Gå til innhold

Fjellheimen

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fjellheimen

  1. Hei!

    Har vært i den situasjonen som såkalt kunde i Telefonkatalogen.Biz, og nå ute av det hele etter at saken gikk til forliksrådet. 

    Kravet fra Telefonkatalogen. Biz ble bestridt tidlig i saksgangen (se tidligere innlegg i tråden) - likevel bruker telefonkatalogen inkasso byrået NIR. Sender kopi av bestridelse dit også. Mens jeg venter på at saken skal komme opp i forliksrådet får jeg telefoner fra tre ulike firmaer som vil hjelpe meg ut av "uføre" jeg har havnet i bla Trygg oversikt. Jeg synes det er veldig rart at disse skal vite om meg og saken jeg har med telefonkatalogen. Jeg reagerer også på at alle skal ha samme sum som telefonkatalogen. Har valgt å takke nei til disse firmaene og tror det er lurt for andre som blir oppringt også.

    Sjekk avtalen du har godtatt på SMS, og avtalen på nett. Om det står i avtalen din på SMS at du har godtatt kontrakt for 8mnd så betal den ene regninga selvom det er surt og si opp avtalen med engang.

    Har det gått mer enn 8 mnd og du sitter i klisteret fortsatt så sjekk om avtalevilkårene på nett og sms stemmer i forhold til tid og hva du faktisk har godtatt som avtale. Hos meg var det et misforhold der. 

    Om alle som har blitt lurt av dette firmaet tar saken til forliksrådet så vil NIR og Telefonkatalogen. Biz måtte legge om svindel praksisen sin!

    • Liker 3
  2. Ser at det er mange som er i samme situasjon som meg her! Nå har inkassobyrået til Ltd INorden sendt kravet til Forliksrådet, og ifølge avtalen vi liksom skal inngått er det i Oslo. Er det noen her som har vært i forliksrådet med Telefonkatalogen.biz så ville jeg blitt glad om dere kunne dele den erfaringen. Jeg drar til politistasjonen og anmelder de for brudd på markedsføringsloven,lov om straff - bedrageri og avtaleloven denne uken. Oppfordrer alle som er blitt lurt til å gjøre det samme da vil de få fokus på hvordan de lurer og bondefanger små foretak!

    jeg legger ved brevet mitt som bestrider avtaleinngåelse med Telefonkatalogen.biz slik at de som vil kan bruke det. Viktig å sende dette før det går til inkasso!

     

    Urettmessig faktura for kjøp av annonsetjenester

     

    Jeg viser til fakturanummer:.......vedrørende ovennevnte forhold.

     

    Det påståtte rettslige grunnlag for kravet deres er en angivelig inngått avtale om kjøp av annonsetjenester hos Telefonkatalogen Biz.

    Jeg er ikke enig i at jeg har inngått noen avtale og er ikke interessert i en redusert pris - jeg skal ikke stå i deres katalog eller betale dere noen penger. Det selgeren Johansen understreket var at ved å svare på sms’en så gav jeg tillatelse til å sende brukernavn og passord på e-post. Det var kun et «ok» for å kunne sende kundeinformasjon på mail slik at jeg selv kunne administrere min avtale. Selger Johansen sa at jeg skulle få en telefon senere på dagen der alt skulle bli grundig forklart hva en avtale skal gjelde. Den telefonen har jeg aldri fått.

     

    Jeg henviser til Lov om kontroll med markedsføring og avtalevilkår mv. (markedsføringsloven)

    § 26. Villedende forretningsmetoder

    I næringsvirksomhet er det forbudt å anvende uriktig eller av annen grunn villedende fremstilling som er egnet til å påvirke etterspørselen etter eller tilbudet av varer, tjenester eller andre ytelser. Med fremstilling menes i dette kapittel enhver form for meddelelse eller utsagn i tale, skrift eller på annen måte, således også betegnelser, bilder, demonstrasjoner, emballasjens form, størrelse eller utstyr og lignende.

     

    Min tilsynelatende aksept er avgitt som en direkte årsak av villedelse fra deres selgers side. Det foreligger dermed ingen gyldig avtale, og dermed heller ingen avtalerettslig hjemmel for kravet deres. Kravet avvises.

     

    Etter en rask søknadsrunde på internett ser jeg at det er flere som meg som har gått i fella deres, og at dere har mottatt uendelig mange klager og anmeldelser i løpet av de årene dere har holdt på under forskjellige navn.

     

    Jeg vurderer sterkt å levere en anmeldelse til politiet, og akter å bestride en eventuell faktura som måtte dukke opp. Alternativt kan vi spare oss alle for tapt arbeidstid og sette en strek over den såkalte avtaleinngåelsen.

     

    For ordens skyld opplyses at forsøk på inkassoinndrivelse av kravet vil stride mot inkassoloven § 8. Punktet i det påståtte avtalen om avtalt verneting er like ugyldig som resten av avtalen slik at en klage til forliksrådet bes fremmet til forliksrådet i min hjem kommune

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...