Gå til innhold

HyperionPolice

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HyperionPolice

  1. Vil vel tro at sannsynligheten for en razzia er ufattelig liten for noe slikt, ja. (Bor i et strøk som er så å si fritt for kriminalitet, i det minste kriminalitet som folk veit om og det har aldri vært noe razzia her før.)

  2. Update:

    Fikk settet i postkassa. Kontaktet selgeren for å prøve å returnere dem. Fikk bare i svar at de ikke ønsket dem returnert men at de gjerne refunderte kjøpet selv om jeg spesifikt ba om å få returnere dem uten å nødvendigvis få pengene tilbake.

    Tipper jeg bare destruerer knivene.

  3. Fant nå ut at Express Mail Service (EMS) som visstnok sender pakken ifølge Wish er en global samarbeidsorganisasjon og et av partnerne er altså EMS Norway. Har nå sendt en mail til EMS Norway hvor jeg har informert dem om at jeg ikke ønsker å motta denne pakken. 

  4. Neppe akseptabelt bevis medmindre du har tatt opp samtalene, og om jeg ikke tar feil kan du straffes om du tar opp samtalen.

     

    Du kan muligens gjøre ett skriv i to kopier, troppe opp personlig på Politikammeret, og be om å få stemplet "mottat" og underskrevet (med dato) av den som mottar skrivet.

     

    Det vil kanskje aksepteres som bevis, til din fordel, dog vil utvilsomt akspeteres som tilståelse for ditt "lovbrudd".

    Hmm, så jeg sitter altså i saksa her? Prøver å få meldt i fra på forhånd men har ingen måte å gjøre det på? 

     

    Nok en gang takk for svar :p

  5.   Kanskje du kan holde oss underrettet underveis? ... det er alltid interessant å høre Kafkianske historier.

    Det kan jeg prøve på. Ringte nettopp lokale politikontoret og i stedet for å taste "3" for våpenkontoret ventet jeg for "andre henvendelser". Fikk beskjed om at dette ikke var deres sak i det hele tatt og at jeg enten måtte kontakte fraktselskapet selv eller vente til varen ankommer. Er det altså ikke mer jeg kan gjøre? Har kontaktet Wish som var der jeg kjøpte kniven (vet at Wish er et marked for ulike selgere), i håp om at de kanskje kan få løst opp i sporingsproblemet spesielt mtp at "livefeeden" inne på appen virker til å fungere selv om jeg ikke får til å spore via fraktselskapets nettside. 

    Og er det at jeg har ringt Tolletaten og politiet på denne måten bevis godt nok for at jeg har prøvd å ordne opp i saken før den teknisk sett har hendt? 

    Takker nok en gang for alle svar :)

  6. Update: Har nå prøvd å spore pakken men får det ikke til. Har prøvd alle de ulike transportørene og ingen av dem fungerer. Ser også at pakken har landskoden YQ som ikke eksisterer, men selv ved å manuelt velge Kina fikk jeg ikke sporet pakken og fikk beskjed on at "Det oppgitte detaljeringsnummeret er feil, eller det er ingen logistikkinformasjon." (Overraskende godt oversatt av Google Translate)

    Hva bør være neste steg for meg nå? Ringe ulike postselskaper i Norge og si ifra? Ringe politiet?

     

    Takk for all hjelp! :)

  7. Da har jeg snakket med Tolletaten og fikk beskjed om at de ikke hadde ansvar for varene som ankommer fra utlandet men at hvert postselskap er ansvarlige for fortollingen når pakken ankommer og at jeg dermed må kontakte postselskapet som frakter varen min om at jeg ikke ønsker den.

    Synes personlig at dette virka svært merkelig, men ho oppfordret meg altså til å kontakte fraktselskapet.

  8. Det er da ting det offentlige kunne stille spørsmål om her - la oss late som jeg er en av de:

     

    - Hvorfor 10 stykker, skal de til en gjeng?

    - Hvorfor kamuflert som kredittkort som går inn i lommeboka, burde gjøre det enkelt å komme inn på utested, konserter, MC klubber m.m. selv om man blir ransaket.

     

    Og hvis noen er så fantasiløse at tror at en slik ikke gjør skade, noen gang hørt om barberblad - det er nemlig tilnærmet designen på bladet.

     

    Skal man ha skikkelige saker som kan brukes til noe, så er uansett originalen mye bedre en kjipe Wish kopier.

     

    - Kjøpte 10 stykker ettersom prisen for en 10-pakk var tilnærmet lik prisen for en, så jeg tenkte det ville være greit å ha noen i bakhold i fall den skulle bli ødelagt.

    - Grunnen til at jeg kjøpte denne formen for kniv var hovedsakelig at den var billig, tok lite plass, virka som en morsom sak å ha og at den f.eks. passer i ID-lomma på arbeidsbuksa mi som gir mer plass til annen form for verktøy og den får også plass i ID-lomma på baggen min hvis jeg skal ut og telte eller liknende.

     

    Ingen anelse om disse svarene er noe som kunne blitt vurdert som godkjente eller ei. :p Men tusen takk for hjelpen :)

    • Liker 1
  9. Det er nok en risiko for at de (politiet) "står på hodet" i 100 andre saker som "haster" og at hjelpen ikke nødvendigvis blir den aller beste. (Men det vet man jo ikke før man har forsøkt.)

     

    Det spørs om ikke en telefon til tolletaten med spørsmål om nærmere råd, kan være en "god start". De bør nok vite hva som kan være en god og fornuftig oppfølging av saken. 

     

    https://www.toll.no/no/om-tolletaten/kontakt-oss/ringe-tolletaten/ 

    Dette skal jeg også gjøre. Godt tips. :)

    Men hvis jeg skal kunne melde meg inn før "handlingen har blitt fullbyrdet" må jeg vel snakke med politiet?

  10. Tusen takk for masse gode svar! :)

     

    Spesielt straffeloven § 16 interesserte meg og som krikkert og arne22 nevnte bør jeg jo dermed ikke kunne straffes for dette (med mindre pakken plutselig tar superfart og når Norge før mandag). 

     

    Blir en tur innom mitt lokale politikontor på mandag morgen med andre ord (ettersom det er stengt i helger). 

     

    Noen som vet hva jeg burde si når jeg ankommer? :)

     

    Nok en gang, tusen tusen takk for all hjelp!

  11. Her er det mange gode svar med mye hjelp og jeg vil takke nok en gang for det, altså :)

    Må innrømme at jeg også synes det er rart at de tar kniver hvis de spesifiserer at de ikke bryter med våpenloven. Hvis saken blir tatt til retten og jeg eventuelt vinner, vil den da kunne komme på rullebladet mitt?

  12. Ja kontakt tollvesenet, og si at du har gjort en feil!

    Tror det er det greieste når det ser ut som om tollvesenet er på krigsstien når det kommer til kniver nå. 

    Hvordan gjør jeg det? 

    Prøvde å se på nettsiden deres, men fant ikke helt ut hvordan jeg skulle kontakte dem med et slikt tilfelle.

    Takk for svar forresten! :)

  13. Høres ut som en god ide å si fra til politiet / tollvesenet om at du gjorde en blunder og levere de inn eller destruere når du får dem for å være på den sikre siden

    Vet du om jeg da fremdeles kan bli straffet for det? Takk for raskt svar forresten :)

  14. Hei hei

     

    Jeg har nå gjort min største tabbe hittil.

    Bestilte for omtrent en uke siden et sett med 10 stk kniver formet som kredittkort på Wish. Disse kjøpte jeg for moro skyld og antok at ettersom de var sløve at dette ville være lovlig.

    Har nå funnet ut at disse blir regnet som alt annet enn lovlig og at jeg står i fare for å bli tatt for ulovlig våpenimport!

    Har ingen hensikter om å bruke disse som våpen, men dette kan selvfølgelig ikke tollen vite. Jeg lurer rett og slett på hva som ville være beste fremgangsmåte videre? En slik bot vil komme på rullebladet mitt som ellers er strøkent og dette vil kunne ødelegge framtidige jobbmuligheter.

    Noen som har noen tips? Burde jeg f.eks. gå til politiet nå og informere dem? Hva kan i så fall skje?

     

    Mvh stressa gutt på 17

×
×
  • Opprett ny...