Gå til innhold

Lanka

Medlemmer
  • Innlegg

    1 547
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lanka

  1. Jeg lurer på om noen har noen gode tips til forholdsvis enkle ingeniøremner fra annet studieprogram som går på våren. Går selv Produktutvikling og produksjon

     

    Se på litt TIØ-fag ;) F. eks Organisasjonsteori og selskapsrett. Vurderer å ta dette som et 5.fag til våren for å få mer bredde. Har en del ledelsesfag (fra IØT) tidligere i studiet mitt. Er ikke så veldig vanskelig, og veldig interessant dersom du har interesse av det.

    Jeg går 4.klasse Bygg.

  2. Hva er ulempene med å ikke møte opp på eksamen?

     

    Jeg har meldt meg opp i et svadafag på Dragvoll. Egentlig for å kompensere for et annet fag midlertidig (studiepoeng) grunnet et tungt frivillig verv. Viste seg at det gikk greit å kombinere frivillig verv og normal skolehverdag dette semesteret. Dette fant jeg derfor ut etter 15.november, og har ikke behov for å ta eksamen i Dragvollfaget.

     

    Har heller ikke lyst til å møte opp bare for å levere noe vissvass.

     

    Derfor lurer jeg på hva ulempene med å ikke møte opp er.

    Bortsett fra det at det står "Ikke møtt" på studweb. (Dette kommer vel ikke på vitnemålet regner jeg med, da med tanke på at dette er et fag utenfor studieplanen).

  3. noen som vet hvordan samfundet er med forslag til booking av artister? er det noen sjanse å få ønsker oppfyllt, eller kaster de forespørsler i spamkurven uten å se på dem?

     

    Det burde tas gjennom riktige kanaler hvis du skal ha muligheten til å påvirke i stor grad. KLST eller LØK har egne bookere som booker ut i fra mål og ambisjoner for Samfundet. For å klare å påvirke så burde du ikke sende en mail. Men møte opp direkte på jobbdagene for å slå av en prat med booker/bandansvarlig.

  4. Det er vel ikke verre enn å unngå storkiosken? :ph34r:

     

    Det stemmer at det er eneste mulighet ja, skal man på storkiosken derimot (som meg) er det ingen mulighet til å utslippe, men dere som er så heldige å ha meg som tyster kan unngå storkiosken resten av dagen om dere ikke har veldig lyst til å bli mast om å bli ukefunk eller medlem i tekna. (Om dere raske kan dere gå via trappa fra kjellern evt).

     

    Eller hva med å bare oppføre seg som normale mennesker gjør. Si nei takk og gå videre. Det er ikke akkurat dyr som står der heller. Det er normale studenter som deg og meg som ønsker å ha engasjerte mennesker med på å lage en festival.

     

    Bare fordi du er helt i mot arrangementer som betyr at man må sosialisere seg, trenger du ikke å råde andre fra å holde seg unna storkiosken.

  5. Noen som vet hvordan man sender mail fra gmail med ntnu-alias?

    Jeg har videresendt mail jeg får fra webmail til gmail-kontoen, men ønsker gjerne å svare på dette ved å svare direkte fra gmail. Istedetfor å logge meg inn på webmail hver eneste gang.

     

    Mener å huske at dette tidligere ikke var mulig pga teit it-løsning hos NTNU.

    Innstillinger -> Kontoer og import -> Send e-post som

     

    Takk. Var ikke verre nei.

  6. Noen som har hatt PSY1050 Personalpsykologi eller KULT2203 Ting, Natur og Tegn ?

     

    Har nå meldt meg opp i disse på jakt etter billige studiepoeng i en hektisk høstsemester med UKEverv. Det står mye svada på its learning rundt disse fagene, men lurer på hvordan faget egentlig er satt opp.

     

    MÅ man møte opp i kollokviegrupper for å få gå opp til eksamen? Det blir isåfall uaktuelt. Trodde det var mer slik at man kunne gjøre en semesteroppgave for å gå opp til eksamen (MC).

  7. Hvor mye tjener egentlig en forsker på NTNU? Tydeligvis er det mange som har klaget på et fag, så en professor sendte ut en fellesmelding. Kan det han sier mtp timepris stemme?

     

    Doktorgraden frister litt mer nå :p

     

     

    NB - Begrunnelse, ikke for alle

     

    Jeg svarer etter beste evne, men er avhengig av at dere alle vurderer egen eksamensbesvarelse mot løsningen jeg har lagt ut.

     

    Mange synes det er interessant å få vite hvordan de kom ut mhp poeng på hver oppgave. I utgangspunktet er det flott at dere er så interesserte, og jeg ville gjerne svare alle sammen som har spørsmål.

     

    Men tenk over følgende:

     

    Jeg bruker i gjennomsnitt 10 minutter på å lete fram poengsummen og svare alle som ber om begrunnelse.

     

    Husk at det er 180 som har vært oppe til eksamen. Om alle ber om begrunnelse vil det medgå 10 minutt ganger 180 studenter, som gir totalt 1800 minutter arbeidstid, eller 30 klokketimer, eller over 3 arbeidsdager a 8 timer.

     

    (Med NTNU timepris (forsker) lik 1300 kr/time blir arbeidet i så fall totalt kostende 39 000,- som dere og andre må betale skatt til staten for å dekke)

     

     

    Derfor: Vurder først nøye din egen innsats - og om du da etter egen mening fortsatt mener din besvarelse er feil vurdert - kan du med god samvittighet tillate deg å be om begrunnelse.

  8. Har noen av dere erfaringer med å ta Teknologiledelse i første eller andre semester? Vurderer å ta det tidlig for å heller kunne ta et mer fornuftig fag i 3. semester når utvalget ekstrafag som er praktisk mulig å ta er større enn før jeg har hatt Matte 2 og 3. Er arbeidsmengden overkommelig?

     

    Teknologiledelse har tidligere vært en fadese uten like. Bare søk i denne tråden. Med nytt fagoppsett håper jeg de endrer litt på fagnivået også. Tidligere har arbeidsmengden vært helt grei (Litt mer enn Ex-phil) hvor man måtte gjøre noen øvinger i grupper, skrive i noen diskusjonstråder på Its og gjøre en monopolcase dersom man manglet de nødvendige poengene for å få øvingsopplegget godkjent. Etter dette var det kun MC-eksamen som skilte deg og en god karakter. Men spørsmålene var ikke alltid relevante eller godt satt opp. Med spørsmål som :

    "Hvilke alternativer beskriver IKKE Person1 & Person2 som gunstige i side 30 i boken", så er det klart at det ble hodebry for mange.

     

    Du blir vel isåfall med i første kull som får en ny versjon av Tekled, så om det er lurt å ta dette nå er jeg usikker på, mtp barnesykdommer som helt sikkert vil komme.

     

    Ta statistikk istedet :)

  9. Jeg har forøvrig lite lyst til å snakke med studieveilederen på fakultetet. Tidenes konservative Rød-hatt-menneske som alltid sier nei før hun vurderer ting.

    Hun var blid som en sol og bare positiv da jeg var innom til henne en gang. Eller ikke.. :thumbdown:

     

    Man kommer inn i 5. hvis man ikke har mer enn 3 hengeemner og man er ferdig med alle emner fra 1. og 2. klasse. Master om høsten tror jeg skal gå greit, men vet ikke. Har hørt at andre har skrevet om høsten. Jeg vurderer selv dette, så kom gjerne med en tilbakemelding hvis du finner ut noe. Tror det er best å kontakte den som er ansvarlig for hovedprofilen du kommer til å ta.

     

     

    Ifølge Jan-Vincent Thue (BA) er det mulig å ta den om høsten. Og dermed også prosjektoppgaven om våren. Vet ikke hvordan det er med K, om det er det du går ;)

  10. Hva om det er to? Eller er det den gyldne grensen på tre som gjelder? Er dette noe man må søke om? "Jeg søker om å ta mastergrad selv om jeg har 2-3 hengefag?" Jeg har forøvrig lite lyst til å snakke med studieveilederen på fakultetet. Tidenes konservative Rød-hatt-menneske som alltid sier nei før hun vurderer ting.

     

    Marintek? Been there done that. Nei er standardsvaret.

     

     

     

    Bygg ;)

  11. Du kan vel rykke opp i 5 også med hengefag, jeg skrev forøvrig også masteren min med ett hengefag. Tror ikke det e rnoe stress å søke om det når det bare er ett.

     

    AtW

     

    Hva om det er to? Eller er det den gyldne grensen på tre som gjelder? Er dette noe man må søke om? "Jeg søker om å ta mastergrad selv om jeg har 2-3 hengefag?" Jeg har forøvrig lite lyst til å snakke med studieveilederen på fakultetet. Tidenes konservative Rød-hatt-menneske som alltid sier nei før hun vurderer ting.

  12. Noen som vet noe om regelverk rundt det å starte i 5.klasse? Jeg driver og setter opp fag for mine 2 siste år. Med tanke på at jeg ikke skal kjøre 100% studieprogresjon mtp lederverv, så lurer jeg på om man kan starte på 5.året med et hengefag fra 4.klasse?

     

    Det er jo ikke noe problem i de lavere årstrinn, men er det noe spesielt knyttet til 5.året? Jeg er klar over at man ikke kan skrive mastergradsoppgaven med hengefag. Men jeg tenker nå primært på høstsemesteret.

     

    + Kan man skrive mastergradsoppgaven om høsten istedetfor om våren? Er det færre studieveiledere (doktorgradstudenter) tilgjengelig fordi det ikke er "normalt" å ta mastern om høsten?

  13. Noen som har hatt muntlig kont. før? Av taktiske årsaker blir det nå kont om en uke, og jeg har nettopp fått vite at eksamen blir avviklet i muntlig form. Nå må jeg jo legge opp lesingen helt annerledes. Eksamen ville normalt vært åpen-bok-eksamen med alle tilgjengelige hjelpemidler. Faget er bygningsfysikk. Det vil si : Mye regning på fukt/varme/akustikk/lys osv. Hvordan vil de da sette opp muntlig eksamen? Gitt at det normalt skulle vært lov med alle hjelpemidler. Er det som på VGS at man får en halvtime for å gjøre oppgaver? Dette er et 3.klassefag.

×
×
  • Opprett ny...