Gå til innhold

Norgespakka

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Norgespakka

  1. Problemet som ble tatt opp i tråden var når minsteinnskuddene var på type 3000 kr +. Jeg vet at Nordnet har minsteinnskudd på 100 kr, men vil ikke en gang bruke betegnelsen "minsteinnskudd" på dette beløpet. Er vel ingen som gidder å bare sette inn hundrelapper når man først skal spare i fond.

     

    Hm, merkelig oppfatning. Det er per definisjon minsteinnskudd, uansett hvor stort det er.

  2. Før skriftspråk fantes det symboler og tegninger. Skriftspråk er ikke det eneste kravet for å være en sivilisasjon.

    Man bruker dessuten ikke skriftspråk til matematikk, men tegninger, tall og symboler.

     

    Og matte er forresten eldre enn skriftspråk. Det tidligste tegnet for matematikk er + og -.

    http://www.storyofmathematics.com/prehistoric.html

     

    Early man kept track of regular occurrences such as the phases of the moon and the seasons. Some of the very earliest evidence of mankind thinking about numbers is from notched bones in Africa dating back to 35,000 to 20,000 years ago. But this is really mere counting and tallying rather than mathematics as such.

     

    Mesopotamia var den første sivilisasjonen som brukte matematikk til et byråkratisk system, men matematikk eksisterte lenge før Mesopotamia

     

    Leser du i det hele tatt det du legger ut?

     

    Vi snakker om "textbooks about math that included division and multiplication of fractions and geometric formulas to calculate the area and volume of shapes". Det du legger ut: "dating back to 35,000 to 20,000 years ago. But this is really mere counting and tallying rather than mathematics as such".

     

    (Tok meg den frihet å fjerne giga-fontene dine i sitatet...)

  3. *

     

    Vi diskuterer det som står i lenka di:

     

    http://www.risingafrica.org/success-stories/education/10-african-inventions-that-changed-the-world/

     

    Over 35,000 years ago, Ancient Egyptians scripted textbooks about math that included division and multiplication of fractions and geometric formulas to calculate the area and volume of shapes.

    Og det er bare tull, fordi vitenskapelig konsensus er at skriftspråk ikke er eldre enn fra 3200 BC.

     

    Du forandrer jo tema hele tiden, for å "vinne" argumentene...

  4. Slik jeg kjenner den norske hverdagsrasismen, er den ikke-voldelig, halvhjertet og preget av mange unntaksbestemmelser. Flere ganger har jeg hørt uttalelser som "Muslimer er pakk, men Abdi, som har jobbet her i fire år nå, er en kjernekar. Rasismen forsvinner når rasistene møter enkeltmennesker. 

     

    Men det finnes sikkert forstokkede rasister også.

     

    Ja, det tror jeg er en rimelig vurdering. Jeg tror det er negativt å stemple dette som Rasisme, og demonisere det, fordi jeg mener det kan bidra til å forstørre motpolene og motsetningene i samfunnet. Det er viktig at man har en fri debatt. Det er viktig at mennesker ikke blir fortiet. Det er viktig å kunne snakke om frustrasjoner og utfordringer i samfunnet. Såklart er ikke "innvandringen" problemfritt, og såklart skyldes det mer eller mindre at "innvandrerne" har en annen kultur.

     

    Ang. voldelige rasister, så mener jeg at det først og fremst er snakk om voldelige mennesker. Det blir litt som å kalle kvinnemishandleren for antifeminist...

     

    Forøvrig. Det er oppmerksomhet omkring "innvandreres" negative syn på nordmenn, norsk kultur eller vestlig kultur generelt, og hvordan dette kommer til utrykk i form av uakseptabel adferd eller kriminalitet. Det bare pleier ikke kalles for "rasisme". Jeg tror begrepet historisk sett har vært knyttet til noe som har gjeldet "den hvite mann". Men jeg syns ikke det spiller noen rolle hva slags ord man bruker.

     

    Denne saken er litt interessant: http://www.nrk.no/ostlandssendingen/bhatti-varetektfengslet-i-fire-uker-1.12481379

     

    Hvem hadde visst hvem Bhatti var, hadde det ikke vært for at media hadde gjort hans voldskriminalitet kjent? Hvem "er" egentlig Bhatti? Han fremstår jo bare som en retardert psykopat som ingen muslim med vettet i behold ville sett på som en "talsmann". Mannen mangler jo totalt impulskontroll - det er jo ganske "dumt" av han å bli fengslet for kvinnemishandling når man prøver å gjøre "Profetens" arbeid med å spre islam i øst og i vest...

    • Liker 1
  5. Det der med at mennesker stammer fra Afrika er bare tull og tøys. Det levde mennesker i Mesopotomia, men det betyr ikke at alle sivilisasjoner kommer derifra. India er forresten eldre enn Mesopotamia ettersom de har funnet fysiske arkeologiske bevis i India som er mye eldre enn Mesopotamia.

     

    - Vitenskapelig konsensus er at homo sapiens utviklet seg i Afrika

     

    - Nei alle sivilisasjoner "kommer" ikke fra Mesopotamia, men vitenskapelig konsensus er at moderne sivilisasjon først oppstod der. I denne debatten snakket vi om skriftspråk, og det ble først utviklet der.

     

    - Du blander kortene. Såklart bodde det mennesker i India før sivilisasjon oppstod i Mesopotamia. Akkurat som det gjorde mange andre plasser. Men vi snakket om skriftspråk og sivilisasjon.

  6. Mennesker tror at de er bare noen få tusen år gamle. Fordi alle følger Abraham religion. Kinesisk skriftspråk er eldre enn midtøsten skriftspråk Kinesisk skrift språk er faktisk 5000 år gammelt og består av 85000 bokstaver i 2015. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/10173291/5000-year-old-Chinese-characters-discovered.html

     

    Her en sivilisasjon som er eldre enn Abraham og eksisterte lenge før det fantes kun en gud.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Hồng_Bàng_dynasty

     

    Og her kan du lese om Lebombo bone. So much for bullshit of the history ehh :)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Lebombo_bone

     

    Poenget mitt er at kristne, muslimer og jøder i Europa har alltid rett og alle andre som ikke er religiøs har alltid feil.

    Vår gud er den ene og mektige guden. Afrikanere er i realiteten veldig smarte. Helt til dritt religion kom og de ble hjernevasket til å bli dumme.

     

    - Innen vitenskap så er ikke mennesket bare noen tusen år gammelt, nei. Tror ikke "vitenskapen" tar så mye hensyn til historiene om Abraham i Bibelen i så måte. Er regner med at det moderne mennesker (homo sapiens sapiens) er 200.000 år gammelt.

     

    - Den første lenka er til noe man antar er 5000 år gamle kinesiske skriftlige tegn. Men det er enighet om at et ekte skriftspråk stammer fra Sumer i Mesopotamia fra 3200 BC. Det er 5200 år siden. Før det hadde man det man kaller "proto-writing", som er skriftlige tegn, men handler om mer bilder. Dette kan være så gammelt som 9000 år.

     

    - I den Wikipedia-lenka så står det "2879 BC". Det levde mennesker i Mesopotamia da. Hva "Abraham" og "Gud" angår så er det bare historier, og har ikke noe med vitenskap eller virkeligheten om man vil, å gjøre.

     

    - Tviler ikke på at de har funnet en så gammelt bein, men det er fortsatt bare et bein som markerer at noen har tellet noe. Det er noe annet enn å hevde at det er "mattebøker" som er 35.000 år gamle...!

     

    - "Afrikanere" verken var eller er dumme. Det er ikke vitenskapelig hold i teoriene om forskjeller i IQ fra folkegruppe til folkegruppe.

  7. ja det står at politiet undersøker om det er rasistisk motivert. vis meg en eneste gang det skjer om en etnisk nordmann er offer for vold fra en mørkhudet.

     

    Nå skriver journalister verken at slike ting er rasisme, eller ting som at islam er en trussel mot vesten. Men, det hender noen ytrer seg via avisen om f.eks. at ting er rasisme, eller at islam er en trussel mot vesten. Reportasjer skal være formidling av fakta, de skal ikke inneholde meninger fra journalistens side - og slik fungerer det i norsk journalistikk. Det at Politiet undersøker om det er rasisme må jo avisen såklart skrive om, siden det er fakta i saken. Nå kunne de også potensielt, i de "motsatte" sakene, skrive om de lurer på om Politiet etterforsker en voldssak som at angrep mot Vesten. Men jeg tror ikke Politiet ser på det i enkle voldsepisoder (da får en jo kritisere Politiet, i såfall, og ikke media). Men Politiet er derimot veldig oppmerksomme på ekstreme miljøer som Profetens Ummah. Hvis det er en sak om Profetens Ummah i media, så kommer selvsagt deres meninger om Islam frem, hvordan de fortolker det, og mener det bør praktiseres - det er jo ikke slik at media undertrykker disse meningene, for å stille "Islam" i bedre lys. Et slikt syn er i såfall en smule konspiratisk i et land som Norge, i alle fall. Norge er ikke et totalitært land som Russland og Kina.

  8. Afrikanere er ikke så ille da. De oppfant mye, men kunnskapen deres har gått tapt. Fordi kunnskapen ikke ble nedskrevet på dyreskinn og bøker. http://www.risingafrica.org/success-stories/education/10-african-inventions-that-changed-the-world/

     

    "The invention of mathematics is placed firmly in African prehistory. The oldest known possibly mathematical object is the Lebombo bone, which was discovered in the Lebombo Mountains of Swaziland and dated to approximately 35,000 B.C. Many of the math concepts that are learned in school today were also developed in Africa. Over 35,000 years ago, Ancient Egyptians scripted textbooks about math that included division and multiplication of fractions and geometric formulas to calculate the area and volume of shapes."

     

    Det der er jo bare god gammeldags bullshit. Lærebøker i matematikk som er 35.000 år gamle? Det er helt feil. Det er enighet om at skriftspråk oppstod 3200 BC i Mesopotamia (midtøsten).

     

    Beklager avsporingen.

  9. Noen hadde nok skrevet noe slikt, særlig det sarkastiske "tipper gutten føler seg beriket nå" eller "neste gang blir nok noen jenter på vei hjem fra byen beriket", men det må en da tåle. Rasisme er for øvrig at en mener mennesket er delt inn i forskjellige raser og noen av disse er mer verdt eller overlegne andre bare basert på rasen de tilhører. Naturlig friksjon er noe som skjer, men dersom en begynner med ting som affirmative action, kvotering og lignende blir det bare værre. Også hylingen om rasisme.

     

    Ja, det må en tåle? Hvorfor "klager" du da på oppmerksomheten i denne saken? Hvorfor klager du på at enkelte/noen roper rasisme, når man må "tåle" utsagn som "tipper gutten følte seg beriket nå" i det motsatte tilfellet?

     

    Jeg vet godt hva rasisme er. Det er ikke saken her. Jeg mener ikke noe av dette er rasisme, verken saken her eller "det motsatte". Enkelte mennesker har ikke noe imot vold og det å plage andre. Det gjelder mennesker med genetisk eller kulturelt opphav fra alle deler av verden.

  10. 1,5% gebyr er ikke mye med veldig høyere avkastning. Se f.eks. SEB Concept Biotech - rimelig bra. Men global indeks er mye mer forutsigbart - for alt vi vet kan biotech synke. Global indeks stiger nok så lenge det ikke blir "krakk".

  11. Ja, bevares. Har man en pen avkastning etter 10 så er det ingen vits å sløse bort 27% i skatt hvis man fortsatt skal spare. Bytter man da til et fond som gir samme avkastning har man tapt penger.

     

     Også hvis man bytter til et som har bare litt høyere. :) Men regnet på det nå - det er ikke viktig.

  12. Ikke hvis man bytter innenfor en investeringskonto. Men selvfølgelig, å bytte til et fond med samme avkastning har jo ingen hensikt.

    Mange har "vanlig" konto. Det var mest for å illustrere et poeng dette. :) Hvis man har spart i f.eks. 10 år er det kanskje noe å tenke på.

×
×
  • Opprett ny...