Gå til innhold

alaruz

Medlemmer
  • Innlegg

    1 358
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av alaruz

  1. du som har denne taben- kan man sette in extra lagringsplass? og eventuelt hvor mye?

     

    Har 64 GB versjonen selv. Anbefaller egentlig ikke å kjøpe et Windows RT brett som har mindre enn dette ettersom Windows + Office tar så utrolig mye av disken. Har i tillegg et 64 GB micro-SD kort. Fungerer veldig bra. Eneste ulempen er at det ikke er mulig å legge til eksterne lagringsmedier i Libraries. For applikasjoner som kun henter innhold fra Library og ikke direkte path vil dette være en begrensning. Har ikke testet selv men skal være en vei rundt dette: http://winsupersite....tro-apps-144658

     

    Å spille direkte fra SD-kort, drag-and drop osv er selvsagt mulig. Er kun Library som ikke fungerer såvidt det er meg bekjent.

     

    Edit: For de som trenger mer plass og eks har 32 GB versjonen så skal det være mulig å frigjøre noen GB ved å flytte RecoveryImage til eks. minnepenn.

  2. Det høres bra ut. Som sagt digger tableten og Windows RT selv. Men det er viktig å informere om begrensninger dersom det er noe som kan være en showstopper.

     

    Er flere gode mediaspillere til RT. Selv bruker jeg PowerDVD mobile som støtter de fleste formater og er gratis for meg som har kjøpt fullversjon til PC. Vet at VLC også holder på å lage en App etter et kickstarter-prosjekt ifjor. Usikker på fremdriften på denne da.

  3. Hei. Jeg har brukt dette nettbrettet selv inkludert tastatur-dock siden desember ifjor. Det fungerer veldig bra, har bra batterilevetid og enda bedre når den sitter i dock. Kvalitetsfølelsen er god og du føler at du har kjøpt et solid produkt. Det skulle egentlig bare mangle med tanke på prisen jeg selv betalte for den når den kom ut :)

     

    Det du må spørre deg selv er hva du egentlig vil bruke den til. Windows RT sammenligner jeg enkelt med Windows 8 slik: Det som ikke finnes i Windows Store av applikasjoner. Vel de eksisterer ikke. Enkelt og greit. Trenger du noe Windows store ikke tilbyr så er kanskje et brett med Windows 8 et bedre valg (dersom du vil gå for Windows).

     

    På den positive siden har butikken blitt mye større nå (rundt 60K) enn i desember (rundt 10 K). Flere apps jeg har ventet på har allerede kommet og flere er på vei av det jeg bruker eks. WIMP. Men det er prisen å betale når man er tidlig ute på ny plattform. Jeg angrer ikke på mitt kjøp, men føler det er viktig å informere om begrensningene dersom dette er en problemstilling for deg.

     

    Med dock får du tilnærmet laptop funksjonalitet. Du har utforsker, USB, printmuligheter samt office-pakken (word, excel, powerpoint og onenote). Eneste nettleser alternativ på Windows RT er Internet Explorer 10 som fungerer greit mesteparten av tiden. Personlig skulle jeg gjerne sett at vi fikk flere valgmuligheter på denne fronten. Kan du leve med overnevnte så vil jeg si det er et bra kjøp. Er du i det minste tvil og er avhengig av 3. part applikasjoner ville jeg ikke gått for Windows RT i denne omgang. Mye er løst på under et år. Innen Windows 8.1 er ute er nok enda mer fikset.

  4. Alt ok her også foreløpig, 3 timer etter oppdatering. Alt fungerer tilsynelatende som det skal. Men dårlig nytt at noen opplever mer problemer etter oppdateringen. Ikke god reklame for WP8 og Nokia.

     

    Trist å høre at det er så mange som sliter. Har hatt min siden 18. januar og ingen frys / reboots enda. Er selv veldig fornøyd. Men ettersom det er så mange som faktisk sliter så lar jeg faktisk være å anbefalle Lumia 920 (virker som om denne er mest utsatt av WP8-telefonene) til Nokia / MS har løst dette.

     

    At jeg ikke sliter er selvsagt positivt for meg. Men en trenger ikke akkurat lese lenge hverken her eller på google før du finner noen som har store problemer med dette. Håper at MS tar dette seriøst og virkelig tar tak i dette. Lumia 800 hadde noen stygge bugs den også når den var ny og den er idag en veldig stabil telefon etter noen oppdateringer. Android blir bedre for hver versjon i tillegg er særdeles lovende Blackberry 10 på trappene.. Dette tullet har rett og slett ikke MS eller Nokia råd til å ikke utbedre, og det helst i går :p

     

    Jeg digger min 920 og syntes det er deilig å bruke WP8. Men jeg klarer ikke anbefalle venner og familie som idag er på stabile plattformer til å flytte over til WP8 før jeg vet at dette er tatt tak i.

  5. Ser flere som lurer på ytelse på disse APU'ene til AMD. Har ikke testet denne men bruker selv forgjengeren E-350 i min egen HTPC med Windows 7.

     

    Alt i alt får du en god nok desktop brukeropplevelse med denne prosessoren. Jeg har riktignok 4 GB RAM i min HTPC noe som hjelper. Men du skal ikke kjøre for mange programmer før du merker at den sliter litt med å henge med i svingene, men fortsatt ikke værre enn at den da bare bruker lengre tid på enkelte oppgaver.

     

    Avspilling i full HD fungerer alldeles utmerket på denne prosessoren. Det forutsetter riktignok at GPU-aksellerering er aktivert i eks. VLC eller XBMC som er de jeg bruker. Uten dette aktivert hakker det som bare det..

     

    Har også blu-ray spiller i min HTPC også dette fungerer veldig bra med E-350. Men den er treg å starte filmene. Vet ikke om dette er spilleren eller den ellendige spilleren (Power DVD) som fulgte med.

     

    Testet med Ubuntu for ca. 1 år siden når jeg anskaffet denne HTPC'en da støttet ikke Linux APU fra AMD fullt så godt som det faktisk gjør i WIndows. Har ikke testet siden ettersom oppsettet fungerer bra. Men kan ikke tenke meg annet enn at Linuxstøtte nå fungerer som forventet.

     

    En liten sidenotis: Det lønner seg ikke alltid å være tidlig ute med det "nyeste", i dette tilfellet en APU. Måtte vente helt til Oktober-catalystdriverne før GPU-akselerering fungerte i XBMC. Var visst en bug som ble fikset.

     

     

    • Liker 2
  6. Herregud, Nokia.

     

    Andre saklige argumenter å komme med i debatten?

     

    Jeg for min del gleder meg til å teste denne selvom Lumia 800 kanskje frister litt mer. At de gir USA enerett i starten er nok kun flørting fra Nokia sin side for å komme inn på markedet. Ikke glem at de så og si har vært fraværende der borte det siste tiåret.. USA er et veldig viktig marked å ha en fot innenfor på, spesielt innen mobiltelefoni.

  7. Alt for liten skjerm...

    Prøvd den?

     

    De fleste som uttaler seg negativt om noe, spesielt Windows Phone 7.x har etter det jeg erfarer aldri prøvd OSet. Selv har jeg testet Lumia 800 og jeg syntes størrelsen virker ganske optimal for mine hender. Har testet blant annet Desire HD og Samsung Galaxy S2, men jeg syntes de føles for store for min smak.

  8. Handsfree gjør det ikke tryggere å kjøre. Det er samtalen i seg selv som stjeler fokus, ikke hva man evetuelt gjør for å føre samtalen. Alkohol er og blir noe annet enn vann, så væske sammeligningen var bare døll.

     

    Det er helt riktig at det er innholdet i samtalen som kan utgjøre en fare og stjele fokus fra veien. Forøvrig så syntes jeg også at alt som innebærer at du fjerner blikket fra der det hører hjemme (veien), burde forbys. Har selv sett folk som ikke bare sender sms og også surfer på en tablet "kjører".

     

    Er desverre alt for mange der ute som virkelig overvurderer sine egne evner til å kjøre.

    • Liker 3
  9. Ikke en overaskende konklusjon. Det viser vel at ikke bare har GNU / Linux-miljøet fortsatt et stykke å gå når det gjelder brukervennlighet. At Linux tilbyr noe for enhver smak er det liten tvil om, men distribusjoner som f.eks. Ubuntu som sikter seg mot folk-flest og ønsker å fremstå som et brukervennlig alternativ til Windows burde fokusere på dette. På den andre siden ser vi også at vi ikke bare begrenser oss selv, men ser oss også blind på nye og kanskje også bedre alternativer ved å legge for stor elsk på en eksisterende programvareplattform som f.eks. Photoshop.

     

    Men kort avslutning og litt konstruktiv kritikk: Jeg er klar over at kanskje ikke bestemor ville fått til Spotify sin Linux versjon slik den er idag. Men det står også sort på hvit på deres side hvordan man gjør dette. Dette er ikke rocket science. Forventer ikke at bestemor kan dette nei, men at en skribent for selveste hardware.no får dette til, ja det forventer jeg faktisk. Terminalskrekk til tross, så er det noe som heter å sette seg inn i ting, og tenke ut av boksen i blant. I Niklas sitt tilfelle, GUI. La oss heller ikke glemme at Spotify til Linux er en preview versjon. Ligger i navnet at denne ikke er myntet på folk-flest, av samme grunn som den også krever Premium for å støtte utviklingen av den. At de har tatt seg bryet av å i det hele tatt lage en testversjon for en minoritetsplattform står det stor respekt for. Se på etablerte proprietære programmer som f.eks Opera. Denne installerer seg i Ubuntu bare ved å velge run på filen (deb-pakken), og den legger seg automatisk i repository for å få oppdateringer i fremtiden. Slik blir nok også Spotify i sin ferdige versjon til Linux, og dermed et ikke-eksisterende problem.

    • Liker 1
  10. I denne spesifikke sammenhengen er det kanskje ikke et realistisk alternativ basert på gitte kriterier på forhånd definert i artikkel

    Nettopp. Det er ikke noe du gir bestemora di, og stakkaren kommr jo tross alt fra OSX. :p (Som jeg alldri klarte å venne meg helt til, fullstendig håpløs vindus/programhåndtering).

     

    Ang, spøk va ikke det rettet spesielt mot deg, det var bare for å understreke at jeg mener Gentoo er milevis unna å delta i konkuransen om å bli "vinneren" for artikkelforfatteren. (Akkurat som Arch, som jeg bruker selv.)

     

    hehe nei da er vi enige. :)

     

    Har faktisk selv hatt Macbook med OS X. Mye bra også der. Men som du selv sier var det svært tungvindt å sette seg inn i vinduhåndteringen, om du er vandt til noe bedre? Men DET er en annen diskusjon. :p

  11. Jeg har vært Linux-bruker i mange år, og bruker mest Ubuntu. Men jeg prøver stadig nye distroer, og er alltid innom Mint når den kommer med ny versjon. Har dog aldri likt Mint, den er for fastlåst og dersom man vil gjøre ting litt annerledes blir det ofte tull. Men så fikk jeg en stor overraskelse med Pinguy, den satt som et skudd hos meg. Den er akkurat slik jeg mener Mint burde vært. Det man trenger ferdig installert men full frihet til å gjøre ting slik man vil uten at det blir krøll. Og så ser det stilig ut og er stabilt i tillegg.
    Tror min all time favorite egentlig er Gentoo Linux. Men jeg har rett og slett ikke tålmodighet eller tid til å holde på med det lengre..

     

    Tror ikke du har lest artikkelen over hva som skjedde da han skulle prøve Mac etter å ha vært vant til Windows. Dersom du hadde lest den så hadde ikke du foreslått Gentoo. For å ta det i teskje-modus så er denne testpersonen en som bruker GUI, GUI og atter GUI til å gjøre alt. Kommandolinje er fullstendig feil og fremmed i denne sammenhengen.

     

    Jeg er helt enig med deg på det området, og jeg har heller ikke foreslått Gentoo konkret. Jeg foreslo Ubuntu som du ser fra mine tidligere svar. Men jeg nevnte Gentoo som endel av min erfaring med Linux og andre har sitert videre på det. Jeg må innrømme at jeg ikke ser problemet med det.

     

    Edit: Jeg siterte "Backstabber" og var enig i at Gentoo er et bra alternativ. Og det står jeg for, forutsatt at du har tid, og lyst til å lære det. Som nybegynner (fresh) er nok Ubuntu eller andre mer brukervennlige distribusjoner mer egnet til formålet.

  12. Gentoo er et fullstendig latterlig forslag i denne sammenhengn, og må ses på som en stor spøk.

     

    I denne spesifikke sammenhengen er det kanskje ikke et realistisk alternativ basert på gitte kriterier på forhånd definert i artikkel. Men det er virkelig ikke en spøk, iallefall ikke fra min side. Det er veldig mange som følger disse artiklene, nybegynnere såvel som mer erfarne. Nybegynnere har også svært forskjellige nivåer og ambisjoner hvor de ønsker å ende opp. Alle forslag er derfor relevante etter min mening. Når jeg selv startet med Gentoo var jeg hverken uerfaren eller spesielt erfaren med Linux. Men etter at jeg var innom Gentoo kunde jeg bare uker etterpå mange ganger mer enn jeg hadde drømt om å kunnet tidligere. Jeg må virkelig beklage om jeg eller andre som har nevnt Gentoo her virker å ha lagt det frem som et useriøst / humoristik innlegg, det varisåfall langt fra intensjonen.

  13. Jeg har vært Linux-bruker i mange år, og bruker mest Ubuntu. Men jeg prøver stadig nye distroer, og er alltid innom Mint når den kommer med ny versjon. Har dog aldri likt Mint, den er for fastlåst og dersom man vil gjøre ting litt annerledes blir det ofte tull. Men så fikk jeg en stor overraskelse med Pinguy, den satt som et skudd hos meg. Den er akkurat slik jeg mener Mint burde vært. Det man trenger ferdig installert men full frihet til å gjøre ting slik man vil uten at det blir krøll. Og så ser det stilig ut og er stabilt i tillegg.

     

    Tror min all time favorite egentlig er Gentoo Linux. Men jeg har rett og slett ikke tålmodighet eller tid til å holde på med det lengre..

  14. I utgangspunktet er jeg veldig nysgjerrig på Linux, og kommer til å følge denne artikkelserien spent. Dog blir jeg om ikke skremt så i alle fall noe skeptisk når jeg leser kommentarene her. Jeg er klar over at utvalget av forskjellige distroer er en god ting, men gud bedre så forvirrende det er å følge diskusjonen her :D

     

    Det du sier der er det faktisk mange som er enige med deg i. Selv startet jeg med RedHat fra en type Linux for dummies bok rundt år 2000. (RedHat 6 var det vel?) Jeg installerte da ukritisk over min Windows 98 fat32 partisjon og måtte "tvinge" meg selv til å bruke det en stund før jeg fikk reinstallert, jeg var også PC-gamer, så det var litt krise.. Etter det ble det elsk hat forhold til jeg faktisk lærte å bruke det og fant en distribusjon som passet mitt bruk best. :-)

     

    Men selv savner jeg en side som tar for seg alle forskjellene: Hvilken vindubehandler? Open source kontra binærdrivere til skjermkort. Erstatningsverktøy for Windows/Mac programmer osv. Kjenner flere som er kritiske pga den store jungelen der ute av variasjoner, samme føler jeg vi kan si om Android?

     

    Jeg har "bookmerket" tråden her. Håper det kommer frem mye nyttige tips både for nybegynnere såvel som erfarne.

     

    Edit: Men som flere påpeker. Det kan lønne seg å starte med en av de mer populære distroene som f.eks. Ubuntu eller Fedora. Disse har lettere tilgang på ikke bare opensource programmer, men også mer kjente proprietære programmer som eks. Spotify, Skype o.l.

  15. Vil i utgangspunktet anbefale Ubuntu 10.04 LTS, da det er den siste utgaven som skal ha den beste stabiliteten av de siste Ubuntu utgavene (bruker denne selv på min bærbare som jeg skriver med nå). Det kan være litt trøbbel med å få bankID osv, men norske guider for nettopp dette finner du på nett. Denne distroen anbefales av diverse bedrifter som utvikler programvare til Linux, nettopp pga at 10.04 er en LTS-versjon. Eksempelvis er programmet Matlab som jeg bruker i skolesammenheng.

     

    Evt. ville jeg prøvd siste utgave av Linux Mint også hvis du har mulighet til det (noe ikke jeg har tatt meg bryet til).

     

    Og når det kommer til terminalen så kan jeg kun det å oppdatere pakkebrønnene, og jeg har brukt Ubuntu 10.04 LTS et godt år nå :)

     

    Ubuntu LTS har til nå vært veldig bra. Jeg håper (og tror) at Ubuntu 12.04, som er neste LTS vil bli veldig stabil, og at Unity har blitt mer mature og klar for prod.

  16. Ser at mange nevner ulike distroer og skrivebordsmiljøer. Jeg vil påstå at det er av mindre betydning. Det spiller mindre rolle hvilken du velger, alle de mest populære er brukervennlige, og har de samme basisfunksjonene. Viktigere er det å sjekke ut at all programvare du bruker finnes i Linuxutgaver.

     

    Photoshop er et eksempel på et program som ikke finnes i linuxutgave. Alternativet, er som du nevner, Gimp. Jeg er helt blank på bilderedigering, men avhengig av hva du bruker photoshop til, kan det hende at Gimp vil være tilfredstillende - og kanskje ikke.

     

     

    Hvorfor må alle bruke "Photoshop" som et eksempel på et program som ikke kjører på Linux? Antall personer som faktisk bruker Photoshop er forsvinnende liten. Med det mener jeg de som har kjøpt og betalt lisens til den, og bruker det til noe mer enn man får ut av enkle og gratis programvare. For de som bruker Photoshop profesjonelt, må de gjøre det samme som alle andre som bruker store, dyre, spesialist programvare - kjører på den platformen som programvare støtter.

     

    For de alle fleste, fins det flere programmer som gjør bildebehandling. Gimp er vel kjent - det er begrenset på fargedypten, men til gjengjeld har langt kraftigere skripting funksjoner enn f.eks. Photoshop. Men til "vanlig" bruk, har man programmer som Shotwell eller F-Spot.

     

     

    Men du har rett at det er viktig å sjekke at programvare du trenger fins i Linux utgaver, eller at det fins brukbar alternativer til Linux. Man kan alltid bruke Wine for å kjøre Windows programmer under Linux - men resultantene varierer veldig.

     

    Min erfaring er at de fleste Windows programmer som er 1-2 generasjoner bak (current release) fungerer OK i wine. Eks. Office 2003 fungerer svært bra i Wine. 2007 har også kommet seg, men 2010 er vel fortsatt ubrukelig?

     

    Med photoshop vet jeg at CS2 skal fungere ganske bra. Kan ikke uttale meg om evt. ytelsestap da jeg bare bruker Gimp selv.

  17. Når det er sagt, med fare for å motsi meg selv så har jeg som sagt også "tvunget" meg selv gjennom Unity siden starten. Det vil også si at jeg har kommet over en rekke hendige verktøy underveis. Går du eks. for default Ubuntu til test kan jeg tipse om flere både gode og absolutt nødvendige hjelpeprogrammer om du vil komme gjennom dagen i god behold. :-)

  18. Unity er desverre ikke så bra som flere påpeker her desverre. Bruker det på min Ubuntu-laptop, og har "tvunget" meg selv til å bruke det siden det kom med 11.04. Det ble litt bedre i 11.10, men det mangler fortsatt et hav av brukervennlige alternativer "out-of-the-box". Veldig trist men desverre sant.

     

    Selvom Unity som idé kanskje er god, tror jeg Canonical faktisk kan ende opp med å splitte communitien mer enn nødvendig. Freedom of choice er vedlig bra, men en hvis standardisering skader aldri, som vi mer eller mindre hadde med Gnome 2.x. (Både Ubuntu, Fedora og flere andre store brukte den som default Window Manager).

    • Liker 1
  19. Du sa at problemet er at mange kjøper telefonen på grunn av design eller gadgetfaktor, og jeg la til at det ikke blir bedre av at "TV2 hjelper deg" kaller det en designtelefon.

    Ja, jeg skjønner fremdeles ikke helt hva du vil fram til. Noen kjøper telefonen bare på grunn av design, og for mange av disse er Diamond for avansert. Det gjør den allikevel ikke til noen dårlig designtelefon.

     

    Diamond er en flott og stilig mobil. Men den er en dårlig "design" mobil, nettopp fordi mange som kjøper mobil kun basert på utseende, gjerne også forventer et langt enklere og mindre avansert brukergrensesnitt. Til disse brukerne er Diamond et dårlig valg, men de skjønner det ikke selv før de evt. har sløst bort penger på en veldig dyr telefon..

  20. Da har jeg prøvd meg litt frem og tilbake.

    Det jeg til nå har kommet frem til er at Vista klarer seg fint med gamle drivere, selv om nettet ofte faller ut ved nettverksintensitet(ved 10mbit/s ned). Har også prøvd driveren fra WU, pc'en frøs ti sekunder etter den var installert.

     

    Har også sendt en haug av e-poster til Ralink og CNet, uten respons.

     

    Gjør deg selv en stor tjeneste og kast ut ralink kortet ditt.. Har hatt opptil flere kort (blant annet et linksys) basert på samme brikke, i flere OS miljøer (xp, vista, linux..) men samme dritten overalt..

     

    Jeg har et mediacenter med Windows Vista Ultimate x64. Den er nå over et år gammel, og har dette trådløs kortet: https://prisguiden.no/product.php?productId=17407

     

    Anbefalles på det varmeste, om du vil ha et bra trådløst kort for Vista x64 og vil ha drivere som faktisk fungerer bra!

  21. Hei

     

    har sett litt på HTC T Diamond. Det eneste jeg er skeptisk til når det gjelder denne tlf er batteritiden.

     

    Er det noen av dere der ute som har testet denne og som har noen konkrete tester på hvor lenge en ladning med diamond vil holde?

    Vil dere si at batteriet er dårlig?

     

    Takk for svar!

     

    Hei.

     

    Touch Diamond er en flott telefon det, og jeg snakker av erfaring, noe vedkommende i innlegg nr. 2 åpenbart ikke gjør.

     

    - Batteriet er ja veldig dårlig, men det blir også langt bedre ved kjøp av det større batteriet, noen her nevner.

     

    - Jeg bruker telefonen via jobben (har kun denne telefonen). Ringer flere ganger om dagen (ikke spesielt lange samtaler), 5-10 meldinger om dagen, og har konstant activesync tilkobling (Push mail...). Sender også 1-2 mail per dag, fra telefonen, men stort sett bryr jeg meg kun om innkommende mail, og svarer skjelden fra mobilen.

     

    - WLAN er stort sett på hele dagen sammen med blåtann, eneste jeg ikke har på, med mindre jeg må er 3g.

     

    - Med mitt bruk varer telefonen ca. 1-1,5 dager. Dvs. Om jeg stiller på jobb i morgen kl. 08:00 med fullladet batteri vil den vare hele dagen, men vil sansynligvis være tom for strøm, innen lunsjtider på tirsdag, dersom jeg ikke har ladet i mellomtiden.

     

    - Telefonen har veldig dårlig batteri sammenlignet med andre telefoner på samme bruk. Samboeren min har en E66, og hun har veldig likt bruksmønster på sin telefon. Den holder i 1,5-2 dager, ofte mer.

     

    Men bare for å poengtere det. Jeg er svært fornøyd med min telefon, og jeg kjenner også flere andre som er det. Men det betyr ikke at telefonen er for alle. Jeg velger å fraråde alle å kjøpe denne telefonen, dersom det kun er gadgetfaktor du bryr deg om. Da bør du se etter en annen telefon. Jeg velger faktisk å gå så langt som å si at, da er ikke Windows Mobile det rette for deg.

     

    Merk at selvom jeg bruker mye pushmail, så har jeg endret på tidsintervallene dette sjekkes. Hvert 10 minutt i høytrafikk perioder og halvtime sjekking ellers. Det jeg merker trekker mest strøm er 3G nettverk. Når jeg bruker 3G merker betraktelig nedgang i batterilevetid.

×
×
  • Opprett ny...