Gå til innhold

Jonvvv

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jonvvv

  1. Har et problem jeg lurer veldig på. Når jeg har kjørt en stund begynner bilen å lugge. Det virker som den ikke får nok drivstoff et lite sekund, så går det over. Det som følger er vibrasjoner og risting ved gasspådrag. Dette skjer på de fleste gir. Ristinga er som verst på lavere turtall (dunking)og jeg merker det mest i gasspedalen. På tomgang står den også å lugger (hvis jeg stopper når det pågår).

    Det merkelige er at dette ikke skjer kontinuerlig, det er veldig variabelt. Når jeg kjørte til jobb sist uke (times kjøring hver vei) merket jeg nærmest ingenting til problemet den ene veien, men på vei tilbake var det risting nesten hele tida. Dette gjentok seg de neste dagene, med risting nesten hele veien hjem. Er dette noe som kan oppstå ved at bilen har kjørt seg varm?

    Det hender også at fuskinga og ristinga gir seg i perioder, men kommer tilbake. Når ristinga oppstår må jeg gire ned, og opp i høyt turtall, for å akselerere i stigning. Problemet oppstår som regel på lengre turer, merker ikke noe særlig til det på småkjøring.

     

    Bilen er en Toyota Carina 96, bensin.

    Ble litt lang forklaring. Har veldig lite peiling på bil, så aner ikke hva det kan være. All hjelp mottas med stor takk!

  2. Har nå mekket PC, og alt ser ut til å funke som det skal. Veldig fornøyd hittil! 

     

    Noen spørsmål bare...

     

    Grafikkortet mitt (MSI Geforce GTX970 Gaming 4G) har en idle temperatur på ca. 60 grader. Synes det var litt høyt. Søkte litt på det, og ser at det ikke er et uvanlig tilfelle ettersom viftene på kortet er satt på stopp opp til 65 grader. Det som skjer nå er at det er veldig mye stopp-start på viftene, da tempen ikke får gått skikkelig ned før viftene stopper igjen. Er dette bra for viftene/kortet?

     

    Leste at noen tok i bruk MSI Afterburner for å sette på viftene med lav fart slik at kortet holdt en lavere temperatur.

     

    Tåler skjermkortet å ligge konstant på rundt 60 grader? Ligger det en automatisk overklokking inne ettersom basis GPU fart ligger på 1114 MHz konstant?

     

    Tips og anbefalinger mottas med stor takk!

  3. Ikke veldig erfaren med å bygge egen pc, så trenger noen tips. Er ute etter noe som holder seg noen år, er stabil og har gode oppgraderingsmuligheter.

     

    Har satt sammen en liste på komplett (inspirert av Black Refinery fra tråden til Agentspoon):

     

    https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1576539&su=6527A74D-3663-4EC0-A88C-61C742F730B9

     

    Ser dette ut som en grei bestilling? Er det noe jeg burde bytte, evt. noe ekstra som burde tas med?

     

    Tips og anbefalinger mottas med stor takknemlighet! Evt. spm til byggeprosessen får jeg ta senere.

×
×
  • Opprett ny...