Gå til innhold

Geir Sandvik2

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geir Sandvik2

  1. Vi tok i bruk Lync for 30 brukere for flere år siden og våren 2015 tok vi neste skritt og kastet ut pbx-sentral og bordapparat. Nå kjører vi S4B med headsett til brukerne. Alle interne samtaler samt kontakt med leverandører og partnere går direkte i S4B, både lyd og video. Samtaler inn og ut ellers rutes gjennom Telenor. Brukerne forholder seg bare til S4B.

  2. Forstår ikke hele raga dramaen her.. Det er jo helt normalt å lage eksklusive rettigheter, det gjør jo både Microsoft og Apple og Samsung og Sony. Folk tar til og med patent på potensielle produkter bare for å hindre andre til å bruke dette. Klart, for oss forbrukere er det ikke kjekt, men kan ikke forstå at denne saken skal være så mye annerledes enn utallige andre saker.

     

    Hva er det som gjør denne saken så hat verdig ?

    Snap Chat har blitt en slags de facto standard for denne typen tjenester, og da er det utidig å ramme brukere som ikke har andre valg. Særlig i lys av at det finnes vilje til å løse dette uten kostnader for SC.  Det er nok ingen som bestrider SC sin juridiske rett til å gjøre det de gjør, men det vitner ikke om særlig hyggelige mennesker.

     

    At du ikke kan forstå at denne saken skal være så mye annerledes enn utallige andre saker har nok en viss sammenheng med at du er på en plattform som er støttet tenker jeg. Lett å ri prinsipper når man ikke er berørt. (hvis du er berørt får du ha meg unnskyldt :-)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...