Gå til innhold

Eventyrtid

Medlemmer
  • Innlegg

    192
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eventyrtid

  1. Førerprøven er todelt, med minst to dager mellom del en og del to.

    Den første delen er ikke på vei, men på bane, altså et asfaltert område med mange oransje kjegler som du helst skal unngå å velte for mange av. Her har du fem øvelser, inkludert krypkjøring, bremsing, bremsving i sving, sving og unnamanøver. Du har 2 forsøk på alle øvelsene.

    Du må også svare på et tilfeldig utvalgt teknisk spørsmål. Denne må du bestå før du kan ta oppkjøring del 2.

     

    Oppkjøring del 2 er i trafikken. Sensor kjører bak på en annen sykkel, og dere har intercom. Turen går gjennom ulike typer vei med ulike utfordringer.

    Her er det viktig å holde farten høy nok, men selvsagt lovlig. Hvis du kjører for seint for å "være sikker på å bestå" så er det også feil.

     

    Jeg hadde personlig oppkjøring for A1 i sommer, og da var ikke førerprøven todelt. Jeg hadde heller ikke 2 forsøk på alle øvelsene, jeg måtte klare å gjøre øvelsene 2 ganger, så ikke akkurat forsøk. Det kan være de har byttet tilbake til todelt, det vet ikke jeg, men sier bare hvordan jeg erfarte det. :)

    • Liker 1
  2. Det er 5 øvelser. Den ene er nødstopp, de andre er unnamanøver, så er det sving, brems i sving, og krypkjøring mellom kjegler. Også får du 2 forsøk på hver av dem, og jeg tror du kan velge hvilken rekkefølge selv. Også er det viktig å huske på at sensor ser på helheten, så hvis du driter deg på en av øvelsene, så betyr ikke det nødvendigvis så mye hvis resten av kjøringen går bra.

     

    Slik som jeg forsto det så får man ikke to forsøk, man må heller gjøre øvelsen 2 ganger. Så litt feil å si 2 forsøk.

  3.  

    Bruker ikke kjøreklær unntatt hjelm og hansker innad i byen (les under 60km/t).

     

    Småturer bruker jeg gore-tex

     

    lengre turer skinndress

     

    Finn.no flommer som regel over med MC klær.

    Jeg hadde et velt i 20km/t. Jeg er veldig glad jeg hadde alt av utstyr på meg, og selv da var det vondt. 

     

    Jeg kjører forøvrig med annet utstyr inne i byen hvor det blir lite fart, og ekstra varmt: tynnere/luftigere MC-jakke (kevlarhoodie f.eks.), tynnere mer anvendelig MC-bukse, lettere sko som ikke blir for varme og som jeg kan gå i når jeg går av sykkelen.

     

     

    Har du en kevlarhoodie? Har sett på en slik uten å tenke noe mer over det, synes det var et artig produkt i forhold til mer tradisjonelle mcklær.

  4. Faen og, når du kommer inn på en skole du absolutt ikke vil begynne på. Veldig frustrerende. Vel, jeg tror nok bare jeg bare takker ja til det tilbudet, men har hørt at noen ble strøket fra ventelisten etter de gjorde det, vetsje helt. Takk for svar uansett.

     

    Oppdatert: Forresten, hvis jeg takker ja til plassen, og fortsatt er på venteliste til skolestart, hva gjør jeg da? Møter opp ved Årstad da? Da vil jeg bli strøket ut av ventelisten eller? Hvis jeg ikke møter opp ved Årstad mistet jeg vel den plassen.

     

    Regner med at du møter opp ved Årstad, og hvis av en eller annen grunn 9 stk. ikke møter opp første skoledag og/eller dem andre på ventelisten velger å takke nei så får du nok en tlf eller mld fra Sandsli om at du har kommet inn der, eller at det er plass til deg hvis du vil. Vet ikke nøyaktig hvordan det foregår, men det kom iallefall en inn i klassen vår i fjor (Nordahl Grieg VG1 studiespesialiserende) 1 uke etter skolestart.

  5. Jeg har aldri hatt det problemet da jeg alltid har kommet inn, men her er det jeg har fått med meg; Etter andre inntak så er det mulig for dem som står på venteliste å komme inn hvis noen ikke møter første skoledag, men da du er nr. 9 så tror jeg ikke du skal regne med det.

  6. Vet ikke om du har tatt i en skinndress, men en skikkelig skinndress er ikke mer kompakt enn syntetisk goretex, og langt ifra. 

     

    En skinndress er mindre praktisk på alle mulige måter. Anbefaler at du stikker innom en butikk og kjenner litt :p

     

    Har kjent litt på min far og mor sine 2-delte skinndresser, men har ikke prøvd å pakke dem sammen nei. Klærne jeg har når er ikke helt min størrelse, men grei nok til at jeg kan kjøre med dem, så kanskje noen nye klær hadde vært greit uansett.

  7. Da jeg gikk på skolen, brukte jeg trøsykkel. På videregående brukte jeg moped, og brukte ikke annet utstyr enn hjelm, evt. hansker. Hanskene passet i hjelmen, og hjelmen passet under setet på scooteren.

     

    Kjøreklær og motorsykkel er veldig tungvindt. Men det bidrar til økt sikkerhet og billigere forsikring.

    Hvis du skal kjøre MC til skolen, kan du ta utstyret med deg inn.

     

    Ha gjerne et eget par joggesko liggende på skolen, så du kan bruke MC-støvler på vei til og fra.

     

    Det er vel ganske tungvindt ja, tenker å kanskje kjøpe meg en skinndress, litt lettere å pakke sammen. Hansker og hjelm er ingen problem, kan enten ta den med i klasseromme eller legget den i skapet.  En tankveske er kanskje noe jeg burde prøve, slik at jeg bare kan legge kjøredressen der og slipper å dra den med meg inn på skolen.

  8. Jeg bruker kjøredress fra Biltema, men det ene buksebenet er revnet.

    Ikke bedre kvalitet enn et du trenger i ett år, kanskje to.

    Kjøp gjerne et annet sted.

     

    Jeg kjører uansett i fullt kjøreutstyr. Da er det billigere forsikring og bedre personlig sikkerhet. Motorsykkel har ikke de sikkerhetsfunksjonene som er påbudt i bil.

     

    Jeg fikk lappen på lett-mc i sommer, så har ikke kjørt til skolen enda. Hvis du hadde lappen da du gikk på skolen og kjørte med kjøredress; hvor la du utstyret? Jeg har lyst til å kjøre med kjøreklær til skolen, men føler at det blir veldig tungvint

  9. Hvilken type klær bruker dere når dere kjører MC, og bruker dere alltid kjøreklær eller bare på lengre turer? Tekstil, skinndress, etc. Personlig bruker jeg fullt kjøreutstyr, men vurderer å kjøpe en skinndress da klærne jeg bruker nå ikke er veldig kompakt.

  10. Jeg tok teorien for noen måneder siden, og man trenger ikke å levere synsattest for å ta teoriprøven. Du må dog ha levert en gyldig synsattest før du tar oppkjøring. Jeg tok like greit med meg synsattesten når jeg tok teorien, så slapp jeg å levere den ved en senere anledning.

  11. Personlig så synes jeg at din mor skal få være sammen med hvem hun vil, og hvis din far ikke liker det og blir litt sjalu så er det han som gjør noe galt, ikke din mor. Hvis du føler at det svekker forholdet ditt mellom deg og faren din så bør du kanskje ta en prat med han, fordi dem er skilt og din mor har rett til å være sammen med hvem hun vil, selv om din far ikke liker det.

  12. Hvis jeg husker riktig så må du ha 4 eller bedre i P-matte, og bare bestå hvis du har teoretisk matte, altså den matten du har/tenker å ta. Jeg fant ikke noen skikkelig kilde, men her er litt informasjon fra NRK.

     

    "Men fra høsten blir minstekravet til mattekompetanse hos fremtidens lærere 4 i såkalt P-matte, praktisk matte. Det er ikke nødvendig å ha mer avanserte og teoretiske matematikk-kunnskaper, som S-matte (samfunnsfag-matte) eller R-matt (realfagsmatte) for å komme inn på landets lærerstudier."

  13. Jeg har solgt PC for 14000 der beløpet ble satt inn på konto uten noe informasjon. Folk er godtroende i norge. Det finnes heldigvis bare et fåtall svindlere, men de ødelegger så mye for alle oss som faktisk sender varene de får betalt for.

     

    Personlig hadde jeg aldri betalt på forhånd uten noen garanti (f. eks finn), men jeg vil gjerne at dem som kjøper skal gjøre det.

×
×
  • Opprett ny...