Gå til innhold

Zicos

Medlemmer
  • Innlegg

    400
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zicos

  1. Tenkte jeg skulle prøve å lage litt kraft før jul, og jeg har nå en "u-redusert" kraft som har stått over natten, og jeg ser at de fleste oppskrifter sier noe ala "om du ønsker det kan du redusere kraften", men ingen (selv ikke kokeboka "Saus & Kraft") sier noe om hvordan dette gjøres. 

    Jeg mistenker at det bare er snakk om å la det fortsette å stå og småkoke, kanskje uten lokk? Stemmer dette?

  2. Er det noen som vet om ett rimelig utendørs IP-kamera som har nattmodus og en slags mulighet til å se på kameraet i Windows 10? 

    Nedis har diverse utendørs kameraer som f.eks. dette, men så vidt jeg kan se så fungerer det ikke med Windows 10. I hvert fall ikke ifølge FAQ'en deres.

    Jeg ønsker at det enten har en innebygget webserver, med en nettside en kan åpne for å se hva kameraet viser, eller at det fungerer med ett program som er tilgjengelig på Windows 10.

    EDIT:

    Fant denne fra Reolink som ser ut til å gjøre susen. Har innebygget webserver, og program for både Windows, MacOS og smarttelefoner:

     

    Reolink Bullet POE-utendørskamera med 5 megapiksler - Nettverkskameraer | Kjell.com

     

  3. Telia Bedrift, du skal forøvrig kunne få tvilling-SIM på telia MBB bedrift, du må bare mase litt, så ordner de det. (også må du si at det ikke gjør noe om det oppstår problemer)

     

    Vi ringte inne og da sa de først at det ikke var noe problem, men så fikk vi plutselig kontrabeskjed om at de ikke lenger hadde tvilling på MBB. Da blir det vel å kjøre på med Telia X.

  4.  

    Enig med uniK42

    Mange av kirkene er mye mer verneverdig enn en del andre ting riksantikvaren legger beslag på.

    Så lenge vi ikke snakker Nidarosdomen og kjente stavkirker bør medlemmer skattelegges, slik at vi andre slipper å betale for å opprettholde tusen kirker i alle forlatte utkanter.

    Siden "staten" historisk sett har hatt ansvaret for dette så er det "staten" så er det staten som må ta ansvar for å reparere det som allerede er skadet.

     

    Fremover må dette splittes i to. Som du sier så bør "staten" fortsette å ha ansvaret for verneverdige kirker som Nidarosdomen og stavkirkene. Så må DNK/menighetene ta ansvaret for de "vanlige" kirkene.

     

    Samtidig bør vi kutte all statsstøtte til religiøse organisasjoner, samt gi skattelette som tilsvarer det staten i dag bruker på dette. Det enkleste vil muligens være å øke bunnfradraget tilsvarende det religiøse organisasjoner i dag får per medlem.

  5. Det var ikke en tynnklient, men x antall brukere på en PC, men en skjerm.

     

    Navn å søke opp er Microsoft Mouse Mischief og Microsoft Multipoint Mouse (snakker ikke om Multipoint Server).

     

    Dette er noe de laget for over 10 år siden, og det er selvfølgelig ikke snakk om vanlig PC-bruk, men i programmer som er utviklet med en spesiell SDK.

     

    I praksis så er det ikke særlig annerledes enn multiplayer i ett dataspill.

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Multipoint_Mouse

     

  6. Microsoft har teknologi som gjør det mulig for flere brukere å bruke en PC samtidig, dette var noe de utviklet for skoler som ikke har råd til å kjøpe en drøss med PC'er, men jeg tror ikke at de har tatt det videre.

     

    For det du sier heg med at en person skal kunne registrere ordre, mens den andre f.eks. ser en video vil jeg tro at to tablets vil være den beste løsningen.

     

    Vil ikke tro det er alt for mye penger å spare på å ha en stasjonær med to touch-skjermer sammenlignet med f.eks. 2x Surface Go heller.

  7. Trenger tilgang til en enkel web-server for å lese av noe data, og i den forbindelse er jeg på jakt etter en mobilrouter med ethernet-utgang. 


     


    Jeg har forsøkt meg med en TP-Link TL-MR6400, men den er av en eller annen grunn usynlig når jeg forsøker å kontakte den over internett ved bruk av public IP både i nettleser og ved bruk av ping.


     


    Er det noen som kan foreslå en router de har som fungerer til dette formålet?


  8. Mange som bruker kryptering i dag er ikke bevisst dette selv, men berges av default kryptering av enheter og tjenester. E-tjenestene vil fremdeles ha en kamp mot de store, men de slipper noen lag på løken. Tilgang ett sted vil også lettere kunne gi åpninger videre. Man kan velge å se på staten med Orwell paranoia, men da er det ikke noe poeng å diskutere videre. Jeg kjenner til de potensielle ankepunktene.

     

    Når en ser på hva de faktisk gjør i disse landene så er det ikke lenger paranoia, men en beskrivelse av virkeligheten.

  9. E-post og SMS-logger har noe med denne saken fordi påstanden er at det ikke har noe betydning fordi kriminelle beskytter seg på andre måter, men like fullt ser vi at kriminelle avsløres på noe så basic som nettopp bruk av E-post og SMS. Altså vil X kunne ha stor innvirkning på Y, men det medfører også andre utfordringer Z. Samtidig er det naturligvis de som er flinkere til å beskytte seg, og myndigheten vil i alle tilfeller ha en vedvarende utfordring med å samle bevis. 

     

    Nei, det har ikke noe å si da hele poenget med det de gjør nå er å gå etter de som bruker det som er "trygge" kommunikasjonsmetoder i dag.

     

    Vil de muligens kunne snappe opp noen lovbrytere nå og da? Ja, men da hovedsakelig i ettertid, og ikke preventivt. Og når det kommer til de sier er målene for det de nå ønsker å innføre (som for eksempel terrorister) så vil disse fortsatt være utenfor rekkevidde. 

     

    På toppen av dette ser vi nå at de har en enorm bakdør i Australia hvor de kan utnytte dette nye systemet til det fulle.

     

    https://theconversation.com/the-devil-is-in-the-detail-of-government-bill-to-enable-access-to-communications-data-96909

     

  10. I teorien ja, men den muligheten har eksistert lenge, og like fullt er elektronisk data avgjørende i svært mange saker. E-post og SMS logger et bare to eksempler.

     

    Så du er altså enig i at en slik bakdør i praksis vil være fullstendig ubrukelig for det de sier at den skal brukes for? Dette er typisk modus operandi for den stadig utvidede innskrenkningen av personlig frihet vi ser her i vesten.

     

     - Vi må gjøre X pga Y

     - Det viser seg at X ikke har noen innvirkning på Y, men heller skaper problemet Z

     - Vi beholder X, og velger også å innføre Æ, Ø og Å (som heller ikke vil løse Y).

     

    E-post og SMS-logger har ikke noe med denne saken å gjøre. 

  11. Dette er en diskusjon uten noen 100% riktige svar.

     

    Selv om jeg er en stor tilhenger av personvern ser jeg også problematikken omkring det at enheter og ikke minst kommunikasjon mellom personer kan krypteres på en slik måte at det i mange tilfeller ikke lenger er mulig å hente ut data i ettertid eller når to personer kommuniserer.

     

    Skal man finne svar på dette blir det altså en vurdering av hvem man har tillit til, og et spørsmål om JEG og Vi behøver denne absolutte anonymiteten basert på en vurdering av hvilke positive følger det har for oss personlig, og hvilke negative sider det har for samfunnet generelt.

     

    Da er det naturligvis en veldig forskjellig vurdering som ligger til grunn for en "vanlig" nordmann og en opposisjonspolitiker eller kritisk journalist i eksempelvis Russland.

     

    Men, det er naturligvis et kjempeproblem at de som ønsker å skade oss og kriminelle nettverk kan kommunisere fritt, hvilket betyr at man ikke kan avverge hendelser på forhånd, og ikke kan samle tilstrekkelig elektronisk bevis i ettertid. Og, for meg er dette et større problem enn at staten eksempelvis teoretisk sett kan finne på å konfiskere og logge inn på min mobil osv.

     

    Uenig, det opplagte svaret er at dette er en svært dårlig ide. 

     

    Hva skjer om dette innføres? Jo, de kriminelle som de sier at de er ute etter oppretter enkelt og greit egne krypteringsløsninger uten disse bakdørene, og det eneste de oppnår er at normale brukere ikke lenger kan beskytte sin data.

    • Liker 6
  12. 65 tommer i det prissjiktet dere har testet her en noe man generelt bør styre unna.

     

    Har gått og tenkt mye frem og tilbake det siste halve året på dette selv, skal jeg kjøpe en god 55", eller en middels 65". Endte til slutt opp med å kjøpe en 55" C7V. 

     

    Har en Panasonic PX70 som har gjort jobben i ca 10 år nå, så bør være en grei oppgradering på størrelse uansett.

    • Liker 3
  13.  

    Det er imponerende rent teknisk, men bruksmessig er det jo ett blindspor. Vil være mye bedre om bedriften har ett system som gjør det mulig å bestille timer digitalt, og når du ber AI'en om å bestille en time så går den bare inn der og bestiller en.

    Du kan ikke begynne i den enden hvor alle løsninger er på plass i alle bedrifter. Forestill deg frustrasjonen over alle bedrifter som ikke lar deg bruke dette, uten at du vet det på forhånd. Google integrerer mot noe som fungerer fra før.

     

    Hvor bra det fungerer i praksis gjenstår å se.

     

     

    Er derfor jeg kaller det ett blindspor. Det ser bra ut nå, men det være arkivert om ikke så alt for lenge.  Jeg liker bedre vegen Microsoft tar hvor de jobber med å tilby bedriftene bedre verktøy. Det er ikke så mye som skal til før noe slikt blir mulig for en bedrift som bruker Microsoft365 hvor de kombinerer StaffHub og Bookings.

×
×
  • Opprett ny...