Gå til innhold

HitchSlap

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HitchSlap

  1. Heisan! Skal begynne på studier til høsten. Jeg har tenkt til å ta opp et par fag før (og har søkt og betalt for fagene), og skal ta eksamen i Juni. Fristen for å søke på studielån og stipend før høyere utdanning er 15. Mars (I morgen), men når jeg skulle søke om studielån/stipend, kom det opp at jeg måtte velge studiestedet jeg hadde kommet inn på. Fristen på å søke på studier er 15. April, og fristen på å svare er 26. Juli. Hvordan kan jeg søke på studielån/stipend innen i morgen, når jeg får svar om fire måneder? 

     

    Kan noen hjelpe meg med å gå frem? Jeg ble ferdig på VGS i 2016, og har et friår nå, og skal begynne å studere til høsten. Takk!

  2. Heisan,

     

    Jeg har 800 Euro og 1100 danske kroner liggende. Jeg ønsker å veksle disse pengene til norske sedler. Jeg lurer på hvordan prosessen er. Kan jeg gå inn i en av av de lokale kjedene (I mitt tilfelle er det Fredrikstad), og veksle pengene? Eller må jeg avtale på forhånd med en av kjedene? Jeg har ikke et bankkort, kan jeg dermed få pengene i sedler? Eller må pengene bli overført på konto.

     

    Et siste spørsmål, må jeg ha med identifikasjon siden pengebeløpet jeg vill få igjen er over 5000 kroner, og må rapporteres. Og hva slags identifikasjon holder? Er pass nok, eller må jeg ha et bankkort?.

  3.  

     

    Da bør hun ta opp igjen nynorsk, gym eller bokmål.

     

    Spørsmålet mitt er fortsatt ubesvart. Takk for tipset.

     

    For å svare på spørsmålet; Nei, en kan ikke ha R1 samt S1+S2 på samme vitnemål. Noen godtar å få tilsendt R1 som eget vedlegg, men det er mer styr enn det er verdt.

    Hvorfor i alle dager legge til R1 når en bare kan erstatte S1+S2 med R1?

    Støtter forøvrig cuadro. Om det er de fagene hun gjør det dårligst i, ta opp noen av dem. Snittet økes betraktelig ved å ta opp fag/fjerne karakterer, enn å legge til karakterer.

     

     

    Jeg skal prøve å forklare dette for deg, på den enkleste måten mulig.

     

    For at du skal få vitnemål, må du velge en studieretning, enten samfunnsfag/språk eller realfag. Realfagsretningen krever at du har to progoramfag over to år, også kan du velge det tredje faget hvert år. Noen (jeg) velger å ha matte over to år, slik at kravet blir dekket.

  4. Selvfølgelig er det bedre å ha flere gode karakterer enn dårlige. Poenget er at effekten av å påføre en ekstra karakter er forsvinnende liten, sammenliknet med hva man ville oppnå ved å fjerne "daukjøtt" fra vitnemålet. Ser man på statistikken for R1 eksamen så er den ikke spesielt god, i 2015 var det 18.4% som fikk karakterene 5 og 6. Det er mye smartere å se etter andre muligheter for å forbedre snittet, men jeg skal la det bli med det her. For å svare på spørsmålet så vil jeg "tro" at det ikke lar seg gjør å ha både R og S på vitnemålet, men jeg må presisere at dette er noe jeg tror. Vil foreslå at du forhører deg med samordna opptak direkte. 

    Fagene hun presterte dårlig i, Nynorsk, gym, bokmål - kan ikke fjernes, ellers hadde det vært en fordel.

  5. Det er selvfølgelig fult mulig, og man bytter ut bare den gamle karakteren fra det eldre vitnemålet med den forbedret karakteren...  =)

     

    Man søker seg inn som privatist her: https://www.privatistweb.no/prweb/start.action?index=true

    Jeg er klar over det. Det er ikke spørsmålet mitt. Spørsmålet mitt er, Kan en person som har S1+S2, ta opp R1 og ha det som et ekstra progoramfag på vitnemålet for å heve snittet? (Altså ikke byttet ut R1 med S1+s2, men ha det som et ekstra fag, akkurat som du har biologi eller fysikk).

  6. Hva mener du egentlig med "ha dette som ekstra fag"? Var en liknende topic på forumet for noen uker siden hvor noen ønsket å ta 2P i tillegg til programfagsmatten, noe som er fullstendig idiotisk. Hvis formålet med å ta opp fag er å forbedre snittet, så er du interessert i å få færre karakterer totalt sett. Dette oppnår du hvis du bytter ut s1 og s2 mot R1, som i praksis betyr at karakterene i s-matten forsvinner. Det er da ikke snakk om å påføre en ekstra karakter. 

    Det er bedre å ha 2 seksere, istedenfor en 6, HVIS snittet ditt er under 6 (4,7 i hennes tilfelle). Hun vill tjene mer på å ha to seksere, enn 1 femmer eller 1 sekser. (dette er offtopic, så pliz, dropp). Det jeg mente med "ekstra fag", er ekstra progoramfag.

  7. Jeg får formulere spørsmålet hennes bedre.

     

    Spørsmål er, denne eleven har fått vitnemål, og er i militæret. Hun hadde realfag med matte s1+s2. Snittet hennes er på 4,7, og det studium hun ønsker å komme inn på krevet litt høyere snitt. Hun ønsker dermed å ta R1 som privatist, for å legge på dette som et "ekstra" fag på vitnemålet (hun søker ikke med førstegangsvitnemål). Grunnen til at hun ønsker å ta R1, er at det er et fag der hun mestrer det meste av pensumet, og et fag som ikke krever eksperimentelle eller muntlige presentasjon. Dermed tror hun at hun vill få bedre 5 eller bedre, (og dermed lønner det å sette faget på vitnemålet). Nå, går dette? Kan man ta R1, eller må hun ta et annet fag, siden det er en "begrensning" på hvor mange mattefag du kan ha? Eller kan hun ta R1 som et progoramfag, og få det oppført?

  8. Heisan folkens,

     

    Jeg spør på vegne av en venn.

     

    "Hei, jeg har lenge hatt en hat-forhold til matte, men det har forandret seg. Jeg har s1+s2 fra vgs (realfag), og trenger et litt høyere snitt. Det jeg lurer på om det er mulig å ta opp r1 som privatist, og ha dette som et ekstra fag? Jeg er temmelig sikker på at jeg vill få en høy karakter i R1.  Takk!"

  9. Takk folkens,

     

    Grunnen til at jeg spurte er at jeg har den "svakere" versjonen av matte (S), og lurte på om dette ville gi de med R matte et overtak i inntaksprosessen. Deilig å høre at poengene er alt som teller etter at minimumskravene er oppfylt (Jeg har tatt et "lett fag" istedenfor et tredje realfag, og tjente godt på det).

     

    Takk alle sammen, jeg liker dere

  10. Takk folkens,

     

    Person B har i virkelighet 53 studiepoeng, og det er nok til å komme inn på UIO :) 

     

    Så bare for å gjøre det klart. Etter at minimumkravene er oppfylt, så er det poengene som avgjør noe? Det betyr ikke HVOR mange realfag man har hatt, eller om man har hatt Kjemi istedenfor Fysikk etc? Bare man har R1 eller S1+s2 og Et realfag i 2 år.

  11. Hei folkens,

     

    Jeg har et spørsmål. Hvis person (A) har R1 matte og R2 matte med Fysikk fra Vgs, men har 40 poeng, og en annen kar (b) har s1 og s2 matte med kjemi 1 og kjemi 2, men ingen fysikk, han tok heller rettslære, men han har et snitt på over 55 poeng. Vill person A eller person B ha størst sjangse for å komme inn på fysikkstudium hvis begge søker? (begge to har realfag som studieretning på vgs).

     

  12. Heisa,

    Har oppdaget at studiet jeg har tenkt å søke på, ikke har høstopptak, og dermed, må jeg vente i et halv år. Er ikke sikker på hva jeg skal gjøre i denne tiden, men vill gjerne drive med noen studier.

     

     

    Er det noen tips til? Gjerne innen matematikk, kjemi? Et kurs i avansert matematikk? (Utenfor R1 og R2 pensumet, altså Kalkulus+++)?

     

     

  13. Dropp S1+S2 og ta R1 isteden. Det er lettere å bestå ett fag enn to, og jeg mistenker at R-matematikken vil forberede deg bedre på studiene enn S.

    Grunnen til at jeg tar S1+S2 er for å oppfylle progoramfag kravet :( - Men jeg tror det vill gå greit, siden matte er matte, og ikke norsk :). Det er kun et riktig svar, ikke et fag der du må skrive mye :)

     

    Jeg har tenkt til å jobbe videre med r2 matte etter at jeg har fått vitnemålet, siden matematikk vill komme til nytte senere i livet også.

     

     

  14. Hvordan kan det være stress? Send en mail til rådgiveren da, med de spørsmålene du stilte her. 

    Å Gud. Hvis du kan svare på spørsmålene mine, svar, hvis ikke, vennligst unngå å post på denne tråden. Jeg spurte DERE om hjelp, ikke rådgiveren (som er sløv, gammel, og vanskelig å få kommunikasjon med).

  15. Heisan,

    Jeg graduerer fra videregående skole til våren, og er veldig nervøs. Jeg har et ønske om å studere cellebiologi, noe jeg ikke ønsket å studere når jeg begynte, og dermed har jeg tatt mange feil valg. Jeg valgte programområde «Samfunnsfag, og språk», istedenfor realfag, noe jeg angrer på.

    Kravene for studier ved cellebiologi er Matte R1 eller (S1+S2) og et realfag over to år. Heldigvis, har jeg tatt kjemi 1+2 over to år, og oppfyller dermed realfag kravet, men jeg har dessverre kun Matte T + Matte P2, noe som ikke tilfredsstiller kravene.

    Jeg har tenkt å ta opp S1 og S2 samtidig til våren, og leser nå. Jeg er veldig nervøs, og har et par spørsmål i forbindelsen.

    1. Jeg har ikke mye penger, og tenker jeg skal kjøpe R1 boken. Dekker R1 boken både S1 og S2? Er veldig keen på å spare penger, siden jeg slipper å kjøpe 2 bøker.
    2. Kan jeg ta opp S1 og S2 samtidig? Eller er det et krav, der jeg må ta opp S1 først og deretter S2?
    3. Jeg snakket med en venn i klassen, og han hevdet at siden jeg fjernet Matte P2 fra vitnemålet mitt, og erstattet det med Matte S1, så må jeg ta opp et annet fag for å dekke ekstra tiden? Jeg forsto han ikke helt rett, og fant en vag referanse til det på denne siden http://www.vilbli.no/?Program=V.ST&Kurs=V.STFOR1----_V.STFOR2----_V.STFOR3----&Side=1.2
    4. Rekker resultatene å komme tidlig til våren, slik at jeg kan endre vitnemålet + levere inn til universitetet? Eller må jeg vente et semester?
    5. Jeg er ikke på særlig god tale med damen som styrer med vitnemål, er det mulig å fikse vitnemålet online, uten å gå til henne, når jeg har tatt opp fagene?

    Takk på forhånd for svarene, vennligst svar kun hvis du vet svaret, og ikke kom med vage meninger. Takk!

  16. Altså, om du har interesse for ren kjemi, så ville jeg gått for bacheloren i kjemi ved UiO eller noe liknende ved NTNU. 

    Etter det jeg vet kan du ta bachelor i kjemi og så ta en master i biokjemi etter det. Vil tro du står bedre stilt da, enn de som "bare" går et rent molekylærbiologiløp. 

    Forslag til løp hvis du er intereesert i molekylærbiologi istedenfor biokjemi

  17.  

    Hei igjen!

    Har tenkt til å studere Molekylærbiologi og biologisk kjemi ved UIO, og har et problem.

     

    På nettsidene til UIO er poengkravet 46,6 for ordinær opptak (http://www.uio.no/studier/program/mbk/opptak/) , mens på Sarmoda Opptak er det 40,5 (https://sok.samordnaopptak.no/studier?ord=185+865&laerestedkode=&utdomrkode=&stikkordnr=)

     

    Hva stemmer?

     

    Er det en spesiell grunn til at du søker molekylærbiologi? Om du har interesse for det ville det vært smartere å søke seg inn på studier hvor fokuset hovedsakelig er på kjemi. Jeg kjenner to personer med master i molekylærbiologi, og ingen har av dem har fått noen jobb som er spesielt relevant for utdanningen – da faste stillinger innenfor forskning tilnærmet ikke eksisterer. 

     

    Jeg er åpen for tips, vet du om en alternativ rute?

×
×
  • Opprett ny...