Gå til innhold

Pernille&Malin

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pernille&Malin

  1. De gikk ikke til fylkesmannen før i 2017, han vant bilen i 2016 når de fortsatt var gift, men 3 måneder etter at han hadde flyttet ut til egen hybel. 

     

    Dette er sånn jeg tenkte med maleriet, men tror det er feil:

    I ekteskapsloven §50 (1) står det følgende:

    ”Gaver mellom ektefeller må skje ved ektepakt for å være gyldige. Dette gjelder likevel ikke gaver som må anses som vanlige”.

     

    Karstein kjøpte portrettet av Line før kunstneren ble kjent, dermed var ikke maleriet så dyrt når han kjøpte det. Det var ikke før kunstneren ble kjent at maleriet fikk en verdi på 20 000 kr. Line fylte 50 år, det er en stor dag og maleriet er å regne som en vanlig gave. Line bør dermed få beholdet maleriet og det holdes utenfor delingen. 

    • Liker 1
  2. Hvordan ville dere løst denne oppgaven? og skriv hvilke lover du tar i bruk.

     

     

     

     

     

    Karstein og Line var gift, men forholdet skrantet. Den 1. august 2016 flyttet Karstein på hybel, og et halvt år seinere, 1. februar 2017 begjærte de fylkesmannen om separasjon. Det oppstod uenighet om delingen av en rekke eiendeler.

     

     

     

    I et lotteri hadde Karstein vunnet en el-bil. Han hadde kjøpt lodd i juli 2016, og trekningen fant sted 1. november 2016. Bilen var verdt kr 250 000, og Line hevdet at bilen var en del av felleseiet som skulle deles. Karstein mente at bilen skulle holdes helt utenfor delingen.

     

     

     

    Line hadde fått et maleri i gave fra Karstein på sin 50 årsdag. Bildet var et portrett av Line og malt av en kunstner som kort tid senere ble svært berømt. Bildets verdi på skiftetidspunktet anslås til kr 20 000. Line ville holde maleriet utenfor delingen, men det protesterte Karstein på.

  3. OPPDATERING

    Vi har vært hos vet. Foten var ikke brukket, hun har mest sannsynlig vært i slåsskamp med en annen katt og hadde påført seg et sår på den store puta under ene foten. Dyrlegen mente at grunnen til at hun var skjev er fordi hun har gått og belastet den på en rar måte for ikke å tråkke på såret under foten. Hun fikk bedøvelse/narkose og de har spylt og renset såret for smuss og gørr. Nå skal hun gå på smertestillende i tre dager en gang om dagen og antibiotika i 10 dager 2 ganger om dagen. Vi fikk beskjed om å komme tilbake etter 10 dager om det ikke blir bedre. Vi er veldig glade for at det ikke var noe mer enn det <3

  4.  

    Jeg bare lurte på om det ser brukket ut eller om noen som vet hva det kan være?

     

    Slik du beskriver det, virker det som om katten går på benet som er skadet, og det er litt pussig. Det var en katt i nabolaget som hadde skadet et ben i fjor vinter. Den gikk på tre ben en stund til dette gikk over etter et par uker. Det var en forlatt katt, så det var ingen som tok den til veterinær. Altså, det kan ikke ha vært så alvorlig, men likevel unnlot den å bruke det skadede benet. Da skulle man tro at din katt ville la være å bruke benet hvis det faktisk er brukket.

     

    Men nå sier mushi at katten hans gikk rundt med knekket lårben, så kanskje det ikke sier all verden om katten bruker benet eller ikke. Hadde vært fint å ha noen klare holdepunkter i slike tilfelle.

     

     

    Ja tror det varierer veldig, hun har veldig lyst til å gå, men hun får nok veldig vondt så hun legger seg ned igjen ganske fort :( Vi drar til vet så fort det åpner i morgen og håper det ikke er så ille som jeg tror. Hun er en liten tøffing <3

  5.  

    Men mamma vil ikke siden det er dyrere :/ 

    Og så sier hun at det sikkert ikke er så farlig siden hun klarte å gå på den. Men hun klarer såvidt å gå på den og jeg ser jo at hun har vondt når hun prøver :( Det er ikke sikkert den er brekt, så jeg er ikke sikker, men den er i hvertfall ikke helt god :(

    Katten min gikk med et lårbein knekt tvert av. Katter "tåler" enorme mengder smerter før de viser at de har vondt! 

     

     

    Ja det er det jeg mener også! :/

  6. Jeg ville ha dratt i dag. Katten har ligget med knekt bein siden i går? Uten smertestillende?! 

    Ja :( Jeg sa til mamma og pappa i går at vi burde kjøpe smertestillende, men da var det for sent og vi oppdaget ikke at det ser knekt ut nå før i dag og nå er jo alt stengt :(

  7.  

    Jeg ville ha dratt i dag. Katten har ligget med knekt bein siden i går? Uten smertestillende?! 

     

    Helt enig med deg hvis alt tyder på at benet er brukket. Men det er altså snakk om to ben, og det er ganske uvanlig å brekke to ben samtidig.

     

    Kan det være slag? Er katten gammel nok til å få slag? Er det noe unormalt med øye og øre på samme side som de bena som ikke virker ordentlig? Fryktelig vanskelig å ha noen mening om en katt vi aldri har sett. Fortell oss hva som skjer videre.

     

     

    Nei det er bare et bein som kan virke brukket, det andre beinet er bare litt halt, men heldigvis ikke mer enn det. Hun er bare 5 år gammel. Det er søndag så det er jo stengt? Og mamma sier vi drar i morgen :/

  8. Hei! Vi SKAL til dyrlegen i morgen (stengt i dag) bare for å gjøre det helt klart :)

    Tussi har ikke gått ordentlig på to av beina siden i går, bakbein og frambein på samme side (lørdag). Først tenkte vi kanskje at hun bare hadde hoppet ned fra noe litt høyt og så aktivert Patella Luksasjonen (hun har en svak grad av Patella Luksasjon, sjekket hos vet). Det pleier å gå fort over av seg selv så vi tenkte å vente å se og i tillegg hadde mamma og pappa besøk. Jeg har hatt hun på rommet med dokassen, vann og mat for at hun skal holde seg i ro og ikke vandre opp trappene og sånt. 
    På bildet ser dere at ene foten er skjev, den er sånn skjev når hun prøver å gå også, hva tror dere det kan være??  :(

    post-385800-0-12841900-1468749026_thumb.jpg

  9. Hei :)

    Vi er to jenter som nettopp har fått oss frosk, det er nok en helt vanlig norsk, buttsnutefrosk. 
    Vi har to frosker som er veldig små, nettopp ferdig med rompetrollstadie ca. og så har vi 6 rompetroll.
    Vi har lest at rompetroll kan få fiskemat for småfisk, men hva skal vi gi til "tenårings froskene"? vi har lagt  levende mark inn i terrrariet deres, men vet ikke om de har spist dem, vi har ikke sett markene siden vi la dem inn, men regner med at vi finner dem ved rensing av buret i morgen.

     

    Noen som har tips om hva vi skal gi så små frosker og hvor man får tak i det??

×
×
  • Opprett ny...