Gå til innhold

SindreJLL

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SindreJLL

  1. Kan være greit å nevne at de nesten ingen billige printere kan printe ABS.

    Og ABS krever i tillegg lukket kabinett for at man skal kunne printe suksessfullt med det, (kabinett som normalt har vifte og filter).

    Det vil si at nesten ingen printer ABS på hobbybasis. I tillegg stinker det såpass at ingen ville printet åpent med det i stua uansett.

    Så overskriften blir litt..... clickbait? Krisemaksimering? Jeg syns det er fint å sette fokus på skadelige partikler, men å dra barn og billigprintere inn i dette som om alle sitter hjemme å printer med ABS blir feil

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
  2. model x og etron vil bruke 10,5 timer på 100 mil på autobahn; I call bullshit. Dette går nok kun hvis det er lett trafikk (kveld/natt) og de kjører rett inn på en ledig lade-stand med full effekt. Og hvor sannsynlig er det?

    Mine erfaringer fra lange turer i tyskland tilsier en snittfart på 100 - 110 km/h hvis man skal kjøre mer enn 5 timer - altså inkl påfyll av fossilt drivstoff, en liten dopause, stå i kø, osv. Med tanke på at en pause blir minst 4 ganger lengre med oppladning av batterier, klarer jeg ikke tro at det er sant.

    Du bruker 20min å fylle fra 0-50% som tilsvarer ca 25mil

     

    Så reelle pauser er stortsett rundt 30min pr 25mil, mtp at man er fremme etter 100mil så trengs kun 3ladestopp på totalt 1,5time

    • Liker 1
  3. "The National Highway Traffic Safety Administration just awarded the Tesla Model X a 5-star safety rating in every category and subcategory after conducting the first independent crash test of the electric vehicle since its launch in 2015. Tesla was quick to trumpet the rating, noting the Model X was the first SUV to receive the federal government’s highest safety rating across the board."

    Og Model S da som faktisk ødela testutstyret.

    https://www.financialexpress.com/auto/car-news/tesla-model-breaks-crash-test-record-and-the-test-machine/676412/

    • Liker 2
  4. Her var det jo en del feil i artikkelen..

     

    1) Model X 100D har en 0-100 tid på 4,9 sekunder. 0-60 mph er 4,7 sekunder. 

    2) Model X 100D har en topphastighet på 250 km/t, ikke 210 km/t. 

    3) Oppgradert autopilot koster kr. 41.200, ikke kr. 60.000. Du har også full selvkjøring som tilvalg, men det er noe annet.

    4) Skal du ha både autopilot og full selvkjøring, koster dette totalt 65.900 på X og 64.600 på S, ikke 80.000,-

    5) Prisene på Teslaene er misvisende. Eks. er specc'en på X100D i skjemaet inkludert både autopilot og selvkjøring. Dette kommer da ikke i tillegg.

     

    og startprisen på jaggen er 724.000,- ikke 599.000,-

     

    Er dette en betalt artikkel siden den inneholder så mye feil?

  5. Problemet med kaffemaskiner er at de bruker lang tid på å varme seg opp, lager små kopper, koster mye pr. kopp og du må konstant fylle på vann og kapsler som gjør at du må gjennom flere steg for å lage en kopp kaffe fra kapsel enn med en trakter.

     

    Det står ikke noe om det, men det er merkelig at det ikke er bygget inn noe trådløst grensesnitt som blåtann eller wifi når de først kommer med nye produkter i 2018.

     

    tja, gikk å sjekket nå, maskinen brukte akkurat 20 sekunder fra iskald til å starte å pumpe vann . Ikke særlig lang tid det :)

     

    En trakter er jo for å lage mange kopper, men skal man bare ha en kopp nå og da så er det jo langt mer styr og steg med en traktemaskin enn en nespressomaskin...

  6. Man er nok også her mer opptatt av å snakke om hva som kanskje kommer i stedet for å snakke om problemene

     

    Problemene ligger i at bilene er ombygd av «småfirmaer» istedenfor ferdig bygd og kvalitetssikret fra fabrikk. Og leser man artikkelen så står det veldig klart der at Asko ikke ønsket å snakke med media om problemet på den aktuelle ombygde bilen. Da har de liksom ikke mer å skrive om

    • Liker 2
  7. I en hydrogenbil så eksisterer ikke dette problemet. Du får varm luft med en gang du starter og har samme rekkevidde uansett.

    Dette er nok interessant for nordiske bilkjøpere etterhvert som nå både hydrogenstasjoner og biler kommer på markedet.

     

    Hvilken glede dette må gi TU`s "ekspertpanel" :-)

     

    Det var rimelig kraftig direkte feil.

     

    Hydrogen er bare en energibærer, men med elendig virkningsgrad.

    Hydrogenbiler benytter også batteri. Strømmen bilen bruker må produseres ut av fuel cellene og mellomlagres i batteriet.

    Varme til kupee osv fungerer som på vanlige batteribiler. men selve fuel cellene har tidligere hatt massive problemer med å takle kulde, dette er ifølge Toyota blitt bedre men langt ifra løst. I værste fall betyr det at en hydrogenbil må stå å kontinuerlig varme fuel cellene for å unngå at de fryser til is. Om hydrogenbilen din står 14 dager på gardemoen kan du komme tilbake til ødelagt bil.

     

    Og selvfølgelig er det rekkeviddetap på vinteren, alle biler har det. Du bruker mer energi til oppvarming, batteriet fungerer dårligere og man har høyere rullemotstand

    • Liker 3
  8.  

     

    Blir sikkert fint den dagen noen hacker tesla sin server og ALLE bilene står.......Eller gjør rare ting av seg selv....

    Takke seg til en ikke oppkoblet bil

    Denne karen gir tydelig utløp for at han ikke forstår hvordan data trafikk fungerer, eller AC strøm.

     

    Haha artig hvordan mangel på kunnskap skaper frykt.

     

    Hehe men artig gest av Tesla :D

    ¨Mener du med det?

    Jobber daglig med teknologi å et slikt scenario er ikke utelukkende. Det har vært testet. Der Tesla sier att bilen ikke kan hackes. Så da tok det vel 10min før en Hacket seg inn via bluetooth å deaktiverte navigasjon,radio å kollisjons puter.

     

    Jeg sier det igjen som jeg alltid sier det. Slik at primitive folk skjønner.

     

    -Lager du et hus uten dør eller vindu = kommer du ikke inn.

    - Lager du et hus med en dør, men den er låst. = Det er en dør der å man får alltid opp låsen.

     

    Elektronikk virker på samme måte.

    - Et lukket system. ja da er det lukket å du må fysisk koble deg til.

    - Nettverk, wifi , bluetooth, DAB osv osv Er dører å de kommer man inn om man vil.

    Kan du vise til den blåtann hacken? For den finnes det ingen info om. Eneste jeg vet er at flere har hacket seg inn i dataen ved å kople opp datamaskin direkte til bilens usb porter og eneste de fikk gjort var å senke farten på bilen, men ingenting annet vedr bilens kjørefunksjon. Og så har du den klassiske ved å sniffe frem passord til appen ved å kludre med andres telefoner og så stå i nærheten når den blir brukt

    • Liker 1
  9. Vet ikke helt hvor "220V" kommer inn i bildet men en Tesla Model S har 400V batteri og et 12v batteri.

     

    12V batteriet driver alt som må drives av 12V, altså lys, datamaskiner, skjermer, anlegg osv

     

    12V batteriets kapasitet er fullstendig uvesentlig fordi det lades kontinuerlig av 400V hovedbatteriet.

    Laderen er ekstremt kraftig og har noe rundt 300amper trekk så det er mye å hente direkte fra 400v batteriet påengang selv under sværtkraftige strømtrekk

     

    Jeg hadde en Tesla S85D selv med ganske stort anlegg (2stk P3 subber og en T1500 forsterker, stod på en stand på Gatebil og spilte musikk 3 dager fra 9 - 18 stortsett kontinuerlig og på HØYT volum.

    Brukte på disse 3 dagene totalt 15mil kjøredistanse ved å spille musikk, altså mistet jeg bare "5mil" hver dag uten noen lading :)

     

     

     

    Så du mener man ikke får effekttap av mye bremsing\stopp?

    Mulig tesla har god nok programvare\strømsparing for sies tesla klarer en del lengere rekkevidde en tallene de oppgir.

    Desverre gjelder det ikke andre biler.

     

    Nå vet jeg ikke det sikkert, men billigste model 3 kan muligens under svært optimale forhold klare 50 mil kjøring hvis tempraturen er 20 grader, man hører ikke på musikk etc?

     

    For litt usikker på om 220 volt batteriet under bilen tar kjøringen og 12\24 volt batteriet tar alt av lys\skjerm og mye annet.

    Ellers måtte man ha speningsomformer og noe dårligere batterilevetid.

     

    Hvor høy kapasitet har 12 volt batteriet? Det sies ingen ting om?

    https://www.youtube.com/watch?v=QGcqzepKTYA

     

    Så usikker på hvor gammel denne er.

    https://www.youtube.com/watch?v=Z5W4LJ5zL9g

     

    Eller tror dere den har fått batteriene til: tesla model s p100d ludicrous som er noe bedre og sammen med optimal kjøring i danmark? Som er ganske så flatt i motsetting til norge?

    Derfor stoler jeg ikke helt på testene.

     

    • Liker 2
  10. Det kan være greit å lese hva folk skriver før man kommenterer??

     

    aanundo foreslo et system hvor hver bil fikk 5minutters lading på en time.. det vil være helt håpløst siden en normal elbil da lader ca 15km kjøredistanse på 12timer...

     

     

     

     

    Det mest naturlige i store parkeringsanlegg skulle en tro var lading i intervaller.

    Sett at 1000 biler var parkert på et område for el-biler(f. eks. Gardermoen), og 85 biler ble ladet i 5 min, så ville alle bilene få 5 min. lading pr. time.

    På 12 timer får da alle bilene 1 time lading.

    Da kunne kapasiteten til trafoen reduseres til 1/12-del og mye penger spart.

     

    Vel, har man 16A per bil så lader man da opp rundt 15 km med rekkevidde på 12 timer. Gjennomsnittlig tilbakelagt avstand per døgn per bil ligger på rundt 35 km, så da må man lade 28 timer per døgn...

     

    Så klart, hvis det er på langtidsparkeringen på Gardermoen så kan det fungere, men å lade opp en Tesla med 100 kWh batteri ville ta rundt 17 døgn. Det er nok for dårlig.

    Dette kan du ikke? En normal elbil bruker 0,2 kWh/km. 16 A enfas gir 3,6 kW. 12 timer lading gir 43 kWh = 215 km. Minus tap i ladekretsen.

     

    På Gardermoen lades 100 kWh på 28 timer. Da er det fortsatt >300 timer til eieren kommer hjem fra Syden, og 10 andre tilsvarende biler kan fullades uten at det krever ekstra effekt inn til parkeringshuset.

    • Liker 5
  11. masse snakk

     

    Fragmenteringen er en av grunnene til at mange liker iOS. Android sin fragmentering er et mareritt som gjør at kun enkelte kunder med enkelte merker og spesielle telefoner noenganger får updates. Oppdateringer er ofte komplett kaos mellom merkene og telefonmodellene.

     

    Ser du også snakker om "statussymbol" men nå er det ikke mer status å eie en iPhone enn en Samsung galaxy s7 edge akkurat.

     

    Jeg er teknologinerd og elsker gadgets og stasj.

     

    Grunnen til at jeg har iPhone er at Android _ALLTID_ skuffer, uansett merke og telefon så er det nyeste og hotteste alltid helt rått i 2-3måneder så taper det seg kraftig svært raskt, telefonene blir latterlig trege, varme og bruker uhorvelig med batteri og man lurer på hva søtten man gjorde galt - dette slipper man med en iPhone - så får jeg heller leve med at det er litt mer lukket.

  12. Alt for knotete!!

     

    Tar lang tid, flere passord må benyttes både på telefon og i app, man må finne frem appen, trykke på knøttsmå betalingsikoner og legge telefonen på en nfc plate. Dette er også den "letteste" betalingsmetoden og det funker helt "ok" om man har prima dekning og ingen serverproblemer som ofte er en issue.

     

    Alt er mye værre med de idiotiske løsningene hvor man må ta bilder av ting for å få betale.

     

    Er løsning for fremtiden må være en løsning som hindrer kassekø, ikke skaper kassekø!

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...