Gå til innhold

coronaradiata

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av coronaradiata

  1.  

    Hei,

    Det er nå kun et par dager igjen til prioriteringslista for studiene skal settes. Jeg er sikker på at jeg skal studere medisin og kommer inn alle steder, med unntak av NTNU (selvfølgelig...). Problemet mitt er bare det at jeg er svært usikker på hva jeg skal sette øverst. Derfor må jeg finne ut av hva forskjellene er mellom de ulike universitetene, men jeg finner dette vanskelig. Kan noen mer opplyste nevne noen forskjeller mellom særlig studiet i Oslo og Bergen?

    Takk på forhånd!

    Hei,

     

    Jeg går NTNU, så har ikke noen førstehåndserfaring - men har hørt litt fra bekjente de ulike studiestedene.

    I Bergen er det mange flere eksamener enn i Oslo. Du blir testet i hvert tema, mens det i Oslo er "oppsamlingseksamner" på slutten av semestrene. Bergen praktiserer fortsatt deling av klinikk og pre-klinikk, så der må man vente litt før man gyver løs på pasientkontakt.

    Nå skal det sies at pasientkontakten er ganske begrensa de første to år i Oslo også.

     

    Hvorfor har du ikke vurdert Tromsø? Der er studiet "likest" det i Trondheim. Man får ikke karakterer og eksamensformen er nokså lik. Jf. studentbarometeret til NOKUT scorer Tromsø jevnt over bedre enn både UiO og UiB på de fleste parametere. Bare kjipt at det er mørkt som en sekk store deler av året :)

     

    Dette stemmer ikke (lenger). Bergen la om studiemodellen sin i 2015 og begynner med praksis i 2. semester. En form for langsgående praksis der du blir knyttet til en sengepost som du har praksis med i flere semester fra 2. til 6. semester. Ser ganske interessant ut, du kan lese litt mer her: http://www.uib.no/med/93534/tidleg-praksis#beskriving-av-ansvar-og-oppg-ver. Sammenligner man antall timer vil man omtrent ha like mange timer praksis på NTNU som på UiB i første del av studiet. Jeg synes det er urettferdig at UiB har fått rykte på seg å være delt i preklinikk/klinikk, når sannheten er at så godt som alle studiesteder i Norge har delt det inn slik. Noen prøver å gi inntrykk at det er mye pasientkontakt de første årene. Det stemmer ikke, uansett hvor du studerer. Nå som Bergen også har litt pasientkontakt de første årene, er det så godt som likt over hele linjen.

     

     

    I tillegg har UiB et pasientkurs med Trond Viggo Torgersen, det har de hatt i lengre tider. Eksamen er også lagt om slik at de har eksamen stort sett én gang i semesteret, som etter min mening er den optimale eksamensfrekvensen. 

     

    Etter min mening, er det hipp som happ hvor du velger å studere. Velg heller etter hvilken by du har lyst til å studere i. Selv tror jeg at jeg hadde gått for Bergen om valget er mellom UiB og UiO. 

     

    Hilsen NTNU-student i siste del av studiet. 

  2. Hei!

    Etter å ha tatt eksamen på medisinstudiet i Trondheim nå til sommeren har jeg hatt en liten livskrise, som jeg håper dere kan hjelpe meg med. Jeg synes eksamen i Trondheim er utrolig frustrerende, og vurderer nå å bytte studiested. Problemet er at jeg ikke tenkte på dette tidligere, og dermed må vente et år for å søke meg inn gjennom Samordna opptak og uansett ikke er garantert opprykk.

     

    Problemet mitt med eksamen i Trondheim er at jeg synes den er lagt opp til å vise hva man ikke kan, i stedet for hva man kan. Vi har en kortsvarsoppgavedel med fire oppgaver som teller 40% og en flervalgsoppgavedel som teller 60%. Dette i seg selv er ikke noe problem, men selve flervalgsoppgavene er. De spør ofte etter detaljer, som i seg selv heller ikke er noe problem, men om man bommer på en flervalgsoppgave får man sannsynligvis ikke vist fram alt man kan om emnet noe annet sted på eksamen. Det gjør at man må lese veldig, veldig detaljert. I tillegg skal man få skvisa inn et helt års pensum på seks timer. De fleste klarer jo å dra seg gjennom det, men jeg synes det er så utrolig demotiverende å lære på denne måten.

     

    Slik jeg ser det har jeg to valg - bli maskin og akseptere at livet mitt kommer til å bli ganske kjipt de neste årene eller bytte til et studiested hvor de har en mer fornuftig eksamensorganisering.

     

    Jeg har selvfølgelig ingen garanti for at alt blir bedre hvis jeg bytter studiested, og de fleste andre klarer seg jo gjennom alle seks årene på studiet. Er det sånn at jeg bare burde "suck it up" eller tror dere det vil være vits i å bytte? Og hvilken by burde jeg evt. bytte til? Jeg er ikke så bekymra for studiemiljøet, jeg får meg alltids venner, men tenker mer på hvordan eksamen og undervisningen er lagt opp de ulike stedene.

     

    Strøk du eller gikk det dårlig? 

     

    Slik er det bare. Noen eksamener er bra og andre er dårlig. Om det er noen trøst så skal eksamen på fjerde året deles opp i to fra og med i høst. 

  3. På NTNU brukes F-labene i relasjon til undervisning, f.eks ØNH F-lab til ØNH-undervisning, øye til øye osv. De kan også brukes fritt utenfor undervisning. 

     

    Man er ikke alt for mye på simulatorsenteret, men man får prøvd seg i forbindelse med uketjeneste tredjeåret samt på femteåret før utplassering på lokalsykehus. 

×
×
  • Opprett ny...