Gå til innhold

Eirik.A.K

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eirik.A.K

  1. TS. Hvilke tegn er det på fukt og råte. Kan du beskrive? Desverre kan folk lage et fuktproblem, ved feil bruk av en lelighet. 

     

    Det vi kaller for "sukkermauer" gjør ingen skade på lelighet, eller inbo. Og det er veldig sjelden de lager "bol" i et hus. Bolene har de normalt i tuer (jordhauer) på utsiden. Men det som er vanlig, er at de går "skytteltrafikk" etter mat, frem og tilbake. Så i de fleste tilfellene går dette på reinhold. For dere lagret vel ikke noe spisbart i soverommet?

    Hei og takk for svar!

    Det snakk om store "fuktbobler" i taket og er blitt forklart at dette stammer fra en lekasje dem har hatt for flere år siden, men som er blitt fikset. Disse "boblene fins rundt om i hele leiligheten så da må i såfall lekasjen ha vært stor, og materielene som har vært fuktskaded skal vel isåfall byttes ut, eller?

    Merker det også litt på lukt og at vi har hatt mye vondt i hode etter at vi flyttet inn her (som selvfølgelig kan komme av noe annet en fukt). Det har også vært en del sølvkre både i gangen her og på soverommet. Har lest at disse trives i fuktskadede hus da de er avhendig av fukt/veske for å overleve. Vi har ei lita datter på 4 mnd. så det er derfor vi har blitt litt ekstra varsom på fuktskader og det som følger med.   

     

    Sukkermaurene har egentlig ikke vært noe stort problem for meg annet enn at det er sjenerende når man får besøk. Det som er dumt er at datteren vår ikke får ligget på gulvet å leke i babygymen sin pga. alle maurene. Samboeren min er heller ikke så fornøyd med å våkne opp med mauer i sengen. Har også lest at maur kan slå seg ned i hus med råteskadet treverk som igjen får meg til å bekymre meg for fukt og soppskader.

     

    Renhold er vi flinke på og matrester og tomme glass med brus f.eks lar vi aldri stå fremme. Gølv blir støvsuget flere ganger i uken så vil ikke tro at problemet ligger der. Han har jo også inrømmet etterhvert at det har vært et problem med maur tidligere i leiligheten.

  2. Heisann!

     

    Jeg og samboeren min har leid en leilighetsdel av en eldre enebolig nå i 6 mnd. 

    Det er tegn i leiligheten som tyder på fukt og råteskader + et stort maurproblem (sukkermaur) på stue og soverom. (Noe som ikke ble nevt av utleieren før problemet dukket opp nå i vår).

    I perioder har det vært så ille med maur på soverommet at vi har måtte sovet i stuen der det har vært litt bedre.

    Vi har vært greie med utleieren i gjennom hele leieforholdet og latt være å lage noe sak ut av dette og har heller brukt en del av egne penger på maurmiddel, som har hjelpet i perioder.

    Vi har ladri laget et problem her og er 2 veldig rolige personer. Likevel har utleieren vært veldig kald mot oss helt fra dag.1 etter at vi skrev under på leiekontrakten og flyttet inn hit.

    Alt dette har munnet ut til at vi har valgt å si opp leiekontrakten.

     

    Dette virker som at er blitt tatt veldig personlig av utleieren og det virker nærmest som at h*n ser på oppsigelsen som en krigserklæring. H*n kom veldig konfronterende bort til meg i dag og fortalte meg at han ville "saumfare" leiligheten og at hver minste skade skulle dekkes av oss. Han skulle også få inn en "spesialist" som skulle avdekke om det var noe fukt i huset, og om det ble funnet fukt så var dette, ifølge utleier, vår egen feil og det ville komme på vår regning.

    Jeg vet veldig lite om lover og regler innenfor dette feltet, så aner ikke hvordan jeg skal gå frem. Håper derfor noen kan hjelpe meg og komme med noen tips om hvordan jeg burde håndtere saken og hva som mest sannsynelig skjer videre. Hva sier loven om alt dette med maur i stue og soverom osv. Går ikke dette under mangler i leiligheten, da vi ikke ble opplyst om dette problemet? Det gjør jo at vi i perioder ikke får brukt rommene som vi hadde planlagt. Han har inrømmet at dette har vært et problem om våren/sommeren i mange år, men mener (utrolig nok) at vi brude skjønt og regnet med at det kunne være et maurproblem her da gateadressen her heter "sandstranda"..?! :S

    Er dette "mangel på leilighet" og grunn nok til å heve leiekontrakten slik at vi kommer oss fort bort herfra? Føles veldig ubehagelig å bo her nå som utleieren oppfører seg sånn. (oppsigelsestiden er 3mnd.) 

     

    ps. Det er et par hevelser i laminatgulvet (pga. fukt/søl?), men disse vet jeg med sikkerhet var her når vi flyttet inn. Er redd for at han skal prøve å få dekket dette av oss. Tok ikke noen bilder av dette da jeg aldri hadde drømt om at utleieren skulle opptre på denne måten. Er jeg ansvarlig for erstatning av disse skadene?

    All hjelp og hjelp blir satt stor pris på! :)

×
×
  • Opprett ny...