Gå til innhold

arande

Medlemmer
  • Innlegg

    83
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arande

  1. Hvor kjøper folk ekstrautstyret sitt? Tenker spesielt på de trådløse hodetelefonene, men også ladeputer etc. Noen butikker som har slikt inne ennå, og er det noe billigere å bestille utaskjærs fra?

     

    Geir :)

    Expert her i byen (Moss) har bunkevis med ekstrautstyr til Lumia 920/820. Dvs ladepadder, puter og Nokia headsett fra Monster. Alt ser grisedyrt ut. 500,- for den vesle ladeplata henger jo ikke på greip, da høres jo 1000,- for de nydelige øreklokkene fra monster nesten rimelig ut.

  2. Interessant sak:

    http://www.dagbladet...nriks/24794878/

     

    Noen som vet om det fins en sånn App for Win Phone 8 ? (Søkte i App Store, men fant ingenting)

    Appen det her refereres til "iGotYa" krever at telefonen er jailbreaket og har Cydia. Dette er ikke appen som heter det samme på Apples AppStore, det er noe geotrackingreier. Apple ville aldri godtkjent en slik applikasjon, tvilsomt om nettbutikken til windows vil gjøre det også. Jeg kjenner ikke så godt til reglene for apps der.

    • Liker 1
  3. Tipper årsaken til at denne modellen forsinkes er den overraskende store etterspørselen i Frankrike, Italia og Canada. Nokia har kan hende blitt tatt litt på senga her, og da må de omdirigere leveranser til dit behovet er størst. Produksjonskapasiteten til Nokia er neppe på høyde med Samsung og Apple på nåværende tidspunkt. Jeg har selv reservert 920 på Lefdal, har ikke hørt ett pip derfra ennå. Og det spiller heller ingen stor rolle om jeg får den denne eller neste måned, jeg har greit utstyr allerede i dag og ønsket egentlig bare gi nokia en ny sjanse nå. Har for første gang på 10 år tro på noe de leverer.

    • Liker 1
  4. mange av programmene kjører faktisk, og kan med fordel avsluttes for å spare litt batteri

     

    Mens du tar opp video eller tar bilder, trykker du på skjermen der du vil fokusere. iPhone vil også justere eksponeringen og hvitbalansen automatisk.

     

    Ta et bilde av skjermen.

     

    Hold inne Hjem-knappen, og trykk deretter på Dvale/vekke-knappen. Skjermen blinker og bildet av skjermen vises i Kamerarull.

  5. Vil iPhone 4 kjøpt i usa fungere på norsk nett?

     

    Beklager hvis det er spurt om tidligere i tråden, men jeg orker ikke lese 20 sider me poster :p

     

    Ikke med mindre du bruker et kort fra AT&T eller jailbreaker.

    De fjerner ikke opertørlåsen før tiden heller.

     

    Har du et AT&T simkort kan du jailbreake og unlocke den til andre operatører, vel og merke hvis da ikke firmware versjon 4.0.2 ligger på telefonen.Da kan du egentlig droppe dette på en god stund ennå. Du vil da ikke kunne åpne den for norske operatører. Jeg ville ikke vurdert det en gang, slitsomt.

  6. Huh..? Vi kjører jo ikke oppdateringer i butikken. De bare aktiviseres.

     

    Forøvrig hva er vits med å kjøpe iPhone når du skal jailbreake med en gang? Da kan du jo bare kjøpe telefon med Android...

     

    Begriper ikke helt hvor du vil her, telefon med android har jeg hatt. Jeg foretrekker iPhone som plattform. Men like forbannet liker jeg friheten jailbreaket gir meg. Jeg er ikke heller ute etter å slippe betale for apps, det betaler jeg gjerne for om de har noen verdi. Cydia, Rock, Appcake og Appolous tilbyr programvare som ofte ikke finnes på appstore, som regel finnes ikke engang alternative apps. IntelliScreen....genialt, slikt finnes ikke å kjøpe på appstore. Sbsettings, er en annen...som lar deg justere instillinger uten å måtte jobbe deg vei inn på instillinger.

     

    Kort sagt en jailbreaket iPhone fungerer bedre for meg enn standardutgaven. Det har med gamle vaner og gjøre og det spiller ingen rolle om telefonen er 5 minutter gammel heller.

     

    Selve vitsen med å kjøpe iPhone er at det er den som fungerer best i min verden, på jobb og hjemme.

  7. Expert på Rygge storsenter og Spaseworld Amfi Moss hadde iPhone 4 inne i dag. Selv fikk jeg omsider gitt den gamle 3Gs til kona, da er hele gjengen her på samme "plattform" og det letter mye.

     

    Selv er jeg moderat begeistret for iPhone 4, helt grei...men fikk ikke akkurat bakoversveis etter å ha hatt alle tidligere modeller. Noe er jo storslagent likevel, kamera er knallfint og det samme er byggematerialene brukt. Håper batteritiden svarer til forventningene nå.

     

    Irriterene at fyren i sjappa måtte sprette pakka og huke den på itunes i butikken...skulle sjekke DOA. skurkegreier. Sitter nå med ios 4.0.2 og uten mulighet for jailbreak i overskuelig fremtid...trist.

     

    Lykke til folkens.

  8. Glemte å nevne en ting til i innlegget mitt:

    -Helst ikke touchtelefoner.

     

    Nå har jeg hatt en lg kp500 en stund og merker jeg blir sliten av å trykke på skjermen hele tiden.

    Med mindre de mer proffe touch-telefonene er langt bedre?

    Er det forresten god batteritid på htc hero?

     

    Med god batteritid vil jeg si ca 4 dager uten lading.

    HTC Hero har ikke spesiellt bra batteri, helt greit holder vel å si her.

    Og touchtelefoner som Hero, Iphone og lignende kan ikke sammenlignes med LG kp 500 når det kommer til touch....de benytter annen teknologi og er langt mer følsomme enn hva en gammel trykkskjerm vil være.

     

    Men av dine kriterier så er det på batteri og kamera Hero ikke oppfyller dine ønsker. Kamera er skuffende dårlig

  9. Men Telekiosken da folkens? Til tider dyrt er vel det jeg har funnet ut av hittil? Det med dårlige selgere er bare en generalisering fra enkelte brukere.

     

    Hva syns folk om Telekiosken?

     

    Drittsjappe!...dyrt som pokker og yter service etter dagsform og hvem som står på andre siden av disken. kjærringa kjøpte en telefon av dem en gang, de skulle ha betalt for å sette opp mms/wap og slikt. Likevel kjøpte hun telefonen...noe jeg vet jeg ikke ville gjort uten å få det jeg ønsket av oppsett, gratis.

  10. Jøsses
    So, that is our main gripe with the Nexus One, let us move on. The screen. Oh my God the screen. Not since Rachel Bilson’s big brown eyes lit up the OC have we gotten lost staring at something so easily. It is massive, and it is beautiful. The colors jump out at you, and while no official spec is listed we have to believe it is capable of 16 million colors. It has a 480x800 pixels resolution with a 100,000:1 contrast ratio, and a superfast 1ms response rate. Everything is so vivid and bright it’s almost like looking at a picture frame. It is without a doubt the best display we’ve ever seen, though like the Samsung Moment the whites have a noticeable blue tint to them. The display is gorgeous enough when viewed straight-on, but its brilliance really shines when viewed from awkward angles. Everything is still super sharp, whereas the great displays on the DROID and iPhone lose their mojo.

     

    Så.. Engadget hater skjermen, mens PhoneArena forguder den? Mistet plutselig all respekt for Engadget føler jeg nå

    Da ligger vel sannheten muligens et sted midt i mellom her....en helt brukbar skjerm.

    Ut fra spesifikasjonene å dømme vil jeg tippe den ligger i det øvre skiktet av hva som tilbys på telefoner i dag....men jeg har jo ikke denne telefonen heller.

  11. Btw... noen som vet om Hero støtter A2DP, og hvordan får jeg i såfall aktivert det? Kunne tenkt meg å brukt spotify mot blåtann på cdspilleren i bilen fra den.

     

    A2DP støttes, men hvordan dette brukes vet jeg ikke...slikt bruker ikke jeg.

     

    Men vet du om det finnes applikasjoner som kan hisse opp volumet på mediaspilleren? Den er litt for lav på full guffe, etter min smak. Hører mye på podcasts og musikk på jobben via telefonen og i ett par Koss PortaPro blir det litt stusselig. tror ikke hodesettet er veldig tungdrevet heller, selv om jeg regner med at en "in ear" løsning ville hjulpet.iPhone hadde bedre lydvolum på dette.

  12. Den selgeren som møter meg er den selgeren denne butikken mener jeg fortjener, det er han/hun som kan ALT om det aktuelle produktet.

    Det er umulig å vite ALT om ALLE produkter i for eksempel en mobilbutikk, eller en fotobutikk som jeg jobber i.

     

    Det kommer nye produkter på omtrent daglig basis, og alle disse har en jungel av forskjellige spesifikasjoner. Hvilke spesifikasjoner som er viktig å vite for en kunde, kan være totalt forskjellig fra den neste. Det sier seg derfor at det er umulig å kunne f.eks 60 forskjellige spesifikasjoner for 100 forskjellige gjenstander på rams, spesielt om man tenker på at det kommer flere nye modeller hver uke. Defor lærer vi oss hovedspesifikasjonene, så får vi heller sjekke opp resten på datamaskinen/nettet når kunden spør.

     

    I tillegg skal man alt om alt av ekstrautstyr, hva som passer til de forskjellige produktene man selger og ellers om alt annet i butikken.

     

    Hvis du virkelig mener at vi skal kunne alt om alt vi selger på rams, så krever du faktisk mer enn jeg mener er fornuftig. Om du derimot godtar at vi sjekker opp det du spør om på datamaskinen, så krever du ikke mer enn det jeg mener alle kunder har krav på. Det er noe jeg gjør omtrent på daglig basis, selv om jeg har jobbet i fotobutikk i snart 8 år.

    Jeg mener jo ikke ALT bokstavelig her, for om jeg handlet fotoutstyr av deg (jeg kan ikke så mye om dette) så burde du fint klart svare på alle mine spørsmål....og gitt meg inntrykk av at du kunne ALT. Om jeg hadde funnet ut mer om produktet du fører på 2 timer med google, ville dette gitt meg inntrykk av svak kunnskap. At det stadig kommer inn nye produkter i slike forettninger har også jeg forståelse for, så en unnskyldning på dette hadde jeg tatt greit.

  13. Problemet er vel at de riktig gode selgerne som har kunskap om produktene og yter god service ikke gidder å stå på steder som Expert/Spaceworld/Telekiosken osv for å ta i mot dritt fra kunder som kommer og er ildsinte før de går inn i butikken som kun er ute etter å lage et helvette.. :---D

     

    Det er slik jeg ser det butikkens/kjedens ansvar at ALLE som jobber der yter god service, har kunnskap og greier forsvare butikkens kampanjer....til enhver tid.

     

    La oss si man ønsker kjøpe en Htc Hero på Elkjøp. På nett koster denne telefonen ca 3.700,- i butikken forlanger de nesten tusen kroner mer.

    Dette igjen kan butikken forsvare med kostnadene rundt salg over disk. Transportkostnader, lagerkostnader, husleie, reklamekampanjer samt lønn til de ansatte. Og det er forbrukeren som skal betale ALLE disse kostnadene. Så, om man ikke får den service man MÅ BETALE for...da er man på en måte rævkjørt om man betaler full pris for varene. Slike butikke blir mest som hentelager å regne....og bør av den grunn oppgradere service, eller eventuellt sette ned prisene sine.

  14. Det er her jeg mener du tar feil, de ting jeg nevner her er selvfølgelig gjort med viten og vilje. Kursing, oppdatering og kompetanseheving av de ansatte koster penger, både i form av kursing og lønn....butikken vet jo dette. At det ikke er gjort med viten og vilje av den du møter i butikken er noe jeg personlig driter en ganske lang marsj i...lavt kunnskapsnivå betyr billig arbeidskraft for butikken, og går på bekostning av den service jeg som forbruker forventer møte der. Det hele er et regnestykke...

    Det er godt mulig du har dårlige erfaringer med servicen i diverse butikker, og det er jo synd. Men har du ikke tenkt på at det også kan være et resultat av din oppførsel når du først går inn i butikken? Jeg har vel aldri hatt dårlige erfaringer med service i noen av de butikkene jeg har handlet i, verken dyre eller mindre dyre ting, men jeg gidder ikke å hisse meg opp over småting før personalet har fått mulighet til å ordne opp i saker jeg ikke er fornøyd med.

     

    Med forbehold om at mange personer er annerledes på et forum enn i virkeligheten; Ut fra hva du skriver i flere innlegg her, så kan det virke som du er den typen som fyrer deg opp så fort du er misfornøyd med noe, og krever mer enn du faktisk har krav på. Da er det ikke rart at den som står bak kassa setter seg på bakbena. Du føler da at du fikk dårlig service fordi butikken "kun" gir deg dine lovfestede forbrukerrettigheter, og din tillitt til selgere synker enda noen hakk. Dermed er du inne i en ond sirkel. Prøv å bryt ut av den!

     

    Jeg jobber som sagt som selger i en butikk selv, og vet hvordan de fleste selgere reagerer på kunder som tar ting med et smil vs. kunder som blir forbanna og sure før vi har fått mulighet til å ordne opp for kunden (eller i det hele tatt si noe som helst). Om du er den typen person du fremstår som i disse innleggene, må jeg innrømme at å gi deg ekstraservice utover forbrukerkjøpsloven hadde sittet langt inne. Sorry, men sånn er det bare. I tillegg kan det være at den bak kassa har visse retningslinjer som han/hun må følge, og da hjelper det ikke å bli sint på den personen. Be heller om å få snakke med en overordnet som eventuelt har mulighet til å omgå disse retningslinjene.

     

    Men dette er bare et tips, og ikke et forsøk på å virke frekk eller nedlatende. For hvordan kunden oppfører seg har veldig mye å si med tanke på den service man får tilbake.

    Korrigeringer:

    Jeg er selvfølgelig ALDRI sur og grinete FØR jeg møter slett service, min holdning "produseres" på en måte av den mangel på service jeg møter i butikken. I utgangspunktet var det ingenting i veien med meg.

     

    Du later til å sitte igjen med inntrykk av meg som menneske, og det er i og for seg greit det. Og jeg skal være den første til å innrømme at jeg muligens er en litt mer krevende kunde enn hva du ville være i samme butikk. Og jeg kan ikke se noe galt i dette heller.

    Om jeg skal bli av med tusevis av kroner i en butikk så vet jeg stort sett hva jeg er ute etter, og har drevet noe research på egenhånd først. likevel kan det hende jeg har spørsmål til det mennesket som i butikken sier - "hei, kan jeg hjelpe deg". Når jeg har kommet så lang som dette så har jeg penger i lomma, Og er 75% sikker på at jeg skal kjøpe noe for dem i DENNE butikken.

    Den selgeren som møter meg er den selgeren denne butikken mener jeg fortjener, det er han/hun som kan ALT om det aktuelle produktet. I denne situasjonen har vel jeg rett til å ha noen forventninger?.....og har jeg ikke rett til å vise min skuffelse når jeg oppdager at selgeren ikke kan besvare mine spørsmål, og sannsynligvis vet mindre enn hva jeg selv gjør om det meste i butikken der.

     

    Hvor lettvint skal en slik butikk få pengene mine? Er selvbetjening god service?

     

    Nei, i min verden er det ikke bare i shamporeklamer at folk fortjene noe...som snekker kreves det at jeg vet hva jeg driver med før jeg får min lønn. Og de samme pengene skal JEG lønne andre med. Derfor plager det meg alltid om jeg betaler for IKKENOE.

  15. Dere som mener det er berettiget å "lage et helvete" i en butikk eier virkelig ikke respekt for medmennesker.

     

    Kunskapsløshet, ansvarsfraskrivelse, elendig kundebehandling, og slett service.....er vel ganske respektløst det også tenker jeg.

     

    Alt det du nevner her er egenskaper som ikke er gjort med viten og vilje for å terge kunden og har således lite med respekt å gjøre. Å "lage et helvete" er helt valgfritt, ondskapsfullt og respektløst.

     

    Det er her jeg mener du tar feil, de ting jeg nevner her er selvfølgelig gjort med viten og vilje. Kursing, oppdatering og kompetanseheving av de ansatte koster penger, både i form av kursing og lønn....butikken vet jo dette. At det ikke er gjort med viten og vilje av den du møter i butikken er noe jeg personlig driter en ganske lang marsj i...lavt kunnskapsnivå betyr billig arbeidskraft for butikken, og går på bekostning av den service jeg som forbruker forventer møte der. Det hele er et regnestykke...

×
×
  • Opprett ny...