Gå til innhold

Cheezy-P

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cheezy-P

  1. Jeg kommer fra yrkesfag(elektro) og sitter igjen med det inntrykket av at de aller fleste jeg gikk på skole med var flinke teoretisk, de hadde ikke hatt noe problem med å ta forkurs/påbygg om det var det de ville(det er iallefall mitt inntrykk). Det er nok noe hardere teori på yrkesfag enn folk flest tror, iallefall på elektro der det inngår en god del matematikk, fysikk og kjemi. Alt er såklart avhengig av retning og linje.

     

    Og dette med at de fleste ikke er motiverte og detter av er ikke slik jeg har opplevd mine år på yrkesfag. De aller fleste presterer bedre da de liker teorien(eller dropper ut gjør det dårlig om det var feil linje, såklart)

    Det er vell slik at for å komme in på elektro så må man ha høyere karakterer enn feks byggfag og tip. Derav teoretisk flinkere elever.

    Spørsmålet vil kanskje være om det burde vært ett eget yrkesfaglig utdanningstilbud for personer med lærevansker, og som er motivert for å få seg en håndverks jobb.

  2. Jeg er stort sett enig i at teoridelen er noe feildimensjonert.

    Dette er en direkte konsekvens av Reform94, hvor målet var at flest mulig skulle ha muligheten til å studere senere uten for mye ekstra teoriutdanning.

     

    Problemet var at de som trengte en praktisk rettet skole og som ikke trivdes for godt med tradisjonell klasseromsundervisning falt fra og til syvende og sist ikke hadde noe utdanningstilbud som passet de. 

     

    Mitt syn er at det er bedre at noen blir snekkere og rørleggere enn NAV-klienter.

    De aller fleste som er ferdig utdannet på yrkesfag benytter seg ikke av teorien i særlig stor grad. De som derimot  er interessert i den ender gjerne opp på fagskoler eller ingeniørutdanninger (da etter påbygging eller forkurs).

    Det burde da kanskje vært en utdanning basert på Reform94, for de som har ambisjoner om videre utdanning.

    Og en annen form for utdanning hvor det er kuttet ned på det teoretiske, og det aller meste er yrkesrettet, pluss ekstra praksis, for personer som da som sliter med å lære. Da vill man jo slippe at noen dropper ut av skolen. Og disse personene vill jo mest trolig ikke gå for videre utdanning uansett. Da får man mest ut av skolen etter hva man selv ønsker og klarer, og da vill elevene også bli best mulig som håndverker.

  3. Ofte får man høre det at yrkesfag ikke en verdig utdanning, og det er bare tapere som går det.

     

    Jeg har lest flere artikler om at yrkesfag har for mye og feilrettet teori.

    Meninger om at alt for mye av teorien vill de aldri få bruk for videre i sitt yrkesvalg.

    Teorien burde vært mye mer fagrettet. Enig/Uenig?

     

    Mange av de som søker yrkesfaglig utdanning har ikke gjort det noe særlig godt på skolen tidligere, og ca 30% dropper ut av yrkesfaglig utdanning fordi de ikke klarer å fullføre.

    De har manglet motivasjon for å lære teori, og de ønsker bare å få seg en jobb.

     

     

    Men hva skjer da om alt av norsk, engelsk, naturfag, og matte blir rettet mot yrkesfag, og eleven senere ønsker og gå videre for å få studiekompetanse? Denne eleven vill jo da henge langt etter på dette feltet. Da vill eventuelt eleven ha behov for 2 nye år på videregående for å få nødvendig lærdom. I stedet for 1 år som det er nå. Dette fører da til at det blir veldig lite motiverende å komme seg videre med utdanning.

     

    Hvilke formeninger har du?

×
×
  • Opprett ny...