Gå til innhold

cybirg

Medlemmer
  • Innlegg

    1 475
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cybirg

  1. 2 hours ago, knopflerbruce said:

    Hvis du betalte 8500 kroner per kort, må du ha solgt dem for 18500 kroner per stykk. Hvordan du får det til å gå opp med dagens markedssituasjon, vet jeg ikke. Hvis det var fem kort, er det vel heller summen av de fem kortene som er 10000 :)

    Nei, les hva jeg skriver. Dette var i aug-sep 2022. 

    Jeg var en av de første som klager til Forbrukerrådet så jeg er enig i at det nok er mye lavere gevinst ved å klage i dag enn det var for nesten et år siden. Jeg står likevel ved at vi hadde en god sak, siden det lønte seg å klage med en gang og saken vant frem.

    • Liker 1
  2. 2 hours ago, knopflerbruce said:

    Vel, folk har ventet 11 mnd... faktisk så lenge at markedet er på tur ned. Å få et kort som er verdt 10-11000 for 8500 er jo fint, men å late som om man har vunnet i lotto er å ta i en smule.

    Jeg er dog overrasket over at de faktisk har non-LHR-kort å dele ut, siden de er EOL forlengst, og forsåvidt at de ikke bare sa "sorry, kortet er EOL. 3080 LHR er tilsvarende vare, og det beste vi kan hoste opp". At de risikerer dårlig PR for å ikke selge en vare til oppgitt pris er nå en ting, men de risikerer i alle fall ikke noe negativ omtale for å stikke kjepper i hjulene for minere - til det er denne businessen for mye kritisert.

    Vanskelig å lese om du svarer på mitt innlegg. Uansett, de har ikke non-LHR kort lenger. 

    Jeg fikk alle kortene i aug-sep og tjente ca 10 000 pr kort. Husk at dette er nesten helt uten innsats. Relativt mye for mindre enn 1t arbeid. 

  3. Det er bare å prøve å opprette klagesak, det koster ingenting og krever lite av deg. 

    Jeg bestilte vel til sammen 5 kort og det løste seg som følger:

    • Tilbud om å kjøpe 3 stk 3080-kort (non-LHR) til den opprinnelige prisen
    • Tilbud om å kjøpe 2 stk 3080 Ti-kort (LHR) til den opprinnelige prisen

    Dere som har kommentert tidlig i tråden på at dette ikke var en sak - dere tok grådig feil. De som valgte å klage har tjent mye på det. 

  4. On 9/6/2021 at 4:53 PM, JumboJarle said:

    Fikk dette som svar etter at jeg kontaktet Elkjøp og påpekte at de hadde utført en leveranse av samme skjermkort jeg fikk kansellert. Blir veldig frustrert, noen her som har en ide for hva jeg evt. kan gjøre nå? Vi vet jo nå at de utfører ordren så fort Forbrukerrådet kontakter dem.

    Capture2.PNG

    Den eneste grunnen til at de leverer skjermkort til de som har klaget er at de innser at de har en dårlig sak dersom klageren går videre med en rettslig prosess. Du har ikke vist vilje til å ta saken videre rettslig, og dermed får du heller ikke levert kort. 

    Antakelig har de mottatt et forholdsvis begrenset antall kort og lar de som klager gjennom Forbrukerrådet få prioritet til å kjøpe disse. Det er jo rasjonelt, siden det er kun denne gruppen kunder som kan påføre dem et tap. Du påfører ikke Elkjøp tap ved å klage pent til kundeservice. 

    Hva du bør gjøre? Opprette sak hos Forbrukerrådet og vente 4-5 måneder på at at den tas videre. 

  5. Absolutt interessant utvikling. Jeg laget sak hos Forbrukertilsynet kun 2 dager etter melding om at de ikke kunne levere så antakelig vil andre saker behandles fortløpende.

    Det gjenstår å se på om mitt tilfelle kun er noe de, eller en enkeltperson i systemet, gjorde for å fikse et problem kjapt, eller om det er et resultat av en intern vurdering som gjør at de vil binde seg til dekningskjøp for hundrevis eller tusenvis av tilfeller. Antakelig vil det være vanskeligere å nå gjennom når de først skjønner omfanget av saken.

  6. Mottok en e-post fra Forbrukertilsynet i forrige uke der de hadde sendt en henvendelse til Elkjøp om min sak. Samme dag fikk jeg en telefon fra CCC Nordic A/S der jeg ble tilbyd å kjøpe kortene jeg opprinnelig hadde bestilt til den avtalte prisen.

    Antakelig var dette et restparti så de kan sannsynligvis ikke levere tilsvarende kort til alle som bestilte, men om ikke annet så tolker jeg det som en innrømmelse av at de har ansvar for å levere i henhold til ordrebekreftelse.

  7. Interessant, men forskjellen mellom de to sakene er at Proshop sender ut noe som heter "Bestilling registrert" (deretter en ordrebekreftelse), mens Elkjøp sender ut en e-post som heter "Ordrebekreftelse" (med et standardisert forbehold som i saken jeg viser til blir gjort ugyldig) og samtidig viser varen som "reservert" på Min side.

    Det koster ingenting, så jeg ville gått videre med saken mot Elkjøp. Sannsynligvis vil de som gjør det kunne vinne frem, mens de som ikke gjør det sannsynligvis taper. 

    • Liker 1
  8. Jeg er ikke enig i den vurderingen. Når man inngår en bindende avtale så er både prisen og gjenstanden bindende, og det er jo det saken dreier seg om. Saken mot CDON slår fast at avtalen er bindende når man trykker "kjøp". Da skal selger levere gjenstanden til oppgitt pris, og standardiserte forbehold er ikke gyldige. 

    Hvis de ikke leverer så kan man kjøpe tilsvarende gjenstand hos noen andre og få dekket prisdifferansen. Dette krever riktignok at man går videre med saken. 

  9. 3 minutes ago, shinsengumi said:

    Men her har Elkjøp gardert seg med "ordlyden" i sin ordrebekreftelse og kan bare peke på denne hvis de havner i trøbbel.

    "Dette automatiske svaret er ikke en juridisk bindende ordrebekreftelse og vi forbeholder oss retten til å kansellere ordren som følge av trykkfeil, tekniske problemer, leveringssvikt eller lignende situasjoner.
    Vi mottok din ordre den 16-apr-2021.
    Takk for at du handlet hos Elkjøp Norge."

    Hvis du leser saken så skriver utvalget om standardiserte forbehold, som er det du peker på ovenfor. 

    Quote

    er utvalgets oppfatning kan ikke et slikt standardisert forbehold i salgsbetingelsene medføre at innklagde ensidig kan endre innholdet av avtalen på et så vesentlig punkt som prisen. At korrigering av prisen skjer kort tid etter bestillingen, og før varen er levert, er heller ikke tilstrekkelig til å hindre at avtalen er bindende med sitt opprinnelige innhold

     

    • Liker 1
  10. 49 minutes ago, Dragonlove said:

    Da oppretter jeg denne tråden for oss som har bestillt  Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC fra Elkjøp den 16.04.21

    Her kan vi diskutere ordrestatus, kanselleringer og hva vi eventuellt kan gjør om ordren(e) skulle blitt kansellert, pr 20.04.21 er det vel lite som har

    skjedd ennda.

     

    Status hos Svenskene, Sweclockers forum

    Generelle salgsbetingelser Forburkertilsynet Se spesielt no 5.

    Er tilbudsvaren du bestilte plutselig utsolgt? Få erstatning!

     

    Ordretråd elkjøp.jpg

    Det juridiske her er det liten tvil om så mitt råd er at alle som er berørt oppretter sak. Først hos Forbrukerrådet, deretter hos Forbrukerklageutvalget. 

    Det er en lignende sak 19/531 fra 2019  mot CDON, der klager fikk medhold. Dette gjaldt riktignok feilprising, men de detaljene som er relevante for denne saken er: 

    Quote

    Den 10.10.2018 ga innklagde klageren beskjed om at skjermkortet var utsolgt hos leverandør og at varen var slettet fra klagerens bestilling.

    Quote

    Utvalget tar først stilling til om det er inngått en bindende avtale om kjøp av skjermkortet. For at bindende avtale skal være inngått, må det foreligge to dispositive utsagn: tilbud og aksept. Klageren trykket på «kjøp» på annonse på selgers nettside og han mottok kvittering på at betaling var gjennomført fra Paypal, samt bekreftelse fra innklagde om at bestilling var mottatt. Bestillingsbekreftelsens ordlyd «[g]ratulerer med et bra kjøp» ga etter utvalgets syn klageren en forventning om at kjøpsavtale var inngått. Utvalget mener at klageren med berettigelse måtte kunne forstå nettsidene, i kontekst med nevnte eposter, dithen at avtale var inngått, og ikke kun som en reservasjon av varen eller en forespørsel. Innklagdes anførsel om at avtale ikke er inngått fordi kunden bare har bestilt produktet, men ikke fått bekreftet leveringstid, kan ikke føre frem. Det faktum at innklagde hadde tatt et generelt forbehold om feilprising i sine kjøpsvilkår, kan etter utvalgets vurdering ikke tillegges betydning i denne saken. Det vises i den forbindelse til tidligere praksis fra Forbrukerklageutvalget, herunder sak 11/688 (FTU-2011-688), der utvalget uttalte følgende:

    «Innklagde har prinsipalt anført at de har tatt forbehold om at feil i priser kan forekomme, og at de må anses ubundet av den feilaktig oppgitte prisen. Etter utvalgets oppfatning kan ikke et slikt standardisert forbehold i salgsbetingelsene medføre at innklagde ensidig kan endre innholdet av avtalen på et så vesentlig punkt som prisen. At korrigering av prisen skjer kort tid etter bestillingen, og før varen er levert, er heller ikke tilstrekkelig til å hindre at avtalen er bindende med sitt opprinnelige innhold.»

     

  11. For de som vil ha Premium litt billigere så har følgende fungert for meg:

    1. Gå til www.ea.com
    2. Logg inn
    3. Endre land til UAE
    4. Gå til battlelog.battlefield.com/
    5. Logg inn
    6. Kjøp premium til $49.99 uten skatter

    Forsøkte å kjøpe fra Brasil og India, men da kan man ikke bruke Paypal og jeg får feil ved å legge inn norsk kredittkort. (Feilmeldingen går på at utfylt felt mangler, selv om man har fylt ut. Kommer ikke videre).

  12. Har sett på A77 og likte det godt grepet, skjermen og ikkje minst søkaren. På vei under 10.000?

    Elkjøp har den ute til 9.999,- og de har vel et per varehus som har den inne enda.

     

    Prisen i Hong Kong er på vei opp så da er det vel ikke helt usannsynlig at den vil gå opp her også.

     

    Jeg kjøpte mitt til 9.999,- på JP før jul med 18-55 nå er prisen der gått opp til over tolv tror jeg.

     

    i det hele så går prisene litt jojo nå, er ve lblant annet ettervirkning av flommen de hadde med produksjonslokalene.

     

    Prisen i Hong Kong har så vidt jeg vet stått stille. Det er objektiv som har gått opp der nede. Kjøpte mitt for ca 11 200 kr med 16-50 2.8.

     

    Firmware 1.05 gjør en stor forskjell mtp responstid og tiden det tar å slå av og på kameraet. Preview av bildet i søkeren er også langt raskere.

  13. Da ble jeg litt klokere. Jeg synes også at videodelen er imponerende. Spesielt i koselig innelys som kan være en utfordring. Og dette synes jeg med 18-55-linsa. Første uka i des skal det visst komme et lass med 16-50 igjen.

     

    Edit: Beklager at det blir noe OT, men om noen har erfaringer ved bruk av flash trigger til A77 så vil jeg gjerne høre om det.

     

    Vet du om dette gjelder nasjonalt for alle forhandlerkjeder eller bare for enkelte kjeder? Ser ut til at det kan ta lang tid før etterspørselen avtar og dermed at man kan forvente noe lavere priser.

  14. Kan bekrefte at løsningsforslaget ikke virker. Får beskjed om at produktet ikke kunne aktiveres med min profil (som vitterlig har aktivert BF3 allerede) og ingen reaksjon når jeg skal taste inn produktnøkkelen. Den henger på aktivering.

     

    Latterlig er det også at EA Support har stengt for dagen selv om de på telefonen sier at de har åpent fra kl 10 til kl 23!

  15. Har sett på EA sitt forum der det var et tips om at det var feil med Origin som forårsaker dette.

     

    Forslag til løsning var følgende:

     

    1. Avinstaller Origin (kun Origin, ikke BF3)

    2. Kjøre CC Cleaner (sikkert for å fjerne diverse temp-filer osv)

    3. Restart PC

    4. Hent ned Origin fra websiten og installer på nytt

    5. Aktiver BF3

     

    Edit: Tester løsningen nå, men det tar vanvittig lang tid for Origin å verifisere installasjonen av BF3.

×
×
  • Opprett ny...