Gå til innhold

Stanern_asks

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stanern_asks

  1. Hei, går for øyeblikket på den nye VG3 Maritim Elektriker linjen.

     

    Tidligere skilte man mellom skipselektrikeroffiser (ETO) og skipselektrikerassistent (ETR). Med den nye ordningen er ETR ute av bildet, vi blir altså utdannet som skipselektrikeroffiserer (ETO).

     

    Når det kommer til lønnen så tjener vi utrolig bra for en såpass kort utdanning, vi har blitt fortalt at vi kan forvente å ligge et stykke under 700 000 som nyutdannet, og vil kunne etter kort tid ute ligge på ca

    700 000+ i året. Vi vil ligge et lite stykke under maskinister som hadde 730 000 i gjennomsnitt i 2016 (SSB), men de har da 3 år lengre utdanning (fagskole + kadettid)

     

    Lønnen varierer jo selvsagt ut ifra blant annet fartstid, tonnasje, type båt osv... men god lønn har vi uansett.

     

    Som elektriker går vi som dagmann, det er da vanligst å jobbe fra 8 til 8.

    Mesteparten av elektrikerne havner i offshoreflåten ettersom båtene må ha en viss størrelse/utstyr for at det skal være behov for en elektriker. Alle turnusene er 1:1, dette vil si 1 uke i jobb gir 1 uke fri. Den vanligste turnusen er 4 uker, men havner du for eksempel på en av Viking cruises sine cruiseskip er det 12-ukers turnus. Uansett hvilke turnus man ender opp på, har man hele 6 måneder fri i løpet at et år.

     

     

    I begynnelsen av hele dette opplegget var vi blitt lovet at vi fikk fagbrev gruppe L (vanlig huselektriker) i tillegg, uten at vi trengte ekstra eksamen eller fagprøve.

    Men nå viser det seg at det har kommet frem noen komplikasjoner med de som bestemmer hele dette opplegget. Så når ser det ut at dersom vi ønsker gruppe L må vi sannsynligvis ta VG3 elenergi eksamen til sommeren og etterhvert fagprøven som privatist. En annen løsning som vi håper blir et alternativ er å gå lærling som vanlig elektriker på land i noen av friperiodene slik at kravene blir oppfylt, dette er enda under diskusjon så vi får se hva løsningen blir. Det er garantert at der blir gruppe L, vi er bare ikke sikker på hvordan enda.

     

    Når jeg søkte meg inn på linjen gjorde vi dette via mail til avdelingsleder på skolen, men regner med at det blir gjort gjennom VIGO nå. Vi brukte karakterene fra 1 termin når vi søkte og etter å ha snakket med folk i klassen virker det som snittet la på ca plussiden av 4.6-4.7 for å komme inn. Vi er 13 elever i klassen og det var vel en ganske så lang venteliste med folk som ikke kom inn.

    Hvis dere har noen spørsmål angående linjen så er det bare å fyre løs ;)

    Hei. En stund siden dette ble skrevet, men prøver fordet... Er det slik at de fleste får seg utplassering og lærlingkontrakt av dere på linja? Eller er det rimelig vanskelig å bli skipselektrikerlærling?

  2. hei!

    kjøpte en skjært atv for en billig penge.

    jeg har nå fikset motoren og trenger kun nye dyser.

    atven mangler dessverre siste delen av potta, endestykket. (har svana) jeg skal skaffe en ny potte etterhvert, men blir litt senere.

     

    så det store spørsmålet er om jeg må dyse opp om jeg skal kjøre uten potta, og evt hvor mye?

  3. Hei!

    Jeg vurderer å importere en motorsykkel fra et annet land, eks. Storbritannia eller Tyskland. Men jeg hørte at det har kommet strengere krav for å registrere motorsykler i

    2017... Så for å få en brukt sykkel fra feks. Tyskland registrert her i Norge, trenger den ABS-bremser eller gjelder det kun for nye sykler som lages i 2017?

    Tar i mot alle svar og hjelp med stor takk! Og hvis noen evt. kunne forklart meg de nye 2017 reglene litt bedre:)

  4. Hei jeg vurderer å kjøpe en Yamaha Mt-125 2015mod nå snart. Sykkelen koster 50.000 hos forhandler og har gått 9000km.

    Jeg har 2 spørsmål:

     

    1. Hvor mye kan jeg prute på den og fortsatt virke seriøs?

    2. Når er neste service og hva koster den?

     

    Takker for alle svar:)

  5. Hei, lurer på om noen her vet om noen dekk med BRA grep og feste? Tenker å bytte dekk på YZFen, og har hørt at Pirelli og Bridgestone er awesome. Har dere andre anbefalinger så link og gi forslag, samme hva slags dekk det er så lenge det er bra. Ønsker å helst holde meg under 2k. Takk på forhånd :)

  6. Hei, lurer på om noen her vet om noen dekk med BRA grep og feste? Tenker å bytte dekk på YZFen, og har hørt at Pirelli og Bridgestone er awesome. Har dere andre anbefalinger så link og gi forslag, samme hva slags dekk det er så lenge det er bra. Ønsker å helst holde meg under 2k. Takk på forhånd :)

  7. Hei

    Jeg har lurt en stund på om nettsiden "fotballdrakternorge.com" er trygg å kjøpe på? Prisene er over dobbelt så lave som konkurrentene, pga. de har rabatt på alle varene. Virker litt mistenkelig. Så hvis noen har erfaring eller vet noe om denne nettsiden, hadde jeg satt veldig stor pris på info!

×
×
  • Opprett ny...