det jo Hollywood som gjelder. Et forholdsvis billig motel ikke langt fra Hollywood er Travellodge Hollywood. Ikke noe luksus men ligger rett ved en Metro stasjon så man faktisk kommer seg litt rundt uten bil. Med Metro er det et par stopp til Hollywood og man kan komme seg til både Universal Studios og Downtown. En buss til Santa Monica går også ikke så langt unna.

     

    Ellers ville jeg jo personlig leid bil, avstandene er store som sector skriver. Du kan finne en del tips om leiebil i Los Angeles her

  19. Vi skal være i tilknytning Las Vegas, Los Angeles og San Francisco, vi har ikke noe i mot å kjøre noen timer bort fra byene så lenge vi holder oss i nærområdet. Flyr hjem fra SFO. 

     

    Du kan lese et ruteforslag for roadtrip langs vestkysten av USA her. Men vær obs på at du ikke kommer over Tioga Pass som er nevnt å denne tiden av året (stengt pga snø). Personlig ville jeg nok heller reist til Florida i Januar / Februar, det kan faktisk være ganske så kaldt i Las Vegas på dene tiden av året.

  20. Høres ut som et ambisiøst program:-)

     

    Et par innspill:

     

    New York er det dyreste stedet i USA å leie bil. I tillegg betaler du en ganske heftig avgift for enveisleie når du skal levere i Miami. Så jeg hadde nok vurdert å ta noen dager i New York og så fly ned til Florida og leie bilen der. Mustang cabriolet er stort sett ikke noe problem å få leid, Camaro må du nok lete litt mere etter og blir dyrere. Du kan lese litt tips om leie av cabriolet i USA her.

     

    Personlig ville jeg brukt litt mere tid på vestkysten av USA og kanskje droppet Hawaii. 

×
×
  • Opprett ny...